Ez így nem pontos. Az a globálnyik háttérhatalom irányította mindkettőt, amelyik számára vállvetve gondoskodtatok a pénzszivattyúk zavartalan működéséről. Az mszp mint kollaboráns, az szdsz meg mint laboráns.
Teljesen mindegy, személy szerint ki kötötte. Az önkormányzat kötötte, ennyi. A jog szerint egy szerződés attól nem lesz érvénytelen, ha egy szervezet (legyen az egy magánvállalkozás, önkormányzat, vagy akár a magyar állam) azon tagját, aki a szerződést aláírta, lecserélik valaki másra. Hol lenne jogbiztonság, ha egy személycserétől érvénytelenné válnának a szerződések?
A jó értelemben vett SZABADversenyes kapitalizmus, na az jó lenne, csakhogy itt nem az folyik, hanem a csókosok kiszolgálása, az állami pénzek ilyen formán való lenyúlása.Tudtommal ezeket az előnytelen szerződéseket nem Tarlós kötötte hanem a rablókapitalizmust kiszolgáló szdsz.
Tarlós nem a hasznot akarja elvenni a magáncégektől, hanem az extrahasznot, ami a számunkra előnytelen szerződésekből ered.
Ne haragudj, de nagyon unom ezt a harcos antikapitalizmust. Ne gondold, hogy szerintem a kapitalizmus minden rendszerek legjobbika, távol áll attól. De nem szeretem, amikor utólag, az erősebb pozíciójából fenyegetőzve állunk neki szerződéseket módosítgatni. Azt, hogy mennyi legyen a szerződő felek haszna, a szerződés megkötésekor illik végiggondolni. Utólag kitalálni, hogy a másik fél "extrahaszonra" tesz szert (aminek a tartalmát persze a fenyegetőző határozza meg), hát...
Én kötök szerződéseket. Ha valaki utólag áll neki reklamálni, hogy ez így mégse jó, megkapja, amit akar (nehogy rossz hírünket keltse), de azon veszi észre magát, hogy soha többé nem keressük, és ha ő keres minket, sajnos éppen nem lesz rá szükségünk. Szórakozzon azzal, akinek két anyja van.
Na mostan tisztázni szeretnék valamit!:-) Feltételezem elolvasod a hozzászólásom alját is! Vezetöknek kurtavas! Én 1. oldalt sem szeretem. Valahogy kialakultak olyan rögeszmék bennem, hogy 1 kicsit tisztességesebb kormányzással sokkal többre vihettük volna 20 év alatt.
-nemlétezö kormánynegyed 12 milliárd ft nix -soha fel nem épülö metró 500 milliárd nix -a km-ként 3x áron épült autópály, ami esöben beomlik -a margit hid km. költsége 100x a most épült hoover hidnak usa-ban... -a BKV -nál 1 személynek kifizetett 100 milliók - MÁV Cargó - sikerdij, 1 nappal elötte alakitott cég - 3 milliárd kifizetve -....stb...20 év alatt 1 tv-es akciójuk sem volt.
Na de legalább ezzel szemben 20 éve senkit nem itéltek el gazdasági bcs. miatt.
Gondolom ugyanis, hogy azért van mindez mert a Demszkáj féle csapat (akiket már ismerünk a bíróságokról) olyan szerződéseket kötöttek ami a városnak nem gyengén hátrányos pénzügyileg. mutyik ugyebár.