Nos, már tisztáztuk, hogy nem vagyok "orbán-fan". Hogy on is legyen a topic.
A veszélyes anyagok tárolásáért minden esetben az üzemet működtető menedzsment a felelős. Ha az EU-ban, egy ilyen tározóban a lúg ph. értéke nem haladhatja meg a 10. értéket, akkor minden esetben a technológiát alkalmazó menedzsment felelőssége, ha mégis a 10. érték felett van! Ha egy ilyen veszélyes anyagot tárolnak akkor az is a menedzsment felelőssége, ha a tároló kapacitást meghaladó mennyiségű veszélyes anyag van , főleg szabálytól eltérően tárolva - ezt igazolta vissza az a 20 fő, akit a menedzsment megfenyegetett!- Az azóta napvilágot látott felvételek is azt igazolják vissza, hogy a gát már a katasztrófa előtt meg volt sérülve, ennek ellenére a megengedett érték feletti mennyiségű és lúgos anyagot - különösen veszélyes anyagot tároltak-
Mindez, elsősorban az üzemet működtető menedzsment és nem a felügyeletet gyakorló felelőssége!
Mindezen túl "bicskanyitogató" ahogy a menedzsment a katasztrófa után a közvélemény előtt viselkedett. már az maga is súlyos bűntett.
Ettől függetlenül a kormány a katasztrófa kezelése közben követett el kommunikációs hibát, többet is, de ez magát a mentést nem gátolta, az, amit a menedzsment elkövetett, veszélyeztette az ott lakók és a mentésben részt vevők egészségét.
no látod, ez a jellemző rátok immár több mint 60 éve. Nem volt elég, hogy 1990-ben pénzügyi csődbe vittétek az országot, K.-Közép-Európában csak bennünket tudtak még1x megetetni ugyanazzal az ócska trükkel és 2008-ban ismét csődbe vittétek az országot.
Orbán táltos kezében jó helyen van az ország,semmi ok az aggodalomra.
csak nem a magyar "politikai marketingre" gondoltál, mert az ma is "CSAPNIVALÓ"! ( minden párt erőből és nem szakmai szempontokat figyelembe véve intézi a marketingjét. no meg, a NOKIA-s dobozokkal.)
no látod, ez a jellemző rátok immár több mint 60 éve. Nem volt elég, hogy 1990-ben pénzügyi csődbe vittétek az országot, K.-Közép-Európában csak bennünket tudtak még1x megetetni ugyanazzal az ócska trükkel és 2008-ban ismét csődbe vittétek az országot. A felelősség vállalásnak még a szikrája sincs meg bennetek. A "sajnálom", mely ilyen esetben a minimum lenne, még álmotokban sem merült fel, nem, hogy a "BOCSÁNATKÉRÉS!, mely egy ilyen esetben a minimum lenne!
Ti jöttök a "gerinctelen siserehaddal"? Nem gondolod, ismerve az ország mostani helyzetét, ez már a pofátlanság csimborasszója?
Egyáltalán nem csodálkozom ezek után azon, hogy a MAL tulajdonos menedzsereihez hasonlóan ti is a legsúlyosabb kommunikációs hibát követitek el!
Azt az arcátlan kommunikációt említem ismét, amiről már a múlt hét hétfőjén is említést tettem és azóta. Ezért is írtam róluk, hogy soha nem lesznek tőkések, mert a milliárdjaikból nem futotta arra, hogy megfizessenek egy kommunikációs szakembert, aki felkészítette volna őket erre. ( ennyire +szoktátok volna már a "NOKIA"-s dobozt? )
Remélem, a "tisztességet" nem azokra értetted, akik egy ilyen szörnyű katasztrófa után pofátlanul a képébe hazudják a világnak, hogy a tározónál minden rendben volt, ők nem felelősek a katasztrófa bekövetkeztéért.
Tudod, én meg ott voltam a 70. években mindkét barátom temetésén és a szüleik szemében láttam azt a végtelen szomorúságot, amit a magaláztatásukkal okoztak a "gyilkosok".
A 70. években máig hivatalosan tisztázatlan körülmények között hirtelen elhunyt gyermekkori barátaim szülei sem "üdvözültek", miután eltemették a gyermekeiket. Az egyiknek akkor volt 1,5 éves a kislánya, aki meg sem ismerhette az édesapját!
És még egy: itt csak egy valaki személyeskedik, azt te vagy. Ugyanis a Polidiliben teljes természetességgel lehet legnegatívabb hangon beszélni közszereplőkről, jelenségekről, emberi típusokról, sőt még egyes embercsoportokról is. Viszont tilos egymással szemben durván személyeskedni.
Persze te ezt a durvaságot nem követetted el, annál jobban vigyázol, de a zárójeles megjegyzéssel éppen egy személyeskedő durvaságra utalsz.
Van egy apró probléma. Itt már régen nincsen jogállam,és így nincsen mit felszámolni. Ami itt volt nyolc éven keresztűl,azt úgy hívják jobb helyen,hogy "banánköztársaság"!!!!!
eddig most olvastam a legjobb összeesküvés elméletet a Szombat újságírójától ,mely szerint párhuzam vonható a Reichstag felgyújtása és az iszap katasztrófa között:) gondoltam reklámozom az úriembert: a hozzászólás : Berta JózsefLink | október 14., 11:23 | 7000. 6999: (Ezen a "fámán" csúszott el Tóth doki (is), abszolút nem biztos (mert a mai napig nem bizonyított), h ki gyújtotta fel a Reichstagot, de nem is ez volt a lényeg, h ki, hanem az, h mi történt utána...)
A felvetés arról szólt volna, h történt egy rendkívüli esemény, ami után teljes egyetértésben felszámolják a jog hatalmát, azaz a jogállamot. Mindenki önként és dalolva megszavazta ( "heroikus" megnyilvánulásnak kell betudni a tartózkodást, ami abszurd... (és megint felmerülhet a kérdés, h inkább "igen" vagy inkább "nem" a tartózkodás :) ).
A felvetés, h érdekes lesz, h felmerül-e a párhuzam arra vonatkozott, h felismerésre kerül-e, h mi is történt hétfön (és kedden) a jogalkotásban. Azt gondoltam, h a "ballibnek" kikiáltott szerzök fognak "lázadni", ami eddig nem történt meg, legalább is nem a Reichstag példa mentén (Nem elfelejtendö "ugye", h két nappal a Reichstag leégése után megszületett az "Ermächtigungsgesetz" - a felhatalmazási törvény - ami gyakorlatilag kiiktatta a parlamentet (nem kevésbé fontos, h megindultak a mondvacsinált vádak alapján történt bebörtönzések).
Ez lett volna a "történelmi párhuzam", ami a különleges helyzetröl és az azt követö önkéntes lempondásról szólt volna, alapvetö jogokról való lemondásáról. Ez de facto hétfön és kedden Mo-n megtörtént. A jogbiztonság gyengült, az önkény tét nyert.
Két további érdekes pont van, h hogyan jelent meg mégis valamely Reichstag-párhuzam, ami "az érdekes lesz látni, h elökerül-e" gondolatot számomra váratlan irányokból erösítették meg (de erröl késöbb)... http://iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?messageID=41885858#message41885858