Keresés

Részletes keresés

gabor01 Creative Commons License 2013.12.26 0 0 78

Vagy vegyél manuális obit (nem A, F, FA, DA), vagy vedd ki az "A" állásból.

Ezekkel tudod a blendét kézzel állítani.

Előzmény: gesper (77)
gesper Creative Commons License 2013.12.26 0 0 77

De sajnálom, - úgyhogy ragasztó kizárva, viszont ha lenne olyan kis műanyag hüvely, amit rá tudok húzni arra a kis fém lapra, ami nyitja a rekeszt, akkor még akár különböző méretekkel, különböző rekeszérték is fixálható lenne az obi kárososdása nélkül. /már csak a műa. bigyót kellene megtalálni.../

Előzmény: gabor01 (76)
gabor01 Creative Commons License 2013.12.26 0 0 76

Ha nem sajnálod az obit, akkor valami két-komponensű ragasztót javaslok :-)

Ellenkező esetben ajánlom vegyél egy rendes közgyűrűt, ne gagyi játékot.

Előzmény: gesper (75)
gesper Creative Commons License 2013.12.26 0 0 75

Most viszont vásároltam egy olcsó közgyűrű sort, de egyenlőre nem tudom használni, mert a beugró rekeszt még nem sikerült "kitámasztanom"... Tud valaki esetleg erre jó megoldást, - hogyan lehet az obin a rekeszt nyitott állásban rögzíteni?

gesper Creative Commons License 2013.12.22 0 0 74

Szia, én pár hete vettem meg a K-30-ast a WR obival 169 -ért nagyon király, nyugodtan megveheted! Aztán vettem még hozzá egy Sigma 50-200 F4-5,6 DC OS obit az is csúcs /nekem..

Előzmény: hgeri (67)
simico Creative Commons License 2013.12.20 0 0 73

Elvileg optikailag a DA II, DAL és a WR ugyanaz, csak a külső felépítésben van különbség (szigetelés, műanyag bajonett, stb). Azaz a DAL és a WR valójában más (olcsóbb vagy drágább) ruhába bújtatott DA II.

Előzmény: Venyerin (72)
Venyerin Creative Commons License 2013.12.19 0 0 72

Igen, a WR határozottan jó, a DAL kicsit gyengébb, a sima DA pedig sokkal rosszabb. A DA II-t nem próbáltam, de a DAL környékére tippelném.

A nagy difi a DA és a többi között van amúgy, nem egyebütt.

Előzmény: hgeri (71)
hgeri Creative Commons License 2013.12.18 0 0 71

Én nem vagyok jártam a dologban, úgyhogy hiszek neked, de a lényeg, hogy akkor a WR jobb, mint a DAL.

Előzmény: Venyerin (70)
Venyerin Creative Commons License 2013.12.18 0 0 70

Ha rám hallgatsz, azt az oldalt elfelejted... :)

(És ezzel nem mondom azt, feltétlenül mindig téved; csak azt, hogy messze túl gyakran.)

Előzmény: hgeri (69)
hgeri Creative Commons License 2013.12.18 0 0 69

Közben találtam egy ilyet, szal lehet nekem is meg fogja érni. :)

link

Előzmény: Venyerin (68)
Venyerin Creative Commons License 2013.12.18 0 0 68

Kezdetben volt a DA, aztán jött a javított verzió, a DA II.

A DAL és a WR az utóbbi olcsósított (műanyag bajonett, nincs ellenző a csomagban) ill. szigetelt verziói.

Nekem megérné a difi, de nem vagyunk egyformák.

Előzmény: hgeri (67)
hgeri Creative Commons License 2013.12.18 0 0 67

Hogy van a kitobik sorrendje?

DAL a legrosszabb műanyag azt vágom, aztán DA, DA II, de a WR az hol van a sorban? K-30-at akarok venni kitbe, a DAL-is 18-55 149e, a WR-es meg 169e, megéri a felárat?

geher2 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 66

Köszönöm a választ!

Előzmény: Peti-- (65)
Peti-- Creative Commons License 2013.12.04 0 0 65

Igen, ott van a zöld gomb, ahol a többi "belépő" Pentaxon is, az expógomb mögött az expokorrekció gombja mellett. Használhatók rajta a régi objektívek.

Előzmény: geher2 (64)
geher2 Creative Commons License 2013.12.04 0 0 64

Kérdés: Lehet Pentax K-500-on manuális PK,vagy adapterrel M42 lencséket használni élesség visszajelzéssel és fényméréssel? Ezen a gépen is megtalálható az a bizonyos zöld gomb?

budasp Creative Commons License 2013.12.01 0 0 63

Kösz a választ! Reset, firmware is meg volt, de végül kaptam egy javítási árajánlatot, ami nyilván gazdaságtalan.

Azon tűnődöm, hogy vajon mennyiért lehetne így elpasszolni a vázat...

Előzmény: simico (62)
simico Creative Commons License 2013.11.25 0 0 62

Egy reset és szoftverfrissítés (ha nem a legújabb firmware van rajta) nem árt, de elég nagy eséllyel szenzorhiba. Azt csak cserélni lehet, az meg annyiba kerül amennyiért új vázat veszel.

Előzmény: budasp (61)
budasp Creative Commons License 2013.11.23 0 0 61

Sziasztok!

Pentax K20D, 22700 expóval. Egyik képről a másikra ez történt:

http://kepfeltoltes.hu/view/131123/IMGP3558_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Azóta minden képen látható. Probáltam mindent, semmihez sem köthető a megjelenése.

Mennyibe fájhat ennek javítása? Szenzorcsere?

levidoktor Creative Commons License 2013.10.17 0 0 60

Üdv mindenkinek! Megoldódott a takumar 4.5/500 problémám, Kalocsay urat csak ajánlani tudom mindenkinek... a tippért még egyszer köszönet.

Peti-- Creative Commons License 2013.10.11 0 0 59

Nem lehet, hogy csak ez a párás, szutyok idő tréfál meg? Vasárnap a Ferencvárosi Műv. Központban lesz fotóbörze, ott lesznek biztos olyanok, akik nem egy gépet fogtak már a kezükbe. Szombat-vasárnap a Lurdi házban a Photoexpo-n is kint lesz "pár" fotós cég, köztük a Fotoplus, a hazai Pentax képviselet, ott is biztos tudnának valamit segíteni (meg egyébként is hasznos rendezvény szerintem). De talán a legcélszerűbb a boltba visszamenni, és ott megnézetni. Esetleg a Pentax Fan Clubban segítséget kérni, biztos van a közeledben segítőkész márkatárs gép+obi keresztpróbára. Szerintem kicsi a valószínűsége, hogy a szenzor legyen rossz helyen, inkább a párás időjárás.

Előzmény: szegletg (58)
szegletg Creative Commons License 2013.10.11 0 0 58

Üdvözlök mindenkit!

1 hete van tükrös gépem, szóval, javítsatok ki, ha nagy hülyeséget kérdezek, vagy rosszul gondolok valamit.

A segítségeteket szeretném kérni... létezik az, hogy nem tudok végtelen fókuszt elérni?

1) Legelső kültéri (próba) fényképezésnél sok lett az életlen fotó, pontosabban, ami nem közeli tárgyra fókuszált, az mindegyik. Itt is furcsálottam már, de gondoltam AF finomhangolás segíthet (bár közelre tűéles volt a megítélésem szerint). Itt még csak AF-fel csináltam képeket, és csak este képernyőn visszanézve lett feltűnő a dolog.

2) Vásároltam egy K-bajonettes manuális 135 f/2.8 obit (tehát semmi bajonett átalakító nincs a dologban), amivel már nagyon kijött, hogy nem tudok végtelenbe fókuszálni (csatolva, fókuszgyűrű koppra eltekerve végtelen irányába). 18-55 kit obi 55-ös végén, MF-ben, szintén koppig eltekerve, szerintem itt is látható, amiről beszélek (szintén csatolta).

Nekem az jött le, hogy nincs végtelen fókusz, mintha az érzékelő rossz síkban lenne??? Van ilyen?

A 135-ös üveget postán kaptam, nem tudtam előtte kipróbálni, szóval ez egy rizikó faktor, de nem feltételezem, hogy át akartak vágni (visszavételi opcióval kaptam), plusz mégegyszer, szerintem 55 f/5.6-on is látszik, csak persze jóval kevésbé.

Az is jó, ha mondtok egy üzletet (Bp.), ahova bevihetem, és megnézik olyan emberek is, akiknek 1-nél több váz járt a kezében.

Köszi:

Gábor

levidoktor Creative Commons License 2013.09.24 0 0 57

Köszi a tanácsot emyl, ha késve is de  megfogadom...

Előzmény: emyl (55)
maxmaxmax Creative Commons License 2013.08.06 0 0 56

Sziasztok, valaki szedett szét és rakott össze 18-55-ös kitobit? A szétszedés még ment, de mikor össze kell rakni és a legbelső lencsepárt akarom a helyére csúsztatni, az nem akar összejönni. Találtam a neten pár anyagot, ami alapján próbálkozom, de ott is azt írják, hogy ez a lépés eléggé nagy Pain...hogy finoman fogalmazzak.

http://www.flickr.com/photos/fluffyrazor/sets/72157630944498102/

itt a 15, 16, 17 es lépés.

Ha valaki tudna segíteni, az jó lenne..

Üdv:

MAx

emyl Creative Commons License 2013.07.17 0 0 55

lehet hogy valami miatt át lett állítva...

vidd el Kalocsayhoz, valószínűleg helyre tudja tenni

Előzmény: levidoktor (54)
levidoktor Creative Commons License 2013.07.17 0 0 54

Sziasztok! Új fiúként arra szeretnék választ kapni, a K5-ös vázamra feltett , perem nélküli M42-es csatlakozóval ellátott Takumar 500/4,5 -ös nagytelémen  a gyári információval ellentétben sajnos nics végtelen( a maximális élességtartományom kb 150 m...)

Szerintetek lehet orvosolni?

tikli Creative Commons License 2013.05.05 0 0 53
Sziasztok!
Van egy ist D-m.Az iménta adta meg magát a zár 13e expo körül.Érdemes vele foglalkozni,vagy így mennyit érhet?
Rollei Creative Commons License 2013.04.18 0 0 52

Engedélyezd a menüben a kézi rekeszgyűrű használatát. Tedd a gépet M módba, másként nem fog menni.

Előzmény: kosalaszlo (51)
kosalaszlo Creative Commons License 2013.04.17 0 0 51

Sziasztok!
K10D-m van és egy régi telekonverterrel szeretném használni amin se AF se blende-érzékelő nincs. A gépen a F-- villog és nem enged exponálni. Mit tudok tenni? Obival vagy anélkül exponál de ezzel a telekonverterrel nem akar dolgozni.
Köszi
Laci

Hümi Creative Commons License 2013.01.23 0 0 50

Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy van valakinek magyar nyelvű használati útmutatója a Sigma EF-610 DG super vakuhoz...?

Előre is köszönöm.

Rollei Creative Commons License 2013.01.14 0 0 49

Az A állás a rekeszgyűrűn a 22-es, vagy 32-es után következik. A leírás kicsit bonyolultan (hogy a szőke nők és az amerikaiak is megértsék) arról szól, hogy a rekeszgyűrűt csak akkor tudod a legkisebb rekesz után továbbléptetni az A állásba, ha benyomod a rögzítő gombot.

Előzmény: racferi (47)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!