(Amerikában) a szenátus elfogadta a törvényt, amely tiltja, hogy a reklámokat különböző trükkökkel hangosítsák fel. Amerikában eltűnhetnek az idegesítően üvöltő reklámblokkok, nálunk a kérdéssel eddig senki nem foglalkozott.
Van távirányítód? Mert akkor szépen lejjebb veszed a hangot, vagy átkapcsolsz egy másik adóra. Nagy fáradtság, mondhatom. Ehhez médiatörvény kell? De jól megy nékünk, hogy nincs más gondunk.
Tegnap néztem a Discovery-t este, már ágyból, nagyon hallkan, épen hallottam el is aludtam rajta... nem is tudom mikor, arra riadok fel, hogy üvölt a reklám.... hirtelen azt sem tudtam hol a 3,14csába vagyok, he? Kómásan megkerestem a távirányítót, mire sikerült felébredtem egy kicsit és mivel rossz alvó vagyok jó órát biztos forgolódtam még.
Eccerű, kell egy inzertpontot fabrikálni a tv-re, oda meg bedugni egy limitert, oszt a tresholdját béállitani olyanformán, hogy a reklámokat megfogja szépen. Osztakkó ugyanolyan hangos lesz a reklám kb. , mint a többi művsor. ( Picit torzabb esetleg, de ki nem kakálja le... :) )
Erre találták ki a netes TV-ket. A trükk annyi, hogy 10-15 perc késében kell lenni, így ha jön a reklám akkor, gyorsan átugrani a blokkot. Azt nem értem, hogy a szolgáltatók miért nem tesznek valami jelet a stream-be, hogy be lehessen állítani az automatikus átugrást. A net-en megy a dolog, egyszerűen le kell tiltani a beépülőket és az animált képeket.
Engem is - családot - hallatlanul bosszant és zavar, ahogy egy csendes hangulatos műsorba BEROBBAN valami agresszív reklám. Azonnal kapcsolok el, és megfogadom ezektől soha semmit. Tényleg nem értem, hogy alapvetően miért nem kontraproduktív az ilyen ráhatás. És valóban, TÖRVÉNNYEL kellene szabályozni, nem a reklámtartalmát, hanem annak elviselhetőségét.