A HVG információi szerint Orbán Viktor a MOL élére Hernádi Zsolt helyett azt a Kocsis Istvánt szeretné látni, akinek a vezetése alatt ugyan néhány tízmilliárd eltűnt az állami vezetésű MVM-ből, de aki a tavaszi kampány során jó szolgálatot tett a Fidesznek.
Szvsz is nagy hiba volt Kocsis jelölése, de az időzítés is. Legalább a kampányfőnöknek jeleznie kellett volna házon belül, hogy nem szerencsés ez a választás.
Tényleg úgy tünik, hogy ez a Kocsis minden rendszert túlélő (méghozzá csúcsvezetőként) reneszánsz zseni : mindenhez értő igazi Jolly Joker. A fene se érti, miért éppen őrá van szüksége minden miniszterelnöknek?
Nem hiszem el, hogy nem lehetett volna mást, kevésbé lejáratott vezetőt találni.
Az meg már az én emberi gyengeségeimnek egyike, hogy feláll a szőr a hátamon, ha meghallom nyilatkozni...a szóvégi keményített, duplázott mássalhangzóitól kiütéseket kapok. :(((
Paks kis híján eldurrant olyan balfaszság miatt, amit egy középiskolás gyerek is elhűlve nézett, amikor lerajzoltam neki, mi a móka...
Durrant? Ez valami francia NAÜ-ellenőr?
Én úgy tudom, hogy a tisztításra félretett üzemanyag-kazetták sérültek meg a nem kielégítő hűtés miatt, emiatt csekély radiokatív gáz került a belső légtérbe. Semmiféle "durranás, robbanás" nem merülhetett fel. A veszély esetleges radioaktív szennyezés volt, amiből viszont egy röntgenkép készítésekor kapott dózis tizede sem került ki.
Ezt Csernobilhoz hasonlítani, ahogy némyelek szövegelnek, nonszensz.
"már csak néhány elvakult ballib hőbörög az ilyen Kocsis féléken..."
Az bizony elég baj, kedves főnök!
Az igaz, hogy "feriék idején nevezték ki", azonban azzal a sötét Hagyóval vívott dominanciaharcát végül bosszúból azzal zárta le, hogy szépen átadta a BKV összes gyanús iratát Tarlós Istvánéknak (a rendőrségnek csak jóval utána).
Tarlós ezt mint pozitívumot emlegette tegnap vagy tegnapelőtt.
A dolog szépséghibája pusztán annyi, hogy emlékezetem szerint akkor már másfél éve tudott mindent, hiszen azóta volt ott vezér, sőt, a kritikus könyvvizsgálói jelentésre írt válaszban aláírásával tanúsította, hogy Szalainé végkielégítése minden tekintetben törvényes és szabályos volt.
Aztán amikor eljött az idő, elkezdte szállítani az "anyagot" az ügyészségnek (miért nem hamarabb?) és a fidesz-kampányhoz.
A hála nem marad el. Tarlós közölte, hogy ha Kocsis nem lesz a MOL vezére, ahogy hírlik, akkor marad a BKV-nál.
De ezt majd Csányi fogja eldönteni, abban biztos lehetsz.
Kocsisról meg csak annyit, hogy aki egy állami vállalat élén minden skrupulus nélkül 850 ezer forintot fizet szivarszakértői munkáért, s ebben semmi kivetni valót nem talál, de egy korábbi 180 ezer ft-os BKV-s ruházati szakértésért (az is baromság) feljelentést tesz az ügyészségen, mert az ugye milyen botrányos, az egy gátlástalan, genny alak, oldalfüggetlenül.
Nem ez a Kocsis volt a paksi elnök, amikor a Siemens kísérlete nyomán az erőműben komoly károk keletkeztek?Majd elfelejtem ez az ember egy Titán,mindenhez ért az MVM től a BKV ig.