Orbán ezermilliárdos megszorításokat ígért Kötcsén
Kötcsén, a lapunkhoz kiszivárgott hírek szerint Orbán Viktor nem titkolta: "nagy harcok" lesznek a 2011-es költségvetés körül, akár a Fidesz-frakción belül is, és lehetnek kiváló csoportok, "dezertőrök". A következő két-három év alatt "ezermilliárdszám" kell forrásokat kivonni a gazdaságból. A miniszterelnök szerint a kormány előtt álló feladvány: mindeközben meg kell őrizni "az alacsony státuszúak" szavazatát is.
Hofi az éppen hatalomban lévő és azzal visszaélő pártfunkcionáriusokra célzott, de célzott az akkori államigazgatásban dolgozó hatalmaskodó ügyintézőkre is bármilyen státuszban voltak.
Én sem a 800000 kispártagra értettem, ahogy ő sem.
Hofi sosem "bántotta" a kisembert, hiába szeretnéd úgy láttatni.
Pont ide nem való az idézet, viszont Hoffmann Rózsika hallgathatná sűrűn.
A ballib megint a nyereg helyett a lóf@szt választotta. Itt lovagolnak egy olyan témán, amit egy vagy több kör szivárogtatott ki, és tutira nem biztos, hogy az Orbán monta, ezt mondta, vagy így mondta.....
Érdekes ez ellen az alacsony státusz ellen mindenki tiltakozik, bezzeg ha pénzosztás van nem győzik bizonygatni ki mennyire rászorult. Az új uralkodó osztály a rászorult.
Ha már ezen lovagolsz, akkor biztosan hallottál olyanról, a nyolc osztályt el nem végzettek, szakmával nem rendelkezök, akiket képzéssel el kell jutatni egy magasabb státuszban, hogy a munkaerő piacon elhelyezhetök legyenek.
Mivel Orbán a munkahely teremtést sorolta az első helyre, így gondolom, hogy a leszakadó rétegek felzárkoztatása az egyik feladat.
A másik a leszakadó rétegek megakadályozása abba, hogy lecsusszanak, a középrétegeket a felső rétegbe tolása, és a felső rétegenek lehetőséget adni a több munkahely teremtésre. Ez az akció mind a munkán alapul, mely a gazdaságot és az egyént egyaránt feljebb tolja, s akkor megteremtödig a szociáliasan (saját hibán kivül, körülmény) átmeneti ídőre megsegiteni, de ösztönözni a munkaerő piac felé.
A biztos szociális hálot megteremteni a családok számára.
Gondolom, hogy ezzel Te is tisztába vagy, de olyan jó adni a naivat.
Azért ha nem lenne szemellenződ észrevennéd, hogy bizony vannak dolgok amiket betartott, bár kétségkívül nem mindent. Azt egyébként én nem is várom el tőle. Azt várom el tőlük, hogy tegyék rendbe a gazdaságot, és legalább az eddigieknél kormányozzanak jobban. Ha ez meglesz, lesz@rom, hogy hazudott-e vagy sem.
Azt tényleg nem tudom megtippelni, hogy kik is azok az alacsony státuszúak. A munkaerőpiaci szempontból értéktelenek? Az értelmi képességeikben szerények? A becsületes, más néven balek munkavállalók? Az összes inaktív, nyugdíjasokkal együtt?
és te tudol olvasni? nem ezermilliárdos megszorításokról van szó, hanem arról, hogy a ballib nyomorult kormányzása miatt felvett IMF hitelt el kell kezdeni visszafizetni ezermilliárdszám. így mondjuk nem lesz lehetőség utakat építeni, iskolákat fejleszteni, meg a többi...
Talán tényleg szebb, mintha Pupáknak nevezte volna az alacson státuszúakat (polgárokat, zembereket, nyuggereket, panelprolikat...stb, nem kívánt rész törlendő).