Keresés

Részletes keresés

Ordas_farkas Creative Commons License 2010.08.19 0 0 41
"Az eddig nem fizető sáv 16%ra emelése"

Az eddig nem fizető sávba tartozók nagy része zsebbe kapja adómentesen a bérét (továbbra is)

"nagy jövedelmek szja dójának LÉNYEGES CSÖKKENTÉSE.."

Úgy teszünk mintha a nagy jövedelem ajándék lenne. Igen magas a jövedelmem, mert nem csak a bulin járt az eszen 16-30 között, hanem elvégeztem 2 egyetemet (egyet már munka mellett), most is továbbképzésre járok, és beszélek idegen nyelvet. Szóval azért fizessek több adót, hogy annak ne kelljen, aki elbulizta a fiatalkorát? Nem nagyon tudom elfogadni a "nekem nem voltak ilyen lehetőségeim" kifogást tekintettel arra, hogy egy egyetemi csoporttársam árva volt az anyja meg munkanélküli varrónő és ő is elvégezte az egyetemet és neki is jól fizető állása van, nagyon kevesen lehetnek olyanok akiknek annyi lehetőségük sincs mint neki volt. Persze bulizni mindig könnyebb és utána azon siránkozni, hogy "sosem volt lehetőségem"...

"a társasági adó csökkentése / ugyebár nem a szegényekre jellemző, hogy társasági formában működnek:(("

Nem rájuk jellemző, de a társaságokra jellemző, hogy ilyeneket is foglalkoztatnak, és ezek a munkások ebből élnek (mármint a társaságokból)...
Előzmény: Törölt nick (16)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 40

Nagy csapás ez néhány itteni fórumtársnak.

Mutassunk empátiát, érezzünk együtt velük.

morgós Creative Commons License 2010.08.19 0 0 39
píííísta, píííísta, te vagy a hülye!
Előzmény: Törölt nick (38)
out sider Creative Commons License 2010.08.19 0 0 37
Ha érdemi kormányzás lett volna az elmúlt 8 évben,Orbán ....

Ha a nép, az isten adta nép, nem lett volna elégedett az első néggyel, akkor Orbán már hatalomra kerül.

Ne mossuk már egybe azt a 8 évet.

Szerintem az első 4 elég rossz volt ahhoz, hogy az MSZP megőrizze a népszerűségét, és újra nyerjen. A második 4 év so so (a gyengébbek kedvére: úgy ahogy megtette a lehetőségekhez képest), s ez elég volt egy hatalmas bukáshoz.

Ha a fidesz politikája legalább annyira rossz lesz mint 2002-2006-os MSZP-é, azaz az ország hosszútávú érdeke helyett a rövidtávú sikerekre és a népszerűségre utaznak, méretlenül felvett hitelekből produkálnak látszat és félsikereket, akkor valószínűleg nyernek a következő ciklusra is. Ha komolyan veszik, hogy az ország érdekét tekintsék párt és orbán érdekek helyett, akkor ők is akkorát buknak, mint a ház.

És hogy mi az ország elsődleges érdeke?

Kihasználva a lassan élénkülő gazdaságot erősen csökkenteni a költségvetési hiányt és záros időn belül elérni a pozitív egyenleget, s így megkezdeni az államadósság tényleges visszafizetését.
Előzmény: Törölt nick (10)
horex Creative Commons License 2010.08.19 0 0 36

Csúsztacc rendesen

Idejövök hogy orbánozhassak egy Lyót, aztán suttyomban a kormány munkájárol inditasz vitát

Hiánypótló tényleg

A nyitó cim meg olyan , mint amikor egy versenyző lefikázza az indulókat/ veszteseket és nem veszi észre hogy gyenge mezőnyben nem kunst villogni

Mielött ekézne bárki, becsülöm Orbán szisztémáját, maga szempontjábol tökéletes

by horex

Előzmény: RágCsávó (-)
panavia Creative Commons License 2010.08.19 0 0 33

Érdekes ez a lista:
Pokorni második úgy hogy tudtommal azon kívül hogy XII. kerület polgármestere, nem tagja a kormánynak, csupán a Fidesz egyik alelnöke; ugyanez vonatkozik a harmadik Kósára is (Debrecen polgi, és szintén alelnök);
A Lázár&Rogán törvénybeterjesztő duó viszont hiányzik a felsorolásból, ami furcsa, mert Lázár az utóbbi időben igencsak reflektorfényben vala
Előzmény: RágCsávó (5)
Csam_ur Creative Commons License 2010.08.19 0 0 32
Ebben teljesen egyetértünk. Sőt a leadózott jövedelmi adatok mellé szívesen látnám a teljes családi  vagyoni helyzet alakulását is. 
Előzmény: Törölt nick (29)
out sider Creative Commons License 2010.08.19 0 0 31
Van már erről elfogadott törvényjavaslat?

Ezzel megvárják az önkormányzati választásokat. Egyébként is akkor már nem sokat tehetünk, ha megvan a törvény.

Akár egy lépésben, akár több lépésben valósul meg az a nyavalyás egykulcsos, az mindenképp hátrányos a szegényeknek (mint például az ilyen alulképzett tapasztalt kétdiplomásoknak mint én) és kedvez azoknak sokat keresnek, gyakran más munkájából élnek jól.
Előzmény: RágCsávó (22)
Csam_ur Creative Commons License 2010.08.19 0 0 28

Nézd nekem akkor is tetszik, ha egyszerűsödik az adóbevallás, nem lesz ez a rengeteg kiskapu ami kizárólag csak az ügyeskedőknek volt jó. Már nagyon elegem volt belőle, hogy minden évben kuncsorognom kellett a haver nővérénél, hogy tán csinálná meg a bevallásomat. Pedig tudok írni, olvasni még számolni is de ez a bonyolult bevallás ez sok volt.

Az adójóváírásról meg úgy olvastam, hogy meghagyják. Ennek következménye képen ez a jóváírás nélküli tábla csúnyán torzít. Várjuk meg mi lesz a tényleges törvény utána lehet megnézni a jövedelmi alakulásokat.

Előzmény: morgós (15)
swill Creative Commons License 2010.08.19 0 0 26
Ha jövőre tényleg lesz 16%-os egységes szja kulcs, az a rendszerváltás óta az egyik legnagyobb dolog lenne. (HA tényleg lesz...)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 25
"Senki sem tudja még hogyan lesz a jövő évi adórendszer, de ti már adóemelésnek nevezitek, bravó."

Kedvenc mondatom. Ott tartunk olvtárs, hogy amit eddig elmondtak belőle, annak megfelelően ezt lehet kihozni, kiszámolni és tetszik neked vagy sem mások véleménye, ez így egy határ sz*r.

"Az Euro ugyanazon a szinten van, mint a kormányváltáskor, időközben kétszer megugrott 10 Ft-tal, egy-két hétre, ez nem érintette érzékenyen a pénztárcátokat."

Áááá nem, télleg.

"Ami érzékenyen érinthette az a CHF alapú hitel, amihez viszont semmi köze a kormánynak, ugyanis a CHF-ot hagyták a svájciak erősödni, és ezt előre be is jelentették."

Nyilván csak CHF alapú hitelek vannak. Akik meg ilyeneket mertek leírni:
"Egymilliárddal nőhettek tegnap a devizahitelesek terhei
http://hvg.hu/gazdasag/20100720_Genarali_egymilliard_devizahitelesek"
azok hazudtak mind.....
Előzmény: Vasgerinc (20)
RágCsávó Creative Commons License 2010.08.19 0 0 24

égen földön mindenhonnan az hangzot el, hogy ennek nem lesz jó vége

Már ha a maszopos lakájmédia ég és föld...

Előzmény: Transylvanianmixedgrill (12)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.08.19 0 0 23
Na ez az, amit nem tudhatsz sem te, sem más. Lehet riogatni, de nincsen még kész a jövő évi adótervezet, szóval ne riogass tovább!
RágCsávó Creative Commons License 2010.08.19 0 0 22

adójóváírás megszüntetése mellett, 16%-os szja-val.

Van már erről elfogadott törvényjavaslat? Na mer' szerintem még nincs.

Ha lesz, majd akkor lehet táblázatokat gyártani, oszt köpködni, ha nem teccik.

Előzmény: Törölt nick (17)
Art _ista Creative Commons License 2010.08.19 0 0 21

Sokat érünk vele!

Szijjártó szerint egy erös kormány évente 400 milliárdot tud megtakaritani és nincs és nem lesz szükség megszorító intézkedésre! Valóságban.... áremelés, áremelés

Vasgerinc Creative Commons License 2010.08.19 0 0 20
Senki sem tudja még hogyan lesz a jövő évi adórendszer, de ti már adóemelésnek nevezitek, bravó.
Az Euro ugyanazon a szinten van, mint a kormányváltáskor, időközben kétszer megugrott 10 Ft-tal, egy-két hétre, ez nem érintette érzékenyen a pénztárcátokat. Ami érzékenyen érinthette az a CHF alapú hitel, amihez viszont semmi köze a kormánynak, ugyanis a CHF-ot hagyták a svájciak erősödni, és ezt előre be is jelentették.

Ha ezt nem látjátok át, akkor ne is tükröződjön a véleményetek a felmérésben.
Előzmény: out sider (6)
Qqberci Creative Commons License 2010.08.19 0 0 19
A bohócot szeretni szokták...
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 18
Erről beszéltem. Bátor vagy, mindjárt hülyének néznek, meg azt is, aki ezt készítette. Csak a szokásos.....
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 17
Esetleg utánaszámolhatnál. Tudod, családi adózás, adójóváírás megszüntetése mellett, 16%-os szja-val. Volt, akik megtették, készült hozzá egy táblázat is, de valahányszor beteszi valaki, megindul jobbról a köpködés és kiderül, hogy mindenki hülye, csak a fidesz helikopter. :)
Előzmény: RágCsávó (11)
morgós Creative Commons License 2010.08.19 0 0 15
- csökkentik az adózók terheit.

ezt skubizd meg:

Előzmény: Csam_ur (8)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 13
"- csökkentik az adózók terheit."

A kb. 250.000 havi bruttót keresők és az ezen összeghatár felett keresők terheit igen. Szerinted ez a nagy többség az országban, vagy azok netán, akik alatta vannak?

"- a bankokat adóztatják helyette."

Akik nem rejtik véka alá az elképzeléseiket, hogy némi kamatkorrekcióval kikompenzálható ez is. A fantáziádra bízom, merre mozdulnak a hitelkamatok, és merre a betéti kamatok.

"- Nem engedik,a teljesítmény nélküli tisztességtelenül magas állami jövedelmeket."

Ebben van ráció, azonban ha 2 milla a meghúzott határ, akkor kétmilla és nem 4, melldöngetve azzal, hogy nincs gáz, mert a négy miller 2 feletti része úgy is 98%-os adókulcs alá esik.

"- Előtérbe veszik a szakmunkásképzést ( mai hír ,én meg nem találtam jó gázszerelőt amikor kellett)"

Jó ötlet. Egyébként van jó szakember nem is kevés, talán hamar választottál a telefonkönyvből és nem érdeklődtél ismerőseid körében, hogy ajánljanak egyet, aki szerintük korrekt és jó.
Előzmény: Csam_ur (8)
Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2010.08.19 0 0 12

Azt a jelenséget bizonyára ismered, hogy vennél egy új kütyüt, kikéred ismerőseid véleményét, melyiket érdemes, azok meg mondják, hogy nem pont a legdrágább a legjobb ezért meg ezért, de neked persze dacból jusztis a legdrágább kell, veszel tehát jó drágán egy nagyon speckónak beléddumált valamit, aztán hazaviszed, elkezded használni, és hát valahogy nem az igazi, vissza már nem lehet vinni sajnos, viszont ugye kurvadrága volt, ezért amikor az ismerősök kérdezgetik, na mennyire vagy elégedett az új kütyüvel akkor jusztis azt mondod, hogy hát kurvajó, job nem is lehetne.

Ilyen a magyar ember a Fidesszel: kurvadrágába került neki (hisz jusztis teljhatalmat adott ezeknek a majmoknak, annak ellenére, hogy égen földön mindenhonnan az hangzot el, hogy ennek nem lesz jó vége), aztán az első hetekben kiderült, hogy ezek nem változtak semmit, ugyanazok a gengszterek mint voltak, csak most még nagyobb arroganciával és elánnal gengszterkednek, sajna azonban a teljhatalom és a sebtében megváltoztatot törvények miatt aligha lehet kirobbantani már őket hosszú évekig a bebetonozott pozícióikból. De persze amikor csörög a telcsi, és érdeklődik a medián, mégis hogy tetszik megelégedett lenni a Fidesszel, akkor persze jusztis azt mondja, hogy teljes mértékben.

RágCsávó Creative Commons License 2010.08.19 0 0 11

Amit elvesz a szegényektől, azt (részben) szétosztja a gazdagok közt. Azaz a szegények adóját növeli, a gazdagokét csökkenti.

Esetleg idéznéd az adótörvény fenti állítást igazoló passzusait?

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10
Ha érdemi kormányzás lett volna az elmúlt 8 évben,Orbán sosem került volna vissza a hatalomba!
Sikerült annyira elrontani mindent,amennyire csak lehetett.
Ez nem Orbán hibája,ez a szoci-szadesz rablóbanda működésének következménye.
Orbánnak csak várni kellett.
Kivárta.
Előzmény: Törölt nick (9)
Csam_ur Creative Commons License 2010.08.19 0 0 8

Nekem tényleg teszik az irány amerre elindúltak.

- csökkentik az adózók terheit.

- a bankokat adóztatják helyette.

- Nem engedik,a teljesítmény nélküli tisztességtelenül magas állami jövedelmeket.

- Előtérbe veszik a szakmunkásképzést ( mai hír ,én meg nem találtam jó gázszerelőt amikor kellett)

Sokkal szinpatikusabb irány mint az előző kormányzat esetében amikor annak a kevéske embernek a nyakára tették a szorító hurkot akik még látható adózó jövedelemmel rendelkezetek. Már kezdtem magam rosszul érezni, hogy biztos én vagyok a bugris, hogy nem csalásból meg láthatatlan jövedelemből, hálapénzből, foffshore osztalékból élek.

Előzmény: Törölt nick (4)
RágCsávó Creative Commons License 2010.08.19 0 0 7
A felmérést 2010. augusztus 6-a és 10-e között készítette a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet, az ország közel 100 településén mindig más és más véletlenszerűen kiválasztott 1200 felnőtt állampolgár személyes megkérdezésével. A minta kisebb torzulásait a kutatók a KSH adatait felhasználva matematikai eljárással, úgynevezett súlyozással korrigálták, és így a minta pontosan tükrözi a szavazókorú lakosság településtípus, nem, életkor és iskolai végzettség szerinti összetételét. A közölt adatok hibahatára az adott kérdésre válaszolók számától függően ±2-5 százalék.
out sider Creative Commons License 2010.08.19 0 0 6
Környezetemben nem sokan lelkesednek sem az egykulcsosnak nevezett adóemelésért, sem a megugró árfolyamokért, mert majdnem mindnek van valuta hitele.
S azt sem igazán értékeljük, hogy orbán fordított Robi Hoodot akar játszani. Amit elvesz a szegényektől, azt (részben) szétosztja a gazdagok közt. Azaz a szegények adóját növeli, a gazdagokét csökkenti.

Tudomásom szerint egyikünk véleményét sem mérték fel, lehet hogy ezért ilyen kedvező az eredmény.
RágCsávó Creative Commons License 2010.08.19 0 0 5
matchbox Creative Commons License 2010.08.19 0 0 3
Vakok közt félszemű a király!
Magic Horse Creative Commons License 2010.08.19 0 0 2
nem mernek mast mondani

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!