Keresés

Részletes keresés

Tyűha Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1711

nehogy már te itt urizálj a neten

Nehogy má' ne tuggyá' különbséget tenni egy 20 perces flanc ( amit a politika a kenyeret és cirkuszt ősi motivumaként eszközül használ a hatalom megerősítésére ) és a napi szükségletek között.    (Pártszinezettől függetlenül)

Előzmény: arnyekxxx (1710)
arnyekxxx Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1710
Én meg elvárom, hogy te mondj le a következő évi internetelőfizetésedről, az előfizetési dijat meg ad az árvizeseknek, nehogy már te itt urizálj a neten miközben másoknak elvitte a víz a házát.

Olyan demagog vagy, hogy az már fáj.
Előzmény: Tyűha (1700)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1709

El.

Meg azt is "eldöntöttem", hogy minden reggel felkel a Nap.  Persze.

Előzmény: Morle (1708)
Morle Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1708
. És Te eldöntötted, hogy ez 1edi kirivó eset. Gratula
Előzmény: Tyűha (1707)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1707

Én meg természetesnek tartom. Kérés nélkül is.

Az alábbi kartács utalásával egyetértek, én sem vagyok támogatója annak a nézetnek, amire utal. Az már színtiszta populizmus területe.

A határok valóban egzakt módon húzhatók meg a populizmus és a józan paraszti erkölcs között.   Ezért is hangsúlyoztam, hogy egyedi kirívó esetekre korlátozódik ez az elvárás. Mint amilyen volt az idei árvíz.

Előzmény: Morle (1706)
Morle Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1706
Na ez az erkölcsi különbség 2nk között. Ha én másoktól akarok áldozatot, akkor kérek, nem elvárok.
Előzmény: Tyűha (1704)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1704

Nem utasítalak,  hanem elvárom tőled is, ahogy azt is, hogy ne lopj, ne gyilkolj. Pénzért se. 

Ezt nem várhatom el, mert akkor aszondod utasítgatlak ?

Előzmény: Morle (1703)
Morle Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1703

Én inkább úgy látom, hogy Istent játszol.

Nem adóról hanem tüzijátékról, + Aug 20 ünnepről beszélünk.

Az elvárom, hogy lemondjanak szöveggel + nem én égetem magam.  

De számomra ez valami borzalom,hogy van olyan ember aki elhiszi magáról,

ő +monhatja én mit akarok csinálni. 

Előzmény: Tyűha (1702)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1702

Amúgy emberek között éltél már?

Na most lebuktam.  Hát akkor bevallom, hogy valójában én vagyok Maugli, csak most épp álruhában járok :o))))

Ahogy azt is elvárom másoktól, hogy ne lopjanak, és az adójukat is ugyanúgy tisztességgel a törvényes mértékben fizessék meg, ahogy én is azt teszem. Tőled is elvárom. Na most szaladhatsz az ancihoz, hogy védjen meg. 

Előzmény: Morle (1701)
Morle Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1701

"hanem mástól várom el"

Na ezt leírni nagy pofa kell.

Ebben benne van minden, amit valakiröl tudni kell.

Amúgy emberek között éltél már?

Előzmény: Tyűha (1700)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1700

Jó, akkor ragozzuk még:

én valóban nem másét ajánlom fel, hanem mástól várom el, hogy

- ő is készséggel mondjon le a saját tüzijátékélményéről és ő is tekintse a maga számára természetes erkölcsi értéknek, hogy

- megbízza a nevünkben eljáró Állambácsit ugyan hagyja a francba ezt a crikuszt idén kivételképpen és adja oda ezt a pénzt  az árvíz során lehetetlen helyzetbe került embereknek, azok közül azok számára, akik megtették az elvárható gondoskodást saját vagyonuk értékének megóvása érdekében. ( nem ártér, de vagyonbiztosítás rulez).

Az én szememben az, aki úgy gondolkodik, "le vannak szarva a tőlem idegen árvízkárosultak, engem jobban érdekel a 20 perces tüzijáték villanásnyi élménye, mint az  ő nyavalyájuk"  az egy szánni való kis pitiáner szarrágó.

Előzmény: Morle (1699)
Morle Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1699

Szerintem olyan ember aki nem a magáét hanem másét ajánlgatja fel, jobb ha nem kritizál.

A magad erkölcsi értékét rakd elösször rendbe.

Előzmény: Tyűha (1697)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1697

Jobbikra szavaztam

Elég lett volna csak ennyit írnod, a többit megspórolhattad volna.

Broáf.....

Előzmény: Törölt nick (1693)
KALEVALEEEZ Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1694
a tüzijáték ratyi volt, de hát ezt is ígérték, ezzel nincs komolyabb baj. ha nem akarják méltón ünnepelni, legyen, erre kaptak felhatalmazást :)

viszont ennek fényében még érdekesebb, hogy volt 1 000 milliója a kormánynak az "OMG" honlapok cirkuszának lebonyolítására, abból a pénzből méltón lehetett volna ünnepelni és a maradék még mindig mehetett volna az árvízkárosultaknak.

csak hát sok az éhes száj, a korrupció pedig szép, ha a nemzeti oldal csinálja.
Morle Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1692

"Mitől lennék én az okoskodó, aki természetes emberi reakciónak tartja"

Nekem az a természetes emberi reakció, hogy én adok amit tudok. 

Nem a szomszédét vagy más emberét ajánlgatom fel.

Morle Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1691

"Én ésszel élek "

Ahogy olvasgatlak nekem nem ez a véleményem.

Előzmény: Tyűha (1689)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1690

Ehhez a "mindenhez ért"-ig hogy sikerült eljutnod formállogikailag a néhány hsz váltásunkból ?

Asszem örök rejtély marad :o))))

Mitől lennék én az okoskodó, aki természetes emberi reakciónak tartja, hogy önhibájukon kívül tömegesen bajba jutott embereken segítsünk inkább, ahelyett, hogy pár percig szép villanásokat nézegetünk ?

Előzmény: Morle (1687)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1689

Mondtam már többször, hogy leszarom a pártokat.

Én veled szemben nem vagyok hívő, legalábbis nem párthívő. Én ésszel élek és nem a szerint, hogy valakik kedvenc vezérei mit nyilatkoztattak ki jónak/rossznak. 

Amit írtam azt nem pártok lózungjait követve tettem, hogy saját erkölcsi értékrendemet követve. A pártoktól azt várom el, hogy ŐK kövessék az ÉN értékrendemet. Akkor lesznek jók nálam.

Te miért aszerint döntesz, hogy mit mond a kedvenc focicsapatod, izé pártod. Ezt a szurkolói mentalitást csak a szánalom hangján lehet említeni.

Előzmény: Törölt nick (1686)
Morle Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1687

Ha nem tudsz számolni, legalább olvasni tanulj +.

Ez a villanásnyi öröm szöveg unalmas.

Szerintem Te még ünnepelni + szórakozni is képtelen vagy.

Amúgy sima alkalmazott vagyok (fizikai munka) 35év folyamatos munkaviszonnyal még most sem ertem el a 100ezres fizetést. A 3 gyerekem albérletben, és esélyük sincs a lakásra.

Szeritem Te + a Budapesti (csakannaklehetennyiesze), okoskodó lehetsz aki azt hiszi

mindenhez ért.

Előzmény: Tyűha (1685)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1685

Hogy lehet úgy jó érzéssel ünnepelni flancolva, villanásnyi élményekért százmilliókat kifizetve, hogy közben tudjuk: abból az árvízkárosultak egy része legalább részben vissza tudná állítani ez emberhez méltó körülményeit arra a szintre, ahol az árvíz előtt volt ?

Ismétlem: nem az általáos szegénység felszámolásáig van ez érvényben, hanem csak az ilyen rendkívüli és kiterjedt káresemények alkalmával.   

De soraid közt olvasva megértettem, hogy te vállalkozóként valójában alighanem azt sajnálod, hogy a saját bevételeid elmaradnának egy ilyen ünnepi flanc elmaradása esetén.

Az persze egy obitális hazugság részedről, hogy úgy általában esnek ki állami adóbevételek, ha az emberek ilyen eseményekkor nem fogyasztanak ott az ünnepségek, sátorok, biszbasz és mütyűr áruldák alatt, hiszen azok a pénzek nem az enyészeté lenneének akkor sem, csak máskor és máshol költenék el ugyanezek az emberek ugyanazt a pénzt. Az Állam tehát nem mondana le bevételekről. 

Összegezve : a néhány helyi biszbasz áruson kívül más szenvedne csorbát, ha a tüzijáték kiadásait az árvízkárosultak kapták volna.     

Előzmény: Morle (1684)
Morle Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1684

Vajon a jó képességekkel bíró aláírogatók karácsonykor mit fognak kitalálni, hogy elrontsák az ünnepet???

Ne legyen köztéren karácsonyfa, mert az kivágott pénz???

Ne legyen díszkivilágítás, mert ezzel embertársaidon segítesz???

Oknak + úgyis lesz addíg árvíz,szökőár,földrengés,busz(vonat,repülő)katasztrófa.

Ha + netán valami csoda folytán 1ik sem lenne, még előlehet ráncigálni a tarsolyotokból a beteg és éhező gyerekeket.

A lényeg úgyis a másoknak való ünneprontás! 

arnyekxxx Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1682
Izé, minden évben van valamilyen kisebb-nagyobb katasztrófa, aminél kártalanítani kell (tényleg kell a biztosítást nem fizetőknek uj házat épitenk közpénzből?) az embereket. Szerintem mondjunk le pl az állami vezetők, az állami kitüntetettek és mondjuk az APEH alkalmazottak jutalmairól, mert az csak nekik jó (rohadt önző egyéni érdekek, plazmatévére meg nyaralásra költik nem házat vesznek belőle az árvizkárosukltaknak) és ezeket a pénzeket az adott évi kárenyhítésre költsék.
Morle Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1681

Tudsz valami konkrétumot is írni, vagy csak a szokásos semmitmondó propagandaszöveget  nyomod???

Előzmény: Törölt nick (1680)
Morle Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1679

UI:

Milyen ember az aki más, ünnepét, szórakozását ajánlja fel???

Morle Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1678

De mi köze ennek akármelyik párthoz?

Folytatás: Pécs: A környékröl 5-25km, Nem ment be az aa 5000 autó tüzijátékra.

Aminek az adóvonzata milliós nagyságrendü.(Állam kára) És ugyi ezek nem is fogyasztottak. (Helyi vállalkozók+állam kára.) Na pl ezeket a károkat szorozd be a megyei jogú városok számával. + add hozzá a kissebb városok kárát is. 

De még mindíg nem tudom mi az ősszefüggés a tüzijáték + árvízkárosultak között?

Előzmény: Tyűha (1676)
Morle Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1677

Prószáld + elolvasni az eddigi hozzászólásaimat.

Én igazi szégyennek tartom a tüzijáték +nemtartását. 

Szerintem még ha háborus körülmények lennének akkor is +kellene tartani.

Amúgy ha vennéd a fáradságot és ténylegesen kiszámolnád, tudnád hogy veszteséget okoztatok. 

Igazából legnagyobb vesztesek +int a vidékiek voltak, Ahol nem tartották + a tüzijátékot.

5percet nehéz lenne csökkenteni.

Pl: Pécs. (800ezer ft spórolás.) Ha az elmaradás miatt 5család lemondta a 7végét,

Már több a kár a helyi vállalkozóknál.

Előzmény: Tyűha (1675)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1676

Nekem nincs aláírogatásmániám, ezt sem írtam alá, de még a fészbukon sem. (főleg hogy rajta sem vagyok )

Most szólok. Te párthívő vagy ?  Nekem úgy tűnik.

Előzmény: Morle (1674)
Tyűha Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1675

Tőled ez megtiszteltetés :o)))))

Őszinten, mit vesztettél volna a magad szempontjából, ha idén nem láthatod a tüzijárékot ?   Mennyivel érezted volna silányabbnak az életminőségedet ?

Előzmény: Morle (1673)
Morle Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1674

"A ti gondolkodásmódotok jól tükrözi azt az elidegenedett, közönyös társadalomszemléletet, amibe a túlnépesedés állapota belekényszerített. "  

Hogy tud valaki ilyen ócska propagandaszöveget kitalálni?

Inkább gondolkozz el milyen károkat okozott a aláirogatásmániátok.

Igaz, hogy hozzájárult a média 1oldalú tájékoztatása, szenzációéhsége.

Morle Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1673
Na erre mást nem tudok mondani. Neked sem a szomszédod a hülye. Ezt vedd +tiszteltetésnek. Talán életemben 10 embernek mondtam.
Előzmény: Tyűha (1671)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!