Nehogy má' ne tuggyá' különbséget tenni egy 20 perces flanc ( amit a politika a kenyeret és cirkuszt ősi motivumaként eszközül használ a hatalom megerősítésére ) és a napi szükségletek között. (Pártszinezettől függetlenül)
Én meg elvárom, hogy te mondj le a következő évi internetelőfizetésedről, az előfizetési dijat meg ad az árvizeseknek, nehogy már te itt urizálj a neten miközben másoknak elvitte a víz a házát.
Az alábbi kartács utalásával egyetértek, én sem vagyok támogatója annak a nézetnek, amire utal. Az már színtiszta populizmus területe.
A határok valóban egzakt módon húzhatók meg a populizmus és a józan paraszti erkölcs között. Ezért is hangsúlyoztam, hogy egyedi kirívó esetekre korlátozódik ez az elvárás. Mint amilyen volt az idei árvíz.
Na most lebuktam. Hát akkor bevallom, hogy valójában én vagyok Maugli, csak most épp álruhában járok :o))))
Ahogy azt is elvárom másoktól, hogy ne lopjanak, és az adójukat is ugyanúgy tisztességgel a törvényes mértékben fizessék meg, ahogy én is azt teszem. Tőled is elvárom. Na most szaladhatsz az ancihoz, hogy védjen meg.
én valóban nem másét ajánlom fel, hanem mástól várom el, hogy
- ő is készséggel mondjon le a saját tüzijátékélményéről és ő is tekintse a maga számára természetes erkölcsi értéknek, hogy
- megbízza a nevünkben eljáró Állambácsit ugyan hagyja a francba ezt a crikuszt idén kivételképpen és adja oda ezt a pénzt az árvíz során lehetetlen helyzetbe került embereknek, azok közül azok számára, akik megtették az elvárható gondoskodást saját vagyonuk értékének megóvása érdekében. ( nem ártér, de vagyonbiztosítás rulez).
Az én szememben az, aki úgy gondolkodik, "le vannak szarva a tőlem idegen árvízkárosultak, engem jobban érdekel a 20 perces tüzijáték villanásnyi élménye, mint az ő nyavalyájuk" az egy szánni való kis pitiáner szarrágó.
a tüzijáték ratyi volt, de hát ezt is ígérték, ezzel nincs komolyabb baj. ha nem akarják méltón ünnepelni, legyen, erre kaptak felhatalmazást :)
viszont ennek fényében még érdekesebb, hogy volt 1 000 milliója a kormánynak az "OMG" honlapok cirkuszának lebonyolítására, abból a pénzből méltón lehetett volna ünnepelni és a maradék még mindig mehetett volna az árvízkárosultaknak.
csak hát sok az éhes száj, a korrupció pedig szép, ha a nemzeti oldal csinálja.
Ehhez a "mindenhez ért"-ig hogy sikerült eljutnod formállogikailag a néhány hsz váltásunkból ?
Asszem örök rejtély marad :o))))
Mitől lennék én az okoskodó, aki természetes emberi reakciónak tartja, hogy önhibájukon kívül tömegesen bajba jutott embereken segítsünk inkább, ahelyett, hogy pár percig szép villanásokat nézegetünk ?
Én veled szemben nem vagyok hívő, legalábbis nem párthívő. Én ésszel élek és nem a szerint, hogy valakik kedvenc vezérei mit nyilatkoztattak ki jónak/rossznak.
Amit írtam azt nem pártok lózungjait követve tettem, hogy saját erkölcsi értékrendemet követve. A pártoktól azt várom el, hogy ŐK kövessék az ÉN értékrendemet. Akkor lesznek jók nálam.
Te miért aszerint döntesz, hogy mit mond a kedvenc focicsapatod, izé pártod. Ezt a szurkolói mentalitást csak a szánalom hangján lehet említeni.
Szerintem Te még ünnepelni + szórakozni is képtelen vagy.
Amúgy sima alkalmazott vagyok (fizikai munka) 35év folyamatos munkaviszonnyal még most sem ertem el a 100ezres fizetést. A 3 gyerekem albérletben, és esélyük sincs a lakásra.
Szeritem Te + a Budapesti (csakannaklehetennyiesze), okoskodó lehetsz aki azt hiszi
Hogy lehet úgy jó érzéssel ünnepelni flancolva, villanásnyi élményekért százmilliókat kifizetve, hogy közben tudjuk: abból az árvízkárosultak egy része legalább részben vissza tudná állítani ez emberhez méltó körülményeit arra a szintre, ahol az árvíz előtt volt ?
Ismétlem: nem az általáos szegénység felszámolásáig van ez érvényben, hanem csak az ilyen rendkívüli és kiterjedt káresemények alkalmával.
De soraid közt olvasva megértettem, hogy te vállalkozóként valójában alighanem azt sajnálod, hogy a saját bevételeid elmaradnának egy ilyen ünnepi flanc elmaradása esetén.
Az persze egy obitális hazugság részedről, hogy úgy általában esnek ki állami adóbevételek, ha az emberek ilyen eseményekkor nem fogyasztanak ott az ünnepségek, sátorok, biszbasz és mütyűr áruldák alatt, hiszen azok a pénzek nem az enyészeté lenneének akkor sem, csak máskor és máshol költenék el ugyanezek az emberek ugyanazt a pénzt. Az Állam tehát nem mondana le bevételekről.
Összegezve : a néhány helyi biszbasz áruson kívül más szenvedne csorbát, ha a tüzijáték kiadásait az árvízkárosultak kapták volna.
Izé, minden évben van valamilyen kisebb-nagyobb katasztrófa, aminél kártalanítani kell (tényleg kell a biztosítást nem fizetőknek uj házat épitenk közpénzből?) az embereket. Szerintem mondjunk le pl az állami vezetők, az állami kitüntetettek és mondjuk az APEH alkalmazottak jutalmairól, mert az csak nekik jó (rohadt önző egyéni érdekek, plazmatévére meg nyaralásra költik nem házat vesznek belőle az árvizkárosukltaknak) és ezeket a pénzeket az adott évi kárenyhítésre költsék.
Folytatás: Pécs: A környékröl 5-25km, Nem ment be az aa 5000 autó tüzijátékra.
Aminek az adóvonzata milliós nagyságrendü.(Állam kára) És ugyi ezek nem is fogyasztottak. (Helyi vállalkozók+állam kára.) Na pl ezeket a károkat szorozd be a megyei jogú városok számával. + add hozzá a kissebb városok kárát is.
De még mindíg nem tudom mi az ősszefüggés a tüzijáték + árvízkárosultak között?