Orosz haditengerészek kirakták a kalózokat egy gumicsónakban jó messze a partoktól. Én azt mondom, nagyon helyes, de a liberálisok háborognak. Ha én ott lettem volna, akkor nem adok gumicsónakot a kalózoknak, csak kivágom a hajórol a tengerbe :)
akkor kellett volna sarkonfordulni és hagyni a fenébe az egészet... már ott lehetett látni, hogy cf lesz az egész
megj.: a BHD játékfilm, némi propagandamellékízzel, de elég jól követi az eseményekeket, bár nicsn igazán kiemelve, hogy végül is a pakisztániak meg a malájok szedték ki a szarból az amerikaiakt .... főleg, hogy a pakisztániaknak nem voltak semmiylen skurpulusaik az azt megelőző eseméynek miatt..
értelemszerűen voltak veszteségeik (valami végtelen naiv elgondolás az, hogy ... ááá), de jellemzően egy jó ideje nem számít a body count, hanem a közvélemény
"Ők nem szaroznak, ha lesz áldozat a túszok közt akkor is beavatkoznak. Ez az egyetlen megoldás a terroristákkal, kalózokkal szemben. "
Ezzel szemben az a valóság, hogy az oroszoknál a túszmentések során rengeteg túsz hal meg, a terrorizmus meg ugyanúgy folytatódik. Szóval amit lehet elbafnak.
A kalózkodásnak meg amúgy a lényegét kéne megfogni, vagyis hogy Szomália nem lép fel a saját területén a kalózokkal szemben. Ha már mindenképpen törvényt kell sérteni inkább sértsék meg Szomália függetlenségét és számoljanak fel pár kalóztanyát. Nem szép dolog, viszont az sem tartható, hogy mindenki által ismert biztonságos helyük van a kalózoknak.
Lényegében azért ez gazdasági kérdés. Amíg olcsóbb lesz kifizetni a váltságdíjat, mint hagyni, hogy elsüllyedjen a hajó, addig ki fogják fizetni.
Mondjuk én el tudnék képzelni valami nemzetközi törvényszéket a nyílt vízen kalózkodóknak, csak ahhoz kéne valami Guantanamo féle közös börtön is. Ja meg egy háború a hátországuk ellen. Szal nem olyan egyszerű ez törvényesen. Technikailag nyilván nem lenne olyan bonyolult, csak meg kellene egyezni egy csomó ellenérdekelt országnak.
Azért álljon meg a menet. Az oroszok nem sétahajózó nagymamákat végeztek ki, hanem kalózokat. Akik nem virággal és gyümölcsökkel látogatták meg az elfoglalt hajót hanem géppisztollyal. Tudod, ezt az eszközt eredetileg arra találták ki hogy embereket öljenek meg vele. Nos, kard által vész ki kardot ragad... Különösen ha ha tökösebb országok állampolgárait támadja meg. Ha magyarok lettek volna az elrabolt tengerészek, Gyurcsányék még kitüntetést is adtak volna a kalózoknak.
Igaz ehhez sok port kellett lefújni a régi szokásjogról, de végre valaki vette a bátorságot és megtette.
megérteném ha válaszul szétlőttek volna néhány partmenti szomáliai halászfalunak álcázott kalózfészket pusztán a miheztartás végett.
Szásáék elég irgalmasak voltak,a kalózok meg balfékek ha 500kmről a Nap és csillagok állása alapján nem találnak haza.
járhattak volna rosszabbul is,pl ha csak mentőmellényt kapnak.
na de a viszontagságokért az orosz hajó legénységének ki fizet kártéritést? amiket átéltek,lelki károsodás stb. ezt ki kárpótolja nekik? a kalózok hozzátartozói? egyenlőre az áldozatok az orosz tengerészek és nem a kalózok!
Ne erolkodj ezzel a libbancsozassal senki nem vedte itt a kalauzokat.Geyza amit felvetett az teljesen jogos amugy,mert a jog szerint el kellett volna oket vinni szepen Oroszorszagba es birosag ele allitani.
a libbancsok figyelmébe ajánlanám az elfoglalt hajók személyzetének hozzátartozóit.hogy mit élhetnek át mikor kiderül egy bárkás gyülevész banda elfoglal egy hajót!
az orosz hadihajó parancsnokát azonnal előterjeszteném valami magas érdemrendre és ÉLETMENTŐ ÉRDEMRENDRE mert megmentette egy elfoglalt hajó személyzetének életét!!!
tette a kötelességét ennyi.
és még a libbancsok figyelmébe: nem békésen halászgató szomáliai hajót rendeztek el.nem rákászni mentek ki a tengerre.
ugyan kicsit más,de hasonló: nemrég a tévében láttam ahogy a japán bálnavadászhajó keresztülgyalogolt a környezetvédők hajóján.a legyalult hajó főnöke meg valahogy felmászott a bálnavadászhajóra és le akarta őket(a japánokat) tartóztatni.a japánok nem szaroztak,bilincs,indits Tokió.ha jól emlékszem kb 10évet kaphat a japán bálnavadászhajó biztonságának veszélyeztetéséért.
"Míg évekkel ezelőtt, 2005-ben a kalózkodás Szomália partjaitól csupán néhány mérföldnyire terjedt ki, a legutóbbi akciók már mintegy 1600 kilométernyi távolságban történtek." Ez nem semmi. Nem igazán olvastam az ezzel kapcsolatos híreket mostanában, ezért azt gondoltam, hogy a parttól max. 400-500 kilométerre merészkednek.
танкера "Московский университет" Milyen hülye név egy tankernak. Egyébként mekkora szopás, épphogy felvették a kalózokat az egyetemre, megnyílt előttük a lehetőség a felemelkedésre, aztán rögtön ki is rúgták őket. Semmi évismétlési lehetőség meg ilyesmi... :-)
A specnaz módszereit ismerve nekem az a véleményem, hogy a "300 km-re a parttól.." kezdetű dal csak mese. Szépen leszedték mindet szűk 10-15 mp-ben, oszt költöttek hozzá egy szükségtelen történetet. Szerintem a kalózok likvidálása nem böki az égvilágon senkinek sem a szemét.
Az oroszok nem amerikaiak, akik állítólag nem tárgyalnak terroristákkal, de aztán mégis. Ők nem szaroznak, ha lesz áldozat a túszok közt akkor is beavatkoznak. Ez az egyetlen megoldás a terroristákkal, kalózokkal szemben. Ha nincs alkudozás, csak visszavágás, bosszú akkor nem lenne sem terrorizmus, sem kalózkodás. Hajrá oroszok!!!
Akkor még nem ismerik az oroszokat. Ha ott egyetlen orosznak a haja szála meggörbül, akkor lesz igazi vendetta.
A bűnözők mindig abból indulnak ki, hogy az állam képviselőit visszafogja a törvény, őket pedig nem. De ha egyszer olyan szituációban találják magukat, hogy nem a törvény számít, hanem a hatékonyság, akkor marad a nyers valóság: jelen esetben az egyik oldalon gumicsónak és géppityu, a másik oldalon hadihajó, harci helikopter és kommandósok.
Lehet, hogy ezt nézték el a szomáliaiak. A ciril bötüket azért jól lesz megtanulni legalább alapfokon, ha továbbra is ebben a műfajban akarnak üzletelni.