Tekintély. (az idézet Orbántól volt) Merthogy Gyurcsány, mint mondtad, hajaz az Erős Magyarország Programra, mellette idézted a nyugat felé fordulást és összevetésben érdekelt volna, miként gondolod ezeket a szavakat. *intellektuálisan mélyrepül* :)
Én inkább úgy gondolom, hogy lassanként el fog válni a szar a májtól és ettől igen sokan rettegnek.
Az első fecske meglátásom szerint Körösényi volt, aki nem túl határozottan ugyan, de kibaszta Fircz Tamást és Szalait az MTA-PTI-ből. Mégpedig éppen pont arra az elvárásra hivatkozva, amit én is számtalanszor szóvá tettem itten: ha nem tudja egy értelmiségi azt az elvárást hozni, ami az aktuálisan betöltött funkciójához hozzátartozna, akkor az menjen máshova dolgozni. Én teljesen egyetértek vele és támogatom, de aggódok, hogy a középszar fel fogja falni szegényt ozsonnyára.
Tudod, az a középszar, amelyik most még azt hiszi magáról, hogy ő a komolyan veendő értelmiségi mérvadó, mert a MaNemben a neve mögött az áll, hogy elöl-hátul doktor, tanszékvezető, főlófaszfelelős. Hát, most ez úgy néz ki, hogy picinykét megbolygatódik. Fricz z első, de remélem nem az utolsó. És ebben az a legfaszányosabb, hogy jó eséllyel éppen pont az általatok olyannyira agyonszopott fidesz fogja ezt veletek megcsinálni.
És ugye te azt várnád el, hogy én ezen egy csöppet se örömködjek, ugye? :)
Rá kéne arra térni maj eccer, hogy az istenatta, fogemaj eccer az érdekei szerint savazni, vagy bármikor rávehető az alázatos imádságra. meg a kézcsókra, ha kap is valamit ha kaphatna. Vagy csak be.
A magyar politólógus szakközépiskolában kaphacc egy öltönyt nyakkendővel, meg öt percet a mónikasóban, hol kúrt seggbe a valóság nemi ismerete. Csók a modern armatúráknak. A bátrak hátainak.
Kurcsány azt képzelte, hogy a magyarok felnőtt, szabad, a cselédsorsból kimászva talán esélyt kapott emberek? Talán gondolkodhatnak az élet értelméről is? Közük van ? Halott pártokra bízzák sorsukat ?
"Ez a program, az erős Magyarország programja kitart amellett, hogy a demokrácia lényegét az autonóm, önálló mérlegelésre és döntéshozatalra képes individuumok adják, akik abban a tudati, kulturáltsági, műveltségi, érdeklődési és vagyoni helyzetben vannak, hogy önálló, autonóm döntést hozzanak, autoritással rendelkezzenek a saját sorsuk felett."
Főleg azért, mert igazából szükség lenne egy szoc.dem pátra.
De Fletó, már nehezen tud különbséget tenni saját és mások szavai között.
Az én értelmezésemben a magyar nemzeti progresszió az elmúlt legalább másfél évszázadban a nyugatos európai polgárosodás pártján állt. Ezt kívántam folytatni. A nyugatos társadalmi, politikai rendszer, kultúra talán legfontosabb alapelemei a szabadság, az emberi méltóság védelme, ebből fakadóan a parlamenti demokrácia és a szociális piacgazdaság igenlése, a szolidáris társadalompolitika. Szabad, de erős Magyarországot akartunk teremteni.
Szóval nyugati polgárosodás?
Összekeveri saját korábbi szavait (szándékosan nem gondolatot írok) aFidesz erős Magyarország programjával.
Pedig, mit össze vihogtak celebei a heti 7-es ben.....az erős Magyarországon.
Látod, kisgyerek, jó gazdáról beszélsz. Figyelj orbán kutyáira. Tényleg drukkolok, mer én a munkámból élek, ha nem hazudott, a 4 gyerekemen kívül nem kell, hogy eltartsak még 4 nem ráfeszülőt.
Igen. Magukat is sokkal jobb állapotban menteték volna át, ha lemondanak. De ez mint látjuk, fel sem merült. Inkább tovább fosztogattak, aki kétségtelenül nem ment volna, ha nincsenek hatalmon. Fontosabb volt a lehetőség nekik, mint az ország. A becsületesek meg hallgattak, mert nem lehetett szavuk, a nagyhangú mellett. Mégis ők szívták meg legjobban. Ők estek ki a jó állásokból. Előbb kellett volna ébredniük!
Nem érte el a célját a beszéd. Ali és a babák több mint negyvenen vannak. Tolvaj a szavazók többsége. De én egész éjjel dolgoztam, mint 40 éve mindig.Értekezzetek orgazdák. Ráértek.És savazzatok patkányok.
Bajban voltunk. Ott álltunk egy alig hitt győzelem után, de olyan helyzetet kellett kezelni, amire sem mi, sem az ország nem volt felkészülve. Két választásunk volt: vagy lemondunk, mert nem ezt ígértük a választóknak, vagy megpróbáljuk kezelni a magunk okozta drámai helyzetet. Az előbbi lényegében fel sem merült, az utóbbit ügyetlenül csináltuk. Az elkerülhetetlen megszorítások és a részben általuk is kikényszerített drasztikus reformok az őszödi beszéd hatásaival együtt veszélyes helyzetet teremtettek, ami az ellenzéki pergőtűzben drámai belpolitikai háborúskodásba csapott.
"Ki a felelős? Nem szeretnék másokról beszélni, mert nem kétséges: én voltam a miniszterelnök, nekem kellett volna reális képet adni az országról. Nem tudtam teljesíteni ezt a kötelességemet, tehát én vétettem. Hogy az én győzni akarásom ragadt át másokra és tette őket vakká, de legalább is vakmerővé? Lehet. Hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve? Hát persze. Minden esetre nincs okom, hogy másokban keressem a hibát. Ha másért nem, mert én választottam kollégáimat, én vezettem a kormányt. Nyilvánvaló, hogy ilyen horderejű kérdésekben a miniszterelnök nem bújhat el a felelősség elől. .."
"Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani" rész....
Egyébként így utólag meghallgatva majd négy év távlatában (legelőször úgy felment bennem a pumpa újra és újra, hogy csak részletekben lehetett adagolnom magamnak), egy hihetetlenül zseniális retoritikával ellátott céltudatos, totál célratörő beszéd volt.