Keresés

Részletes keresés

nemezis 2 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 58

Nem, nem szoktam olvasni.

• kicsit belenézve ebbe a cikkbe, azt látjuk, hogy egy intézet megállapította, hogy nőtt az antiszemita támadások száma. Az intézet felveti, hogy "a zsidóellenesség leginkább Izrael egyes akciói, cselekedetei nyomán szokott felerősödni." Mivel a kutatók feltételezhetően tanultak statisztikát, ezért nem mondják - mert nem mondhatják, mivel nem következik az adatokból -,

Mivel a kutatók valószinüleg tanultak statisztikát, ezért nyilvánvalóan azt is meg tudják állapítani, hogy milyen időszakban nőtt, az antiszemita megnyilvánulások száma.

Mondjuk korreláció számítással:

(Két valószínűségi változó korrelációja annak mértéke, hogy az egyik változó megváltozása mennyire mutat összefüggést a másik változó megváltozásával.) callurl("http://www.tankonyvtar.hu/konyvek/oxford-typotex/oxford-typotex-081030-55");StartAdv();

Előzmény: Linux fan (57)
Linux fan Creative Commons License 2010.04.28 0 0 57
Szoktad olvasni a Haarecet?

Most csak kicsit belenézve ebbe a cikkbe, azt látjuk, hogy egy intézet megállapította, hogy nőtt az antiszemita támadások száma. Az intézet felveti, hogy "a zsidóellenesség leginkább Izrael egyes akciói, cselekedetei nyomán szokott felerősödni." Mivel a kutatók feltételezhetően tanultak statisztikát, ezért nem mondják - mert nem mondhatják, mivel nem következik az adatokból -, hogy az egyik lenne az oka a másiknak. Megállapítanak egy korrelációt, ami nem jelent oksági viszonyt.
Ezután jön a Haarec, és egy ettől független cikkben a saját szája íze szerinti magyarázatot közöl a kutatási eredményekre.

Természetesen nem gondolom, hogy az újságírót az arabok pénzelik (mondjuk ki se zárom...) A Human Rights Watch visszásságait se sarkítám le anyagi haszonszerzésre. Úgy gondolom, ezek játszmák, többféle nyereséggel, amiből csak az egyik - és nem a legfontosabb - az anyagi.
Előzmény: nemezis 2 (40)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 56
  • ugyan mar mikor vedte meg a holokauszt izraelt? szerintem soha.

Hmm...

Talán más irányból könnyebb lesz.

Hallottál-e a másodlagos betegségelőnyről?

Elsődleges betegségelőny (Freud): a beteg a betegség révén kimenekül valamely rossz élethelyzetből

másodlagos betegségelőny: a betegség fokozott törődéshez juttatja

betegségelőny a betegben nem tudatosul

A másodlagos betegségelőny a fokozott figyelem és kontroll gyakorlása révén működik.

Vagyis fokozott figyelmet követel és kontrollt gyakorol környezete felett.

Ha még most sem, akkor olvasásra javaslom: Freud: Mózes c. könyvét.

Előzmény: alfredoo (47)
alfredoo Creative Commons License 2010.04.28 0 0 54

nemezis

amugy egyaltalan ne hidd azt hogy en ne itelnek el izraeli vagy zsido jelensegeket!

mas

a torokok miert utaljak az ormenyeket? kiirtottak, elkergettek oket es most meg utaljak oket.

hogy is van ez?????

Előzmény: nemezis 2 (49)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 53
"a zsidosag/ciganysag viszont inkabb belyeg."

Ha lehetséges, én szeretnék kérni egy "zsidó" bélyeget! De olyat ám, amit a zsinagógában is elfogadnak. Szegény ember vagyok, de egy gönci hordó muskotályt adnék érte...
Előzmény: alfredoo (50)
alfredoo Creative Commons License 2010.04.28 0 0 52

nemezis

dehogy bar ez sincs kizarva! miert ne jelentkezhetne arab penz es befolyas izraeli baloldali korokben?

de kifejezetten irtam hogy a jobbik penzelesenel jelentkeztek arab penzek, viszont erre nem reagaltal. es miert is finanszirozna arab penz a jobbikot?

ugye itt nincs zsidoellenesseg es ha van azt izrael lete determinalja. az arabok meg erdekes modon penzelik ezt a zsido nem ellenesseget.

vagy szaddam husszein olajpenze volt fiktiv?

inkabb azt vesd ez ellen hogy a masik oldal is nagymertekben finansziroz. izrael es az usa.

az ujsagirok sajat velemenyeiket irjak vagy megrendeloiknek tesznek eleget?

Előzmény: nemezis 2 (49)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 51
Így már értem a többes szám első személyt...
Előzmény: nemezis 2 (45)
alfredoo Creative Commons License 2010.04.28 0 0 50

az am

nem a kilencvenes evekben kezdodott. ott kezdodik hogy tudjuk/tudjak valakirol hogy ki a zsido, ki a cigany.

a svabnal ezt csakis akkor tudjak ha az illeto kozli onmagarol es fontos neki, vagy esetleg ERDEKE hogy svab legyen, svabnak tartsak.

annakidejen lengyelorszagban de nyilvan nalunk is keresztleveleket hamisitottak ami a svab/nemet szarmazast igazolta, mert ezzel le lehetett telepedni nemetorszagban.

a zsidosag/ciganysag viszont inkabb belyeg.

es ha tudjak/tudtak hogy ki a zsido pedig nem is mondta magarol akkor innen kezdodik a problemas. mert miert is kellene tudni?

vagy miert is mondjak/ereztetik ITT  forumon valakirol hogy tudjuk hogy allaspont(jai)od zsido szarmazast takar?

Előzmény: Törölt nick (39)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 49
  • az araboknak (idezojelben) van penze. fel is hasznaljak.

Vagyis arra gondolsz, hogy lepézelték a Tel Aviv-i egyetem antiszemitizmussal foglalkozó intézményét?

Előzmény: alfredoo (44)
alfredoo Creative Commons License 2010.04.28 0 0 47

nemezis

ugyan mar mikor vedte meg a holokauszt izraelt? szerintem soha.

izraelt katonai ereje es az usaval valo szovetsege vedte meg mindig is.

Előzmény: nemezis 2 (45)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 46
Ide a Vidám Faló presszóba már jár is egy zsidó, bizonyos Szekulesz nevezetű, fuvaros. És magyarul beszél! Úgyhogy biztos készülődik ide már fele Izráel. Ne legyen a nevem (o)(o) ha nem igaz!
Előzmény: Törölt nick (42)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 45

A topic címe inkább arra utal, hogy Izraelnek is változtatni kell a politikáján ahhoz, hogy az egyes akciói során fellépő antiszemita megnyilvánulások csökkenjenek.

• "A holokauszt nem fogja mindörökre megvédeni Izraelt" - ez a meghökkentő mondat szintén a Háárecben olvasható, de már egy önálló egy cikk címeként, amely a Tel Aviv-i egyetemi intézet összeállításának nyilvánosságra kerülése után pár nappal jelent meg, s amelyben a szerző - a holokauszt emléknapja apropóján - részben Izrael létrehozásának körülményeiről szól, részben pedig az Európában szerinte erősödő antiszemitizmusról. " 
Előzmény: Törölt nick (42)
alfredoo Creative Commons License 2010.04.28 0 0 44

nemezis

az araboknak (idezojelben) van penze. fel is hasznaljak.

a jobbikhoz jutottak arab penzek?

szaddam husszein penzelt magyarorszagi jobboldali szemelyisegeket?

erdekes ezekrol nema csond VAN!

Előzmény: nemezis 2 (40)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 42
A topikod címe arra utal, hogy lassan tarthatatlan lesz Izrael léte a Közel-keleten és így elindulhat egy új Exodus Magyarország irányában?

Vajon igazak e azok a híresztelések miszerint Izraelben Magyarországot az új otthonukként reklámozzák és magyar nyelvre tanítják a kicsiket?
Előzmény: nemezis 2 (-)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 41

• Azóta nem a személyes konfliktusok határozzák meg az életünket, hanem a megoldások. Ilyen egyszerű a dolog.

Hát nem ezt mondom én is?

Nem a fórum a helye? Az attól függ, hogy a vitában résztvevők milyen önkontrollal rendeklkeznek és milyen szándék vezérli őket.

Előzmény: Törölt nick (39)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 40

Nagyon érdekes, sőt lehet, hogy valóban az erővonalak között ez is játszik. Azonban ami a HV cikkben olvasható, az éppen a Háárecban jelent meg és a Stephen Roth intézet kutatásairól szól.

Gondolod, hogy őket is az arabok pénzelik?

Előzmény: Linux fan (37)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 38

Ezzel teljesen egyetértek.

Azonban engem valóban érdekel, hogy miért ütközik nehézségbe ezekről a kérdésekről eszmét cserélni?

Miért van az, hogy ha bármilyen hasonló téma, -akár a MÁV, akár, háborús cselekedetek kapcsán - kerül tárgyalásra rövid úton az egyre durvuló indulatok miatt a fórum szemétdombjára kerül?

Honnan vannak azok az indulatok, melyek megakadályozzák a párbeszédet?

Valaki felvetette az imént, hogy a nemzeti összefogásról kellene beszélnünk.

De lehet-e úgy nemzeti összefogás, hogy megoldatlan, feldolgozatlan problémákat hurcolunk?

Hogy lehet az, hogy életem első 30 évében fel sem merültek ilyen kérdések, de a 90-es évek óta egyre gyakrabban találkozom ezekkel?

Mégiscsak igaz lehet, hogy a fel nem dolgozott trauma, megakadályozza a normális viszonyulást.

Előzmény: Törölt nick (36)
Linux fan Creative Commons License 2010.04.28 0 0 37
"azonban az idézett cikk, és az abban hivatkozott írások nem erről szólnak, hanem az azonos elbírálásról"

Épp tegnap jelent meg egy hosszabb elemzés arról, hogy a Human Rights Watch - aminek Izraelt elítélő jelentései talán nem kis mértékben befolyásolják a cikkedben említett közvéleményt - milyen visszás belső harcok közepette hozza meg kinyilatkoztatásait, kik azok, aki a jelentéseket megfogalmazzák, milyen arab pénzek vannak mögötte, és hogy pár hónapja már maga az alapító is elhatárolódott tőlük, aminek különösebb hatása nem volt a szervezetre...
A jelentéseikből meg csak annyi szokott átjönni a közvélemény számára, hogy egy tiszteletreméltó független szervezet elítéli Izraelt.
Az ENSZ-ről is lehetne írni egy ilyen esszét... Azt gondolni, hogy a közvélemény arra reagál, amit Izrael ténylegesen tesz vagy mond, szerintem naiv elképzelés.
Előzmény: nemezis 2 (3)
Wágner úr Creative Commons License 2010.04.28 0 0 35
... túróst! Megkóstoltam valamikor azt a koshert, nem volt kóser, úgy meg nem is Sör...
Előzmény: alfredoo (19)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 33
Attól tartok, elveszítettem a fonalat.....
Előzmény: Törölt nick (30)
alfredoo Creative Commons License 2010.04.28 0 0 32

nemezis

az aki zsidonak tartja/mondja oket. ugye vannak egy nehanyan!

peldaul a magyar nemzet cimu sajtoban.!

de megnezheted a ciganysag ilyeten helyzetet is!

Előzmény: nemezis 2 (25)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 30
>>Nem a vallás és nem a származás az, ami a cikkben megírt, és egyébként Magyarországra nem jellemző ellenérzéseket gerjeszti, hanem pontosan azok a megnyilvánulások, amit Izrael állam tesz, és méginkább azok a megnyilvánulások, ahogy a kritikai megnyilvánulásokra reagál.

Hazudunk magunknak, pedig éppen a magyarországi, lokális hatalmi céllal vívott, zsidóság érdekeivel indifferens vallási és származási tölteteket hordozó belpolitikai konfliktus, -amiben felhasználják eszköznek a holokausztot is- helyeződik át Izraelre azért, mert túl sikeres az a verbális front, ami a holokausztban való felelősségünkkel szembesítve általános politikai bunkóként használja azt.

Nézz magadban és meglátod, hogy szarsz te az iszlámra, arabokra, palesztínokra, "jómunkásemberek" fele sem szavazna daherpierrekre, de viszont roppant ügyes dolognak tekinted, hogy ott rúgsz a holokausztbunkót-lóbáló ellenfeleidbe, ahol nekik nagyon fáj, de egy adott és általuk alkotott erkölcsi-morális koordinátarendszerben pont olyan tehetetlenek a visszaütésre, mint ahogy mi vagyunk tehetetlenek a holokauszt-bunkó ellen.

Zsák a foltját.... mások pedig röhögnek a markukban.
Előzmény: nemezis 2 (5)
alfredoo Creative Commons License 2010.04.28 0 0 29

tuur ion

mekkora a magyarorszagon zsidonak velelmezett emberek kore es hanyan vallottak magukat akaarcsak zsido vallasunak is?

nem gondolod hogy helytelenul altalanositasz?

szerintem a nurnbergi torvenyek szerint zsidonak minosulok kore (es ez csak azert erdekes mert szerintem ezt a kategorizalast a kozszemlelet is elfogadja) tobb szazezer ember lehet.

vagy elfogadod hogy akinek az apja zsido az a kozfelfogasban nem zsido?

en ebben nem hiszek. elfogadhatjak oket magyarnak de csak akkor ha erre valamilyen kulonos feltetelnek megfelelnek. ha kiirjak magukra hogy en magyar vagyok.

de a ciganysaggal ugyanez a helyzet. akarhatja egy cigany ember hogy fogadjak el magyarnak megis ciganynak tartjak!

Előzmény: Törölt nick (22)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 28

Nem, ez így nem igaz.

Sokkal, de sokkal differenciáltabban kell megközelíteni a kérdést.

A magyar zsidók igenis magyarnak vallják és érzik magukat, bár van néhány (megmondóember) aki részben csalódottságból, részben oppozícióból szándékosan az ellenkezőjét állítja.

Előzmény: Törölt nick (22)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 25
  • az itteni magyar zsidok magyarnak torteno el nem fogadasat izrael allam lete generalna

Jajjj. Jajjj. Jajjj. Tudtam, hogy egy áspis vagy Frédi!

Ki a fene nem ismeri el magyarnak a magyar zsidókat????

Előzmény: alfredoo (14)
alfredoo Creative Commons License 2010.04.28 0 0 23

nemezis

miert lenne ez erzelmi megnyilvanulas?

Előzmény: nemezis 2 (18)
alfredoo Creative Commons License 2010.04.28 0 0 21

nemezis

persze hogy igy van ha minden egyes zsido megnyilvanulas moge oda tesszuk/oda kepzeljuk izraelt.

talan nem noveltek az ellenszenvet az amerikaban jelentkezo ujabb (mav, mnb) elleni karteritesi igenyek?

tehat nem a zsido vagy az usa allammal van baj, hanem a kerteritessel.

Előzmény: nemezis 2 (13)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 20

Nem gondolod, hogy ez is része a nemzeti együttműködésnek?

Előzmény: hiteltelendeiqjanagy (15)
alfredoo Creative Commons License 2010.04.28 0 0 19

maestro

remelem kosher sort iszogatsz!!! ez a minimum!

Előzmény: Wágner úr (12)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 18
  • lehet e normalisan egyuttelni olyan entitasokkal, amiknek vagy egyes reszeiknek celja az en megsemmisitesem.

Frédi!

Kérlek. (szépen) olvasd már el azt a cikket.

Éppen ezeket a ilyen-olan módon érzelmi viharokat kavaró megnyilvánulásokat szeretném elkerülni.

Ha nem tesszük, aligha lehet beszélni, legalább objektivitásra törekedve erről a kérdésről. (és igaza lesz Wágnernek )

Előzmény: alfredoo (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!