Nekem van 5 pulyka kotlósom. Szépen ül is 3, de a kakas elég sűrűn bemegy a fészekbe és így a tojások látják a kárát. Mi a teendő? Csak az ebéd a megoldás?
Akinek van eladó gigant (hibrid) pulyka tojása keltetésre attól vennék. Kérem amennyiben van eladó tojásuk írjanak a balazs130@freemail.hu e-mail címre.
Kedves pulyka tartók! Szeretnék bronz pulyka csibét venni.Vagy valami különlegesebb fajtával próbálkoznák.Tenyészteni szeretném őket kérem ha valaki tud segíteni kérem írjon.
Három parlagi tojóm van egy kakassal, egy hete tojnak, gondolom mind a három mert háromféle tojás van ,barna szeplős ,lilás szeplős, meg opálos zöld. az utóbbi kicsit kisebb a többitől, de ez mind egy fészekben van.
Kérdésem,hogy mit csináljak, válasszam külön őket külön fészekbe, vagy hagyjam és amelyik korábban elkotlik az kikölti, ja és teljesen szabad körülmények közt vannak, vagyis nem ólban, vagy fészerben,hanem az udvaron, széna mellett védett helyen van a fészek. Minden nap van egy tojás ma lett meg a nyolcadik.
Én tyúkokat,némakacsát tartok szinte kizárólag ételmaradékokon,apró halon,rákon,mindenféle zöldhulladékon ,kenyéren,péksüteményeken.Alig kapnak magot/kukorica,tritikálé,szotyi/Ezek az állatok ezen a kaján kicsattannak az egészségtől.pulykát is tarthatnék így?
Bak pulykám lebernyege amiben levegőnek kellene lenni tele van takarmánnyal(buza) kemény mint egy labda és a nagysága kézilabda nagyságú.a madár eszik iszik de húzza előre.Mit tegyek ????
Méreghányáskor több fehérjét igényel a szervezetük, ilyenkor több túrót szoktam nekik adni,táppal jól összekeverve. Kb.9-14 hetes korukban van a méreghanyas. A szembetegséghez nem tudok hozzászólni. A vízzel meg kéne pedig kezdened valamit , mert a kacsák belelisznak, az már nem tiszta, és ha a pulyka is azt a vizet issza, már alapból a bélbe kerülnek a bakteriumok.
Köszönöm a tanácsot, sajnos nem tudom külön tartani őket, de van még más gond is a szemük olyan dülledt és vörös a környéke. Most van először pulykám és nem ismerem ,hogy milyen tünet természetes vagy épp betegség, a méreghányással sem vagyok teljesen tisztában, van aki azt mondja nem kell különösebb gondot fordítani rá, el vannak az anyjukkal.
Szia! Vegyél nekik pulyka nevelő tápot! Én tisztán adom nekik pár hétig miután lejönnek az inditórol. Aztan Keverve add nekik kukoricadarával, a búzát ebben a korban nehezen emésztik, a vizüket forrald fel, tegyél bele nekik almaecetet, 1literbe 10ml. Hetente egyszer kapjanak egy szem feketeborst. Ja és ha van rá lehetőséged mindenképp tarsd külön a tyúkoktól kacsaktól, mert könnyen elkapnak tőlük mindenféle betegséget!
Új vagyok itt a pulykatartók között de már is a segítségeteket kérném most van először pulykám. Kb 8-9 hetes parasztpulykáim vannak azért írom,hogy paraszt pulyka mert szerintem mindenféle keverékek lehetnek. A lényeg,hogy olyan 6 hetes korukig pulyka indítótápot adtam nekik utána pedig búza ,árpa, kukorica napraforgó keveréket összedarálva. ma vettem észre, hogy kettő csak egy lábon áll és mintha a szemük ki lenne dülledve , de esznek rendesen , udvaron szabadon vannak az anyjukkal, kacsák,és tyúkok társaságában kerestem a betegségekről de ezekkel a tünetekkel nem találtam kérem legyetek szívesek segíteni . A segítséget , válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok! Kérdésem.A parasztpulykákat,hány hetes kor után lehet,kukorica darával( esetleg szója-dara keverékkel ) etetni.Most 6 hetesek és eddig pulyka tápot kaptak.Koszonom a választ.
Tisztelt Hölgyek Urak! Szarvason 2016 Július 16.-án börzét tartunk reggel 6-órai kezdettel az állatvásár téren .Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Bővebb felvilágosítás a V-62 egyesület facebook oldalán,illetve Gazsó Vince: 06-70- 566-70-19 Szenci János 06-20-945-51-11.
Fel szoktam forralni a vizet mindíg ebbe a vizbe teszek almaecetet 10mll. A forralt vízbe elpusztulnak a bakteriumok, a almaecet lugosítja a beleket, a z étvágyuk megnő, ezt mondják de szerintem enélkül is zabagépek. A bors féregtelenítő hatású, háromnaposan szoktam elkezdeni náluk, heti kettőbe kapják az egészborst. Először nem könnyű eltáátani a szájukat de ha már kicsit nagyobbak, simán megy. Ha mégnagyobbak, méreghányas után már az almába nyomkodom bele, siman megeszik. Nem mondom hogy 100. ℅ os a modszer, de jelentősen csökkenthető az elhullás száma.
üdv nem nem adok nekik borsot . elöször kamila teát adtam nekik utána jolovit a vizükbe 3 napig utána csak tiszta viz meg állandóan pulyka indító táp az a gond hogy együtt vannak a kis pipikkel és igy elég nehéz bármit is adni nekik mert a csikék élelmesebbek
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy az gond, ha a két hónapos pulykának nincs az a jellegzetes kinövés a homlokán? Teljesen hiányzik róla. Válaszokat előre is köszönöm!
Időhiány miatt 3 db tavalyi, viszonylag kistestű bronz pulykamama eladó.Idén tojtak,kotlottak,szépen nevelnek..A bakot már levágtuk őket nincs szívünk, nagyon jó keltetőgépek.Napközben rakok majd fel pár képet.Budakalászon vannak.
Üdv..Ismét tanultam.. :) 6 hetes pulykáim közül 2 letérdelt érthetetlen okból(ettek,ittak,csalánt,tojást) kaptak és mégis..
Felboncoltam a másodikat,normális szív,máj,zuza. Gubbasztott a harmadik is, na ennek szalonnát beforgattam csípős házi őrölt paprikába és lenyomtan 2 vékonyka szeletet.A madár helyrejött.Nem, igen hittem eddig ebben,de nekem bejött..
Csalánt vágva,száránál felakasztva folyamatosan adom nekik...