Sajnos nincs kiskapu az engesztelhetetlenséggel szemben. Jézus maga mondta,
"Mert ha megbocsátjátok az embereknek az ő bűneiket, mennyei Atyátok nektek is megbocsátja vétkeiteket.
Ha pedig meg nem bocsátotok az embereknek, a ti Atyátok sem bocsátja meg nektek bűneiteket." Mt 6,14-6,15
Azért kell megbocsátanunk, mert nekünk is bűneink vannak és csak akkor nyernek megbocsátást Istent által, ha mi is így teszünk embertársainkkal. Nagyon nehéz valóban.
Van egy másik ok is, ez pedig a lelki sérülés, amit magában hordoz az, aki nem tud megbocsátani. Szinte rágja-marja ott belül őt. Sokszor nem is tudja egy engesztelhetetlen ember, h. mi a betegsége oka, ami gyötri talán egy életen keresztül. Amikor újjászületik, rájön, h. haraggal, nehezteléssel élt szívében és megbocsát, megkönnyebbül, béke költözik a szívébe és gyakran meg is gyógyul. Hatalmas lelki és sokszor testi gyógyulás megy végbe benne.
Tényleg, mint jó magyarok, nem tudd valaki erre egy jó kiskaput? :-) Mint például egyik nénike a papnak. Ugye atyám a Bibiliában félreírástörtént. Mert Jézus nem sáskát evett a sivatagban, hanem sóskát ;-)
Ja, és biztos, hogy nem leszek jó keresztény. Merőben ellenkezik a nézetemmel egy baromi nagy törvény amit a kereszténység hírdet. Nem tudom azt soha megbocsájtani anyámnak, hogy eldobott.
Vegyük például a mostani esetet. Debrecenbe tartozok egy pallóval. Kicsit ráültem egy másik munkára, mely pénzt hoz. Álmatlan éjszakám volt, mert rá kellett, jönnöm, hogy ma hozzák a fát, de azt le is kell dolgozni, tehát baromira meg kellene hajtanom a munkát. Mit add Isten. A srácok a fatelepen megleptek, totál ledolgozták a fát, így csak össze kell azt szerelnem. :-)
Nos, nem annyira könnyű kereszténynek lenni. Azt hinné az ember, hogy egyszer elfogadja az ember azt a tényt, hogy van Isten, aztán sínen is van az élete. Úgy érzem, hogy ez részben igen, részben meg csak azt hiszem ;-)
Az igen nálam azt jelenti, hogy Isten az embert rendesen kitanítja az életre, hogy meg tudjak állni a lábamon. Tudatlanságomból kifolyolag, hagy belemenni olyan dolgokba, melyek a végén az én érdekemet szolgálják, viszont rendesen be is szívom, mire megértem a lényeget. Részben nem? Nos ezalatt az előbbit értem :-)
Nem tudom milyen módszerrel csináltad, de nekem van egy bevált. Kirajzolom a vágási vonalat és egy miliméter vastag flex-koronggal végig vágom. Ha valami csicsás cucchoz kell, akkor reszelővel megigazítom. Szerintem kutyapalánkhoz nem muszáj reszelni.
Köszi, lement a meló. Életemben nem vágtam még le 3-as alulemezt, mely 3 méter hosszú 1,5 méter széles. És ezt trapézban kellett, mert kutyáknak lesz palánk.
1.Teljesen mindegy mitől itatódik a filtered... Hare Krisna, de a témát más megvilágításba helyező vagy felvilágosító megvilágosító nézőpont, főleg az Igazság érdekében és nevében nem hogy nem számít özönvíznek de ujjongva kéne lelkednek fogadnod!!!
2. NIncs igazad mert csak két alkalommal helyeztem el a harmadik és negyedik esetben a rendszer nem véletlenül rám is szólt hogy változtassam meg a hozzászólásomat és anélkül nem is engedett hozzászólni, hát én megváltozattam mert oda írtam egy a és b betűt :DD
3.egyébként "nem regisztrált" felhasználó nincs mert a regisztráció hiánya képtelenné teszi a hozzászólást de mindegy :D
g.) Témaromboló hozzászólások Szándékos floodnak számít, ha egy regisztrált felhasználó az adott hozzászólást egy vagy több rovatban, kettőnél több alkalommal helyez el.
Ti, mint okosok, - légyszi, minden komolytalanságot félretéve válaszoljatok nekem a következő kérdésemre. Kicsit részletezem:
Legyen a dátum a mai nap. 2012. május 30-a. A story az, hogy az egyik torrent oldalon - tökmindegy melyik, ez lényegtelen - hirtlen megjelenik egy film. Megjelenik alatt nem valami varázslatot értek, hanem hogy feltölti valaki. Ez a film legyen mondjuk a Transformers 4 vagy Az elveszett jelkép, tökmindegy, elvileg mindkét film 2014-ben kerül a mozikba. Legyen dvd minőségű. Na szóval tekintsünk most el, attól az eshetőségtől, hogy törli egy admin vagy moderátor a torrentet, mert nem valószínű hogy ma valamelyik film is felkerülne az oldalra. tegyük fel, hogy letöltötték már jópáran, megnézték, aztán mégtöbben kiváncsiak rá...
Na szóval a kérdésem az lenne, hogy egy ilyen (mondjuk úgy, hogy lehetetlennek tűnő) dolog, megtörténésével mi történne társadalmi szinten? Ezt nem biztos, hogy jól fejezem ki, nagyjából arra vagyok kiváncsi,
Mi zajlik ilyenkor a társadalomban, kormányban, sajtóban, tudományos körökben, hatóságoknál, katonaságnál, más országokban, vagy pl. a filmiparban.
Ha szükség van rá, majd még adok kiegészítő kérdéseket, de most így hirtelen nem tudom pontosabban megfogalmazni.
A mi fent az lent, Isten pont olyan amilyen ÉN vagyok.
Jézus nem véletlenül adja a szánkba a tanítást hogy: "Én az atyában vagyok és az atya Én bennem van"
Ha ezt valaki félreérti(már pedig vallások csak ezt tették kivéve a Buddhistákat) és azt mondja hogy: "Jézus van az atyában ás az atya van Jézusban" akkor úgy kell neki!
Pedig a tanítás világos: "Én az atyában vagyok és az atya Én bennem van"
Pofon egyszerű az Isten minden ami látható és ami nem összesége és még azon is túl mivel matematikailag ez úgy néz ki hogy mi azaz ideiglenes teremtmények csak korlátozott megnyilávulásai vagyunk az abszolút Értelemnek(Istennek) ez kb.: úgy nézk ihogy a Végtelenben írhatók fel a véges számok ahol ugye a véges számok jelentik minket az ideiglenes és véges jelenségeket a végtelen meg maga az Isten, de lényeg nem is itt van hanem az ahogy az egyes emberek szeretnék magukkal elhitetni hogy ez az IStenség hogyan is működik vagy nem működik?!
A materialisták egyáltalán elvetik a mindenható értelemet ezzel persze hülyét csinálva magukból(hogy mit össze nem szenvedtem én a Teremtés kontra evolúció topicban?!!!:), a BUddhisták meg sok más filozófus uyge személytelen tudatról prédikálnak és személytelen aspektusokról okoskodnak tagadva minden értelmi vagy érzelmi megnyilvánulás létezését nem létezését stb. is közben belebetegednek de nem jutnak sem előre sem hátra ettől pont olyanok mint az előbbi materialista csöcselék hogy analizálnak meg vegyészkednek meg űrhajót építenek és agyonfárasztják az agyukat csak a lényeget nem akarják meg látni és megérteni. Persze hibába esnek a vallásosok/spirituálisok/mágusok stb. is akik mindenhol angyalkákat látnak meg akik templomba járnak buzgón urambá olyanok akik napi 8 órákat imádkoznak fejen állva stb. a másik véglet és rózsaszín tündérekről meg Isten túlcsorduló szeretetéről meg mittudomén miről hadoválnak minden logika és értelem nélkül mindegy csak gondolkodni ne kelljen mert nem szabad meg bűn meg mittudomén na ez utóbbi réteg jobban ki tud hozni a sodromból amikor úgy mennek ek dolgok elől hogy legyintenek csak az agyukat ne kelljen használni, ők a másik véglet!
Szóval látjuk hogy ha végletekbe esünk akkor nem kapunk értelmes igaz válaszokat Jézus is azt mondja hogy tanúbizonyságot hozott az IGAZSÁGRÓl! BUdhha az ÉRTELEMRŐL beszél(A buddhi szó is ezt jelenti többek között). Csak is a tiszta nyitott értelem képes felismerni az Igazságot/kat amikor szélsőségelbe esünk és csak egy relatív pontból kezdünk nézelődni és magyarázni semmivel sem vagyunk okosabbak egy majomnál, mivel ennek a két ostoba végletet képviselő rétegnek teljesen hiányzik az absztraháló és az objektív mindentől független gondolkodás képessége, e kettő nélkül ugyanis tényleg egy majom szintjén okoskodunk csak semmi több!