Egyre több új digitális tükörreflexes fényképezőgép rendelkezik videó rögzítés lehetőségével. Egyre több, eddig leginkább fotókat készítő kezdők/amatőrök/profik kóstolhatnak bele a videó/film/klip készítés világába. Ráadásul nem is rossz minőségben. A kompakt videokamerák és fényképezőgépek érzékelőjénél jóval nagyobb képalkotó szenzorral rendelkező DSLR-ek objektívjei is cserélhetőek, s ez kiterjeszti a lehetőségeket, s szabad utat enged a kreativitásnak is. Természetesen vannak korlátok is, de ha ezeket felismerjük, igen látványos vizuális élményt lehet "varázsolni" ezen fényképezőgépekből.
Eddig még nem született olyan topic, melyben a DSLR-ek videó funkcióival kapcsolatos kérdések és válaszok, tippek és trükkök, korlátok és problémák márkafüggetlenül megvitathatók lennének. Az egyes tipusok topic-jaiban időnként felmerülnek kérdések a videó funkcióval kapcsolatban, de aztán el is vész néha a hozzászólások között.
Legyen ez a leírás meghívó amatőrnek/profinak, vásárlás előtt állónak vagy pusztán a téma iránt érdeklődőnek.
Eladó a képen látható keveset használt tökéletes állapotban lévő 3 motoros karbon vázas Came 7000 típusú Gimbal (Fényképezőgép/DSLR stabilizátor)
DSLR Gimbal tulajdonságok:
- 3 db erős brushless motor - 32 bites vezérlővel, kalibrálva, összeállítva használatra készen - Monitor tartó szerkezet - A felszerelt Joystick-al kézzel vezérelhető a fényképezőgép dőlése Adok hozzá 1db akkut és töltőt amivel szinte egész napos munkát kibír
A Gimbalt szinte bármelyik fényképezőgéphez hozzá lehet kalibrálni egy program és laptop segítségével.
Nagyon meg voltam vele elégedve, sosem hagyott cserben, megbízhatóan működött még extrém körülmények között is.
Az állványok nem képezik részét az ajánlatnak (Egyébként sima vaku állványok 2000 Ft volt darabja)
A Gimbal ára: 280.000Ft220.000 Ft
Eladó hozzá egy Fieldview 1010 HD LCD monitor napellenzővel, nagy fényerejének köszönhetően teljes napsütésben is tökéletesen bevált: Erősen javaslom a Gimbal-hoz, mivel így minden helyzetben könnyedén látható a felvétel, alacsony és magas felvételeknél elengedhetetlen.
LCD Monitor Ára: 50.000 Ft40.000 Ft
LCD Monitor tulajdonságok: Image: 10.1" TFT LCD LED Resolution: 1024x600 Input resolution up to 1920x1440 Horizontal frequency range: 30-98KHz Field frequency range: 60-75Hz Pixel Size: 0.2175(H)x0.2088(V)m Display Ratio: 16:9 Brightness: 450cd/m2 Viewing Angle: 70°/70°(L/R) 40°/50°U/D Contrast Ratio: 500:1 Response time: 8ms Input Voltage: DC6-18V Power Consumption: 4W Input Signal: VGA,AV1,AV2,Audio,HDMI NTSC/PAL Manually Selectable in Menu Working Temperature: -10~50c Storage Temperature: -20~60c Size: 256L×163W×38Dmm Weight: 566g without cables or sun shield, 640g with cables and sun shield Mounting: Standard 1/4-20 tripod and VESA mounts
A Gimbal és a monitor egyben: 320.000 Ft250.00 Ft
Székesfehérváron szinte bármelyik nap megtekinthető, kipróbálható, postázását nem vállalom.
Gyártói leírás: A termék tulajdonságai: Gyártó Rollei Szín szürke Leírás 1/4"-es csatlakozás - Kompakt állvány/steadycam digitális kompakt kamerákhoz, akció kamerákhoz és okos telefonokhoz - Hand Free, remegés nélküli kamera mozgás kiegyensúlyozott és sima video felvételkészítés bármilyen pozícióban - A fő rész és a nyél vízhatlan anyagból készül fény, hő és korrózió álló karbon szénszálas
Különböző eszközöket (kamerák, okostelefonok, stb) gyorsan ki lehet egyensúlyozni a gyorskioldó lemezen található milliméter skálával - Magas minőségű csapágy a precíz mozgatáshoz
A gyors cseretalp pozíciója egyénileg állítható
Kompakt és könnyű - csak 476 gramm
Tökéletes kivitelezés és a legjobb minőség - Ellensúly: 8db 112 g/db , 2db 59 g/db. Anyaga alumínium Teherbírás 2 kg Maximum magasság 35 cm Minimum magasság 26 cm Lábátmérő 15 mm Doboz tartalma 1x mini állvány 8x ellensúly 112 g/db 2x ellensúly 59 g/db 1x 1/4" csavar 1x hordtáska 1x felhasználói kézikönyv és CD Súly 476 g
Eladnék 2 egészen király dolgot. Több oldalon is hirdetem de úgy látszik még a valamirevaló emberek fókuszát is mágnesként húzza magára a Hajdú család kapcsolati problémái, én meg itt lesem a szobámban a cuccokat mikor valaki termelhetné vele az értékes keresztény magyar forintokat. A képeken rajtahagyom a jófogás vízjelet mivel az eredeti képeket letöröltem ha valakit zavarna, kérem e-mailben vagy telefonon jelezze.
Kérdésem: normális dolog, hogy a Samsung VP-MX 20-as kamerámon, ha a felvett videofájlokat (720x576, 50i mpeg4) a számítógépen (vagy USB-s TV-n, média-player-en) akarom megnézni, akkor mindig 4:3 arányú (anamorf?) (nyomott) képet kapok?
A beállított (kamerán) 16:9-et csak a kijelzőn és az AV-n adja ki.
Igaz, szerkeszteni már tudom a Pinnacle Studio 14-ben, mert ott lehetőség van a képarány visszaállítására/megadására. Csak az zavar, hogy előzetes megtekintést, szerkesztés nélküli, nyers filmet, nem tudok helyes képarányban megnézni.
Sziasztok! Glidecam HD 2000 VS Flycam HD 3000. A kettő közül nem tudok dönteni, hogy melyiket lenne érdemes megvenni. Sok tesztvideót néztem a youtube-on mindkettőről, és mintha lenne különbség a végeredményben: Nekem úgy tűnik, mintha a Flycam-et nem lehetne olyan szépen kisúlyozni, mint a Glidecam-et, így az folyamatosan billeg. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Jól láttam a videókon, hogy ez egy létező probléma? (Mert ha ez így van, akkor érdemes beruházni egy Glidecam-re.) Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv! Ha nagyon ragaszkodsz a puska-mikrofonhoz, akkor sajnos a Zoom vagy Tascam, ezekre ráköthető a puska mikrofon. Viszont vigyázni kell, a puska-mikrofon egy ember beszédét rögzítheti, kettőét már nem (ahhoz már kell a Zoom). Én egyébként pont ezért vettem Sony A58-as fényképezőt, mert mikrofon bemenet is van rajta. Egyébként meglepően jó a sajátja is.
Segitseget kernek hangrogzites teren videozashoz ODM EM5-el.
Sajnos puskamikrofon nem teheto fel direktbe, mert nincs mikrofon csatlakozoja a vaznak. Van valami megoldas ra, hogy lehessen puska mikrofont feltenni, vagy csak es kizarolag a kulso hangrogztiok maradnak mint pl Zoom H1?
Panasonic Lumix FZ1000-hez használnám. Sajnos csak a fej lesz meg, a hozzá való stativ nélkül és egy hagyományos állványra akarom felrakni. Mennyire lesz ez így stabil?
Tanácsot kérnék..... Sony A58-al szeretnék videózni, de beltérben, színpadnál. Szabad téren gyönyörű videókat csinál (a Sony SX15 digitális kamera hozzá képest nagyon gagyi). A paraméterezéssel vagyok nagyon bajban. Főként táncosokról lenne szó, sajnos állandóan változtatja a fényerőt a gép, az arcokat nagyon gyakran beégeti. A fókusszal sincs minden rendben, de gondolom, hogy ide jobb lenne manual fókusz, szűkebb blendével. Manuális fotózásról szoktam átkapcsolni (vagy start gombal indítom rögtön a fotózás után)
Nem tudom, hogy a videónál milyen paramétereket, beállításokat használ, a fotónál magas ISO-val dolgozom, egy fókuszponttal, lehet, hogy "megörökli" a beállításokat? Lehet külön paraméterezni úgy, hogy ha visszaállok fotózásra, rögtön a fotózási paraméterek lépjenek érvénybe?
Értem én, de ha fényerősebbet veszel, és tágabb blendén használod, akkor a mélységélesség kisebb lesz. Ez jelenthez problémát, ugyanis nagyon pontos fókuszálás fog kelleni.
5Dii-vel és 50/1.8-al videóztam nyitva, hát mit ne mondjak, emberpróbáló feladat.
600D-m van, igazából csak fotózásra használom, de most lenne egy pár "meló" amikor videóznom kellene, és a fényviszonyoktól félek hogy egy esti, kis megvilágítású helyiségben elvérzik a "mezei" 18-55. Mélységélesség videónál most nekem nem szempont....
Sziasztok, kicsit amatőr vagyok DSLR videózás témában. Mostanában kellene párszor elég félhomályos, helyen videóznom, milyen objektívet tudtok ajánlani ami fényértékbe és árba is még megfelelne erre a célra? (tudom nem olcsók) Sajna lámpa nem mindig megoldható így mást nem tudok kitalálni. Gondolom léteznek jó obik amik esküvői vagy más nem igazán jól megvilágított helyen alkalmazhatók. Efféle obi témában abszolút járatlan vagyok, van fix 40mm es obim 1.8 as az jó csak ugye az videónál nem igazán jó :(
Eladó alig használt, szinte új Mezdon HDSLR-4 kamera stabilizátorom!
Terhelhetősége 280g-tól 4,5kg(!)-ig!
A glidecam jellegű rendszerekkel ellentétben negatív állásban (fejjel lefelé) is tudod használni, így a földközeli vagy alacsony beállítású felvétel sem akadály!
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata márkás illetve kínai stabilizátorral kapcsolatban (tehát aki mindkettőt próbálta)? Érdemes a kínai helyett mondjuk flycamet használni? Esetleg stabilabb, simábban siklik, megéri a plusz befektetés? A válaszokat előre is Köszönöm szépen!
Eladó egy DSLR Cage hobbi videósoknak. én a géphez kaptam ajándékba, de nem használom. a képen 5d Mark II for scale (nem sale, mielőtt valaki félreérti)
Szasztok! DSLR Gimbal kapcsolatban kellene egy kis segitség. Van egy kocka gimbalom, amit egy Canon 5d markiii használtam. Egy idegi minden szuperül ment, aztán előjöttek a stabilizálási problémák. Kezdett rángattni meg hangos lenni. Közben az egyik motor az ki is ment. Közben lecseréltem a kiment motort, és egy másik kamerával próbáltam már egy Panasonic GH4. Gondoltam rá szánom a napot és megcsinálom, de sajna nem jött össze. Próbáltam már a legújabb frissitést felrakni különböző finomitást is végeztem rajta, de egy 10 másodperc után dől elfele. Már a konfigurációs program se nem akarja látni.