Véleményem szerint az olcsóbb a jobb. Oldalról kb. egyformák, a ModellPro hátfala kicsit jobban kidolgozott, viszont elölről a DeA modellnek jobbak a fényszórói, a hűtő rácsozása , meg a vékonyabb kormánykereke.
Információk híján én is csak tippelni tudom, hogy a terv az lehetett, hogy valami kisebb segédeszközt, mentőszert is rendszeresen fog húzni.
A próbakocsin rajta volt, a janicsáros képen is látható.
Egy későbbi filmhíradós részleten az látszik, hogy szabályosan használták, mert a szóló kocsikon le van hajtva, de van olyan is, amelyik valami kis utánfutót húz és azon felállították ezt a háromszöget.
Én még nem mondtam le az előfizetést, de a tűzoltót megvettem a Spárban, mert nem fogok január 17-ig várni, mikorra ki van írva a következő csomag küldése. Semmi értelme nincs így az előfizetésnek, hogy az ember egy hónappal később kapja meg a modellt, mint az újságos megjelenés.
Az viszont engem eléggé aggaszt a sorozat jövőjével kapcsolatban, hogy nagyon sokan visszamondták az előfizetésüket, mivel mostanában nagyon sokat késtek a csomagok, ezáltal eléggé le vagyunk maradva az újságosokhoz képest. A Scania ajándék kamion minősége és összetörten érkezése pedig csak rátett erre egy lapáttal.
Amikor én vettem az enyémet, a megjelenés reggelén, az Intersparban akkor rakott ki a néni kettőt. De azt mondta, hogy 4 vagy 5 jött belőle. Tehát lehet hogy ahol 1-2 van, ott ha elfogy, még van a raktáron és majd pótolják. Amúgy tegnap este az érdi CBA-ban volt négy. Remélem jól fogy, megérdemli, nagyon jól sikerült az Ikarus 526, bízom benne hogy kapunk még hasonló finomságokat, a nemrég ide feltett felsővezeték-szerelő Csepel bizakodásra adhat okot...
Ezt nézzétek.Keresgéltem az általam készített régi képeim között és ezt találtam.Talán 2010 körül járunk a Sarudi strandnál,felhívnám a figyelmet a rendszámra.....Tudom nem ide illik,de a tűzoltó miatt
Az Ikarusr tűzoltóra gondoltam. Abból vettem és azokból maradt a kb 10 darab. Pedig arra számítottam,hogy már nem lesz belőle. Az előző számból már nem volt kint egy darab sem.
Gondolom a Jelcz-re gondolsz. Azokból nem volt hiány (csak a sajtóforráson fogyott el).
Nem én kerestem, csak pénteken láttam, hogy mennyi van belőle és mennyi a tűzoltóból.
Én gyűjtő vagyok nem kereskedő. Egy, max. kettő darabra van szükségem (ha adott esetben átépítésre is kellene még egy) a modellekből. Azokat meg rendszerint megveszem a megjelenés napjának reggelén.
Az újság olyankor mindig jó, amikor olyan modell jelenik meg, amit mi kapunk először, mert akkor kénytelenek anyagot összegyűjteni hozzá, nem csak lefordítják a lengyelek magazinját, amiben a mesék vannak.
Egyetlen, amit változtatnék a modellen, az a rendszámtábla. Nem igazán értem sem a betűkombinációt, sem a fekete színt. De ennyi baj legyen.
Nagyon valószínű, hogy a "Csepel D352 (water tanker)" lesz. Igaz, a water tanker víztartályt/vízhordót jelent, de mint tudjuk simán benne van hogy a felépítményen variáltak, hisz a Rába S26/K26 is egy F26 betonmixer lett. Január 10-én a Kamaz hátoldaláról kiderül, hogy mit rejt az az elnevezés, de nekem ez a tippem.
Ezúttal az újság is egész jó lett, végre az egész lapban az adott járműről írnak.
A modell pedig szerintem a sorozat eddigi legjobbja lett. Nagyon vártam már, karácsonyi ajándék a kiadó részéről. Nemigen tudok belekötni a modellbe, nemcsak a kidolgozás minősége, de még az összeszerelés is rendben van, főleg ennyi pénzért.
Reggel hatkor a sajtóforráson már elfogyott. Szerencsére az intersparban volt.