Az "Audioland" név sok mindent jelent és sok mindent összeköt - semmi sincs előzmény nélkül. Mindenki igyekszik az oldalvizet kihasználni! Ami pedig az általad emlitett H. Zs.-t illeti, Ő is szereplője ennek a hosszú történetnek - lásd a blogjában olvasható "Egerek és emberek" című írását....
A neoliberalizmus tudtommal jellemzően gazdasági ideológia, mely fő irányelvként a pénz mindenhatóságát, bármiféle megfogható dolog pénzben való kifejezhetőségét hirdeti (lásd 2. hsz).
A "mindenkinek mindent szabad" a jog egyik fontos alappillére, de hozzá kell tenni, hogy ez a szabadság addig terjedhet, amig "egyértelműen" kárt nem okoz vele másnak. Jelen esetben viszont nem kárról beszélhetünk, hanem egy fórumcsoport érzékenységének figyelmen kívül hagyásáról. És azért látni kéne, hogy bár H. Zsolt a blogjában felvette, maga se gondolta volna, mennyire mély érzelmek fűződnek az "Audioland" névhez. Az ördög ügyvédjeként megjegyezném, hogy minden ilyesfajta kötődés valahol kisajátítás is - ez vajon milyen határig "erkölcsös"?
Láttam. Ahogy elkezdett a dolog pörögni Zsoltnak elég volt 3-4 óra és már változott is blog neve. Pedig annak, különösen abban az összefüggésben, semmi köze sem volt az Audioland fórumaihoz. + tudtom szerint senki sem szólt neki.
Szerintem ezzel e névvel mindig is megosztják majd az olvasókat. Már többen megtagadták őket és ráadásul azok,akik igazán számítanak. Kimbert sajnálom,mert nagyon jó ember.Nehéz lehet neki,mert nem tudja mit tegyen. Pont a haverjai miatt kell szenvednie.Tudom,hogy ő is a névváltoztatás mellett tette le a voksát,de nem tudta elérni.Ne bántsátok,mert tényleg nem érdemli meg.
Az a baj,hogy teljesen másról kezdett szólni a topic.előjött megint az AVX kontra AV probléma,ami túl sok fejfájást okozott nekem a múltban.Jobb nem feltépni a sebeket. Én törvényesen vettem a név használatot nem kevés pénzért,tehát én senkit sem nyúltam le.Egy ideje a két fórum nagyon jól el van egymás mellett és ez jól is van így,de az ilyen topicok mindig előhozzák a régi sérelmeket,így jobbnak láttam törölni.
Üdv mindenkinek. Hagytam időt,hogy elolvassák sokan,de idegesített,hogy megint nálunk reklámoznak más fórumot,ezért töröltem. Én megértem Krizsit és igazat adok a név lenyúlás miatt. Mint írtam is neki privátban,idegesített,hogy pont ő csinált nekik ingyen reklámot.
Most olwastam az AV forumán, h az avx-röl törölték a topicot...
Télleg alacsony az a bizonyos kerités.
Különben az Index nem tehetne walamit? Ugyanis xerintem nem csak minket, de az Indexet is lenyulták. Méghozzá anyagi kárt is okoztak. Perxe közwetwe, de biztos kimutathatoan. Kéne irni az illetékeseknek. Ugyis xeretnek pereskedni, és mint hallom, nyerni xoktak.)))
A kötelező tájékozódásra (a domain név lenyúlásától eltekintve) szvsz elég lett volna az ott legtöbbet publikálók listája. Ha azt összeveted (főleg) az avx-en folyó tevékenységükkel, előre borítékolható a produktum színvonala.
Kimbert személyesen ismerem, az ő magánban kapott meghívására regisztráltam az audioland.hu-ra, és az ő személye miatt mulasztottam el az egyébként kötelező tájékozódást. Később tiszta lett a helyzet, azért nincs ott hozzászólásom.
Volt, írom, mert már kettő van belőle. Az első az Index fórumainak egyike. Elég régóta létezik, közel tíz éve kérte egyik társunk, hogy „Technika és használata” fórumcsoporton belül az audio kultúrával foglalkozó topikokat ez alá a címke alá rendezzék. A név nem valami nagy innováció, a HFM már használta. Azóta HFM nincs, mi pedig örömmel használtuk ezt a nevet. A fórum sok értékes és még több értéktelen beírást látott, fórumtagok jöttek, mentek. Az utóbbi 5-7 évben kialakult egy stabil törzsgárda akik joggal érezhették maguknak a felvett nevet, tisztes polgáraivá váltak ennek az „országnak”. A névhez való kötődést jelentősen erősítette, hogy személyesen is ismerik egymást, nem csak a virtuális világban találkoznak rendszeresen. Én is ide tartozom.
Olyan másfél hónapja aztán lett még egy, .hu végződéssel. Az Indexes fórum egyik ritkán író tagja úgy gondolta megteremti saját Audiolandját. Beregisztrálta az audioland.hu domaint. Igaz ezt elfelejtette ritkán látott topiktársaival közölni. Az is igaz, ezt semmi nem teszi kötelezővé. A domaint annak rendje, módja szerint meghirdették, és mivel a két hét türelmi idő alatt nem merült fel olyan ok, ami ezt megakadályozta volna, be is jegyezték. Innétől az audiolnad.hu egy magánszemély jogos tulajdona.
Meg is teremtette a maga birodalmát. Létrehozott egy elképzelései szerinti tartalommal bíró honlapot és egy ahhoz tartozó fórumot. Regisztráltak is szép számmal azokról az audió – videó fórumokról melyeknek ő rendszeres látogatója. Még az Indexes Audiolandról is. (http://www.audioland.hu/forum/userlist). Ennek ellenére vagy másfél hónap telt el mire Audioland fórum nyilvánossága elé került az azonos néven működő társ fórum léte. Megcsalva, meglopva éreztük magunkat.
Egy társunk írta be Audioland off-topikjára ahol mindenféle sehova nem sorolható dolgok , viccek, beszólások stb. hangzanak el a „2009.09.13 22:40:49
Szó szót követett, megjelent az audioland.hu jogtulajdonosa is. Kifejtette, hogy tehetünk bármit, ő jogszerűen cselekedett, és az audioland.hu az ő jogos tulajdona.
Megvette. Hogy egy mai politikust idézzek "lehet, hogy nem etikus, de jogszerű" módon. Persze szó szót követett, indulatok feszültek. Többen sérelmeztük az Audiloland név eltulajdonítását, akár jogszerű akár nem. Nem értettük és ma sem értjük miért pont erre volt szüksége a regisztrálónak, hisz annyi lehetőség van találó névadásra. Itt van például az audioworld.hu is ami a mai napig szabad. Neki más nem kellett, elvette.
Még egy halvány biztatást, annyira halvány, hogy ígéretet nem merek írni, is kaptunk a .hu nevének megváltoztatására. Ez mára teljesen szertefoszlott. Egy Audiolandon és audioland.hu-n egyaránt jegyzett topiktárs önként felvállalva a dicstelen szerepet, ismertette velünk a .hu tagjainak álláspontját” 2009.09.21 21:03:49
Itt tartunk. Elnézéseteket kérem, hogy hosszú beírásommal és egy olyan témával zaklattalak benneteket mely nem ennek a fórumnak a tematikájába tartozik, de úgy érzem, ez a dolog nagyobb nyilvánosságot kíván, nem csak a két fórum tagjaira tartozik. Híven tükrözi a hazai állapotokat ahol a jogon innen, erkölcsön túl érvényesülnek nagyon sokan. Ez nem az én világom, igyekszem a tőlem telhetőt megtenni annak érdekében, hogy ne csak a jog, hanem az erkölcs is érvényesülni tudjon. Ennek legerősebb fegyvere pedig a nyilvánosság. Ezért jelenik meg ez a beírás az audioland.hu, av.hu, avx.hu, hificity.hu, hifipiac.hu, index-audioland fórumokon.
Igyekeztem mindezt objektív módon leírni, személyes véleményem mellőzésével. Bízom benne, hogy sikerült.
Nem kérek semmit tőletek, köszönöm, hogy végig olvastatok.
Két nick nevet használok fórumozásaim közben a krizsit, és ahol ezt nem tudtam regisztrálni, a krizsi_l-t. Nem igazán vagyok aktív az Audiolandon és két barkács fórumon kívül. Aki keres, megtalál, de igyekszem figyelemmel kísérni beírásom sorsát. Ha mondandótok van a témával kapcsolatban, kérem nyilvánosan mondjátok el, magánban senki ne keressen. Nem fogok rá válaszolni, viszont minden levelet nyilvánosságra hozok, akár levéltitkot sértek vele akár nem.