Számítógép szerviz Budapesten nagyon sok van, de olyan akinek bő 4 év alatt 500 visszatérő, elégedett ügyfele és közel 140 ötcsillagos google értékelése van, az igen csak kevés! Ennyi ember már biztosan nem tévedhet. Ha megbízható PC és laptop szervizt keresel Budapesten, aki reális áron dolgozik és akár házhoz is megy, akkor vedd fel velem a kapcsolatot:
Szép napot mindenkinek! Sajnos aksit kell cserélnem az E5510-es Dell laptopomnál. Jelenleg egy 14,8 Volt, 37 Wh-ás van benne. Szeretnék nagyobb kapacitásút belerakni, de azok mind alacsonyabb 11,1 Volt feszültségűek. Lehet kisebbet belerakni?
Sziasztok, tegnap a laptopom képernyője becsíkosodott, mozgattam-megnyomtam alul erre olyan lett a képernyő mint ami be van törve és a sarkán látom csak egy kicsit hogy be van kapcsolva, gondolom sérült az lcd kijelző?! Mind1, a gép már nem új annyira miatta nem is bosszankodok VISZONT van rajta pár számomra fontos kép, nincs valami ötletetek hogyan szedjem le róla? Mert megcsináltatni már nem nagyon szeretném... A válaszokat előre is köszönöm!
Adott egy HP Pavilion DV7-3110eg notebook, melynek BIOS problémája van - azaz nincs BIOS-a! Sajnos előforuló hiba, a HP support-nál adott lehetőségeket már végig játszottam eredmény nélkül!
Kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek ilyen típusú masinája és ha igen, akkor tudna-e nekem csinálni egy BIOS mentést (dump) file-ba, amit én vissza tudnék tölteni a vasra?
Valószínűleg nem fogok a javítás mellett dönteni, mert szerintem sem éri meg, bár egyébként eddig jól szolgált a gép. A kérdés nem is annyira arra vonatkozott, hogy megéri-e, hanem inkább az alaplap javításokkal kapcsolatos tapasztalatokra. Mert ha mondjuk a javítás fél év után megint elszáll, akkor nem is gondolkozom.
Amúgy sajnos csak egy port maradt, kettővel még bőven ellennék....
Én a helyedben, ha nem ragaszkodsz annyira az usb3-hoz, az alábbiak közül választanék az általad említettek helyett:
- a két működő usb-port kiegészítése usb-hubbal/hubokkal - ezeknek költsége kb. bruttó 1.000 Ft / db,
- ha mindenképpen el akarsz költeni laptopra minimum 50 ezer Ft-ot, akkor ne a meglévőre költs, hanem inkább még várj vele és gyűjts hozzá kb. 20 ezer Ft-ot, amiből vegyél valami igényesebben összerakott gépet - pl.: DELL Latitude sorozat legalább i5 processzorral. Egy ilyet jónéhány boltban akár 1 év garanciával is megkapsz teljesen újszerű állapotban.
Nem tudom, ez a megfelelő topik-e, de hátha: Lenovo G500 laptopban két hete megkukult a baloldali két USB3.0 port, maradt egy 2.0-ás a jobboldalon. Jólvan, elvittem az Aloha2000 nevű szervízbe Újbudán, ülnek rajta egy hetet, majd a következő opciókat ajánlják:
alaplacsere annyiért, amennyit most az egész gép nem ér
alaplap javítás ~50e Ft
Az lenne a kérdésem, hogy az utóbbival kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata? Mennyire lutri egy ilyen alaplap javítás, vagy milyen kockázattal jár?
Dell Inspiron M5010 javítása közben eltörött a kapcsolóhoz vezető keskeny szalagkábel kis fehér csatlakozója, tehát nincs, ami a fekete lehajtható pöcköt odafogja. Következésképp nem működök a laptop főkapcsolója.
Hogyan tudnám megjavítani? Cserélhető az a kis fehér csatlakozó, vagy ki lehetne valamivel váltani?
Az őskövület laptopom problémája megoldódott. A saját billentyűzete rossz, a pótbillentyűzetet helyszűke miatt rátettem a gépre, így az felülről visszatartotta hőt, minek következtében túlmelegedett és lefagyott. Most mellé raktam a billentyűzetet, azóta nem fagyott le.
Acer TravelMate 4604 WLMi laptopon bekapcsolástól kikapcsolásig állandóan, egyszerre villog mindkét LED a hálózati csatlakozónál úgy, hogy közben UTP nincs csatlakoztatva. Az aljzat érintkezői nem érnek össze, nincsenek elgörbülve. Kábelt nem dugtam bele, így azt nem tudom, hogy egyébként működne-e a csatoló.
Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a hiba? Esetleg valami alaplapi hibakódot jelezne így a gép (kb. 1 Hz frekvenciával villognak a LED-ek)?
Van egy toshiba satellite c660 gépünk,aminek olyan problémája van,hogy a 2 usb aljzatból az egyik már régebben,a másik most olyat csinált,hogy bedugtam egy eszközt,könnyedén a helyére ment,viszont használat után már csak iszonyú nehezen tudtam kihúzni.Azóta nem is tudok semmilyen eszközt csatlakoztatni.Olyan mintha az aljzat elmozdult volna lefelé.Kérdésem az lenne,hogy lehet ezt finoman mechanikusan megpróbálni orvosolni,hogy megpróbálom visszaemelni a helyére?Vagy inkább hozzá se nyúljak mert nagyobb kárt teszek a gépben?Pl. ha egy kis csavarhúzóval megpróbálom megemelni,csak félek,hogy esetleg azzal vmit rövidre zárok vagy nem tudom és galyravágom esetleg az egész alaplapot. :) Szóval ezt ilyenkor szerintetek csak cserélni/javíttatni lehet szervizben vagy házilag is orvosolható a probléma? Köszi a segítséget!
Az Fn+ valami oprendszertől függetlenül kiküldi a jelet a külső monitorra?
Próbálkoztam vele, de semmi reakció.
Másik laptopom egy őskövület, nem is tudom, milyen gyártmány, R Book van ráírva, nem találtam róla semmit. A lényeg, hogy nagyon nehéz, elég sok vas lehet benne, mert legkevesebb 3 kiló.
Van benne egy 2.4GHz-s celeron processzor, 0.75GB ram, de valami iszonyat lassan fut rajta a 14.04-es lubuntu. Hardverileg olyan probléma van vele, hogy nagyon melegszik, de hogy mi, azt nem tudom, hátul nyomja ki az erősen meleg levegőt. Időnként, amikor mtűlerőlteti magát, akkor lefagy, mert a ventillátor elfelejt bekapcsolni, olyankor nem lehet mit tenni vele, áramtalanítom, újraindítom és akkor bekapcsol a ventillátor, de ha leáll, akkor utána csak újraindítással lehet a ventillátort forgásra bírni. Időnként annyira túlmelegszik, hogy magától kikapcsol. Mióta megemeltem az asztaltól, azóta jobban szellőzik némileg, így ritkábban kapcsol ki magától, de előfordul még így is.
Kaptam egy zsákbamacska HP-Compaq nx6125-ös laptopot. Nem a legújabb modell, mindenesetre jó lenne életet lehelni belé. Sajnos pont a kijelzője rossz, így bekapcsolás után nem látok semmit.
Külső monitort csatlakoztattam hozzá, de azon sem jelenik meg semmi, nyilván át kéne irányítani a jelet rá, de hogyan, ha nem látok semmit?
A gép bekapcsolásakor minden egyéb jónak tűnik, hdd működik, legalábbis valamit csinál, sípolás nincs.