Fontos lenne a 2/3, mert sok a 2/3-os teendő. A 89-90-ben elkövetett kisebb hibákat be kell foldozni, a 94-98 közötti marhaságokat visszavonni.
Önkormányzatok, igazságszolgáltatás, Alkotmánybíróság, köztársasági elnöki tisztség, népszavazás, sztrájk, pártok, gyülekezés, stb.
Jó, jó, szerinted nyilván majd a "friss erő" küldheti el "mindkettőt". :D Meg tudnád mondani egész véletlenül, hogy miből telik a Jobbiknak most kibérelni a Kongresszusi Központot? Tudod, iszonyú sok pénzt kérhetnek érte és az állami támogatás még nem jár nekik.
De, amilyen szőrszálhasogató vagyok, engem az olyan apró részletek is érdekelnek majd, hogy mit jelentett Gyurcsány "napi kapcsolata" a rendőrfőkapitánnyal, kik és hányan töltötték még szabadidejüket a tömeg heccelésével az MTV-nél (a véletlenül azonosított rendőrökön és határőrökön kívül), miért felszerelés nélküli, baranyai irodakukacok biztosították az épületet és miért nem avatkozott közbe a közelben várakozó sok száz rohamrendőr, miért küldték be magában a vízágyús kocsit, stb? Rengeteg ilyen érdekes kérdésre várok választ. Persze csak a patás eljövetele után - amit most már féllábon gugolva is kibírunk - mert az eltelt majdnem 3 évben az effajta érdekes kérdések megválaszolását a hatalom nem tette lehetővé.
Na, akkor még azt "magyarázd el", hogy az emberi jogok élharcosa, Demszky milyen jól kitüntette a Vasprefektust, aztán meg is vagyunk és várhatjuk együtt a patást. Én reménykedve, hogy ezeknek a dolgoknak súlyos következményei lesznek, te meg kevésbé reménykedve.
Pont az derult ki, hogy nem kell zsenialis kormanyzati politika ahhoz, hogy ne kezdjunk lecsuszni a beka feneke ala. Azt a szintet meg boven tudjak hozni a fijjug.
Én örülnék legjobban, ha ismételni tudná valamely párt (akár narancs). Szerintem alkalmatlanok. Egyenszintet biztosan tudnak majd produkálni. De a fejlődéshez szükséges bölcsesség vagy erő hiányzik belőlük, mert azt a cinizmusuk üti. Túlkonspirálják maguk.
A grafikon megmutatja, hogy a kozepszerunek nevezheto kormanyzati munkaju Orbanera alatt minimum lepest tartottunk (de inkabb szolidan eloreleptunk) a terseg orszagaihoz kepest. Ezzel szemben a szoci-szadesz kurzus nagyjabol a katasztrofa szelere sodorta a gazdasagot, lemaradtunk.
Ez nem csak azt mutatja, milyen az ország gazdasága. Ez korrelál a munkamorállal, tanulási kedvvel, tudással is. Nézz körbe a környezetedben, mindenki mutyizik. Mo. = balkán. Az értelmesebb már rég elment itthonról. A narancs hogy akar ezen változtatni? Ostorral? Keserű csalódás lesz. Nincsenek nagy kvalitású ikonjaink csak pár paprikajancsi (tisztelet a kivételnek írásomért).
Egy különbség van: a 2006-os rendőri hibák után az áldozatok kártérítést kapnak, és a beazonosítható rendőrök elen elindult a büntetőeljárás. a 2/3-os Fidesz-győzelem utáni hasonló rendőrattakok után ez nem lesz így, mert mindez jogszerűnek lesz nyilvánítva.
Szegény Máriusz annyira rossz ripacs volt. Mert az ülésteremben felkötött kézzel, játszotta a mártírt, aztán a parlamenti folyosó egy zugában, ahol azt hitte, nem látják, vígan telefonált a sérült kezével. Nem tudom, h a politikusok adtak-e konkrét parancsot arra, pl. mondjuk a földönfekfőre mindenki húzzon rá, hanem gondolom azt, minden törvényes eszközzel tartsák fent a rendet. Az más kérdés, mi lett belőle.
Te, ugyebár, azt akarod mondani, hogy rendőrszakmai hiba történt. (Ezt nem hiszem, de kormányváltás után ki fog derülni a megmaradt dokumentumokból és tanuvallomásokból.) Ezért a "rendőrszakmai hibáért" Demszky mindjárt ki is tüntette Gergényit, Kuncze pedig kedélyes liberálisként elviccelődött Révész Máriuszon. És ezek tényleg csak apró epizódok a darabban.
igazad van a békés tüntetést verették szét. ma már nem történne meg az, ami 2006-ban volt egyrészt technikailag, másrészt taktikailag sokat fejlődött a rendőrség. bár lehet, ha ov kerül hatalomra, addigra mindent elfelejtenek :-)
Ha esetleg sikerülne összeszednetek 10000 embert egy tüntetéshez, akkor, ugye, nem lesz baj, ha azt brutálisan szétvereti Orbán és utána kitünteti a rendőrkapitányt? A véresre vert Gusztustalan Péteren meg majd elviccelődik a Parlamentben Navracsics, jó?