Keresés

Részletes keresés

kjocoka Creative Commons License 2009.06.28 0 0 208
Ez így van:)))
Előzmény: Törölt nick (207)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.28 0 0 207
Mind bűnös :)
Előzmény: kjocoka (206)
kjocoka Creative Commons License 2009.06.28 0 0 206

A Jobbik tábora szerintem erősen hullámzó lesz a választásokig. Sokan odacsapódnak, akik nagyon elégedetlenek a helyzetükkel és elhiszik, hogy ebben egyformán bűnös minden más párt.

Melyik párt nem bűnös szerinted, a jelenleg is a parlamentben levők közűl?

Előzmény: Törölt nick (205)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.28 0 0 205
"Ha még egyszer belelépünk abba a folyóba, hogy egy szemellenzős, a valóságtól elrugaszkodó, a realitásoktól távol álló, tárgyalóképtelen koalíciós partnerrel - mint hátán egy púppal - kell kormányozni a polgári oldalnak, akkor vége mindennek."

Igen itt minden határon túlmenően pofátlan volt a fidesz, amikor ezt a "púp" stratégiát kitalálta. Felelőtlenek voltak, mert nem gondolták, hogy vissza üthet. Na de egy politikustól hogyan is várjunk felelősséget.
Előzmény: barlangimedve (194)
barlangimedve Creative Commons License 2009.06.28 0 0 204

Remélem, jópáran lesznek még így.

A Jobbik tábora szerintem erősen hullámzó lesz a választásokig. Sokan odacsapódnak, akik nagyon elégedetlenek a helyzetükkel és elhiszik, hogy ebben egyformán bűnös minden más párt.

Viszont szépen lesznek olyanok is, akik kicsit tájékozódva rájönnek arra, hogy a Jobbik eszmeisége és "cselekvési programja" mennyire távol áll tőlük.

Ennek ismeretében, és az eddigi választási eredményeket is figyelve, a Jobbik csúcsteljesítménye lehetett az EP választás.

A valamikor bekövetkező OGY választáson inkább a részvétel alacsony szintjére kell sajnos számítani, mint a Jobbik újabb előretörésére.

Előzmény: grubber (197)
RontóPál Creative Commons License 2009.06.28 0 0 203
nem veszi, megmondta világosan, többé nem akar koalíciót kötni. Ez alól - gondolom - csak egy kivétel van, amikor muszáj.:-)
kjocoka Creative Commons License 2009.06.28 0 0 202
el tudják
Előzmény: kjocoka (200)
grubber Creative Commons License 2009.06.28 0 0 201
Köszönöm megértésed, egyúttal gratulálok őszinte arckifejezésed megörökítéséhez a fotósnak:-)))
Előzmény: Törölt nick (199)
kjocoka Creative Commons License 2009.06.28 0 0 200
Miért? Nem értetted amit írtam? Te már nagyon művelt lehetsz. Nézd a sok írástudót, azok tették tönkre az országot! Ilyen tudatlan emberekre is szükség van ám  mint én-)))) Én termelem a sok írástudónak a pénzt, hogy az adómból eltudják tartani Őket.
Előzmény: Törölt nick (196)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.28 0 0 199
Előzmény: grubber (198)
grubber Creative Commons License 2009.06.28 0 0 198
Még a gyanú árnyékától is irtózok, hogy bárki azzal vádolhasson, hogy úgy általában egy véleményen vagyok veled, de most ezt a véleményed akceptálom...
Előzmény: Törölt nick (196)
grubber Creative Commons License 2009.06.28 0 0 197
"Még szerencse, hogy kezdenek megvilágosodni az elmék, és bízni lehet a választók bölcs döntésében."

Számos ismerősöm, aki az EP választáson a jobbikra húzott azt mondja, hogy amikor eljön az ideje tudni fogja hol a helye voksának. Most kicsit jólesett nekik kötekedni a fidesszel...
Előzmény: barlangimedve (194)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.28 0 0 196
A legnagyobb feladat a Jobbik kormányzása alatt, a híveik magyar nyelvtanra történő sürgős megtanítása lenne.
Előzmény: kjocoka (195)
kjocoka Creative Commons License 2009.06.28 0 0 195
Én bizom benne, hogy Vonáék fognak kormányozni, és a sok 100 milliárdot amit az évek alatt a most parlamentben levő pártok tagjai , cimborái elloptak, vissza tetetik velük az államkasszába. Nincs vagyon elírás a nagymamára, meg a 1 éves gyerekre, az apu meg koldus mikor áttvilágítják, hogy ne keljen adót fizetni, mert ezt csinálja minden olyan gazdag aki csalásal lopással szerzte a javait, hogy kikerűlje az adózást, és felelőségre vonást. A tv hemzseg az ilyen lopási, vagyonátjátszós ügyletekről. Persze nem az atv-ben:))) Remélem meglesz már az a rendszerváltás! Adjunk esélyt egy új pártnak a parlamentben, mert az idáig szerplők bebizonyították, hogy mind alkalmatlanok. Ha ez sem vállik be akkor megint tanultunk egy kicsit. Ne kisérletezzünk a fidesszel, mert 4 év alatt ök sem tettek semmi különöset az ország rendbehozása terén, mert 4 év után valahogy mégsem kellettek a népnek.
Előzmény: grubber (191)
barlangimedve Creative Commons License 2009.06.28 0 0 194

"Ma már 40 és 50% között van, győzelme és kormányalakítása attól függ, hogy tud-e koalícióra lépni a Jobbikkal"

Ez a topiknyitó duma elkésett ! Elmúlt ápr. 1. !

Ezek nagyon szép vágyálmok a Jobbik szimpatizánsoknak és szörnyű rémálmok az ország többi része számára.

Ha még egyszer belelépünk abba a folyóba, hogy egy szemellenzős, a valóságtól elrugaszkodó, a realitásoktól távol álló, tárgyalóképtelen koalíciós partnerrel - mint  hátán egy púppal - kell kormányozni a polgári oldalnak, akkor vége mindennek.

A Jobbik - eszmeiségét nem firtatva - tipikus ellenzéki párt, olyasmi, mint a Torgyán-féle FKGP, vagy a MIÉP volt (az SZDSZ - nek is az ellenzéki szerep állt jól, ha ott maradnak, akkor még mindig élenjáró ország lennénk). Én nem rettegek az ennyire sarkosan fogalmazó pártok parlamenti szereplésétől, de se nekik, se az országnak nem hiányzik a kormányzati szerepük.

Még szerencse, hogy kezdenek megvilágosodni az elmék, és bízni lehet a választók bölcs döntésében.

Ezt alátámasztják a közvéleménykutatási adatok, amik szerint a pillanatnyi helyzet szerint nemhogy egyszerű, de közel 2/3 - os többséggel lehetne kormányt alakítani.

Előzmény: Csutorás Pista (192)
Lizu Creative Commons License 2009.06.28 0 0 193
Az uccsó két évet kisebbségben kormányozta végig a Fidesz. Két éves költség vetés!
Előzmény: Csutorás Pista (192)
Csutorás Pista Creative Commons License 2009.06.28 0 0 192
Ugyan, miért lenne kérészéletű? A fideszes-kisgazda koalíció is kitöltötte a mandátumát, pedig Torgyánék még korruptabbak voltak, mint Orbánék.

A nácikról azonban nem tudunk semmi olyat, ami korrupcióra utalna; becsületes emberek (ebben a tekintetben legalábbis).
Előzmény: grubber (191)
grubber Creative Commons License 2009.06.28 0 0 191
..."kongresszusán Budapesten Vona Gábor pártelnök, aki kijelentette: pártja immár nem parlamenti ellenzéki szerepre, hanem kormányzásra készül."

Szerintem nekik okozna a legnagyobb meglepetést, ha beteljesülne. Kérész életű kormány lenne, ha egyáltalán fel tudna állni:-)))

Előzmény: Törölt nick (188)
Csutorás Pista Creative Commons License 2009.06.28 0 0 190
Ezt semmi sem igazolja. Szerintem biztosan vitt el néhány MSZP-s szavazót Vona, de az MSZP-sek inkább otthon maradtak. Viszont a fideszesek a közvélemény-kutatásokhoz képest 10-12%-ot veszítettek, és ugyanannyit nyert a Jobbik.

Ha ez a trend folytatódik, érdekes lesz a helyzet 2010-ben. Vagy már korábban.

1998-ban is kizárta a Fidesz-MDF(-KDNP) a koalíciót a Kisgazdapárttal, aztán mégis szükség volt a mandátumaikra.
Előzmény: Törölt nick (188)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.28 0 0 188
Az a sok szoci szavazó átpártolt az szdsz-be?
Ott duzzasztják a létszámot?
A Jobbik vitt mindenhonnét, de elsősorban a szociktól.
Előzmény: Csutorás Pista (186)
státusz42 Creative Commons License 2009.06.28 0 0 187
Nyilvánvaló, hogy mindkét párttól vitt, hogy melyiktől többet, azt emberfia meg nem mondja, de az biztos, hogy az MSZP-nek hiányzik jobban, akármennyi is az annyi...
Előzmény: Csutorás Pista (186)
Csutorás Pista Creative Commons License 2009.06.28 0 0 186
Ez tévedés. Nem a közvélemény-kutatók állapították meg, hogy a szociktól rabol szavazatokat a Jobbik, hanem a Fidesz politikusai. Miközben a 64-68%-os korábbi népszerűségük 56%-os szavazatarányra csökkent. Valószínűbb, hogy sokkal több szavazatot rabolt a Jobbik a Fidesztől, mint az MSZP-től, és ez a trend folytatódik.
Előzmény: aavensis (141)
státusz42 Creative Commons License 2009.06.28 0 0 185
Hát ennél azért többet vártam Vona kongresszusi beszédétől, kimondottan ostoba közhelyekkel volt tele. Ha valaki kormányozni készül, akkor ennél azért több kell. De még a parlamentbeni hosszasabb tartózkodáshoz is az kevés lesz, hogy a Fidesz az egy magyar narancs...
boci boci tarka Creative Commons License 2009.06.27 0 0 184

No ez az!

Hová tűnt?

Mindjárt kiguglizom.

:)

Előzmény: santaclaus123 (183)
santaclaus123 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 183
de hová tűnt Kovács Dávid az ábrándos kék szemeivel és szép szőke, árja alkatával?
Előzmény: boci boci tarka (180)
boci boci tarka Creative Commons License 2009.06.27 0 0 182
Na és?
Előzmény: Törölt nick (177)
boci boci tarka Creative Commons License 2009.06.27 0 0 181

Miért gondolod, hogy "puszta fantázia", miszerint vannak a fideszben értelmes emberek.

Szerintem pedig vannak.

Más kérdés, hogy megefelelő szerephez jutnak-e.

Előzmény: Törölt nick (178)
boci boci tarka Creative Commons License 2009.06.27 0 0 180

Gondolod?

Előzmény: La tulipe noire (176)
sörivó Creative Commons License 2009.06.27 0 0 179
Ez inkább Orbánnak szólt!
Előzmény: rosina (174)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.27 0 0 178
Ki kéne lépni a fantáziavilágotokból. Mert egyelőre nagyon nem megy ez Nektek.
Előzmény: boci boci tarka (168)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!