Nemrég találtam ezt a csatornát YouTube-on és szeretném megosztani, hátha más is van kezdő szinten. Egy magyar lány mondja el az angol nyelvtant kezdő szinttől. https://www.youtube.com/channel/UC_opqrgdefG5H-yFFb-EQgQ Nekem sokat segít a nyelvtan megértésében.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetne megtanulni az angolban azokat az nyelvi finomságokat, amiket igazából csak egy született angol érzékel? Pl túl azon hogy valaki megszerkeszt egy mondatot szimplán, vihet bele különféle árnyalatokat, humort, sürgetést, bosszúságot, flegmaságot, ironiát, modorosságot, stb... stílust. Ill. hogy egymás követő mondatok egy bizonyos stílust kövessenek? Van erről valami könyv, összefoglaló vagy bármi?
Létrehoztam egy facebook oldalt, ahol szeretnék minden nap 5 szót kitenni. Javítani szeretném a saját és mások szókincsét. Minden héten szeretnék kitenni egy tesztet az adott hét szavaiból. A test csak egy link lesz, amire ha rákatintasz a hét szavait fogja feldobni és tesztelheted a tudásod :). A teszt végén is kapsz egy eredményt. Később lehet csinálok több szintet ahol akár napi 10 vagy 15 szót tanulhatsz amelyik szintet te választod azt a tesztet kell töltened. Ez csak akkor ha lesz legalább pár ember aki tényleg követi, hogy legyen is értelme csinálni. Az első 5 szót ma tettem ki. Ha érdekel amit csinálok és szeretnéd magad fejleszteni itt találod az oldalt: https://www.facebook.com/Minden-nap-5-angol-sz%C3%B3-105969677502024/
Mindenkinek jó szórakozást és köszi, hogy elolvastad!
UI: Ne feled napi 5 szó az egy évben 5*365=1825 szó :D
ISBN 0-521-42575-1; 1995-ös kiadás, ami third printing, 314 oldal. Az első hanganyag a könyv 4. oldalának lap tetején: "You'll hear five people describing their hobbies or leisure interests:..."
Ha ez van meg neked, örömmel fogadnám. Írj a gilem.costar@gmail.com címre! Ide ritkán nézek be, mert 3 hasonló fórumba is írtam, oszt azokat pl. a kutya se nézi. :) Itt azért nagyobb élet van. :)
Azon gondolkodom, hogy az emberek tudtára kellene hozzam az angol nyelvtanulásommal kapcsolatos sikereket és sikertelenségeket, hátha ezzel is sok nyelvtanulónak segíthetnék. Nem tudom, hogy blogot kellene e nyissak, vagy mégis hogyan?
A lényeg az, hogy kb 20 évig folyamatosan újrakezdő voltam az angol nyelvtanulás terén, aztán kb 2 hónapja rátaláltam egy skypon tanító tanárra, akitől néhány óra alatt többet tanultam, mint az elmúlt 20 évben. Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy ha évekig tart megtanulni egy nyelvet és még mindig nem úgy megy ahogyan szeretnék, az nem az ő hibájuk. Azóta, már 2 barátom is elkezdett nála tanulni és ugyanolyan rohamos fejlődésről tudnak beszámolni.
Nyissak blogot, vagy néhány helyen tegyem közzé hirdetésként? De én nem hirdetni szeretném, csak segíteni azoknak, akik ugyanúgy évekig kínlódnak az angol nyelv megtanulásával, vagy akik bele se mernek kezdeni, mert úgy gondolják, hogy évekig tart és pénzük nincs arra, hogy évekig tanuljanak. Ha bárkinek ötlete van vagy szeretne egy jó tanárt, az írjon a zsuzsukovari@freemail.hu címre és megadom a tanár elérhetőségét!
Altalanos tarsalgas, kiejtes javitas, beszedmegertes, intonacio es nyelvi fordulatok, kulturaba agyazott nyelvismeret. Amerikai angol nyelv es kultura. Segitek eligazodni, hogy kell eligazodni es beilleszkedni, hogy kell targyalni, mire kell odafigyelni, hogy kell kapcsolatokat kialakitani, networkozni. Kezdo es halado szint 3,800Ft/60perc Uzleti es szakmai emelt szintu tarsalgas, 5,000Ft/60 perc Skypeon email: sendhere2019@outlook.com
Sziasztok! Én az Enterprise 2 tanári nyelvkönyv cd-jének a hanganyagát szeretném, ha vkinek megvan. Diák vok, de nagyon jó szövegek vannak a könyvben, viszont a mi cd-nken csak a leckék 1-1 szövege van rajta. Hátha vkinek megvan, írjon már mailt! Köszi!
Üdv. Nálam a középfok és felsőpfok között helyezkedik el az a kérdés (egyelőre megválaszolatlan), hogy a Mikulás (Télapó) miért "nőnemű" az angol-amerikai nyelvhasználatban? (Santa)- Holott lehetne logikusan Saint. - Rejtélyre fel! A helyes válaszolók közt nyelvkönyvet sorsolok ki.
Tanulótársat/akat keresek angol magánórákhoz a nyugatinál.
Cél a középfok lenne. Én újrakezdő vagyok, szóval ha Te kezdő vagy, nekem nem gond.Ketten, esetleg hárman sokkal kedvezőbb áron tudnánk tanulni. Ezért keresek társat hozzá. Nekem munka utáni, időpontok lennének jók, heti 2-3 alkalommal.
Sziasztok! Fejleszd nyelvtudásod ingyenes angol feladatok segítségével ide kattintva: https://www.facebook.com/ingyen.angol.nyelvtan/. Angol nyelvtani feladatok, szókincsbővítés és üzleti angol feladatok várnak Rád hetente több alkalommal!
Angol tanárt keresnék aki Halásztelekre házhoz megy. Már szinte az összes tuti oldalon megnéztem, de úgy látom ha nem Budapesten lakom, akkor nem találok magántanárt.