Sziasztok! Kustrae nagyon profi a témában, egy függőszéket készített a lányainak ezzel a technikával, talán majd ő is idetalál, de biztonság kedvéért mélt is írok neki.. amúgy is épp most akartam ezügyben zaklatni, sok fehér elnyűtt pólónk van, ami másra már nem jó, de fonalnak, megfestve szerintem jól lehetne használni.
A hivatalos retextil szál készítésének valami spéci technikája van, amitől nem nyúlik meg és nagyon tartós lesz, de ez a max, amit tudok... Addig is gyűjtögetem az újrahasznosnak ítélt pólókat (spirálisan felvágva, felgombolyítva.. :D )... csak milyen szélesre kéne vágni a csíkot? (kb 1,5 - 2 cm-esre tippelek)
Kevéskét találtam,azt írják:anyag felvágása,fötrés,csomózás és kész a táska. Talán,ha lesz itt pécsi vagy környékbeli aki járt ott az alapítványnál,ahol megtanulható.
A Google-ba beírtam és most ott böngészgetek közben és Pécsett van egy alapítvány ott meg lehetne tanulni,de nekem innét Győrből elég messze van,sajnos.
Jolimama! Örülök, hogy ide találtál.:) Egy próbát biztos megér. Kár veszni hagyni a jó kis maradékokat, mikor hasznos dolgokat lehet készíteni belőlük.:)
Annamari nekem meg van egy csomó kötött anyagom, még a Fiam kötödés korszakából maradt. Meg kéne próbálni. Valami rémlik, mintha mutattál volna lábtörlőt, de lehet, hogy nem Te voltál. Mindenestre mutasd meg, érdekel.
Nemrég figyeltem fel erre a tecnikára és szeretném megtanulni ezért nyitottam a topikot. Remélem jön valaki, aki már rutinosan űzi ezt a tecnikát és tud segíteni. :)Mivel sokat varrok, rengeteg a textilhulladékom és ezeket szeretném hasznosítani. Elkezdem gyűjteni a pólókat is ezeket is szeretném felhasználni. Próbáltam horgolással, de nagyon fárasztó egy idő után, mikor már nagyobb és nehezebb darab lesz.
Sziasztok! Én pár éve a Művészetek Völgyében találkoztam egyik faluban ilyennel. Textilt csíkokra szabdalták,fontak belőle különböző tárgyakat,játékokat,függőágyat,táskát. Megtetszett,kicsit gondolkodóba is estem,hogy meg kellene tanulni,de aztán elvettem,mert a foltoskodásra sem jut annyi idő,mint amennyit szeretnék.
A vőm nagymamája a felszabdalt textilcsíkokat összefonta. Keretre műanyag spárgát feszített és gyakorlatilag szőtte a lábtörlőket a fonatokból. Sajnos ő már nem él, de még van a lábtörlőiből, igaz eléggé megviseltek. Ha érdekes, akkor azért lefotózom. Még a tágabb családot is ellátta a lábtörlőkkel.
Esetleg kicsit könnyebb lenne, ha leírnád röviden miről van szó. A gyengébbek kedvéért (mint én :-)), illetve esetleg az érdeklődők akik nem tudják a "hivatalos" nevet ide találhatnak...