Keresés

Részletes keresés

Vámpír2009 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 17
Hát, mondjuk ezeken pont nem kellene gúnyolódni, megpróbálják, kívánom hogy sikerüljön nekik. A többség itthon ül és várja a pénzespostást, ők elindultak szerencsét próbálni. Nekem szimpatikus.
szalondemokrata Creative Commons License 2009.04.15 0 0 16
nekem is valami hasonló jutott az eszembe, attól nem tartok, hogy ebből fognak bodzaszedő bmx kamiont vásárolni
Előzmény: WYW (11)
szalondemokrata Creative Commons License 2009.04.15 0 0 14

amúgy revideálnám magamat

ezeknek a romáknak legalább az eszükbe jut, hogy kimenjenek és akármit is dolgozzanak, szóval szerintem megint az van, hogy a józanabbja kimegy dolgozni, aki meg ittmarad az folytatja a játékgépezést és az ennek finanszírozásához szükséges akvizíciós tevékenységet

Előzmény: Törölt nick (7)
Priluki Creative Commons License 2009.04.15 0 0 13
Ez jó!
"Ami a legjobb, hogy egy fillérbe nem kerül az útiköltség, azt majd a fizetségünkből fogják levonni."
Egy fillérbe sem kerül. :-)
Előzmény: T.Howard (6)
én12 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 12
Hmmm...
Ha korán reggel megyek a boltba, alig lehet beférni, mert a "román" vendégmunkások akkor vásárolnak be a szőlőkbe való kiindulás előtt.
A rasszista gazdák meg a szegény helyi és távolabbi romáknak nem adnak munkát, kénytelenek héthatárt átlépve dolgozni menni.
Előzmény: Priluki (5)
WYW Creative Commons License 2009.04.15 0 0 11
"....havi 250 ezer forintnak megfelelő bérért. Ami a legjobb, hogy egy fillérbe nem kerül az útiköltség, azt majd a fizetségünkből fogják levonni. Szállást is ígértek, mi pedig reménykedünk, jobb lesz a sorsunk."

Abból az 50 ezerből ami marad, minden bizonnyal.
Szerintem jól átverték őket.

De ne legyen igazam.
Előzmény: T.Howard (6)
Priluki Creative Commons License 2009.04.15 0 0 10
Kitoloncolják!
Előzmény: Törölt nick (9)
T.Howard Creative Commons License 2009.04.15 0 0 8
:)))
Előzmény: Priluki (5)
T.Howard Creative Commons License 2009.04.15 0 0 6

Az utazás és az eljövendő gondtalanabb élet reménye lázában ég Iván roma kisebbsége. Mint mondják, nagy lehetőség kapujában állnak: egy megyei munkaszervező vállalkozás azt ígérte nekik, ötvenen kimehetnek Angliába. Dolgozni, hat hónapon át.

– A falu romái előtt még sosem nyílt ilyen nagyszerű alkalom, hogy csoportosan vállaljanak munkát külföldön. Tehát nem vaktában próbálnak szerencsét a nagyvilágban, hanem szervezetten utaznak – újságolta a hírt Vass Tibor, az iváni cigány önkormányzat elnöke. – Ivánban a muzsikus cigányokkal együtt mintegy háromszáz roma származású él, a felnőtt lakosság kilencven százaléka azonban munkanélküli. Iván önkormányzata, ahogyan tud, segít rajtunk. Rendszeres szociális segélyt ugyan nem kapunk, viszont idén februárban százezer forintban részesült a roma kisebbségi önkormányzat, amit el is osztottunk a cigány családok között. Most is várhatunk hetvenezer forintot, de a megélhetéshez ez nagyon kevés. Ha az utat szervező vállalkozás betartja az ígéretét, biztosan jobb életet remélhetnek majd az iváni romák. S hogy melyik ez a munkaszervező cég? Csak annyit róla, hogy megyénkbeli.

– Jómagam hét évig dolgoztam becsülettel, februárban kellett otthagynom a munkahelyemet – mondja Vajda László. – Pár hete viszont egy munkaszervező cég két képviselője kereste fel a Rózsa utcát. Volt öröm, mikor megtudtuk: vállalják, hogy busszal ötven embert kivisznek közülünk Angliába. Kertészeti munkát fogunk végezni Londontól száz kilométerre, havi 250 ezer forintnak megfelelő bérért. Ami a legjobb, hogy egy fillérbe nem kerül az útiköltség, azt majd a fizetségünkből fogják levonni. Szállást is ígértek, mi pedig reménykedünk, jobb lesz a sorsunk.

Kőszegi Tamás a feleségével iratkozott fel a listára: – Lövőn tavaly négy hónapig volt állásom, de a válság miatt elbocsátottak. Három gyerekkel így nehéz az élet. Őket itthon hagyjuk a rokonoknál. A féléves külföldi munkával kilábalhatunk a kilátástalanságból, a nincstelenségből.
– Odakint összehúzzuk magunkat, s küldünk haza a pénzből – tette hozzá Kolompár Krisztián. – Lesz tolmács is, a nyelvtudás hiánya tehát nem probléma. Higgye el, mi szeretnénk dolgozni, ha lenne hol. Ha Angliában, akkor Angliába megyünk...

Ivánban megoszlanak a vélemények a romák angliai munkavállalásáról. Egyesek szerint „Menjen mind, Isten velük." Mások kétkedőbben fogalmaztak: „Ugyan, hová kellenének? Ott komoly munkásemberekre van szükség." Megint mások viszont derűlátóbban vélekedtek: „Ha van munkájuk és megbecsülik magukat odakint, lehet, jó alap lesz ez a helyi kisebbség életkörülményeinek jobbítására. Bízzunk benne, hogy sikerül..."
Priluki Creative Commons License 2009.04.15 0 0 5
"hogy kertészetekben dolgozzon." Azért az uborka körüli drótot ne piszkálják éjszaka.
Előzmény: T.Howard (-)
szalondemokrata Creative Commons License 2009.04.15 0 0 4

én az angol helyi lakosságot kérdezném meg

olyan két három hónap múlva...

Előzmény: T.Howard (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.15 0 0 3

"Odakint összehúzzuk magunkat, s küldünk haza a pénzből"

:-)

ja, mert ott nincs az a rásszistá többség, mint itt.

Magyarországon egyszerűen nem engedik, hogy a romák "összehúzzák magukat" és normálisan, rendesen éljenek! :-)

T.Howard Creative Commons License 2009.04.15 0 0 1
Már megijedtem. :-))
Előzmény: Törölt nick (0)
T.Howard Creative Commons License 2009.04.15 0 0 topiknyitó

50 iváni roma kertészkedni megy Angliába
Hozzászólok! 39 hozzászólás
Gosztonyi Miklós
2009.04.14. 22:00
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Iván - Ötven iváni roma indul néhány héten belül Angliába, hogy kertészetekben dolgozzon. A helyi lakosság megosztott a kérdésben: valaki azt mondja, menjen mind, mások azt vallják: talán könnyebb lesz így a roma kisebbség sorsa.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!