Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.13 0 0 8
Írtam, hogy nem tudom az árakat.
De mivel az egyik bio, a másik meg osztrák és bio, tuti jóval többe kerülnek, mint a sima tejek.
A zsíros meg azért jobb, mert a tejszínhab is a tejszínből van (ami ugye a tej zsírja) + a zsíros tej is finomabb: ha végigkóstolsz különböző zsírtartalmú tejeket, minél soványabb a tej, annál kevésbé telt az íze,annál kevésbé találod meg azt az ízt (ha kóstoltál olyat valaha), amit ott és akkor fejtek a tehénből. (ez meg ugye egyébként a piacok kicsi tejboltjaiban árult, nem fölözött, nem pasztőrözött teje....ha nem hamisítják már ott is, mint a többi dobozos borzalomban)
Előzmény: bcontact (4)
inwear Creative Commons License 2009.04.13 0 0 7

evidens, hogy minél zsírosabb, annál krémesebb, szszvsz finomabb. de sok nyomorék ismerősöm 1,5%-osat vesz, azt hiszi, hogy milyen jól csinálja, mert nem hízik, vagy nem tudom mit gondolhatnak

mi sokáig arósat, 3,6-osat vettünk, de azt már nem gyártják, csak a 3,5-eset, meg már a tejet is szlovákiából hozzák, szóval hanyagoltuk

az árát akkor se mondanám meg, ha tudnám, nézz utána

bcontact Creative Commons License 2009.04.13 0 0 6
Miért gondolod, hogy a zsíros tejből jobb lesz a hab?
Miért jobb?
Előzmény: Törölt nick (3)
bcontact Creative Commons License 2009.04.13 0 0 5
A Mizo az milyen tej szerintetek?
bcontact Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4
Árakat is kérhetek?
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.13 0 0 3
Minél zsírosabb, annál jobb lesz a hab a cappucinohoz.
Az általam kóstolt legjobb tej egy osztrák gyártmányú biotej (sem a pontos névre, sem az árra nem emlékszem, de az ár biztos nem olcsó), világoskék a doboza, egy tehén van rajta meglepő módon), a Corában biztos, hogy van, de találkoztam vele máshol is.
A magyar, sötétzöld dobozos biotej is megteszi.
Meg a budafoki piacon kapható kimért tej, de ide nem jutok el gyakran.
Előzmény: bcontact (2)
bcontact Creative Commons License 2009.04.13 0 0 2
jó, akkor maradjunk annál a kérdésnél, hogy melyik finom? (és mennyibe kerül)
mángorló Creative Commons License 2009.04.13 0 0 1
passz. ahhoz jó a 1,5% os szlovák tej is, bár ha nagyon elitista akarsz lenni, a lehelen 160 a házitej, és a 3,6 os bolti is elég jó
Szociofotó Creative Commons License 2009.04.13 0 0 0
Rómát ajánlanám...
bcontact Creative Commons License 2009.04.13 0 0 topiknyitó
Engem elsősorban az érdekel, hogy melyek azok a tejek, amiket érdemes cappuccino-készítéshez használni, és hogy ezeket hol és mennyiért lehet megvásárolni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!