Írtam, hogy nem tudom az árakat. De mivel az egyik bio, a másik meg osztrák és bio, tuti jóval többe kerülnek, mint a sima tejek. A zsíros meg azért jobb, mert a tejszínhab is a tejszínből van (ami ugye a tej zsírja) + a zsíros tej is finomabb: ha végigkóstolsz különböző zsírtartalmú tejeket, minél soványabb a tej, annál kevésbé telt az íze,annál kevésbé találod meg azt az ízt (ha kóstoltál olyat valaha), amit ott és akkor fejtek a tehénből. (ez meg ugye egyébként a piacok kicsi tejboltjaiban árult, nem fölözött, nem pasztőrözött teje....ha nem hamisítják már ott is, mint a többi dobozos borzalomban)
evidens, hogy minél zsírosabb, annál krémesebb, szszvsz finomabb. de sok nyomorék ismerősöm 1,5%-osat vesz, azt hiszi, hogy milyen jól csinálja, mert nem hízik, vagy nem tudom mit gondolhatnak
mi sokáig arósat, 3,6-osat vettünk, de azt már nem gyártják, csak a 3,5-eset, meg már a tejet is szlovákiából hozzák, szóval hanyagoltuk
az árát akkor se mondanám meg, ha tudnám, nézz utána
Minél zsírosabb, annál jobb lesz a hab a cappucinohoz. Az általam kóstolt legjobb tej egy osztrák gyártmányú biotej (sem a pontos névre, sem az árra nem emlékszem, de az ár biztos nem olcsó), világoskék a doboza, egy tehén van rajta meglepő módon), a Corában biztos, hogy van, de találkoztam vele máshol is. A magyar, sötétzöld dobozos biotej is megteszi. Meg a budafoki piacon kapható kimért tej, de ide nem jutok el gyakran.
Engem elsősorban az érdekel, hogy melyek azok a tejek, amiket érdemes cappuccino-készítéshez használni, és hogy ezeket hol és mennyiért lehet megvásárolni.