One by one. One by one.
A tavasz egyik legjobban várt országos sorozata a CBS-es Harper’s Island, mely nemsokára a TV2-n is bemutatkozik. Bár az április 9-i premier még odébb van, s a sorozat CSI-felvezetést kap, de a nyári, július 2-i finálé időpontja sajnos nem sok jót sejtet.
Azt már többször írtuk, hogy az eredeti pilot-prezentációt (melynek ez volt az előzetese) új szereplőkkel (Harry Hamlin, Jim “Supernatural” Beaver, Elaine Cassidy, Gina Holden, Richard Burgi, Matt Barr, Katie “Supernatural” Cassidy, Christopher Gorham) teljesen újraforgatták, de most végre itt van némi infó a sorozatról és a tovább mögött egy spoilermentes hangulatpromó.
John Turtletaub (Jericho), a sorozat egyik készítője elmondta, hogy anno, mikor a CBS-nek ismertette az ötletet, a csatornafők teljesen kiakadtak azzal a felkiáltással, hogy “Maga még nem látott tévésorozatot?” Ugyanis a sztori szerint kábé hetente fogyatkozik a Harper’s Island stábja (sorozatidőben az 9-10 napot jelent), a’la Tíz kicsi néger, míg ki nem derül, hogy ki a gyilkos, hogy egy esetleges második évadra új szereplők jöjjenek egy új sztoriba, új helyszínre (legénybúcsú, osztálytalálkozó). Turtletaub erre csak szerényen annyit mondott, hogy a legtöbb reality így zajlik le.
Sőt, még azt is elmondta, hogy a pilot-prezentáció, amit leforgattak a CBS-nek a sorozat eladása céljából, minden idők legbrilliánsabb átverése, hazugsága volt, még akkor is, ha maga a végtermék fantasztikus. Naná, hiszen szerializált, s ahogy az előzetesben is elhangzik, az utolsó részre minden ki fog derülni, minden kérdést meg tudnak majd válaszolni. (Vicces, hogy a színészek sem tudták, ki a gyilkos vagy, hogy milyen sorrendben hullanak el. Ennek ők örültek, izgalmasnak tartották, az ügynökeik azonban tajtékoztak.)
A türelmetlenebbek már a pilot forgatókönyvének első verzióját is elolvashatták (naa, legalább a nyitójelenetet:) - én meg nem tehetek róla, de ritkán vártam ennyire sorozatot (innen lehet nagyot koppanni…). Gondolom nem meglepő, hogy a Tíz kicsi négert kábé 60-szor olvastam el anno, amit nem is értek, hiszen a rejtély az első olvasás után is megoldódott.
A CBS oda fog figyelni, hogy ne horrorként, hanem murder mystery-ként promótálják a sorozatot, kérdés, hogy a tovább mögötti promó alkalmas lesz-e arra, hogy a női nézőket is bevonja a Harper’s Island-be.
Harper's Island promó