Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.09 0 0 8

Mert nem léptünk be az előszobába :)

Szerintem qrvaszarul járunk az euróval, pont mint a szlovákok.

Előzmény: Arilou (3)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.09 0 0 7
Amikor "erős" volt a forint mitől volt erős? Azután mitől lett gyenge? A pénz követi a gazdaságot vagy fordítva? A kutya csóválja a farkát vagy a farok a kutyát? A nyúl mondja meg mikor lesz a vadászat, vagy a kocsi tolja a lovat?
Vagy valakik hülyének nézik az egész emberiséget vagy az emberiség hagyja magát hülyének nézni? Hogy van ez. Egy libatolvaj is lehet miniszterelnök?
Fine Tune Creative Commons License 2009.04.09 0 0 6
Mert olyan klubban vagyunk benne, ahol nem mi hoztuk az illemszabályokat.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.09 0 0 5

Úgy látszik, Gyurcsány ötlete mégis szöget ütött a fejkben, már az IMF is javasolja az euróbevezetést.

Be is fogják:) De én nem örülök neki, mehetünk Angliába vásárolni.

Törölt nick Creative Commons License 2009.04.09 0 0 4
Most nem már késő van, majd holnap.
Arilou Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3
Tudom, hogy most nem lenne jó, csak előbb tisztázni akarom, hogy jogilag megtehetnénk e, vagy ebbe bárki beleszólhat e és milyen alapon.

Mert ha kiderül, hogy tulajdonképpen minden jogunk megvan hozzá, csak most ugye nagyon gyenge a forint, és nem érné meg, vajon miért nem vezettük be akkor, amikor a forint erős volt (mondjuk 1 éve).

Előzmény: Fine Tune (1)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.09 0 0 2
Itt legfeljebb a mongol Tugrikra van sansz.
Fine Tune Creative Commons License 2009.04.09 0 0 1
Jobb ha nem vezetik be. Egyébként jogilag sok mindent meg lehet tenni, (lsd. épp Bajnai) csak éppen kurvára kinéznek a klubból. (lsd. éppen Bajnai)
Előzmény: Arilou (-)
dorongoló Creative Commons License 2009.04.09 0 0 0
0
Arilou Creative Commons License 2009.04.09 0 0 topiknyitó
Nem olyan értelemben kérdezem, hogy reális-e, megéri-e, ésszerű-e most bevezetni, hanem hogy jogilag megtehetnénk-e.

Nézem az ATV-t, és pár arc épp erről okoskodik, és olyanokat mond, hogy ezt nekünk így nem lehet meg úgy nem, meg mit szólnának, meg nem fogadnának be minket. De ezt nem értem. Egy országnak nem szuverén joga egyszerűen úgy dönteni, hogy ő holnaptól a boltban nem forinttal, hanem rubellel, euróval vagy fabatkával fizet?

Ha Bolívia úgy döntene, hogy holnaptól forinttal fizet, azt mi megtilthatnánk, vagy egyáltalán, lenne bármilyen kárunk belőle? Ha van neki elég forintja, akkor nem azt csinál vele, amit akar? Egyáltalán, a megszerzett pénzével (akármilyen valutanemű) nem mindenki azt csinál, amit akar?

Szóval én megint nem értem, mivel akarnak itt megetetni minket és miért.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!