Amikor "erős" volt a forint mitől volt erős? Azután mitől lett gyenge? A pénz követi a gazdaságot vagy fordítva? A kutya csóválja a farkát vagy a farok a kutyát? A nyúl mondja meg mikor lesz a vadászat, vagy a kocsi tolja a lovat? Vagy valakik hülyének nézik az egész emberiséget vagy az emberiség hagyja magát hülyének nézni? Hogy van ez. Egy libatolvaj is lehet miniszterelnök?
Tudom, hogy most nem lenne jó, csak előbb tisztázni akarom, hogy jogilag megtehetnénk e, vagy ebbe bárki beleszólhat e és milyen alapon.
Mert ha kiderül, hogy tulajdonképpen minden jogunk megvan hozzá, csak most ugye nagyon gyenge a forint, és nem érné meg, vajon miért nem vezettük be akkor, amikor a forint erős volt (mondjuk 1 éve).
Nem olyan értelemben kérdezem, hogy reális-e, megéri-e, ésszerű-e most bevezetni, hanem hogy jogilag megtehetnénk-e.
Nézem az ATV-t, és pár arc épp erről okoskodik, és olyanokat mond, hogy ezt nekünk így nem lehet meg úgy nem, meg mit szólnának, meg nem fogadnának be minket. De ezt nem értem. Egy országnak nem szuverén joga egyszerűen úgy dönteni, hogy ő holnaptól a boltban nem forinttal, hanem rubellel, euróval vagy fabatkával fizet?
Ha Bolívia úgy döntene, hogy holnaptól forinttal fizet, azt mi megtilthatnánk, vagy egyáltalán, lenne bármilyen kárunk belőle? Ha van neki elég forintja, akkor nem azt csinál vele, amit akar? Egyáltalán, a megszerzett pénzével (akármilyen valutanemű) nem mindenki azt csinál, amit akar?
Szóval én megint nem értem, mivel akarnak itt megetetni minket és miért.