Keresés

Részletes keresés

thony67 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 934

...azért örülök, hogy a "gyakori" bulizás nem jellemző más lépcsőházakra...szerintem a "házirend" kiffüggeszthető minden faliújságra, de előtte konzultálj a KK-val!

Előzmény: KingInk (932)
havefun Creative Commons License 2011.02.14 0 0 933

A fórum eddigi "termésének" átmásolása sajnos nem megoldható, mert egyik fórum adatbázisához sincs hozzáférésem, nem vagyok adminisztrátor egyik oldalon sem.

Az átköltözés és ennek a fórumnak a zárolása megoldható, intézem.

Előzmény: butger (930)
KingInk Creative Commons License 2011.02.14 0 0 932

sajnos a belső udvar kialakítása úgy sikerült, hogy minden szösszenést felszázszoroz, a fiúk dörmögésétől a lányok vinnyogásáig. többször jeleztem eddig is, hogy nyitott ablaknál történő bulizás, akármilyen halk is, lehetetlenné teszi másik pihenését. az erkélyen (ezt talán túlzás, legyen inkább "kiállón") folytatott eszmecserék pedig még durvábbak. zene nélkül is, zenével pedig egyszerűen kibírhatatlan.

a csendrendelet szerintem extrém eseteket próbálna szabályozni, csakhogy a mi szuperjó udvarunk a kevésbé extrémet is extrémmé teszi.. ezzel úgy lehet együtt élni, hogy:

1. buli előre jelez, faliújságra kiír - jobb felkészülni, mint erre ébredni

2. tíz után ablak becsuk, erkély dettó

3. éjfélkor buli bezár, illetve erre hivatott vendéglátóipari egységbe áthelyez.

ellenkező esetben a rendőrség nem bűnözőket üldöz majd, mert hozzánk fognak járni.

amúgy nekem a srácokkal mostanában nem volt bajom, azt hittem konkrétan h elköltöztek..

Előzmény: Spárgatökmag (926)
thony67 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 931

...törölhetjük!

A nyilvános fórummal nincs semmi ba, ha azt irod (pl.) hogy "képzeljétek megnyilt a Corvin-sétány és úszni voltam és megvagyok elégedve a szolgáltatással, bátran ajánlanám másnak is", szerintem.

Viszont teljesen felesleges időtöltés" egyéni problémákkal keresni a fórumot!

Nem fog segiteni, mert

-viszonylag kevesen olvassák, talán 10%,

-a házban sok bérlő lakik,

-ez egy közvetetett "csatorna" és ez alapján nem biztos, hogy intézkedni fog a közös képviselő!

Azt gondolom, hogy egyéni problémával vagy közvetlenül a közös képviselethez kellene fordulni vagy megvárni a lakógyűlést és ott elmondani.

Üdv.,

Tony

Előzmény: butger (930)
butger Creative Commons License 2011.02.11 0 0 930

Most nyitottam egy új témát (A biztonságosabb fórumozásért), rögtön sikerült is két hozzászólást elküldenem!

http://www.modiant.hu/Php/forumtemabejegyzesek.php?id=6&page=1&first=first

Havefun!

Az megoldható lenne, hogy az itteni fóruozást átmásolni a modiant honlapjára aztán pedig törölni vagy csak egy hozzászólást hagyni, hogy a fórum "átköltözött" a jelszóval védett és biztonságos modiant honlapjára!?

Köszi!!!

Előzmény: euhome (929)
euhome Creative Commons License 2011.02.10 0 0 929

Kb. 9 hónapja kezdeményeztem a Modiant fórumán, témákat javasolva, a mai napig sem lett a kezdeményezésemre reagálva! Tegyetek érte valamit.

http://www.modiant.hu/Php/forumtemak.php

Előzmény: havefun (924)
butger Creative Commons License 2011.02.10 0 0 928

Sajnos minket is zavar és az még sajnálatosabb, hogy annyi eszük sincs, hogy ezt felfogják! Pedig szomszédjaik között vannak kisgyerekesek és dolgozó emberek, ők pedig hétről-hétre újra és újra buliznak. :(

Előzmény: Spárgatökmag (926)
butger Creative Commons License 2011.02.10 0 0 927

Igen jó lenne a mondiant honlapján folytatni. Amint lesz megint időm összeszedem a számokat és törölheted a hozzászólásokat. Köszi az együttműködést! Esetleg bemásolhatnánk a modiantra az előzményeket!?

Előzmény: havefun (925)
Spárgatökmag Creative Commons License 2011.02.09 0 0 926

Engem ÁLLATIRA zavar (és nagyon finoman fogalmaztam)! Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem értem, hogy nem lehet felfogni, hogy ez másokat zavar.

Előzmény: butger (922)
havefun Creative Commons License 2011.02.09 0 0 925

bocs... mandarino inkább modiant akar lenni...

Előzmény: havefun (924)
havefun Creative Commons License 2011.02.09 0 0 924

Egyébként támogatom, hogy a mandarino oldalán folytatódjon a fórumozás!

Előzmény: havefun (923)
havefun Creative Commons License 2011.02.09 0 0 923

Első körben innen is lehet töröltetni a privát információkat tartalmazó hozzászólásokat.

Ha megírod a kifogásolható hozzászólások számait/azonosítóit, intézkedem!

Előzmény: butger (922)
butger Creative Commons License 2011.02.09 0 0 922

Kedves Lakótársak! Már régóta nem volt időm olvasni a fórumot, most vettem a fáradtságot és végig olvastam. Sajnos olyan információk is kitudódnak, amiknek nem lenne szabad, főleg ha egy idegen, vagy esetleg egy leendő "veszélyforrás" is olvassa a fórumot. Nagyon sok ötletet adunk a leendő "tolvajoknak", sajnos! :(

Szerintem a sokkal jobban tennénk, hogyha ezt a fórumot megszüntetnénk/törölnénk és a közös képviselet honlapján keresztül fórumoznánk. Elméletileg mindenki megkapta a belépési nevét és jelszavát. Ott sokkal biztonságosabban, sokkal több mindent megtudnánk osztani egymással!

A másik nagy problémám, hogy a D lépcsőház második emeletén a fiatal fiúcskák, akik feltehetőleg albérlők mostanság elég gyakran tartanak bulit. Érdekes mindig csak este 10 után hangosodnak fel és valamikor elég sokáig elhangoskodnak. Engem személy szerint nagyon zavar, másokat nem? Nem lehetne valahogy közösen fellépni ellenük? Én minden egyes alkalommal szólok nekik kisebb-nagyobb eredménnyel. Tegnap már elfogyott a türelmem. Legközelebb tuti kihívom rájuk a rendőrséget, hátha abból már tanulnak!

Spárgatökmag Creative Commons License 2011.02.05 0 0 921

A lakások ára fent a balazshazak.hu-n, most akcióznak valamit, az értékesítési iroda ablakán láttam kiírva. A ház olyan, mint a többi új építésű, mi szeretünk itt lakni.

Előzmény: lantibutor (920)
lantibutor Creative Commons License 2011.02.03 0 0 920

Mennyiért lehetett lakást venni a Balázsházban?

Megérte?

Vásárláson gondolkozom, azért kérdezem.

Köszi a választ

Zöldár Creative Commons License 2011.01.08 0 0 919

Üdvözletem  !

Kiadó lakást keresek a házban.

40 m2 körülit.

Ha van ilyen , az értesítést köszönöm !

havefun Creative Commons License 2011.01.04 0 0 917

Nálam a terasz ajtóhoz közeli falon keletkezett több folton is beázás nyom. Van valakinél hasonló kidudorodás?

Előzmény: Spárgatökmag (914)
euhome Creative Commons License 2010.12.31 0 0 916

BUÉK! 2011!

A hétköznapokra:

Csendrendelet: semmit nem tilt a törvény!
A törvény keretei igen tágak, a szabályok szigorítását az önkormányzatokra és a társasházakra bízza.

Szerző: Székely Sarolta Forrás: Femina.hu 2010. december 31.

A lakóhelytől és annak jellegétől függetlenül egy városi bérházban ugyanúgy szembesülhetsz a pihenésedet, nyugalmadat zavaró tényezőkkel, mint egy kertvárosi családi ház esetében. Sokszor ugyanis egy-egy zajongó, hangoskodó szomszéd vagy egy közeli szórakozóhely könnyen kellemetlenné teheti a pihenésre szánt időt.

Olyan ünnepek alkalmával, mint a szilveszter is, erre nagyobb az esély, bár ilyenkor az egész világ bulizik - vagy talán mégsem. Akadhatnak csendes romantikát választó szerelmesek, kisgyermekes házaspárok vagy idősebbek, akik inkább az otthoni ünneplést találják a megfelelőnek. A csendrendelet ilyenkor garantálhatná pihenésük zavartalanságát - legalábbis elméletileg.
Szabálysértés szubjektív mérce alapján

Az 1999. évi kormányrendelet egyes szabálysértéseket taglaló részében található a csendháborításra vonatkozó rész. Ennek alapján csendháborításnak minősül a lakott területen, az ott lévő épületben vagy a hozzá tartozó telken indokolatlanul nagy zaj okozása, mely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát megzavarja. Emellett akár a tömegközlekedési eszközökön történő zajokozást vagy a természetvédelmi övezetben történő védett értékek zavarását is ide sorolja.

A szabálysértés elkövetőjével szemben a rendőrség, a helyi önkormányzat képviselőtestületének képviselője, a közterület-felügyelő vagy a természetvédelmi őr helyszíni bírságot szabhat ki, melynek felső határa 30 ezer forint lehet.
Közösségi rendelkezések

A törvényi háttér nem állapítja meg pontosan, hogy mi minősül szabálysértésnek csendháborítás címszó alatt, így az sem tisztázott, hogy egy lakó mikor élhet jogosan panasszal a nyugalma megzavarása miatt. Területileg azonban a helyi önkormányzat meghatározza, hogy az egyes körzetekben milyen időszakokban hány decibel alatt lehet a zajszint. Ez elsősorban a szórakoztató- és vendéglátó-ipari egységek miatt válik hasznos információvá.

Azt, hogy a lakóhelyeden milyen szabályozás van érvényben, a nagyobb városok esetében a település honlapjáról is megtudhatod, hiszen gyakran feltöltik a helyi vonatkozású rendeleteket, de az önkormányzatnál biztos, hogy megfelelő tájékoztatásban részesülhetsz a kérdést illetően. Ugyanakkor nemcsak a szórakozóhelyek zajokozásával lehet probléma, hiszen kellemetlenkedő szomszédok is zavarhatják a nyugalmadat. Társasházak esetében egyre gyakoribb, hogy a működési szabályzatban írásba foglalják azokat az időtartamokat, amikor a lakók érdekében kerülni kell a nagyobb hanggal járó tevékenységeket. Jellemzően ez hétköznapokon a 19 óra utáni, valamint a vasárnapi zajongásokat nevezi szabálysértőnek.
Békésen együtt élni
A nyugalom megzavarására a legalkalmasabbak a házibulik, melyeket a társasházak működési szabályzatában sem szokás egyértelműen tilalom alá helyezni. Ezért, ha ilyen programot tervezel szilveszterre, a békesség érdekében tájékoztasd erről a szomszédjaidat, előre köszönve a megértésüket.
Az eljárás: nagyvonalúság, kérés, majd feljelentés

Ha valamelyik szomszédod havonta egyszer hangos zene kíséretében készül a barátaival a bulira, lehetsz nagyvonalú, és szemet hunyhatsz az eset felett, főleg, ha korrekten előre tájékoztatott a várható kellemetlenségekről.

Elviselhetetlen hangoskodás esetén először átkopogtatva megkérheted, hogy legyen tekintettel a többi lakóra, és vegye halkabbra a muzsikát. Ha viszont ez - vagy más hasonló, nyugalmat zavaró tevékenység - rendszeresen megtörténik, vagy az egyszeri alkalom is elviselhetetlen méreteket ölt, és a kérésed ellenére sem történik semmi, kihívhatod a rendőrséget - a közös tulajdonban való károkozás esetén különösen -, bár elsőként ők is csak figyelmeztetik a bulizókat, hiszen hivatalból szabálysértési feljelentést csak egy újbóli kiszállás után tehetnek.

A nyugalmadat megzavaró vendéglátóhelyek esetében a kerületi jegyzőhöz fordulhatsz a problémáddal, de, ha rajtad kívül mások számára is tolerálhatatlan a helyzet, érdemes az ügy érdekében összefognotok.

LFC_82 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 915

Ez mennyire természetes egy 2 éves háznál?

Előzmény: Spárgatökmag (914)
Spárgatökmag Creative Commons License 2010.12.31 0 0 914

Brutális repedések lettek, gyakorlatilag lóg a falon a tavaszi javításkor feltett ragasztócsík. Nagyon durván néz ki.

Előzmény: LFC_82 (910)
Oriana7 Creative Commons License 2010.12.30 0 0 913

Az a javaslatom hogy először a kutya tulajdonosával kell ezt megbeszélni mert a fórumot szerintem kevesen olvassák valószinű Ő sem mert akkor nem hordaná kutyáját a hátsó kertbe wc-ni:))

Az egy más dolog hogy egy ekkora társasházban kizárt hogy szabályozni,tiltani fogják az állattartást, amikor a lakást vettem én direkt megkérdeztem hogy tartható-e kisállat. Szóval ha a gazdája nem csinál valamit akkor sajnos csak hivatalos úton lehet közbelépni a csend érdekében:(

Itt a B-ben is volt hogy irodának béreletek egy lakást csak a kutyájukat elfelejtették hazavinni, na írtam nekik szép levelet az ajtóra másnap jött  válasz ami nyomdafestéket nem tűrt de nem hagyták többet itt. Szegény úgy sírt hogy az ember szíve megszakad:)

Előzmény: pensioners (912)
pensioners Creative Commons License 2010.12.30 0 0 912

Nem vagyok szakértő, de két dolgot tudok:

1.) nem minden kutya birja a lakásban a bezártságot

2.) a kutyák idomithatók, tanithatók

ehez szakértő segitségét kell kérni.

Több barátom tart kutyát lakásban és nem vonitanak/ugatnak amikor egyedül vannak. Meg lehet  oldani.

A lényeg, hogy egy társasházban ugató/siró/hangos kutya nem tartható.

Előzmény: KingInk (909)
Oriana7 Creative Commons License 2010.12.30 0 0 911

Nekem van kutyám,de ő már öreg így már kiskorában rá lett szokatva arra hogy napközben otthon van, a hisztit kb 1 hét után hagyta abba, de nem volt könnyű.. emlékeim szerint de ez csak nevelés kérdése. volt hogy egy órát álltam a bezárt ajtó előtt és  azt imitáltam hogy elmentem majd vártam mi lesz, ha sírt visszamentem és zárt ajtón  keresztül fegyelmeztem:))) de ez bevált, nekem. Mivel már 12 éves 80%-ban alszik így ránk nincs panasz:))) Az viszont biztos hogy senkinek sem egészséges ha órákon keresztül ezt hallgatja:(( 

Azért várom már a közgyűlést mert sok olyan lakó van akinek nem sok fogalma van az együttélésről:))

Előzmény: KingInk (909)
LFC_82 Creative Commons License 2010.12.30 0 0 910

Másoknál hogy áll a falak repedése?

Nekem 1 hét alatt visszajöttek azok a nem is kicsi repedések, amik a garanciális festés előtt megvoltak. Ezekben a napokban láthatóan eléggé megindult nálam sajnos, sőt néha recsegést-ropogást is hallok.

KingInk Creative Commons License 2010.12.29 0 0 909

én épp ezekben a percekben is a D/304-ben élő lények vonítását hallgatom. javaslom hogy a kutya költözzön ide és menjen az itteni brigád kossuth indulóstul, hamis ákosostul oda.

mi is nagyon szeretnénk kutyust, de nagyon félek h nem örülne szegény pára, ha a fürdőszobában kéne malmoznia amíg dolgozunk. valaki talált erre jó megoldást?

Előzmény: pensioners (908)
pensioners Creative Commons License 2010.12.29 0 0 908

Tisztelt A épületi kutyatulajdonos.

Ez már tényleg sok. Éjjel 1-ig hallgattuk a kutyájuk vonitását/sirását. Az állatvédő egyesület szerint ez állatkinzás. Őket fogom értesiteni, ha ez mégegyszer előfordul. Nem lehet egy egész ház nyugalmát tönkretenni, mert maguk nem gondoskodnak a kutyáról. Vigyék magukkal, ha elmennek, már mondtuk egyszer.

Olvassák már el az SzMSz-t, legalább egyszer!

euhome Creative Commons License 2010.12.27 0 0 907

Üdv!

Be lehet határolni az esemény idejét?

Előzmény: KingInk (904)
LFC_82 Creative Commons License 2010.12.25 0 0 906

Igazad van teljesen, nem is vitázom.

De úgyis hátul egyszerűen begyalogolnak...

Előzmény: snowdrop77 (905)
snowdrop77 Creative Commons License 2010.12.25 0 0 905

Basszus!

Ez a csapat vissza fog járni, addig, amíg van miért.  nyilván most jól körülnéztek, hogy miért érdemes.

amire figyeljünk :

- garázsajtót várjuk meg, amíg becsukódik!   (ha látunk olyan lakót, aki nem figyel erre, szóljunk rá!)

- udvarajtón, lh ajtón ne engedjünk be ismeretlent, felcsöngetőt!

- tároló ajtaját zárni ! (esetleg látogassuk gyakrabban mostanában )

a rendőri tapasztalat mondja, hogy vissza fognak jönni, mert most fedezték fel maguknak a házat és az esetleges hibáit!

legyünk körültekintőbbek !!!

Előzmény: KingInk (904)
KingInk Creative Commons License 2010.12.23 0 0 904

A D-ben található tárolónkat tegnap feltörték, tőlünk és egy másik lakótól elvittek egy-egy biciklit és egyéb apróságokat, amit még nem tudunk kibogozni.

Rohadtul gratulálok annak az idióta barom állatnak aki nyitva hagyta az ajtót, ezzel is segítve a kedves rablókat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!