Elég egy szikra és jön a társadalmi robbanás! Hihetetlen, hogy ez sem az MSZP sem az SZDSZ nem érzi!Egyszerűen nem értem miben reménykednek! Ha nem mennek önként akkor tényleg az utcán dőlhetnek el a dolgok és nem a parlamenteben! Úgy érezem vihar előtti csend van és bármilyen jelentéktelen incidens, intézkedés váratlan következményekkel járhat! Felelős kormányt Magyarországnak!
Ez így nem működik. Sem nálunk, sem máshol a világon. Az MSZP csúfos bukás nékül akar elvegetálni jövő tavaszig, akkor pedig a Fidesz 50% feletti győzelmét kívánja megakadályozni.
1956. október 23-án délelőtt magyar kormányküldöttség érkezett haza Belgrádból. Mosolyogva jöttek ki a Keletiből ... és senki nem gondolta, hogy éjjel már harckocsik fognak lövöldözni Budapesten. :(((
Ha nyersz, egy ideig emlékeztetni fog Téged, hogy a vörösök ezt is elszabták. Pedig Kövér elvtárs szerint az ő mocskos mancsuk van a háttérben. Nem tudom kizárni... :DDD
Igen jobban teszi ha kivár és nyugtatja az embereket. AZ MSZP-nek azonban fel kéne ismerni, hogy a hatalomhoz való görcsös ragaszkodásuknak nagyon súlyos következményei lehetnek rájuk és az országra nézve is. Néhány nap alatt is óriási károk érhetik az országot. A forint összeomolhat, IMF hitelt nem tudjuk tovább felvenni, befektetők elmenülnek az országból......és a végén akár csőd is! Szóval vesztettek és le kellene lépniük amíg ezt kultúráltan megtehetik!
"De kíváncsi vagyok ha kitör egy spontán utcai balhé akkor mihez tud kezdeni! Elhatárolódik vagy az élére áll?"
Alkotmányos rend elleni fegyveres lázadás ... ha Viktornak van egy hangyányi esze (és van), kimarad belőle. A szomszédok lezárják a határainkat ... és az egész meccs néhány nap alatt összeomlik.
Csak a "nép szórakoztatására" lennének a lecsukások. Megnyugtatná őket, hogy a felelsök bűnhődnek. Komoly leszámolásra én sem számítok mert szerintem is minden párt lop és valamilyen szinten védik egymást! Egy pár balek azért űlni fog! Muszály!!!
Szerintem a Fidesz sokkal jobb eredményre számíthat egy békés választáson. Az utcai harcok a Jobbik számára hoznának szavazatokat és talán az MSZP-nek ("a csendes többség" visszasírná őket)
Igen szerintem ez a Fidesz forgatókönyve normál esetben! De kíváncsi vagyok ha kitör egy spontán utcai balhé akkor mihez tud kezdeni! Elhatárolódik vagy az élére áll?
Az a lecsukás kényes dolog. Nem tennék, mert lopnak ezek is - egymás zsebiben turkálnak ott zsebhokiznak, - lopnak. Nu ha gyün egy váltás akkor gyün a bosszú és ők is űlnének. Ezt eljáccották már 98, 02-ben is. Igaz a fidesz menesztette a fűügyészt és Polt Potot tette oda de mi lett? semmi. Üres lózung vagy egy kis mókus beáldozása.
Egy forradalom eredményeként nem ülhet bele Viktor csak úgy a bársonyszékbe, azt mindenképpen meg kellene előznie a választásoknak. Ott pedig nagyon kétséges, hogy jobb eredményt érne el a mai ellenzék ... mint egy fegyveres lázadás nélkül.
Sokan nagyon kilátástalannak látják a jövőjöket most is. Én nem tartozok közzéjük de nagyon sok ilyen embert ismerek. Tele vannak adósággal, vagy kirúgták őket, fiatalok és nem tudnak elhelyezkedni. Most még a külföldi munkavállalás sem nagyon működik. A szélsőségesek radikális változásokat akarók tábora nagyon gyorsan nő bármit is mutatnak a közvélemény kutatások. A Jobbik szerintem parlamenti párt lesz!
Szerintem egy új kormány - a Fidesz- megtenné bármit is mond most! A választás után közölné, hogy még rosszabb helyzetben van az ország mint gondolták blabla....... ! Egy pár szoci szadeszest látványosan lecsukatnának és megtennék azt amit ezek eddig nem mertek. Csökkene a népszerűségük de nem csak őket okolnák a dolgokért.
Láttam én már ilyen károkat Budapesten és láttam forradalmi tömeget is. Ma nem látok és nem véletlenül: azoknak az embereknek nagyon kevés volt a veszítenivalójuk és a távoli jövő sem igért kardinális változást. Ma nem ilyen a helyzet.
Egy "lázadás" vagy nevezzük bárminek spontán bármikor kialakulhat és nem kell hozzá hősnek, különösebben bátornak lenni. Óriási károkat okozna az országnak és hosszú évekre visszavetné a gazdaságot, de ha eljutunkide akkor már oda a logikus gondolkodás. Ha ez a a Bajnai elkezdi a megszorításokat "reformokat" teljesen reális elképzelhető egy utcai valami! Egy újjonnan választott kormány könnyebben tudná ezeket a szükséges lépéseket megtenni.
Meg egyébként ia maguk alatt vágják a fát. Kizárt, hogy ez a Bajnai kormány eredményeket tud felmutatni rövid idő alatt, viszont biztos, hogy újabb sanyarokat fog az amúgy is elég morc állapotban lévő polgárokra rakni. Mi is lesz ennek a jutalma egy év múlva a választásokkor? Egy százalékos szadesz, tíz százalékos szocik. Kb.