Akinek nincsen ideje, türelme vagy pénze eredeti kávéból készíteni a reggeli frissítőjét, az általában instant kávét használ.
Aki a kávézás ezen formáját választja, annak nyújthat segítséget ez a topik abban, hogy a számára legmegfelelőbb instant kávét vegye le a polcról.
tégy egy shakerbe vagy egy bármilyen hosszúkás zárható edénybe 2 tk nescafét 3 tk cukrot és fél-1 deci vizet (+2 szem jeget ha van) és rázd vadul 1 percen keresztül, majd öntsd a habos állagú hideg kávét egy hosszú üvegpohárba (amibe tettél 3 szem jeget;- ha van), öntsd fel vízzel vagy tejjel, tégy bele szívószálat, keverd meg és fogyaszd élvezettel!
Kedves Kávé rajongók! A Ricoré kávét ittam évekig, az alacsony koffeintartalma és kellemes íze miatt. Az utóbbi időben azonban jelentős változáson ment át a kávé kellemetlen mellékíze és hatása is lett. Van valakinek hasonló tapasztalata? Csökkentett koffeintartalmű kávék közül melyikkel érdemes helyettesíteni?
Na, rilód:) Douwe Egberts Aroma: átlagos, nescafé-nál kevésbé savanykás, ide is kell a tejszín,és ennek sem sikerült űberelnie a davidoff-ot. Ajándékba kaptam, megvenni kár lett volna, nagyon úgy néz ki, hogyha pénzt kell adni érte, akkor csak a rich aroma jöhetne szóba.
Jó, tudom, mindenki utálja a reklámszagú hozzászólásokat.
De én tényleg azóta szeretem a kávét, mióta ezeket a termékeket iszom. Nem ég tőle a gyomrom, sokféle ízben kapható (a kedvencem a ginszenges), nádcukorral vagy anélkül, és állítólag nagyon egészséges!
Zöld papíros, negyedkilós, vákuumcsomagolt borzalom. Volt egy instant is itthon, isten ments, hogy valaki kipróbálja, abszolút ihatatlan szar, ne vegyetek, az egyik legpocsékabb, odaégetett kartonpapír-íz, ha meg véletlenül kaptok ajándékba, azonnal adjátok tovább... Anyósnak ideális ajándék:)
A Nescafék ihatósága SZVSZ fordítottan arányos az árukkal. Legrosszabb a Gold a kávéra legfeljebb nyomokban emlékeztető pirítottkenyér-illatával, kicsivel jobb a Classic, viszont a Brasero szükség esetén egész iható.
Én az alant említett "rich aroma"-ból már három üveggel pusziltam be, próbáltam a barna színűt is, valami route 66 a neve, de nem emlékszem pontosan, az olyan savanykás volt, mint a nescafe...van egy harmadik fajta, olyan drapp-halványsárga árnyalatú, talán mild a neve, de azt még nem próbáltam. Na majd legközelebb:)
A Davidoff tényleg jó. Most vettem másodszorra, mert izlik. A Nescafe Gold is izlett, de talán a Davidoff egy árnyalatnyival jobb. Hosszú kávénak iszom.
Drága kávérajongók! Hozzátennék pár gondolatot. Nescafé: savanyú mellékíz, tejszín nélkül élvezhetetlen. Főzött omnia: szintén. A 3 in 1 nem is kávé, bár végszükség esetén elég jó. Philips Senseo kávék: ihatatlanul papírízű a filter miatt...:( A lényeg, hogy a normális kávéból főzött itallal szinte egyik sem veheti fel a versenyt. DE: Davidoff Rich Aroma.---meg fogtok lepődni, mennyire jó, komolyan vetekszik egy főzött kávéval. Próbáljátok meg, kb egy ezres a 100 gr-os üveg, igazán finom, tejszín nélkül is kifejezetten jó ízű.
A Krönungot már tesztelem. Első benyomás kicsit rosszabb, mint amire számítottam. Nem találom elég aromásnak. Nem tudom amúgy, hogy létezik-e egyáltalán aromás instant kávé.
Állítólag a Davidoff se rossz, majd azt is ki kellene próbálni.
Ami jó, az nem szokott olcsó lenni. És te körbekóstoltad a többi instantot is? Melyik jó még? Én nem szoktam instantot inni, 3-4 éve iszogattam "Pelé"-t, ittam 1-2 alkalommal Ricoré-t, kóstoltam valami CBA-s no name-et is, meg Omnia "premium quality"-t, ami nem igazán ízlett. A Tesco 100% arabica, Peru, Brasilia instantjait nem kóstoltad véletlenül?
Nyaralóba szerintem nagyobb feeling a kotyogós jellegű kofí.
A házi espresso készítés igen macerás folyamat, egy jó espresso összehozása minimum 5 perc, de akár 15 perc is lehet, ha nincs jól beállítva a daráló, nem megfelelő mennyiséget adagolunk elsőre, vagy nem megfelelő hőmérsékletű a kazán, a főzőfej, a szűrőtartó kar vagy a csésze. Ha valaki késes darálóval próbálkozik, akkor plusz 3 perc, vagy 8, vagy 13...
Ha valakinek van erre pénze, akkor a pod-os ill. patronos (kapszulás) rendszerrel gyorsan érhet el reggel jó minőséget, azaz 1,5 perc felfűtési idő, fél perc előkészület, és fél perc készítés után kevergetheti a krémes espresso-ját. Persze ha cappuccino-ra vágyik, akkor az további 3 perc...
Az is kávé, csak kivonták belőle a vizet, amit mi otthon visszateszünk bele. Nyilván a vízkivonásnál az aromák jelentős része elveszik. (semmi gond, adnak hozzá pluszba)
A 3in1 is kávé-ital, persze nem 100% kávé, de tartalmaz 10-20%-ban instant kávét.
Amúgy nem kell fikázni az instant kávét, megvan annak is a helye a világban! Van, aki nem szeret vacakolni a géppel, meg őrölgetni, vagy szeret, de a nyaralóba nem vesz egy presszógépet, vagy ugye ott a munkahelyek tömkelege, ahol nincs más lehetőség. Szóval, jó hogy van, mégha ezt nehéz is elviselni a kávésznoboknak, akiknek, ha a crema nem megfelelő, akkor már hisztiznek.
"Akinek nincsen ideje, türelme vagy pénze eredeti kávéból készíteni a reggeli frissítőjét, az..." Inkabb igyon teat... kellemes iz, sokkal olcsobb, frissit - mi mas kell meg? :))
Vettem egy piacvezető Nescafé-t:) Nescafé Classic. "Harmonikus, telt kávéíz"
Ma reggel tejeskávé előállítását vittem véghez, miszerint feloldottam kb. 2 tk Nescafé-t 30ml forró vízben, és felöntöttem 2 dl, gőzzel felmelegített 3,5-ös tejjel.
Borzasztó élményben volt részem, de azért meg tudtam inni. Nehéz jellemezni amit éreztem. Aromák sehol, de jelentős keserű íz, az volt. Előző nap espresso jellegű ital előállítását kiviteleztem, iható italt kaptam, és nem döbbentem le úgy, mint ma. Nem gondoltam hogy ennyire gáz lesz.
Egy szó mint száz, a Nescafé nálam megbukott. Ezek után nem biztos hogy lesz kedvem megpróbálkozni a sötétebb pörkölésű termékével.
Először is, a jó kávé nem instant. Másodszor, jó kávé drága. Aki jó kávét akar inni otthon, az kénytelen venni egy espresso gépet, ami minimum 20e Ft (a gyenge minőség), továbbá vagy adagonként csomagolt pod-os (E.S.E.) kávét (80Ft/adag), vagy pedig egy tárcsás őrlőt, ami min. 35e Ft. Ha megfelel neki a hosszú kávé, és nem a csúcsra törekszik, akkor megteheti azt, hogy vesz a boltban egy jobb minőségű őrölt kávét, és azt elkészíti french press-ben (pumpás kávéfőzőben), vagy kotyogóban ill. kotyogó elven működő elektromos kávéfőzőben. Az őrölt kávé azonban a felbontás után 1 nap alatt lényeges mértékben elveszti az aromáit, ezért ha ezt az utat válasszuk, érdemes beszerezni egy vákuumozható tárolódobozt, ami kicsit javít a helyzeten. Ebben az esetben azonban reggel több mint 5 percet vesz igénybe a kávékészítés folyamata, amire nem mindenkinek van ideje, ill. türelme hozzá. Ha valaki az első verziót választja, azaz beruház egy espresso gépre, akkor a legrövidebb készítési idő 2 perc, de ekkor még nem beszélhetünk csúcsminőségről, mivel nem elég 2 perc ahhoz, hogy megteremtsük az ideális feltételeket egy jó espresso elkészítéséhez. (pl. hőmérséklet..) Tehát aki a lehető leggyorsabban szeretne reggel "friss" kávéhoz jutni, annak marad az azonnal oldódó instant kávé, amihez csak vizet kell melegíteni, összekeverni, és már fogyasztható is. Persze, hogy a 3 az 1-ben a leggyorsabb, de a topikban elsősorban azokról az instant kávékról szeretnék információkat kapni-adni, amelyek nem tartalmaznak más összetevőket.