Keresés

Részletes keresés

szutyok Creative Commons License 2009.04.08 0 0 730
Én nem értem akkor, hogy szerinted miért olyan jó ez a erőltetett euróbevezetés.
Előzmény: Törölt nick (728)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.08 0 0 728
Nem értem mit cáfol ez abból amit mondok. Mivel most alulértékelt - hiszen azért járnak a tótok a lengyelekhez meg hozzánk vásárolni - akkor nyilván erősödnie kell(ene), ahogy közeledünk a bevezetéshez.
Előzmény: szutyok (727)
szutyok Creative Commons License 2009.04.08 0 0 727
Egy egészséges (legalábbis a magyrnál egészségesebb) feltörekvő gazdaság devizája hosszú távon éppen hogy felértékelődik az euróhoz képest.

Előzmény: Törölt nick (725)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.08 0 0 726
makro paraméterekben elmaradnak a szlovákoktól.

Tkp Magyarország is bevezethetné, némi erpfeszítéssel, mongyuk pár millió ember elnyomorodna és sztészakadna a társadalom - de megtehetnénk, hogy teljesítjük a kritériumait. A tótoknak nem kellett hozzá ilyen áldozat.
Előzmény: szutyok (724)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.08 0 0 725
Szvsz meg nem akarod megérteni az előnyeit. Ez a rácseszés - ha annak lehet nevezni - egyszeri, az előny viszont tartós. A környező nem euro országok "olcsóbbodása" épp azt tolja az arcunkba, mennyire alulértékelt a pénzünk az eurohoz képest.

Az exportőröknek épp ezért egy folyamatosan leértékelődő hazai pénz nyilván kedvezőbb, de nem ők az ország, ha pedig a hazai pénz olyan ami az egész világon fizetőeszköz akkor inkább csak a hiányra kell figyelni hogy ne fusson el.
Előzmény: Törölt nick (723)
szutyok Creative Commons License 2009.04.08 0 0 724
A történelmünkben ritkán volt esély a bráner jó végére kerülni, az euro zóna tagság ilyen esély lett volna...

Tipikus fekete-fehér gondolkozás. Az eurónak egy feltörekvő gazdaságban éppúgy megvannak a hátrányai, mint az előnyei. Nézd meg Csehországot, minimális erőfeszítéssel bevezthetnék az eurót, de mégsem teszik. Nyilván nem azért, hogy szivassák magukat.
Előzmény: Törölt nick (721)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.08 0 0 723
ezt felejtsd el, a szlovákok nagyon rácsesztek az észnélküli euro-ra, ahogy telik az idő ez egyre nyilvánvalóbb lesz. a tegnap még olcsó kis szlovákia ma egy drága ország, drágább mint mi vagy lengyelek csehek, kutya sem fog ott költeni
Előzmény: Törölt nick (721)
swill Creative Commons License 2009.04.08 0 0 722
Én nem az általad írtakat szüntetném meg először, hanem pl felülvizsgálnám a rokkantnyugdíjazás rendszerét, a szociális segélyeket és a nyugdíjemelések mértékét. Ezek lényegesen többe vannak és inaktív tömegeket tartanak az állam nyakán koloncként.

Vagy ha megszüntetjük a gyed-et akkor kell helyette gyerek utáni adókedvezmény, mint ahogy Szlovákiában is van.
Előzmény: Aranyközép (720)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.08 0 0 721
A szlovákoknak export nélkül is olyan pénze van, amiért bármikor megvehetik a világ bármelyik termelőjének termékét. Az SK nyugger, weblapkészítő, pizzasütő és a többi ottani inakítv illetve exportképtelen termék előállítója is olyan pénzben jut a jövedelméhez, amiért cserében bármikor megveheti a kínai zoknit. Vagy a magyarorszégi tesco akármelyik árucikkét.

Nekünk viszont fájdalom, erre nincsen módunk. A mi nyugdíjasaink, weblapkészítőink, pizzasütőink nagyon nagyon rossz világ elébe néznek. És aki értéket termelő ágazatban dolgozik, még annak is ott az árfolyam kockázata.

"tipikusan van sapka-nincs sapka"

Szó sincs róla. A történelmünkben ritkán volt esély a bráner jó végére kerülni, az euro zóna tagság ilyen esély lett volna... a ballib elpuskázta a magyarok egyik legfontosabb történelmi esélyét, ez volt az ára Orbán Viktor legyőzésének, ami rajtuk kívül ugyan kinek fontos? Aztán most meg megy a para, hogy ne legyen hajtóvadászat a kormányváltás után, aggódva figyelitek a ballib kiszorulását és a jobboldal térnyerését... hát megszolgálták.
Előzmény: Törölt nick (715)
Aranyközép Creative Commons License 2009.04.08 0 0 720
Arra gondolsz, hogy egy csomó állami támogatást meg kellene szüntetni (gyes, gyed, családi pótlék, stb.) ? Mert ott ez a helyzet és ezért lehet valamivel kedvezőbb a cégalapítás és autótartás költsége. Vagy erről nem tudsz? Vagy nem akarsz tudni? Mikor jöttök már arra rá, hogy valamit valamiért?
Előzmény: swill (719)
swill Creative Commons License 2009.04.08 0 0 719
Szlovákia tömve van magyar cégekkel, és a rendszámos mutyizást meg már ismerjük

Ebben nincs semmi rossz, az EU-val jár.

A magyar államnak olyan környezetet kellene teremtenie, hogy ne legyen szlovákia tömve magyar cégekkel és ne fordjuljon meg az emberek fejében, hogy külföldön regisztráltassák a járgányt.
Előzmény: Törölt nick (718)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.08 0 0 718
Arról meg ne is beszéljünk, hogy úgy magyarkodnak itt, hogy Szlovákia tömve van magyar cégekkel, és a rendszámos mutyizást meg már ismerjük, sőt a VPOP és az APEH is vágja a sztorit csak éppen nem tud tenni semmit.

Ez olyasmi mint az Életünket és Vérünket, de többet nem...jelen esetben a hazánkért..
Előzmény: alfredoo (712)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.08 0 0 717
Ember, ezt már elmondják párszor, de M.o. fölött az IMF atyáskodik jelen pillanatban, ha nagy gáz lesz, akkor ők mondják ki a hiteles szót.Nem kéne felülni Bokros Lajos miniszterelnöki ambíciójából adódó hisztériakeltésre.

Amúgy ez a topik még mindig Szlovákiáról, illetve a felvidékről szól.
Előzmény: Törölt nick (703)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.08 0 0 716
Viktorka is beléphetett volna már a két éves előszobába, de neki sem volt kedve.:D
Előzmény: Törölt nick (714)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.08 0 0 715

Mire mennek vele? Átjárnak mindenhova vásárolni, nem a szlovák államkasszába dől az áfa :)))

Ez a "van ejrójuk" olyan tipikusan van sapka-nincs sapka a nyuszikán. Ha ejrónk lenne, azért menne a picsogás, hogy megdrágult minden és átjárunk az angolokhoz vásárolni :D

Előzmény: Törölt nick (714)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.07 0 0 714
Nagy különbség: nekik van eurojuk. A ballib elkúrás miatt nekünk meg nincs.
Előzmény: cortx6 (708)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.07 0 0 713
még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ők előbb érkeznek meg a csőd tájra mint mi:-)
alfredoo Creative Commons License 2009.04.07 0 0 712

cortex

a ket szam kozott 4 szazalek a kulonbseg. az osszes csokkenes melyik orszagban nagyobb?

ilyenkor hol vannak a bezzeg szlovakiazok es azok akik 2 honappal ezelott is kizartak ezt a lehetoseget?

sokan csak azert hogy a szoci kormanyt baszogathassak tele pofaval?

Előzmény: cortx6 (711)
cortx6 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 711
Derek Creative Commons License 2009.04.07 0 0 710
Nem mondtal azt, en regen mondtam mar az ilyen hirtelen nagy novekedesek igencsak ki szoktak pukkadni,es ugye 10 szazalekos novekedesrol visszaesni -2-re az kicsit nagyobb sokk ,mint 2 szazaalekos novekedesrol - 2-re.
Derek Creative Commons License 2009.04.07 0 0 709
ha meg MO-on valtjak be az eurot,vagy kartyaval fizetnek az meg a nemzeti bankba ,mert a kereskedo ft-t kap erte
Előzmény: Törölt nick (706)
cortx6 Creative Commons License 2009.04.07 0 0 708

Én pedig mekkora baromságokat beszéltem itt hsz.-okon keresztül!!!

Én ostoba próbáltam előadni itt sok okos embernek, hogy szlovákia is

csökkeni fog! Le lettem ugatva! Táblázat hegyek jöttek! Ilyen kimutatás,

olyan kimutatás! Most pedig valószínüleg elírás történt a csökkenés

ügyében!

Fogunk még különbeket is olvasni szlovákia kapcsán! Lesz ott ennél

nagyobb kaki!(Erre majd jön a dögöljön meg a szomszéd lova duma, ezt is megkaptam már itt) Azt csinálják amit az oroszok, kifelé nagyobbat mutatnak

mint amik valójában!

Ez hosszútávon nem biztos, hogy jó stratégia! Sőt így hamar hitelt lehet

veszíteni a eu szemében! Éltanulóbol hamar lehet, hazug diák!

szutyok Creative Commons License 2009.04.07 0 0 707
Átgázolnak a szlovák kistigrisen - komoly recesszió jöhet
2009.04.07 16:45

A korábbi 2.1%-os GDP-növekedés helyett 2.4%-kal zsugorodhat a szlovák gazdaság a jegybank legfrissebb előrejelzése szerint. A központi bank által negyedévente elkészített dokumentum ma megjelent adatai szerint jövőre is csak 2%-os lehet a növekedési ütem, ami szintén rosszabb a korábbi 5.8%-os jóslatnál.

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=7&k=3&i=113107
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.03 0 0 706
A termékek ÁFA-ja a magyar költségvetésbe kerül. Nem fog hiányozni az a pénz a szlovák költségvetésből?
Előzmény: Törölt nick (705)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.25 0 0 701
Hehe, aztán nagyon jól jártatok az euróval!Most mindenki megy a lengyelekhez, meg a csehekhez, illetve a magyarokhoz vásárolni.Szép volt fiúk!Bravo!
Előzmény: Törölt nick (700)
cortx6 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 699

Biztos megint én vagyok a hülye!!

http://www.profitline.hu/index.php/hircentrum/hir/128992/rss

cortx6 Creative Commons License 2009.03.17 0 0 697
A közüzem mindíg is olcsóbb volt szlovákiában!
Előzmény: Törölt nick (695)
cortx6 Creative Commons License 2009.03.17 0 0 696

"A szlovák fél viszont tartózkodóbban reagált a felvetésre"

Látod ez mindent elmond: a Ki ha én nem? effektusról.

Előzmény: Törölt nick (692)
cortx6 Creative Commons License 2009.03.17 0 0 694

"mint ahogy a szlovak csoda felemlegetesenek is az volt a celja hogy mi milyen szarok vagyunk, milyen szar orszag vagyunk, "

Ezt te gondolod a topik céljáról! Lehet véleménye mindenkinek!

Én a  topik céljának a 689-es hsz-t gondolom! Azt meg, hogy én mit

gondolok, talán én jobban tudom!

Másrészt ha visszakeresel a hozzászólásokban, én nem

vontam párhuzamot  a két ország között! Ezt mások tették és én

vitatkoztam velük! A fenti idézet márcsak ezért sem helytálló!

Előzmény: alfredoo (691)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.17 0 0 691

cortex

mint ahogy a szlovak csoda felemlegetesenek is az volt a celja hogy mi milyen szarok vagyunk, milyen szar orszag vagyunk, a visszaeses mertekenek felemlegetese is csupan ezt a celt szolgalja.

mindenesetre amikor majd orban kormany lesz barataink nagyon hamar meg fognak tanulni relativizalni es minden viszonylag jo lesz magyarorszagon. ami szar lesz az is jo lesz.

de tenyleg mit varjunk part/bozotharcosoktol?

Előzmény: cortx6 (689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!