Keresés

Részletes keresés

Bemondó Creative Commons License 2009.02.22 0 0 277

Ha a nép jelszavakra szavaz, akkor a dolog egyszerű. Kell öt jó mondat és sok-sok pénz, hogy ledugjuk az öt mondatot a nép torkán. A sok-sok pénz a bankoktól jön majd (különféle közvetítőkön keresztül), ez eddig is így volt.

Akkor a végkövetkeztetés? Szavazzunk a bankok jelszavaira. Egyébként így már érthető, miért inkább a bankokon segít az állam, amikor gáz van - és miért nem az ügyfeleken? Éljenek a bankok - most már csak az a kérdés, hogy élnek-e a választásokig, vagy bedőlnek? Ha bedőlnek, akkor nem lesz finanszírozás, vége a sok pénzes-jelszavas válaszátosoknak és programmal kell előállni.

Előzmény: BZoltan (275)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 276
Szerintem az Orbánia sokkal jobban hangzana, elvtárs.. :)
Előzmény: Vertikális Pupákoló (-)
BZoltan Creative Commons License 2009.02.22 0 0 275
Orbánt illetőleg nem értek egyet veled.

Szerintem Viktorék csak rájöttek, hogy választást nem programmal lehet nyerni. Kampányolni nem programmal kell, mert arra nem szavaz a nép. A nép annyira elhülyült, hogy egyszerűen fogyasztható jelszavakra szavaz.

Mosóport sem a valódi kémiai reakciók és egyenletek felírásával és környezeti hatástanulmánnyal és eredményességi statisztikákkal adnak el, hanem vigyorgó kisgyerekkel, mosolygó háziasszonnyal és vicces kutyával. Miért gondolod, hogy a politikát máshogy kellene eladni. Ez az amit a fideszék szerintem nagyon jól átláttak (meg nyilván a szocik is).

A programot ezért nem kell erőltetni, nem arról szól a választási játék.

Amúgy szerintem van programjuk, ha konkrétan körülnézel a fidesz weboldalán vagy elmész értelmes társadalmi fórumra, vagy megkeresed a helyi fidesz irodát akkor nyilván kapsz valamit amit ha nagyon akarsz akkor már programnak lehet venni. Dolgozik a fidesznek nemkevés országosan elismert megkérdőjelezhetetlen szaktudású szakpolitikus. De nem velük árulják magukat, mert velük csak 5-10%-ot lehetne összeszedni.
Előzmény: Bemondó (273)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 274

Fletó kezéböl mazsolázó farkasok

Fajkaszok, tee:)

Előzmény: karinthia3 (268)
Bemondó Creative Commons License 2009.02.22 0 0 273

Hát ez az igazság! Az MSZP kormány már döglött ló: az „urak” még igyekeznek lezabálni a maradék husit a csontról, mielőtt elhajtják őket. A nagy baj a dologban, hogy a helyükre ácsingózók is a maradék husiról álmodoznak - és ott fogják folytatni, ahol Ferkó abbahagyja.

Orbánnak legfeljebb színházi programja van, már ugye hogy melyik nap melyik színházba megy. Gazdasági program – pláne társadalmi program! – az nincs. Két dolgot hajtogat évek óta: „monnyon le!” és „adócsökkentést!”. A többi titok, nehogy a szocik lenyúlják az ötleteket. El lehet képzelni mondjuk Amerikában, hogy a republikánusok titkolják a programjukat, nehogy a demokraták véletlenül megcsinálják… Ez egy vicc. Ha lenne Orbánnak programja, elmondta volna és boldog lenne, ha az szocik megcsinálták volna helyette.

Itt állunk egy impotens, elgondolás nélküli ország-vezetéssel, ami velünk akarja megszívatni a válságot.

Előzmény: BZoltan (266)
mennyenabusz Creative Commons License 2009.02.22 0 0 272
nna vacsi, egy kis házi pálesszal.

további jó beszélgetést! Már várom a reggeli napkeltét. (naná, hogy M1)

addig is !

Wall Street: All eyes on the banks
és
Na, gyerünk, Barátaim, tegyük a dolgunkat!
BZoltan Creative Commons License 2009.02.22 0 0 271
Ja... ott tartunk, hogy mindegy, hogy ki csak ne ez a banda. Az is hülye aki azt hiszi, hogy a fidesz fiúk a világ legjobb politikai felállása. Nem az, de még mindig jobb lehet mint a Fletó és üzlettársai.
Magyarországon régen volt az, hogy jó és rossz közül lehetett volna választani.
Előzmény: Törölt nick (269)
mennyenabusz Creative Commons License 2009.02.22 0 0 270
héhéhé

ma is heti hetes...már várom!

(ez megint poén volt)

:)
Előzmény: karinthia3 (268)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 269
Tévedsz. Nem Viktort akarja. Gyurcsányt NEM akarja. (mint ahogy az előző két választáson is Viktor ELLEN szavasztak, em az MSZP mellett.) Hülye szitu, ugye?
Előzmény: karinthia3 (258)
karinthia3 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 268
Azok a vakok és a Fletó kezéböl mazsolázó farkasok akik még mindig a médiát etetik de csaK azért mert még mindig hull a zsebükbe az adófizetö polgárok megizzadt pénze Feritől a média képviselööi felé ,mint ilyen se*gnyalónak is mint Fajkasházi Tivadanak is esik a Hócipő,-jébe !.
Előzmény: Törölt nick (261)
BZoltan Creative Commons License 2009.02.22 0 0 267
Mellesleg hülye aki ájult tapsolást vizionál... mindenki összeszorjtott foggal szenvedi el vagy legalábbis fogja az immáron messze nem kényelmes reformokat.

Miért is? Hát azért mert a nemzet Ference és haverjai 7 éve nem csinálnak semmit...
Előzmény: Csekk (265)
BZoltan Creative Commons License 2009.02.22 0 0 266
"Bűnnek tartom azt hangoztatni, hogy hasonló beavatkozásokra lenne szükség Magyarországon, mint az Egyesült Állalmokban, vagy akár Nagy-Britanniában."

Fletónak igaza van... pusztán annyi mint ebben a két korábbannagy és stabil gazdasággal rendelkező országban sem volt elét valóban bűn lenne.

Magyarország jóbal nagyobb slamasztikában van, jóval gyengébb a gazdaságunk és jóval vacakabb a politikai elitünk. Itt radikálisabb és keményebb beavatkozás és reformok kellenek. Fletó ennek a töredékét sem csinálta és nem is csinálja.
Előzmény: mennyenabusz (250)
Csekk Creative Commons License 2009.02.22 0 0 265

"Már amennyiben valóban a demagógok veszik át a hatalmat 2010-ben. .......

Vajon azok akik most ájultan tapsolnak a demagóg Orbánnak és társainak, ......"

Akkor csak nyugodtan rettegj, mert még 2009-ben átveszik a hatalmat. :)

mennyenabusz Creative Commons License 2009.02.22 0 0 264
http://money.cnn.com/

Obama to Treasury: Start cutting taxes
mennyenabusz Creative Commons License 2009.02.22 0 0 263
ok. én csak azt mondtam, hogy igazán kitől vár bevételt ha sem cég, sem pedig alkalmazott nem lesz már ebben az évben. akkor miből gazdálkodik jövőre?
Előzmény: Bemondó (259)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 262

Az adócsökkentés hatása legkorábban 2010-re várható

Ez még a 2006-os adócsökkentés?

Előzmény: Bemondó (259)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 261
És mi legyen Viktor megmaradt 40 %-ával, te kis szadista?
Előzmény: karinthia3 (258)
mennyenabusz Creative Commons License 2009.02.22 0 0 260
kicsit összeszedetlen ez az egész.

miért demagógia idézni az Úrtól?

ehhhh...

tényleg nem értem, hogy mit akarsz nekem mondani!

kérlek ereszkedj le hozzám!
Előzmény: karinthia3 (255)
Bemondó Creative Commons License 2009.02.22 0 0 259

Egyelőre ne tegyél hozzá semmit... Az adócsökkentés hatása legkorábban 2010-re várható, hiszen a 2009-es jövedelmek után majd csak akkor fizetünk adót. Válság meg MOST van.

Adócsökkentéssel hosszabb távon lehet hatást elérni. A kormánynak holnapra (2009. február 23-a) kellene gondolnia. Hol lesz már Gyurcsány és az MSZP 2010-ben???

Előzmény: mennyenabusz (254)
karinthia3 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 258
A nép most is Viktort akarja 60 %-legalább!!
Előzmény: Törölt nick (256)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 257
Már rég előkerült. Úgy híják, hogy bármi.
Előzmény: Törölt nick (256)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.22 0 0 256
Addigra jó lenne, ha előkerülne valami normális alternatíva Fletó meg Viktátor helyett... (szdsz, mdf komolytalan.)
Előzmény: karinthia3 (231)
karinthia3 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 255
No ismerös ez az ovodás duma .Ilyenek miatt megyünk tönkre : " Ej ráérünk arra még "

Ennyi Pátó Pált ebben az országban ,ja biztosan gazdag úri gyerekek ,akiknek halvány fin*juk sincs a magyar élet nehézségeihez csak hallgatják és isszák a feketeszemhéjü bekarikásodott szemü Fletót ,aki már ki van készülve teljesen attól ,hogy minden héten a körmére néz az IMF . A 20 milliárd euró meg zsugorodik de a kormányközeli zsebek meg duzzadnak a jókor jó időben jött pénztől. Ferinek meg fö a feje.Itt van az Európai uniós választás ,aztmár régóta csöd van csak megint az a duma járja ,hogy hazudtunk éjjel és nappal ,és nem csinátunk semmit ,de semmit !! No barátom ez a demagógia amit te müvelsz !!
Előzmény: mennyenabusz (250)
mennyenabusz Creative Commons License 2009.02.22 0 0 254
rendben.
"előbb a kiadásokat kell csökkenteni, hogy az adók csökkenthetők legyenek"

lényegileg. ha meghirdetünk egy adótörvényt (sokan amnesztiát akarnak, de lássuk be az morálromboló lenne), nem bizonyított, hogy a mostani minimálbérre bejelentett 200k-t kézbe kapó nem adózna...
HA

-mellé tesszük az adóhivatal ellenőrzéseit (akár csak propagandában)
-a nyugdíjjárulék nagyságát
-és az ország jövőjét (propagálva)

1.5 millió minimálbéres országa vagyunk. (meg ki tudja mennyi segélyes+feketemunka)
egy most meghirdetett adóreform nem jelentene kiadást, hanem esetlegesen nem produkálna akkora bevételt, amekkorát várnak ideális esetben.

de csak egy-két elemzést kell megnézni a munkanélküliség, vagy a becsődölt vállalkozások számának alakulásáról.
Előzmény: Bemondó (253)
Bemondó Creative Commons License 2009.02.22 0 0 253
Az adócsökkenés feltétele a kiadások csökkentése – a sorrend nem mindegy. Ha előbb csökkennek az adók, mint a kiadások: akkor nő az államadósság. Nincs vita: előbb a kiadásokat kell csökkenteni, hogy az adók csökkenthetők legyenek. Aki ezt nem érti, az nem tud kettőig számolni.

Társadalmi szempontból a kiadás-csökkentést két csoportba sorolnám.

Az egyikbe azok tartoznának, amik NEM érintik KÖZVETLENÜL a lakosságot, a másodikba pedig a lakosságot KÖZVETLENÜL érintő csökkentéseket tenném.

Taktikailag az első csoporttal kellene kezdeni, mert a lakosságnak látnia kell, hogy nem elsősorban az ő bőrére történnek a változások. Ha az emberek látják, hogy a bürokrácia „magához nyúl”, „ön-csonkítja magát” – akkor lehet arra számítani, hogy talán megértik a lakosságot KÖZVETLENÜL érintő korlátozásokat.

A sorrend nagyon fontos: a Gyurcsány kormány pedig éppen ezt nem érti meg. Szeretné megtartani az elit – kormánypárti és ellenzéki elit – előjogait és kizárólag a lakosságon akar spórolni.
Előzmény: mennyenabusz (245)
mennyenabusz Creative Commons License 2009.02.22 0 0 252
elnézést ezekért, de szerintem ez is demagógia volt az Úr részéről!
mennyenabusz Creative Commons License 2009.02.22 0 0 251
és egy józan paraszti kiáltás a Nagyúrhoz:

"

#295950 | galateia | 2008-10-13 14:43
"Bankjainknak nincs jelentős nagyságú rossz követelése, nem fenyegeti őket az a veszély, hogy vagyonukat elveszítenék, és hogy a náluk elhelyezett betétekért ne tudnának jótállni." -

milyen bankjainknak, tisztelt miniszterelnök úr? a külföldi bankok itthoni fiókjainak, melyek a nemzetközi hitelválság során ki vannak téve azon veszélynek, hogy anyabankjaik nem tudják őket támogatni, esetleg vészhelyzet esetén el is vonnak a fiókokból.

merthogy a nemzetközi hitelválság így szokott kialakulni, lokálisból világproblémává válni.

Ha csak az itthoni bankjainkról lenne szó - otp- nem volna semmi baj, ez nyilvánvaló. viszont ez most nem lokális probléma.

"korlátlan garanciát a lakossági bankbetétekre.."igen, ezt tette hoover elnök is annak idején. kevésnek bizonyult.
mert nem volt válasz a gazdasági recesszióra, és a politikai bizalmatlanságra, aminek csak lecsapódása a tőzsdekrack, és a hitelválság.

mint ahogy kevés az usa beavatkozása is , láthatóan nem lehet kizárólag a bankok stabilizálásával megoldania a válságot. töméntelen pénz folyik a hitelstabilizálásokra, ez viszont szintén nem ad megoldást a gazdasági problémákra, és a bizalmatlanságra. "
mennyenabusz Creative Commons License 2009.02.22 0 0 250

a blogból:

2008-10-08

"Rendkívül felelőtlen a Fidesz magatartása. Nem egyszerűen félrevezető, hanem kifejezetten pánikkeltő magatartás ez, és ebben az esetben a pánikkeltés maga a közvetlen károkozás. Bűnnek tartom azt az érzést kelteni, hogy a magyar pénzügyi-gazdasági rendszerben súlyos válság-közeli jelenségek lennének. Bűnnek tartom azt hangoztatni, hogy hasonló beavatkozásokra lenne szükség Magyarországon, mint az Egyesült Állalmokban, vagy akár Nagy-Britanniában."

Gyerünk Barátaim, higgadtan és nyugodtan tegyük a dolgunkat!
karinthia3 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 249
Az a baj az ilyen demagógiával,hogy a farkával rángatod a kutyát.Mert a Fidesz lakáshitelek, lakáshozjuttatása a fiatalokna,lázba hozta az épitöipart és az épitöiparban tevékenykedő legalább 8 -kilenc szakmát .Szóval rengeteg embernek lett illetve maradt meg az uj illetve az addig is megvolt munkahelye.Többen doogoztak több bérböl nagyobb adóbevételen keresztül gyorsabban csökkent a költségvetési hiány .javult a Gdp . .Mi is volt akkor ebben rossz ,mármint kinek és kinek volt rossz az akkori ellenzéknek a Maszopnak ? Mert savanyú volt a szőlő, Azóta csak a munkahelyek számitórnak fel ,és csak nö a munkanélküliség .Minnél több emnber az utcán annál több állami segély annál kevesebb a költségvetési bevétel ,mert kevesebb dogozótól kevesebb adó jut a költségvetésbe ,Na ez a frankó ? AKI EZT MONDJA AZ VÁLASSZON EGY FÁT ÉS VIGYEN MAGÁVAL EGY KÖTELET !! Ugye fletó ezt is te szinezted igy ki 2002 .-ben hogy csökkenjen a Fidesz óriási elönye : Igy dolgoznak a szocik ,pofáznak, pofáznka ,és szarba megy az ország a kezükbe ! Mint most is 310ft/euró nos akkor ?
Előzmény: jamaica2 (234)
mennyenabusz Creative Commons License 2009.02.22 0 0 248
apropó. a kapcsolat.hu hozzászólása

a legutolsó..olyan édi

#429232 | panelmami | 2009-02-22 17:35

Válasz viktoria1 felhasználó #429180 számú bejegyzésére:

Én kaptam a paneltechnológiával épült lakóházak felújítását.

Kaptam, ablakokat, hőszigetelést, fűtéskorszerűsítést.

Kaptam 13. havi nyugdíjat!

Kaptam autópályát!

Kaptam a városunkat megkerülő utakat.

Kaptam közutaink felújítását!

Kaptam repteret!

Kaptam új autóbusz pályaudvart!

Kaptam műemlék jellegű épületeink felújítását!

Kaptam csatornahálózatok kiépítését!

Kaptam parkokat szökőkúttal, sétányokkal!

Kaptam tiszta virágos várost!
üdv:panelmami

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!