Ami az elcsúfítást illeti, teljesen egyetértek, és fel is háborít, ilyen szempontból a Hannibal a mélypont... Én Jim Gordonként kimondottan vonzónak találtam, főleg a 2. részben. De ehhez is egy Gary Oldman kellett ;-) Viszont a Tiptoesban is egy szerethető, jófej karakter, csak ugye ne a derekamig érne.
Fry vagy Molina, tulképp mindkettőt kedvelem :-) Molinának amúgy nagyon jó szerepe van a Prick up-ban és él is vele rendesen ;-))
Rosencrantz JFK Dracula Leon Halhatatlan kedves Skarlát betű Ötödik elem Az elnök különgépe Jóbarátok összes HP (Hehe: parázs :)) Batman (Begins plusz Dark Knight)
Hogy Stephen Fry hogy jött ide? Az előbb őt néztem, és rosszul fejeztem be a mondatot (és késő is van már) :D a Prick upban persze Alfred Molina van, akit egyébként a Frida óta kedvelek még jobban
Ezek szerint nem csak nekem vannak fenntartásaim azzal a filmmel. Egyébként is tiltakozom, hogy úgy elcsúfítsák Garyt, mint abban a filmben, pedig esküszöm még a Batmanben is megvolt a vonzereje, de a Tiptoesból még a szikráját is eltüntették. Plusz az egész téma meglehetősen bizarrnak hat
A Prick up your ears megvan, meg is nézem, amint tudom, csak most folyton időhiányban szenvedek. Na, majd nyáron! Stephen Fry egyébként milyen jó volt a Wilde-ban, ott kedveltem meg igazán
A Tiptoes-zal én is így voltam eleinte, csak szép fokozatosan szoktattam magam a filmhez, apró részletekkel, mára már egészen megbarátkoztam vele :-D Na mondjuk így sem tartozik a gyakran újranézendő filmek közé. Meg Garyből is jobb szeretem a full-size változatot :-))
Viszont a Hegyezd a füled! c. filmet nagyon tudom ajánlani, látom, nincs a listádon, igazi brit gyöngyszem Stephen Frearstől, nekem legalábbis egyik nagy kedvencem, jövő héten lesz a Filmmúzeumon. A tragikus végkifejletet leszámítva (talán nem árultam el nagy spoilert, mivel életrajzi film) jókat lehet mulatni a sajátos pikáns humorán ;-P A skarlát betűt is újra leadhatnák ehem... ehem...
Kezdjem a felsorolást? Menjünk időrendben, már ami a filmek elkészítését illeti (természetesen az imdb-ről fogok puskázni, ennyire fanatikus még én sem vagyok, hogy fejből menjen :D) Szóval ami engem illet, ezeket láttam eddig. Némelyiket szemérmetlenül sok újranézéssel.. Criminal law Sid & Nancy Rosencrantz JFK Dracula Romeo vérzik Leon Halhatatlan kedves Skarlát betű Ötödik elem Az elnök különgépe Jóbarátok (ez miért a filmek között van?) összes HP Batman (Begins plusz Dark night)
A Tiptoes c. rettenetbe belenéztem, de sosem bírtam rávenni magam, hogy végig is nézzem. Aztán soron következő vindóz újratelepítés áldozata lett végül..
Ó, igen, a Leon örök kedvenc és kult a javából :-)
Egyébként miket láttál még vele? Ezt úgy általában is kérdem mindenkitől, mert a filmjei egy részét nagyon nehéz beszerezni, hacsak nem folyamodik az ember egyéb módszerekhez... :-) Bár szerencsére egyes adók kezdik több filmjét is vetíteni, lsd. Rómeó vérzik, de ezt is olyan adón, ami nem sok emberhez jut el.
Daviddel jól elbántak az 5. részben... nekem mondjuk Jason Isaacs még a kedvencem a HP-ből, bár szerintem ő a könyvbeli jelenlétéhez képest is tisztességes mennyiséggel szerepel. De a felnőtt színészek még a kevés jelenetükkel is elnyomják a srácokat, ez igaz :-)) nekem is ez az elméletem, hogy ezért szerepelnek keveset..
Az 5. elem még megvan jó kis vhs-en is, de amióta megvan dvd-n, szerintem még nem láttam szinkronnal. Pedig Geszti Péter is kitesz magáért :-D Ebben tényleg nagyon jó a szinkron, viszont a Leonban meg Az elnök különgépében képtelen vagyok elviselni. Ja meg a Drakulában (egyenesen borzalmas). Meg a Tiszta románcban. Stb :-)
A Leon azon kevés filmek egyike, aminek minden képkockája tökéletes (természetesen elfogulatlan vagyok :-D) Az Ötödik elem meg azon kevés filmek egyike, amik szvsz szinkronnal jobbak, mint eredetiben. Esküszöm, próbálkoztam vele többször, hogy angolul nézzem, de mindig átkapcsoltam magyar hangra. Gary hangja, Gálffi László annyira zseniális benne, hogy még nem tudtam végignézni, amit topikalany eredetileg remekelt. Hiába, két nagy kedvenc, ha találkozik! :-D
A HP-ben én is kevesellem, ahogy Kenneth Branagh is túl kevés volt, azóta rájöttem, nyilván azért, mert színészileg fényévekkel kimagaslanak a többiek közül 8-))))
Hú, szerintem ez a legjobb rész a filmből, bár imádom elejétől a végéig, all time kedvenc :-)) Na meg az öreg nénis folyosós jelenet... meg a "rendrakás" a konyhában... stb... Stansfield ritkán tűnik fel, de akkor végigsöpör mindenen, mint egy hurrikán :-D Érdemes megnézni ezt az ősrégi kuriózumot is, így készült a film (3 részletben): http://www.youtube.com/watch?v=cMF7e98gPJc
Az HP-ben is nagyon szeretem, főleg hogy ez a szerep hozta vissza a köztudatba, meg talán egyfajta fordulópontot is jelentett a karrierjében, de gyalázatosan keveset szerepeltették szerintem :-S (aztán lehet, hogy csak én vagyok telhetetlen :-p)
Imádom a Leonban, ettől a jelenettől mindig folyik a hátamon a víz, annyira zseniális benne..: http://www.youtube.com/watch?v=XbvqDlFJdTg De hiába volt ez az első film, amiben volt szerencsém látni, naná hogy én is a Draculájába szerettem bele, aztán meg úgy is maradtam. Onnan datálom, hogy "mindent megnézek, amiben játszik". Az Ötödik elemben az az idegbeteg figura, amit alakít, és ahogy a Jóbarátokban köpköd :-DDD
Ja, és a Harry Potterekre is 90%-ban miatta ültem be :-)))
Pedig már azt hittem, hogy kapunk majd egy szép, professzionális összegzést :-))
Egyébként most néztem, az imdb-n 7,7/10 az értékelése több, mint 8000 szavazat mellett, ami azért azt mutatja, hogy bár nem egy ismert film, ha valaki hozzájut, annak alapvetően tetszeni szokott.