Eladó Ajándékutalvány:Romantik Hotel Szidónia Kastélyszállóba 2 fő részére.
3nap/2 éjszaka szállás egy lakosztályban a Kastélyépületben, félpanzióval valamint a Szidónia Vital Fürdőház korlátlan használatával (úszómedence, finn szauna, pezsgőfürdő, aromaterápiás gőzfürdő, Kneipp-rondella, télikert, kerámia fekvőhelyek, fitness terem, teabár).
Hát sztem akkor ne menj oda, sok kisgyerekes család volt akkor is, amikor mi voltunk, és nem hiszem, hogy olyan szolgláltatás lenne, mint amire Te vágysz.
Ne hidd, hogy nem értékelem ismertetéseidet. Sőt, elolvastam, irigykedtem, utánaolvastam a Hotel Spirit honlapján. Mennék, fizetnék, élvezném, szórnám a pénzt. De "furcsa" igényeim vannak - én nem tartom persze "furcsának". Ezt olvasom, és rohannék máris, sok pénzt kiadva:
"A vendéget beszappanozzák olívaolajos szappannal, majd egy természetes anyagú, gyapjú kesztyűvel erőteljes masszázst alkalmaznak, ezzel eltávolítják a bőr legfelső rétegét, közben többször melegvizes zuhanyozást, leöblítést végeznek. A kezelés langyos vizes lemosással zárul. A Hamam nemcsak tisztálkodási funkciót tölt, illetve töltött be, hanem a szeráj színtere lehet a társasági életnek, ahogyan régen is az volt. A testi-lelki megtisztulás, feltöltődés mellett a szellemi pihenés, szórakozás együttes lehetőségével is szolgált, mai szóval élve kiváló rekreációs módszer volt. Ezekre a komplex szolgáltatásokra napjainkban is nagy szükség van, az ember kiszakad a napi tevékenységéből és átengedi magát a meleg jótékony, tisztító hatásának."
"BEszappanozzák"? Úgy általános alannyal? Namármost nekem nem mindegy, ("beszappanozzák") hogy majdnem meztelenül KI SZAPPANOZ BE? Furcsálld, furcsálljátok nagy kerek szemekkel, én ROSSZUL ÉRZEM MAGAM, ha szőröskezű férfi massziroz és szappanoz. Ezért nem jártam eddig masszázsra Pesten sem. Egy érdekesség (tavalyig így volt) a LUKÁCS FÜRDŐ-ben (most nem tom, hogy van, valszeg ugyanígy!) masszázsjegyet váltva a férfi vendég számára NEM ENGEDÉLYEZTÉK, hogy női masszőrhöz kérjen jegyet. (A Nőknek engedélyezték, hogy választhasson férfi és női masszőr között.
Furcsa emberek vannak. Száz-kétszázezer forintért még válogatni is akarnék, hogy a luxusfürdőben, luxusmasszázsban, luxusmindenfélében félmeztelenül ki massszirozzon!
Végezetül pedig hadd "offoljak" néhány sárvári képpel. Bár a szállodában napokat el lehet tölteni anélkül, hogy kidugnánk az orrunkat, azért legalább a Nádasdy-várat, a Szent-László templomot és a Városházát nem árt megnézni. (Ezt úgyis nehéz elkerülni, mert elmegy előtte az ember, de érdemes megállni is egy kicsit. ; ).
A szaunarészről és a török fürdőről nincsen képem, az előbbiről azért nem, mert ott nem volt elég fény a fényképezéshez, az utóbbiról pedig azért nem, mert oda nem engedtek be :), mert ott szépészeti kezelések folynak, és a vendégek éppen áztak a medencében. (Jó lehet amúgy, az ázás után a vendéget mindenféle olajokkal masszírozzák egy félhomályos-sötét teremben /ezt megmutatták/.) Persze ezenkívül a máshol is szokásos ezerféle masszázsból és kezelésből itt is lehet választani tetszés szerint.
Visszatérve a szaunázáshoz: ebben sem csalódtunk. A lépcsőkön leérve félhomály fogad, középen a merülőmedence, ennek két oldalán egy-egy zuhanyzó és körben pedig a szaunák ajtajai nyílnak, van kb. 8 fajta. Középen lehet vízet inni és ott van jég is, amivel ledörzsölheti magát az ember. A finn szauna jó nagy, sok ember befér (az eddigi helyeken, ahol voltunk, mindenhol kisebb volt), a többi helyiség kisebb, de mindehol kényelmesen el lehett férni. (Bár persze ez vendégszámtól is függ, akkor éppen nem voltak ott sokan.)
Elvileg itt is ruhamentes övezet lenne a szauna, de ezt sajnos még mindig nagyon sokan nem tartják be... A németek teljes természetességgel flangáltak egy szál himbilimbiben még a szaunákon kívül is, a magyarok közül viszont sokan még bent is fürdőruhában ültek... De a legrosszabb az volt, amikor a németek leordibálták az egyik honfitársunk fejét, aki kisétált a szaunából és zuhanyzás nélkül egyenesen belemászott a merülőmedencébe... No comment...
Nade vissza a kellemesebb dolgokhoz: van egy-két élményzuhany is, ahol az ember végignyomkodhatja a zuhanyzó falába épített gombokat, amitől átélhet trópusi esőt, vihart, villámlást, aztán "kisüt a nap" és jön a madárcsicsergés stb. stb. :)
Hm, a feliratok kicsit elcsúsztak, de mindegy, úgyis látszik, hogy melyik az erkély meg a kilátás... :)
Nagyon tetszett az étterem előtti hall (erről sajnos nincs kép), ahol hatalmas puha fotelokban és kanapékban lehet üldögélni (vagy elheverni, ilyen is volt :) ) a kandalló előtt egy pohár itallal, és hallgatni a zongorajátékot... Merthogy az is volt esténként, vacsoraidőben, és nagyon szép volt.
A wellnessrészleg pedig csúcs! :) Tényleg olyan minden, mint a honlapon (http://www.spirithotel.hu/) a képeken. Nagy területen jó sok medence van, élményfürdő, sodrófolyósó, gyógyvíz, jacuzzik, nagy úszómedence stb. Pár óra nem elég mindet végigpróbálni. :)
Kicsit megkésve, de íme a sárvári Hotel Spiritről egy kis leírás.
Minden várakozásunknak megfelelt, nagyon tetszett nekünk a szálloda, tényleg minden tekintetben igazán ötcsillagos! Mindenféle fennhéjázás nélkül, kedvesen fogadják a vendégeket (ez külön tetszett, mert azt nem nagyon szeretem, ahol elegánsan, ámde hűvösen bánnak az emberrel...). Napközben fél- vagy egyóránként tartanak az újonnan érkező vendégeknek egy szállodát bemutató sétát (mi hol van stb.). Részleteket nem tudok, mert mi ezen nem voltunk (a sok bokros teendőnk miatt nem jutott rá idő :) ).
A reggeli és a vacsora is isteni finom volt, elegendő választékkal, és minden igazán nagyon jól volt elkészítve, úgyhogy nehéz volt nem degeszre enni magunkat. :) (Egyetlen "szörnyűséget" tudnék felhozni ellenük kajaügyben, és ez pedig a gesztenyepüré, amit kár volt elrontani azzal, hogy azt a vacak, nehéz műtejszínhabpótlékot tették rá. Amikor az ember végigeszik egy igazán ínyenc vacsorát, a végén olyan illúzióromboló tud lenni egy ilyen eltolt desszert... A többi édesség azonban a helyén volt, finomak, könnyűek, szóval pont olyanok, amilyennek lenniük kell, tényleg ez volt az egyetlen kivétel.)
Mi a legegyszerűbb szobatípust választottuk, ami így nézett ki:
Tegnap jöttünk haza Balatonfüredről a Flamingó Welness Hotelből. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyon jó szálloda, a welness részleg szuper, a kaja meg isteni!!!! Kár hogy csak 2 éjszakát voltunk. Színvonalas, igényes kiváló szálloda!!!