Keresés

Részletes keresés

Saker Falcon Creative Commons License 2009.01.04 0 0 130

"amit ma a liberálisok képviselnek és támogatnak (magzatgyilkosság, gondolatrendőrség, szemkilövetés, kisebbségi rasszizmus stb.), az a szabadelvűségnek éppen az inverze"

Ezek "indulat-gondolatok"! Nem érdemes vitatkozni velük.

(A liberalizmus nem anarchia, tehát valószínűleg mindenben meg kell találni azt a határvonalat, amelyen túl nem szabad menni. Ezek a határvonalak nyilván messzebb vannak a szociál-demokrata határvonalaktól, és még messzebb a konzervatív elképzelésektől. És ez így van jól. Ma kétféle támadást lehet látni a liberalizmus ellen: túl messzire mennek, vagy nem mennek elég messzire. Mellesleg mindkettő benne van az általad leírtakban: pl. az abortusz liberális támogatása /magzatgyilkosság/ és a szólásszabadság korlátozása /gondolatrendőrség/.)

Előzmény: arisztokratatata (120)
wizes Creative Commons License 2009.01.04 0 0 129

Lya.

KÖZÉRT -> ABC

Előzmény: SpM (118)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.04 0 0 128
Ennél tisztességesebb módszerek is vanak azért...
Előzmény: Apparátusz (36)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.04 0 0 127
Amúgy nem csak az ausztriai üzletekben nem lesz libamáj? Mert Magyarországon a Metro elég jól keres vele szerintem.
Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.04 0 0 126
Annyit is tehet, hogy szívatja a négy mancsot, pl. kampányt indít azzal a mondanivalóval, hogy hazudnak.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (19)
voivod666 Creative Commons License 2009.01.04 0 0 125
mindent bele! itt nagykanizsán 2 penny is van, egyikben sem vettem semmit már évek óta, másokat is arra biztatok, hogy ne ott vásároljanak
Előzmény: tulok42 (121)
arisztokratatata Creative Commons License 2009.01.04 0 0 124
10.
Előzmény: SpM (123)
SpM Creative Commons License 2009.01.04 0 0 123
Én óvatosabb lennék a Metro hírbe hozásával.
Nem lennék abban biztos, hogy a Metro a Rewe csoport tagja.

A Rewe egyet-s-mást megvásárolt (átvett) a Metro csoporttól, de hogy a Metro
áruházlánc tulajdonosa lenne, nagyon új nekem.
Előzmény: árpádvér (10)
arisztokratatata Creative Commons License 2009.01.04 0 0 122

Metro, Penny, le vagytok libaszarva!

A következő, nemzetben gondolkodó kormány majd elkapja a töküket.

És hogy addig se örüljenek: egy jó kis bojkottal ráébresztjük őket arra, hogy sokszorosát vesztették a réven, mint amennyit nyertek a vámon.

Előzmény: tulok42 (121)
tulok42 Creative Commons License 2009.01.04 0 0 121

Magyarok!

Nem kéne megfogadni a francia parasztok hangulati magatartását???

Mit is mondtak?

Ha a négy szaros mancs beteszi a lábát oda, kapával verik szét a tetveket.

Metro, Penny, le vagytok libaszarva!

arisztokratatata Creative Commons License 2009.01.04 0 0 120

Szerintem elég sokat köszönhetsz a liberalismusnak, mert ha nem lenne, most igen sanyarú sorsod lenne. Mindenesetre nem nagyon férnél hozzá az Internethez, például.

Erről van szó. A liberalizmus betöltötte történelmi küldetését; amit ma a liberálisok képviselnek és támogatnak (magzatgyilkosság, gondolatrendőrség, szemkilövetés, kisebbségi rasszizmus stb.), az a szabadelvűségnek éppen az inverze, kb. olyasmi, mint Horn lógó karácsonyfája.

Előzmény: Saker Falcon (119)
Saker Falcon Creative Commons License 2009.01.04 0 0 119

Na nézzük.

"Tipikus liberális vagy még a szaron is csombékot keresel..."

Tehát a tipikus liberális olyan ember, aki a szaron is "csombékot" keres.

(Talán csombók a szó, amire gondolhattál, és aminek a jelentése "csomó, bog" vagy "összeragadt, gubancos, szálas anyag". Más néven csimbók.)

Amúgy tévedtél, nem vagyok liberális. Viszont van egy olyan tulajdonságom, hogy szeretném megérteni, mások mit írnak, mire gondolhatnak. Baj, hogy odafigyelek mások mondandójára?

"Ne dicsekedj vele de te elveszel értelmes viták során..."

Lehet. Viszont, ha nem ismerted volna fel, veled nem vitatkozom. Te viszont személyeskedsz.

"A hisztéria nem old meg semmit sem ,mint a kapzsiság sem"

Nem tudom milyen jegyekből vontad le, hogy az általad vitának hitt párbeszédben "hisztériás" és "kapzsi" lennék?

(Mellesleg nem állja meg a helyét az az állítás, hogy a hisztéria és a kapzsiság semmit sem oldanak meg. Vannak olyan problémák, amikre megoldás lehet egy hisztériás kirohanás, stb.)

"Ami meg az irásom értelmét összefoglalva ide irok: " 

Rendben, köszönöm, hogy megpróbálod ismét összefoglalni és megvilágítani mondanivalódat.

"az pedig z hogy a zsugori kapzsi pénzéhes saját magát mint embnert teszi tönkre és kivetközik emberi mivoltábol és még állatnak sem nevezném ,mert mindent csak a pénz mércéjén keresztül lát"

Mivel a zsugori, kapzsi és pénzéhes (mi a lényeges különbség a jelzők tartalma között, hogy mind a hármat ide kellett írni) ember mindent csak a pénz "mércéjén" keresztül lát, ezért tönkre teszi magát, mint embert, olyannyira, hogy te még állatnak se neveznéd őket.

"Pl : ez a nö valyon hány gyereket kölykedzik,mennyi a szaporulatának száma ,megéri vagy nem sokba kerül e vagy már nem éri meg nekem mert akkor lehet hogy pénzt is kell a gyermekemre költeni ,éppen ezért a háromból kettöt a falhoz vágunk ,leköttetjük az asszony petevezetékét stb"

Tehát a  zsugori, kapzsi és pénzéhes ember megvizsgálja a szóba jöhető hölgyeket, hogy hány gyereket szeretne szülni és ha többet mint, amennyit ő szeretne, akkor nem veszi el feleségül, mert a gyerekekre pénzt is kellene költeni. Továbbá, ha mégis több gyermek születne a családba, akkor elkötteti a neje petevezetékét és a felesleges gyerekeket (háromból kettőt) falhoz vág, hogy pusztuljanak.

Mérhetetlenül beteges gondolatok!

"Igy gondolkoztok ,ti"

Tőlem ezek a gondolatok teljesen idegenek, betegesek! Ha nem látnám itt tőled leírva, eszembe sem jutna, hogy ilyen létezik. Alapvetően tévedsz! Te gondolkozol így! Ezek a te gondolataid!

"vagy mit ide park vagy fás liget ,kirtani és lakóparkot épiteni körülötte betonnal aszfalttal ,nehogy vizes legyen ha esik az esö a lábam pfuj saras."

Tehát kétféle választási lehetőség van: "fás liget" vagy "lakópark"!  

"Ide liget minek ,amikor a lakóprak több pénzt hoz a házhoz !!!!!!!!!!"

Az előző hozzászólásodban azt fejtegetted, hogy a pénzhajhászásnál nagyobb hasznot hoz a természet harmóniája. Most meg azt állítod, hogy a ligettel (természet) szemben a lakópark több hasznot hajt.

Akkor most melyik az igaz?

"Liberalizmus = halál"

Szerintem elég sokat köszönhetsz a liberalismusnak, mert ha nem lenne, most igen sanyarú sorsod lenne. Mindenesetre nem nagyon férnél hozzá az Internethez, például.

Előzmény: Törölt nick (115)
SpM Creative Commons License 2009.01.04 0 0 118
A KözÉRt nem a Kádár-rendszer találmánya.
Előzmény: Via Galvani (112)
fromdtod Creative Commons License 2009.01.04 0 0 117
Szerintem igazad van! Szerintem se tömjünk libát, mert az isten (bármilyen) ellen való, és csupán pénzhajhászásra jó.... Az igazi ember, az a patakparton legelteti libáját...
Előzmény: Törölt nick (109)
ReRedON-F... Creative Commons License 2009.01.04 0 0 116

Hát mint logisztikai végzettségű ember elárulom neked a mall-ok sokkal több logisztikai problémát vetnek fel , mint amennyit megoldanak.......ha pedig hozzá vesszük az álatluk okozott  city-logisztikai, emissziós stb. problémákat sokkal ésszerübb a kisker vagy közepes méretű üzletek hálózatszerű rendszere.

Lásd pl.: Londont, de egyre több ország törekszik modernizálni a lakossági ellátási-láncok rendszerét a hibás hiper-giga bevásárló központok helyett.

Előzmény: Törölt nick (92)
Pandus Creative Commons License 2009.01.04 0 0 114
erről van szó. És Ezekiel is megerősíti, amit mondtam
Előzmény: tollas (103)
Saker Falcon Creative Commons License 2009.01.04 0 0 113

Megpróbálom értelmezni a hozzászólásodat.

"Nem a pénz haszna létezik csak mert az csak kismértékben használ."

Mivel a pénz haszna csak kismértékben használ (valaminek, vagy valamit), ezért nem csak a pénznek van haszna, hanem másnak is.

"Nagymértékben maga az ember pusztul el, amitöl emberré teremtetett."

Az előző monatban szereplő "kismértékben használ" kifejezéssel összecsengő "nagymértékben [használ]" jelentés szerint az ember pusztulása lenne az, ami a pénz haszna mellett még haszonnal jár, mégpedig nagymértékű haszonnal.

Az ember attól pusztul el, amitől emberré teremtetett. Ez alatt nem tudom mit kellene érteni, hacsak azt nem, hogy az ember halandónak teremtetett, tehát ezért pusztul nagymértékben. Na de kis mértékben akkor miért pusztul?

"A természet a táj az állatok maga az egész harmóniája sokkal több hasznot hoz az embernek ,mint csak az örökös pénzhajsza."

A természet (a táj és az állatok nem a természet része?) harmóniája (mint állapot) több hasznot hoz az ember számára (nyilvánvalóan a nélkül, hogy az ember tenne is érte bármit), mint a pénzhajsza. És ez pozitív dolog.

Eddig tehát tudjuk, hogy a pénz haszna kisebb, mint a természet harmóniájának haszna, meg, hogy az ember az emberré teremtetéstől pusztul.

"Pontosan a ti embereitek találták ki a kommunizmust ,ahol ilyenröl is szó volt..."

A kommunizmusban (amit nem a te embereid találtak ki) szó volt arról, hogy a természet harmóniájának haszna nagyobb, mint a pénz haszna, amit ugye te pozitív dolognak tartasz. Mag hogy az ember az emberré teremtetéstől pusztul.

"...nem mintha nem utáltam volna meg a kommunizmust ,de abban is volt vajmi kevés jó amit nevezhetjük igy hogy természet ..."

A természet a kommunizmus találmánya (hiszen a kommunizmusban is volt valami jó, amit természetnek nevezhetünk).

"...de én inkább az Isteni müvet hoznám inkább ide ami tökéletesnek teremtetett ,és annak is látszik."

Nekem kicsit elnagyolt gondolatnak tűnik a kommunizmussal kapcsolatba hozni az "Isteni művet", ami ugyebár tökéletesnek teremtetett, annak is látszik. Bár ezzel a gondolattal az a sugallmazás is felmerülhet, hogy vajon a valóságban is tökéletes-e? Mert, abból hogy teremtéskor tökéletes volt, most meg annak látszik, nem következik, hogy most is az.

"Szóval ha ezeket a kapzsi multikat elzavarnánk és helyette visszaállna a régebbi füszért ,és kereskedelmi lánc a megfelelö minöségi mutatókkal sokkal többet érnénk velük ,mint ezekkel a kapzsi, és ráadásul egyre keveebb magyar terméket áruló mammut cégekkel."

Huh! Bár a kommunizmusban is volt jó dolog, a "természet", meg és/vagy az "Isteni ", a "kapzsi" multikat (akik ugyebár nem a kommunizmus termékei) mindenképpen el kell zavarni, mert "kapzsiak" és egyre kevesebb magyar terméket árulnak.

Valamint a sokkal többet érnénk (úgy értem nagyobb lenne a haszna) ha a "régebbi füszért ,és kereskedelmi lánc a megfelelö minöségi mutatókkal" visszaállna. És ez nem lenne pénzhajhászat, mert annak ugyebár kismértékű a haszna.

Remélem jól értettem a gondolatmenetedet!

Via Galvani Creative Commons License 2009.01.04 0 0 112
Füszért... Közért?
Én a Kádár-rendszert állítanám vissza. Akkor lyó volt, még narancs is volt mindig. Nem hogy libamáj.
wizes Creative Commons License 2009.01.04 0 0 111

(BÚÉK!)

Nem emx pontosan mikor, - de tuti most az ünnepek környékén- mert a tv csak olyan háttérben ment, és közben fideltem rá fel.

Műsöröm meg nints, masinkó nem volt bekapcsolva hogy megnézzem a PORT-ot.

Szal nem tom ponytyosan millen műsör volt, de erősen hitelesnek láccóan  cáfolták a 4 mancs állításait akitől ott volt valami fiatal csaj aki igencsak habogott, mellébeszélt.

Ha igazuk is lenne akkor is csodálkozom a 4 szőrősláb eljárásán: talán a "bizonyíték"-okkal illetékes helyen kellett volna kopogni és ott eljárni, majd megjegyezni: ha nem jutnak ződágra akkor kiteregetnek.

De rosszminőségű hamisnak láccó felvételekkel minden szakmai alap nélkűl vádaskodtak amit elég meggyőzően cáfoltak illetékesék.

Előzmény: toloba (99)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.04 0 0 108
Azert mert leszerződnek vele hosszabb időre és ha kevés a haszon is biztos piac ....
Előzmény: Hayloft Ezekiel (105)
Saker Falcon Creative Commons License 2009.01.04 0 0 107

"...milyen célból tartunk mi különféle titkosszolgálatokat..."

A Nemzetbiztonsági törvény: http://www.mkih.hu/torvenyek/t9500125/t9500125.htm#kagy1

Ennek a törvénynek a 4., 5., 6., 7. és 8. paragrafusa foglalkozik azzal, hogy a különféle nemzetbiztonsági szolgálatoknak milyen feladatai vannak.

"...a magyar gazdaságot komolyan érintő támadásról..."

A magyar libamáj exportra mért "közvetett csapás" nem értékelhető a magyar gazdaság (általános értelemben értve) elleni komoly támadásnak.

Persze a nemzetbiztonsági szolgálatok végezhetnének ilyen irányú és volumenű munkát is, de ahhoz gyanítom nagyobb létszámra és több pénzre lenne szükségük.

Előzmény: Apparátusz (104)
de Saint Preux Creative Commons License 2009.01.04 0 0 106
Piacon kell vásárolni kofáktól megbízhatók és nem basznak át.
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2009.01.04 0 0 105
a magyar termelők (nem aki 8 malacot tart) valamiért mégis inkább a hiperekbe akarnak beszállítani, szar feltételekkel, 180 napos fizetéssel meg polcvégdíjjal meg minden szarral együtt... mert oda éri meg, ott fogy a legtöbb.

az a népszerű vicc, hogy a hentes nem basz át, a hiper meg igen, amúgy is a hahotába való.

a fővárosban is fényesen megélnek a hentesek, pedig a hiperekből annyi van, mint a szemét
Előzmény: Pandus (101)
Apparátusz Creative Commons License 2009.01.04 0 0 104
Ugyanakkor nem igazán értem, hogy milyen célból tartunk mi különféle titkosszolgálatokat, ha egy ilyen, a magyar gazdaságot komolyan érintő támadásról nem tudott a kormány előre; s ha mégis, miért nem tettek a szolgálatok a dolog megelőzése érdekében egyet s mást.
tollas Creative Commons License 2009.01.04 0 0 103
Jó magyar termékért nem ezekbe a  boltokba jár az ember. Remélem a magyar érdekeltségű élelmiszerboltok, valamint a piacok kihasználják a multik seggfejségét.
Előzmény: Pandus (101)
tollas Creative Commons License 2009.01.04 0 0 102

Az a helyzet, hogy én eddig sem vettem libamájat a Metroban és a Penny Marketben. Sőt, mást se nagyon, főleg az utóbbiban.

Viszont francia libamáj gondolom lesz dögivel ezekben a boltokban.

Valamint mindenféle egyéb gagyi külföldi cucc.

Előzmény: árpádvér (-)
Pandus Creative Commons License 2009.01.04 0 0 101
henteseknek és baromfiboltoknak kellene eladni az árut, ha a hiperek nem veszik. és aki hízott kacsát, libát akar, vagy netán libatöpörtyűt, amit a piacon és közértekben már fél éve nem kapni, akkor oda megy, és nem a hiperbe. ez ennyire egyszerű. nem megijedni kell, ha vki szerződést bont és bezárni, hanem új piacot keresni. ami esetünkben nem is új.
Előzmény: Hayloft Ezekiel (7)
toloba Creative Commons License 2009.01.04 0 0 99
Mi volt az? (BÚÉK!)
Előzmény: wizes (97)
Pandus Creative Commons License 2009.01.04 0 0 98

..vagy emberekkel...

Előzmény: voivod666 (71)
wizes Creative Commons License 2009.01.04 0 0 97

Én pár napja láttam a koszosmancs által állítottak cáfolatát.

Előzmény: toloba (96)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!