Keresés

Részletes keresés

pannn Creative Commons License 2018.12.07 -3 0 375

Latom tenyleg autoval akarjatok, valahogy elkerulte a figyelmem. En is olvasgattam de nem talaltam mas megolodast  csak az autotade azt hittem hatha tusz valami mast.

Előzmény: Zs... (374)
Zs... Creative Commons License 2018.12.07 -1 0 374

Igen, ahogy WL is írta, autót fogunk bérelni Cancúnban, úgy megyünk egy szép nagy kört: Cancún - Valladolid - Mérida - Campeche (Edzna) - Palenque - Calakmul - Cancún.

Előzmény: pannn (371)
W.L. Creative Commons License 2018.12.07 -1 0 373

Irta, hogy arra a reszre autot berelnek.

Előzmény: pannn (371)
W.L. Creative Commons License 2018.12.07 -1 0 372

Igen, abszolut.

Előzmény: pannn (370)
pannn Creative Commons License 2018.12.07 -1 0 371

Ti hogy tervezitek megkozeliteni Calakmult?

Előzmény: Zs... (363)
pannn Creative Commons License 2018.12.05 -1 0 370

Bonanpak es Yaxchilan mindenkepp megeri a raforditott idot?

Előzmény: W.L. (368)
pannn Creative Commons License 2018.11.29 -2 0 369

Puebla nagyon tetszett, meg siman el tudtam volna tolteni ott tobb idot is. Oaxaca is tetszett de nekem csak a harmadik, Comitan a masodik, szinte nem volt turista es hangulatos volt a varos. Tonina viszont nem jott ossze, Comitanban id eoda kkuldozgettek hogy honan megy collectivo, akiket kerxeztunk senki nem tudta megmondani honnan mennek mar ha egyaltalan mennek, mert rendes busz az nincs. Elsetaltunk a Comitanba vezeto uton is de nem lattunk egyett ssem arra menni. De meglesz Tonina mert nagyon tetszik, de Palenquibol megyunk talan egyszerubb.

Amugy Mexiko eddig nagyon bejott, nagyon tetszik, az emberek szuper kedvesek, kiveve a valoszinu lehuzast a hataron. Viszont Guatemala iszonyu draga es nem is az a baj hanem hogy telis tele van turristakkal, tenyleg igazad volt nem kellett volna Antiguaba jonni csak fol El Petenbe. Amugy a varos tetszik.

Előzmény: W.L. (367)
W.L. Creative Commons License 2018.11.29 -2 0 368

Pedig azokra gondoltam, de asszem irtam is, hogy a varos sziveben leven az igazi aztek romok nyilvan eleg megviseltek. De szerintem igy is erdekesek.

Előzmény: Zs... (363)
W.L. Creative Commons License 2018.11.29 -2 0 367

Es hogy tetszett eddig, kulonosen Puebla, Oaxaca es Tonina?

Előzmény: pannn (366)
pannn Creative Commons License 2018.11.28 -2 0 366

Igen voltunk. Most van a Guatemala resz aztan megint vissza Mexiko. Tolunk eelkertek fejenkent 500 pesot, addig nem pecsetelt mig kki nem fizettuk.

Előzmény: W.L. (365)
W.L. Creative Commons License 2018.11.28 -2 0 365

Lett, tehat mar voltatok is?

Nem emlekszem taxre.

Előzmény: pannn (364)
pannn Creative Commons License 2018.11.28 -2 0 364

Vegul az lett. Arra esetleg emlekszel hogy amikor kileptel  Mexikobol szarazfoldon kellett fizetni tourist tax-t?

Előzmény: W.L. (362)
Zs... Creative Commons License 2018.11.28 -2 0 363

Rémlik mintha írtál volna vmi olyasmit hogy Mexikóvárosban a városon belül is van két piramis. Melyik(ek)re gondoltál? Gondolom nem a Templo Major, mert abból úgy nézem nem túl sok maradt.

Előzmény: W.L. (362)
W.L. Creative Commons License 2018.11.28 -2 0 362

Magat a varost.

Siman meger egy napot.

Előzmény: pannn (361)
pannn Creative Commons License 2018.11.21 -3 0 361

Lenne Oaxacaban egy olyan napunk amikor delutan otkor kell elmennunk a szalalsrol az ejszakai buszhoz, szerinted erre a napra mit lenne erdemes megnezni ugy hogy kb 3-4 fele felsza is erjunk a szallasra? Monte Alban egy masik nap.

Előzmény: W.L. (339)
W.L. Creative Commons License 2018.11.15 -2 0 360

A varos maga ez egyik legszebb, leghangulatosabb volt Mexikoban, Monte Alban romjai ugye grandiozusak, es a kozeli kisvarosban latott piac is szines volt, nepviseletes indian nokkel.

Copa szamomra is jol hangzott, de csalodas volt. Poros utakon bicajozas, rengeteg turista kozott.

Addigra mar sokkal erdekesebb, hangulatosabb, kevesbe lerohant maja romok alltak mogottem.

A fovaros korul altalad felsoroltak kozul 2 varosban nem voltam, igy azokkal nem tudom Oaxacat osszvetni. Teny, hogy az idotok nagyon szukos, minden nem ferhet bele.

Előzmény: Zs... (359)
Zs... Creative Commons License 2018.11.15 -2 0 359

Hát, Tulumot el tudnám engedni, talán Cobát is, bár ott a piramis meg a nagy területen elterülő romok bringázással köztük azért eléggé érdekelnének. Mexikóváros már igazán nehéz kérdés. Mi az ami ennyire megfogott Oaxacában?

Mondjuk ez az egész koncepció akkor működik csak ha az első verzió mellett maradunk.

Előzmény: W.L. (358)
W.L. Creative Commons License 2018.11.15 -2 0 358

Odamesz es megnezed, esetleg talan csobbansz benne egyet.

Szerintem szep volt, de kiepitett. Azt a fel orat viszont megeri.

Ha kell 2 nap Oaxacara, akkor en egyet a fovarosbol csipnek le, a masik a Tulum - Coba lenne.

Utobbi 2 brutal tomeges es kevesbe impozans mint sok mas hely. Kulonosen Coba volt csalodas, attol tobbet vartam.

Előzmény: Zs... (357)
Zs... Creative Commons License 2018.11.15 -2 0 357

Valahogy sejtettem hogy az autóbérlés nem fog neked tetszeni ;o) Egyrészt én is hajlok a buszozás felé, mert kalandosabbnak tartom, másrészt ha logikusan gondolkodok, akkor az autóbérlés célszerűbb. Négyen leszünk, az éjszakai buszok meg úgy nézem nem ázsiai árszínvonalon vannak, egy Poza Rica - Villahermosa táv olyan 800 peso körül van, ez négyünkre már ~50e Ft. Ennyiből 5 napra lehet autót bérelni. Másrészt pedig az éjszakai buszozás olyan kérdéseket is felvet mint hová teszed a cuccaid napközben, hol tudsz fürdeni, ilyesmik. És amikor vázoltam az ötletet, a lányok rögtön ilyesmiket kérdeztek ;o)

Oaxacaval az a gond hogy min 2 plusz nap kellene rá. Plusz az utazás. Mexikóvárosra így is kevés lesz a 4 nap, a Teotihuacan/Puebla/Cuernavaca/Taxco négyesből egyet minimum így is ki kell hagynunk, mind sajnos nem fog beleférni. Innen tehát nem nagyon tudunk elvenni.

Aqua Azul nekem képek alapján nem tűnt annyira kihagyhatatlannak, de ha már arra vagyunk és belefér, akkor azért megnézzük. Lehet ott vmi kisebb trekking szerűséget csinálni, vagy csak odamész, megnézed és ennyi?

Előzmény: W.L. (354)
W.L. Creative Commons License 2018.11.15 -2 0 356

Illetve ti Oaxacabol San Cristobalon at is mehettek Toninahoz, nem kell Comitanig elmennetek.

Esetleg megnezhetitek akkor mar magat San Cristobalt is - par oras seta boven eleg ra szerintem.

Előzmény: W.L. (355)
W.L. Creative Commons License 2018.11.15 -2 0 355

Na ez szerintem mukodne:

De Teutihuacan, du busszal Papantla

De El Tajin, du buszal Poza Rica Puebla 6 ora

Puebla

Reggel busszal Oaxaca 4.5 ora, varosnezes

Monte Alban, ejjeli busszal Villahermosa 13 ora

Esetleg mehetnetek Oaxacabol egyenesen Toninaba is Comitanon (ez is 13 ora Oaxacabol) at, majd onnan Palenque, Villahermosa, Campeche.  Ez szerintem erdekesebb utvonal.

Előzmény: W.L. (354)
W.L. Creative Commons License 2018.11.15 -2 1 354

Mindenkepp az elso a szimpatikusabb .

Oaxacat nem lehetne El Tajin utan valahogy ejszakai busszal elerni, majd onnan menni Villahermosaba? Vagy Tajin utan menni Pueblaba, es onnan Oaxacaba.

Persze az ido is szorit. Esetleg a fovaros kornyekerol csiphettek ke egy napot.

Ha Toninat Palenquebol neznetek meg, akkor Aqua Azulnal is erdemes megallni, plane kora reggel a tomegek elott.

Előzmény: Zs... (353)
Zs... Creative Commons License 2018.11.14 -2 1 353

Megvan az első draft, valahogy így nézne ki:

1-4. nap: Mexikóváros és környéke (Teotihuacan, Puebla, Cuernavaca, Taxco, vagyis ami ezekből belefér)

5. nap: El Tajín, majd éjszakai busz Villahermosa

6. nap: Villahermosa, La Venta park, utána Palenque

7. nap: Bonampak/Yaxchilán

8. nap: Toniná, utána éjszakai busz Cancún

innen autóbérlés

9. nap: Tulum, Cobá

10. nap: Chitzen Itza, Ek Balam

11. nap: Mérida és környéke

12. nap: Uxmal, Ruta Puuc

13. nap: Edzna

14. nap: Calakmul

15. nap: Calakmul, utána vissza Cancún

És rögtön egy másik verzió is:

1-4. nap: Mexikóváros és környéke (Teotihuacan, Puebla, Cuernavaca, Taxco, vagyis ami ezekből belefér)

5. nap: El Tajín, majd repülés Cancún

innen autóbérlés

6. nap: Tulum, Cobá

7. nap: Chitzen Itza, Ek Balam

8. nap: Mérida és környéke

9. nap: Uxmal, Ruta Puuc

10. nap: Edzna

11. nap: Villahermosa, La Venta park, utána Palenque

12. nap: Bonampak/Yaxchilán

13. nap: Toniná, utána éjszakai busz Cancún

14. nap: Calakmul

15. nap: Calakmul, utána vissza Cancún

Oaxaca sajnos sehogy sem megy :o(

Előzmény: W.L. (352)
W.L. Creative Commons License 2018.11.11 -3 0 352

Oaxacat, Monte Albannal, azert probald belesuvaszrani valahogy.

Pl ejszakai buszos kiterovel, vagy ilyesmi.

Előzmény: Zs... (351)
Zs... Creative Commons License 2018.11.11 -2 1 351

Még tervezés alatt van, amint összeáll a vázlat, beírom.

Előzmény: W.L. (350)
W.L. Creative Commons License 2018.11.10 -2 0 350

Oacacaert nagy kar.

Ugye a kornyeken fontos, bar szerintem kevesse hangulatos romok is vannak, de maga a varos valoban szuper. Beirhatnad a tervezett utvonalat es idokeretet.

Előzmény: Zs... (349)
Zs... Creative Commons License 2018.11.10 -2 0 349

Mexikovarosba erkezunk, tehat ott mindenkeppen lesz par nap, es tervben van Puebla is, meg Taxco es Merida. Ezeken kivul csak kisebbek, Oaxaca valszeg sajnos nem fog beleferni.

Előzmény: W.L. (348)
W.L. Creative Commons License 2018.11.10 -2 0 348

Nekem is Tonina a kedvenc maja romom Mexikoban (Calakmult kihagytam) a nem majak kozul meg El Tajin.

Varosok mik lesznek?

A fovaros mellett (!) Puebla es Oaxaca a kedvenceim.

Előzmény: Zs... (347)
Zs... Creative Commons License 2018.11.10 -2 0 347

Igen, Tonina és Edzna is tervben van. Képek alapján nekem Tonina tetszik a legjobban, meg Calakmul, úgyhogy ez a kettő biztos hogy lesz. Mellettük még Palenque (+Bonampak és Yaxchilan) és Uxmal a terv, meg Merida környékén meglátjuk még mi férhet bele. És azért Chitzen Itzát is megnézném. Majd igyekszünk kora reggel odaérni.

Hát, Belitungra pl egyrészt lényegesen tovább tartana eljutni, másrészt árban is a sokszorosa. Krabiba 16e Ft volt a repjegy, csak Jakartáig meg 56e, és akkor onnan még Belitung.

Hurghada meg azért nem, mert Bangkokból az is messze van ;o)

Előzmény: W.L. (344)
W.L. Creative Commons License 2018.11.09 -2 0 346

*varoson belul

Előzmény: W.L. (345)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!