Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 189

Szerintem egy komoly megtakarítás lehetne ,ha egyszerűen kilépnénk a NÁTÓ-bol,feloszlatnánk az egész sereget,eladnánk a fegyverarzenálunkat.Semmi értelme nekünk katonásdit játszani.Kötnénk egy egyszerű biztosítást a nátóval,mint a kötelező a kocsikra és kész.

Egy két hitelünkre máris meglenne a fedezet.

Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.10.27 0 0 188
Lassan államcsőd lesz, de még azon vitatkozunk, hogy szükség van-e a hitelfelvételek visszafogására... Már azon kellene agyalni, hogy miként hajtsuk végre azt!

Adót és járulékot lehet emelni, csak akkor nem leszünk versenyképesek. A mostani 60-70%-os adóterheket meg már amúgy sem lehet növelni, mert nem folyna be több belőle. Már most is a legtöbben csak félig vagy egyaltalán nem vannak bejelentve emiatt.

Az van a kérdésben, hogy a hozzánk hasonló fejlettségű országok. Az nem Kína, meg India..
Előzmény: Törölt nick (187)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 187

Én nem írtam hogy jó,és vissza is kellene fogni,de azonnal egycsapásra lehetetlen.

Azt azért tudni kell,hogy sehol nincs törvénybe foglalva,miszerint nemlehet adókat,járulékokat emelni.Még eme 3 országban sem.

Egyébbként nehogy azt hidd ,náluk sokkal rózsásabb a helyzet.

Ha a versenyképességröl beszélünk ,akkor be kell látnunk,nem csak nekünk,az egész fejlett világnak,kínával,indiával még évtizedekig nem vehetjük fel a versenyt.Ha pedig ez igaz,márpedig az,akkor miröl beszélünk?

Ha megszakadunk sem tudunk, sem mi ,sem a többi fejlett ország ,ezekkel versenyezni.

Szóval,felvan adva a lecke rendesen.

Előzmény: Ipari-antidepresszió (186)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.10.27 0 0 186
1. Miért jó hogy hitelből élünk? tudod jól, hogy nem mehet tovább.

2. Leginkább Szlovákia, Csehország, Lengyelország

3. Észrevennék a dolgozók a 90%-os járulékot, hidd el, másrészt pont erre jó a 2-es kérdés, ami miatt nem növelhetőek az adók és járulékok a versenyképesség miatt. Ki van ez találva:-)
Előzmény: Törölt nick (183)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 185

Sajnos igazad van neked is a jelenlegi állapotban összedőlne Magyarország!

Mint írtam ezeknek a kritériumoknak vagy korábban kellet volna teljesülniük, hozzáteszem alapból, vagy később lehetne esetleg őket bevezetni. Talán!

Előzmény: Törölt nick (183)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 184

Kedves Skorpió!

Sajnos nagyrészt egyetértek ezzel!

Habár a magyar nép sajnos bizonyos kérdések megválaszolására alkalmatlan, de erre szerintem nem lenne az.

Ezt felfogja a nép, mert érzi a hitelek terhét a saját vállán is.

Előzmény: Skorpió (181)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 183

1, Nemtudok egyetérteni,habár ez lenne az ideális.Összeomlana az egész rendszer.

2,Legyen,de mely országokra gondoltál?

3,Igen,és mindíg annyi járulék legyen beszedve amennyi kell a nyugdíjakra.-Vagy így már nemis olyan rózsaszín ez az igen?!

Előzmény: Ipari-antidepresszió (179)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 182

Amikor belétem ide nem olvastam végig az összes hozzászólást.

Azt hittem álomvilágba élsz! Ezért elnézésedet kérem kezdeti komolytalanságomért!!!

A kérdések teljesen korrektek.

Inkább ezekről kellett volna szavazni, nem a vizitdíjról.

Csak szerintem már el vagyunk ezzel, inkább úgy kéne feltenni ezeket, hogy a segítség után ne csinálhassák ezeket, egyébként teljesen egyet értek a kérdéssel.

Előzmény: Ipari-antidepresszió (179)
Skorpió Creative Commons License 2008.10.27 0 0 181

A népszavazási kérdésem lehetne pl. az, hogy:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a magyar nép alkalmatlan a népszavazásra?   :-)

(viccelődök, tréfélkozok. Ezek a kérdések elég komoly matamatikai problémák.)

Előzmény: Törölt nick (178)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 180

10.000.000.000FT az negyon kevés lenne az ország renbetételére.

Inkább fejenként 1.000.000Ft Talán az elég lenne, hogy klasszisokkal jobbak legyunk.

Előzmény: Törölt nick (175)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.10.27 0 0 179
Ott van a topicnyitóban, a topicnyitó a legelső hozzászólás, azzal kezdődik egy topic, egy szám helyet az van zárójelben, hogy "topicnyitó".

1. Egyet ért-e Ön azzal, hogy a magyar költségvetés csak annyi pénzből gazdálkodhat, amennyi pénzt beszed adókból és járulékokból és hitelt felvenni legalább 3 évig tilos?

2. Egyet ért-e Ön azzal, hogy az adó és járulékszint legyen versenyképes a hozzánk hasonló fejlettségű államokéval?

3. Egyet ért-e Ön azzal, hogy a nyugdíjak értékének meghatározásánál a fő szempont legyen az, hogy felosztó, kirovó rendszer van, ezért csak azt szabad felosztani, ami a kirótt járulékokból befolyik?

Előzmény: Törölt nick (176)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 178

Bár komolytalan a válaszod skorpió, de azért értem az irónit benne és igazad van.

De most tényleg mi lenne a kérdés?

Skorpió Creative Commons License 2008.10.27 0 0 177
Egyetért-e Ön azzal, hogy nem ért egyet ezzel a kérdéssel?
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 176

Pardon!

Ezt a részt nem olvastam!

Amúgy van valami abban amit mondasz.

De most őszintén: Szerinted meg tudja állapítani azt egy állampolgár hogy mi a jó gazdaságilag az országnak. Nem csak az önnös érdekeit tartaná szem előtt.

Te milyen kérdést tennél fel?

Mire kellene a szavazópolgároknak válaszolni?

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 175

A túlköltekezést a bankárok csinálták !

De !!!

Mi, 10 millióan, hajlandók vagyunk ecceri 1000 Ft-ot bedobni a közösbeh ! :O)

Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.10.27 0 0 174
Már kértem egyszer, hogy azzal a 3 kérdéssel foglalkozzatok, ami a topicnyitóban van, mert azt szeretném elküldeni. A saját ötleteidhez nyiss egy új topicot. Köszi.
Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 173
Na látod ebben van valami.
Előzmény: originalqszi (172)
originalqszi Creative Commons License 2008.10.27 0 0 172
Nem baj, ha nem, hát elszórjuk az IMFre, az eredmény 1re megy:(((((((
Előzmény: Törölt nick (171)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 171

Így van!

Szórjunk el még több pénzt buta népszavazásokra.

Szavazzunk a következőről is:

1., Az első feles ingyen legyen a kocsmába?

2., Kifizessük a sok ökör hitelét, aki a pénzt luxuscikkekre költötte?

3., Legyen minden ingyen úgy hogy senkinek se kelljen adózni?

4., A sok bukdácsoló diáknak kifizessük az értéktelen (humán/manager/bizbaszológus) diplomáját?

5., Megbüntethesse az igazoltató is a rendőrt?

6., Kolbászból legyen a kordon a Kossuth téren?

7., Elkobozzhassa-e a sok idióta ember azok vagyonát akik okosabbak és ravaszabbak voltak mint a többiek? (Perzse vannak aljasok is azért)

8., Legyen mindenki nyugdíjas 10 év munkaviszony után?

9., Legyen 19.havi nyugdíj is?

10., FIzessenek azért plusz segélyt hogy orba-szájba használjuk a gázt?

11., Legyen mindenkinek ingyen az első menü minden nap a gyoréttermekben?

12., Kapjon minden SUZUKIS ingyen alúfelnit és kipufogót az új kocsijára?

13., Kelljen csak 18 órát dolgozni és legyen a minimálbér 200.000FT?

14., Járjon a dolgozóknak 150 nap szabadság évente?

15., Follyon a csapból vadmálnás FANTA?

stb...

Miről akar a nép szavazni, amikor olyan buta a nagy része, hogy 1.000.000FT-tal sem tud bánni felelősség teljesen. IGAZ AMI IGAZ AZ ORSZÁG VEZETŐINEK IS VAN SOK SOK HIBÁJA.

Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.10.27 0 0 170
Azt lehet felosztani ami van. Az nem jó dolog, ha felveszünk hiteleket és azt is szétosztjuk. Erről szól az 1. kérdés.
Ugyanakkor már így is túl sokat raknak be egyesek a széfbe, ez se jó. Erről szól a 2. kérdés.
Előzmény: Törölt nick (168)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.10.27 0 0 169
Pontosan erről szól az 1. kérdés.
Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 168

És melyik állam nem ugyan ezt teszi?És miért teszik?

Láthatod itt is az megy ezen a topikon -többet erre ,többet arra .Mi a lószarbol ha már így is kevés van a széfben?

Előzmény: Ipari-antidepresszió (165)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 167
Rendbe,de akkor semmilyen közkiadásra nelehessen hitel a fedezet.A közalkalmazottaktól,az egészségügyi dolgozóktól ,pedagogusoktol is vissza amit kölcsönökböl fedezünk!A hadseregröl már nemis beszélek!
Előzmény: Ipari-antidepresszió (166)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.10.27 0 0 166
Annak aki megveszi:-)

Nem a fogyasztást kell visszafogni, hanem az aktív -> inaktív transzfert és a munkát terhelő adókat. Az nem megy, hogy felveszünk évente 200 milliárd forint hitelt és kiosztjuk 13. havi nyugdíj formájában, kifejezetten szavazatvásárlási okok miatt.
Előzmény: Törölt nick (163)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.10.27 0 0 165
Én nem így látom. Lásd a szlovák korona nem ingadozott annyit mint a forint. Azért pécéztek ki minket, mert többet költ az állam, mint megtehetné.
Ha ezt a túlköltekezést a feltett 3 kérdéssel megakadályozzuk, akkor minket se fog anyira érinteni a válság.
Előzmény: Törölt nick (162)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 164
Én mintha úgy hallottam volna,hogy az amerikaiak voltak a pénzügyi analfabéták.Nem annak isszuk most a levét?
Előzmény: Shadow Entity (160)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 163

Ha egyszer csökken a fogyasztás,vajon kinek termeljünk?

Ki veszi meg?

Előzmény: Shadow Entity (157)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 162

Nyugodtan feltehetjük ezt a 3 kérdést,de az égegyadta világon semmit sem oldana meg.

Miért? -mert:

1,A pénzügyeket nemlehet egy "rakják rendbe" igennel megoldani.

2,Ez világválság,aminek mi is részesei vagyunk, és kicsik.

3,Ez nem azon múlik,kik vannak éppen hatalmon.

Tüntetni meg lehet,de hogy abbol a vandalizmuson kívül,mi haszna lehet nekünk,azt már láttuk!

Előzmény: Ipari-antidepresszió (154)
Shadow Entity Creative Commons License 2008.10.27 0 0 161
Több nyugdíjat osztunk fel, mint ami a kirótt járulékokból befolyik. A különbözetet hitelből fedezzük.

És reálértéken meg is tudnánk ezzel őket tartani, ha közben a hitel legnagyobb részét nem hánynánk el szétlopott infrastukturális beruházásokra.
Előzmény: Ipari-antidepresszió (158)
Shadow Entity Creative Commons License 2008.10.27 0 0 160
Ha csökken a kereslet,nem kellenek a termékek,ezzel beindul a mokuskerék,további leépítések,mundanélküliek lesznek.

A gazdaságot eddig is az export hajtotta. Ha az exportunk teljesen versenyképtelen lesz, húzhatjuk is magunkra a lepedőt. Aktívak és inaktívak együtt.

Nem vesz fel kölcsönt senki,mert fél

Félt volna akkor, amikor eladósodott svájci frankban. Én nem tettem.

abankoknak nemlessz miböl kamatot fizessenek a betétekre

Hogyne, sőt megjelenik az apokalipszis négy lovasa is.

Persze mindezek az emberek akik munka nélkül maradnak,felélik tartalékaikat( ha van) és nemtudják törleszteni a kölcsöneiket(ha van).Nem tudnak villanyt ,vizet ,gázt fizetni.Akkor ott is elkezdődnek a bejok.

Bizony. A magyar lakosság drágán fog fizetni azért, mert pénzügyi analfabéta.
Előzmény: Törölt nick (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!