Csodák nincsennek. Magyarországon a válságot a túlköltekezés okozza. Ha nincs rá akarat, akkor nem fog történni semmi. A hazai fizetőeszköz sorsa, most a kormány kezében van. Jelenleg a kormánynak nincs támogatottsága ahhoz, hogy a megfelelő lépéseket megtegye. Segítsünk a hatalmon lévőknek és követeljük népszavazás útján a pénzügyek rendbetételét.
Szerintem egy komoly megtakarítás lehetne ,ha egyszerűen kilépnénk a NÁTÓ-bol,feloszlatnánk az egész sereget,eladnánk a fegyverarzenálunkat.Semmi értelme nekünk katonásdit játszani.Kötnénk egy egyszerű biztosítást a nátóval,mint a kötelező a kocsikra és kész.
Lassan államcsőd lesz, de még azon vitatkozunk, hogy szükség van-e a hitelfelvételek visszafogására... Már azon kellene agyalni, hogy miként hajtsuk végre azt!
Adót és járulékot lehet emelni, csak akkor nem leszünk versenyképesek. A mostani 60-70%-os adóterheket meg már amúgy sem lehet növelni, mert nem folyna be több belőle. Már most is a legtöbben csak félig vagy egyaltalán nem vannak bejelentve emiatt.
Az van a kérdésben, hogy a hozzánk hasonló fejlettségű országok. Az nem Kína, meg India..
Én nem írtam hogy jó,és vissza is kellene fogni,de azonnal egycsapásra lehetetlen.
Azt azért tudni kell,hogy sehol nincs törvénybe foglalva,miszerint nemlehet adókat,járulékokat emelni.Még eme 3 országban sem.
Egyébbként nehogy azt hidd ,náluk sokkal rózsásabb a helyzet.
Ha a versenyképességröl beszélünk ,akkor be kell látnunk,nem csak nekünk,az egész fejlett világnak,kínával,indiával még évtizedekig nem vehetjük fel a versenyt.Ha pedig ez igaz,márpedig az,akkor miröl beszélünk?
Ha megszakadunk sem tudunk, sem mi ,sem a többi fejlett ország ,ezekkel versenyezni.
1. Miért jó hogy hitelből élünk? tudod jól, hogy nem mehet tovább.
2. Leginkább Szlovákia, Csehország, Lengyelország
3. Észrevennék a dolgozók a 90%-os járulékot, hidd el, másrészt pont erre jó a 2-es kérdés, ami miatt nem növelhetőek az adók és járulékok a versenyképesség miatt. Ki van ez találva:-)
Amikor belétem ide nem olvastam végig az összes hozzászólást.
Azt hittem álomvilágba élsz! Ezért elnézésedet kérem kezdeti komolytalanságomért!!!
A kérdések teljesen korrektek.
Inkább ezekről kellett volna szavazni, nem a vizitdíjról.
Csak szerintem már el vagyunk ezzel, inkább úgy kéne feltenni ezeket, hogy a segítség után ne csinálhassák ezeket, egyébként teljesen egyet értek a kérdéssel.
Ott van a topicnyitóban, a topicnyitó a legelső hozzászólás, azzal kezdődik egy topic, egy szám helyet az van zárójelben, hogy "topicnyitó".
Egyet ért-e Ön azzal, hogy a magyar költségvetés csak annyi pénzből gazdálkodhat, amennyi pénzt beszed adókból és járulékokból és hitelt felvenni legalább 3 évig tilos?
Egyet ért-e Ön azzal, hogy az adó és járulékszint legyen versenyképes a hozzánk hasonló fejlettségű államokéval?
Egyet ért-e Ön azzal, hogy a nyugdíjak értékének meghatározásánál a fő szempont legyen az, hogy felosztó, kirovó rendszer van, ezért csak azt szabad felosztani, ami a kirótt járulékokból befolyik?
De most őszintén: Szerinted meg tudja állapítani azt egy állampolgár hogy mi a jó gazdaságilag az országnak. Nem csak az önnös érdekeit tartaná szem előtt.
Már kértem egyszer, hogy azzal a 3 kérdéssel foglalkozzatok, ami a topicnyitóban van, mert azt szeretném elküldeni. A saját ötleteidhez nyiss egy új topicot. Köszi.
2., Kifizessük a sok ökör hitelét, aki a pénzt luxuscikkekre költötte?
3., Legyen minden ingyen úgy hogy senkinek se kelljen adózni?
4., A sok bukdácsoló diáknak kifizessük az értéktelen (humán/manager/bizbaszológus) diplomáját?
5., Megbüntethesse az igazoltató is a rendőrt?
6., Kolbászból legyen a kordon a Kossuth téren?
7., Elkobozzhassa-e a sok idióta ember azok vagyonát akik okosabbak és ravaszabbak voltak mint a többiek? (Perzse vannak aljasok is azért)
8., Legyen mindenki nyugdíjas 10 év munkaviszony után?
9., Legyen 19.havi nyugdíj is?
10., FIzessenek azért plusz segélyt hogy orba-szájba használjuk a gázt?
11., Legyen mindenkinek ingyen az első menü minden nap a gyoréttermekben?
12., Kapjon minden SUZUKIS ingyen alúfelnit és kipufogót az új kocsijára?
13., Kelljen csak 18 órát dolgozni és legyen a minimálbér 200.000FT?
14., Járjon a dolgozóknak 150 nap szabadság évente?
15., Follyon a csapból vadmálnás FANTA?
stb...
Miről akar a nép szavazni, amikor olyan buta a nagy része, hogy 1.000.000FT-tal sem tud bánni felelősség teljesen. IGAZ AMI IGAZ AZ ORSZÁG VEZETŐINEK IS VAN SOK SOK HIBÁJA.
Azt lehet felosztani ami van. Az nem jó dolog, ha felveszünk hiteleket és azt is szétosztjuk. Erről szól az 1. kérdés. Ugyanakkor már így is túl sokat raknak be egyesek a széfbe, ez se jó. Erről szól a 2. kérdés.
Rendbe,de akkor semmilyen közkiadásra nelehessen hitel a fedezet.A közalkalmazottaktól,az egészségügyi dolgozóktól ,pedagogusoktol is vissza amit kölcsönökböl fedezünk!A hadseregröl már nemis beszélek!
Nem a fogyasztást kell visszafogni, hanem az aktív -> inaktív transzfert és a munkát terhelő adókat. Az nem megy, hogy felveszünk évente 200 milliárd forint hitelt és kiosztjuk 13. havi nyugdíj formájában, kifejezetten szavazatvásárlási okok miatt.
Én nem így látom. Lásd a szlovák korona nem ingadozott annyit mint a forint. Azért pécéztek ki minket, mert többet költ az állam, mint megtehetné. Ha ezt a túlköltekezést a feltett 3 kérdéssel megakadályozzuk, akkor minket se fog anyira érinteni a válság.
Ha csökken a kereslet,nem kellenek a termékek,ezzel beindul a mokuskerék,további leépítések,mundanélküliek lesznek.
A gazdaságot eddig is az export hajtotta. Ha az exportunk teljesen versenyképtelen lesz, húzhatjuk is magunkra a lepedőt. Aktívak és inaktívak együtt.
Nem vesz fel kölcsönt senki,mert fél
Félt volna akkor, amikor eladósodott svájci frankban. Én nem tettem.
abankoknak nemlessz miböl kamatot fizessenek a betétekre
Hogyne, sőt megjelenik az apokalipszis négy lovasa is.
Persze mindezek az emberek akik munka nélkül maradnak,felélik tartalékaikat( ha van) és nemtudják törleszteni a kölcsöneiket(ha van).Nem tudnak villanyt ,vizet ,gázt fizetni.Akkor ott is elkezdődnek a bejok.
Bizony. A magyar lakosság drágán fog fizetni azért, mert pénzügyi analfabéta.