A normális, rendesen élő magyarok vállán van ez a felelőség, ne hagyják, hogy a rasszistak, nacik, idegengyulolok, tolvajok, lustak, lustak miatt őket rekesszék ki. Meg kell nekik is mutatniuk, hogy kinek az oldalán állnak.
Szarvason közös járőrözést szerveznek, és a helyi rendőrkapitányt is együtt keresik fel. Hétfő este Szarvason a Vásártéri játszótéren tartott fórumot a Magyar Gárda. Az összejövetelt mintegy harminc érdeklődő kísérte figyelemmel.
Az esemény meghívott vendége volt Tusjak Tamás, a szarvasi polgárőrség vezetője, Bánfi József a helyi cigány kisebbségi önkormányzat első embere, Tóth Zoltán a gárda megyei szervezetének elnöke és Sebők István, a lökösházi önvédelmi szervezet vezetője.
Az összegyűltek szerint az utóbbi időben megromló közbiztonságért Szarvason a cigányság okolható. Bánfi József a helyzetet a lökösházihoz hasonlította, szerinte itt is egy-két család a felelős a legtöbb gondért. Ezt a problémát azonban a romák saját berkeiken belül nem tudják megoldani. Sebők István, a lökösházi önvédelmi szervezet vezetője elmondta, az összefogás hatására náluk az elmúlt hónapban jelentősen javult a helyzet.
Úgy vélik, a kialakult helyzetre csakis a civil összefogás lehet a válasz. Közös járőrözést kezdeményeznek a gárda, a helyi cigányság tagjaival és bármely önkéntessel. Tusjak Tamás, Bánfi József és Tóth Zoltán közösen keresik fel a szarvasi rendőrkapitányt, hogy felajánlják segítségüket.
Segítsünk a cigányoknak, hogy kivethessék maguk közül azokat, akik szégyent hoznak rájuk.
Miről is beszélünk? Ki uszít? Monok és a "társönkormányzatok" mindenkit szóra fog bírni. ;-) És csak nyomják és nyomják a panaszokat az érintettek. :-P
"Azt szeretném kérni Kolompár Orbántól, az ÖCO elnökétől és Farkas Flóriántól, a Lungo Drom elnökétől, hogy ne a Magyar Gárda ellen szervezzenek tüntetést, hanem azok megregulázására kezdeményezzenek egy országos megmozdulást, akik lejáratnak bennünket, hitelünket rontják szerte Európában és a világon mindenütt. Azokat szólítsák meg, meg akiktől mi is szenvedünk. A cigányság tegyen meg mindent egymásért. Ha kell, keltsünk félelmet azokban, akik nem a békés egymás mellett élés politikáját követik. "
Ezt a Gárda is mondhatta volna. De igy is egyetértek vele.
Inkább értünk tegyenek valamit, mondjuk azt, hogy elhúznak innen. Már eleget égettek minket. Csak ne nyugatra menjenek, mert az még nagyobb égés, hanem mondjuk kelet felé.
Villás Lajos roma ügyvéd Szégyent hoztál rám címmel nagy felháborodásáról írt a a minap egy honlapon. Az ok pedig nem más volt, mint a cigány bűnözés elterjedése hazánkban, a cigányság elítélése a többségi társadalom oldaláról.
Mondhatnám azt is, hogy nagyon kapóra jött nekem ez a cikk, mert így legalább én is hozzátehetem saját véleményemet, elmondhatom dühömet ezzel kapcsolatosan. Teszem ezt azért is, mert másról sem lehet olvasni, hallani, minthogy Kolompár Orbán szeptember 20-án, szombaton utcára hívja az ország romáit, tüntetni a Magyar Gárda ellen.
Fel vagyok háborodva, mert tudom jól, hogy ez a fajta kiállás kinek lesz jó, kinek a pártját fogja erősíteni. Hát én és még nagyon sokan mások, nem kérünk az efféle demonstrációból. Én megmondom a frankót: sohasem féltem egy pillanatra sem a Magyar Gárda felvonulásától, jelenlététől. Tőlem lehetnek bárhol, gyülekezhetnek, ahol csak akarnak, nem érdekel. Annál inkább vannak félelmeim a cigányoktól, hiszen ha csak arra gondolok, hogy vannak olyan települések, ahol este már nem biztonságos a séta vagy bármilyen gyalogos közlekedés még a saját fajtánk között sem, akkor nincs miről beszélni.
Az országban, az utóbbi időben nagyon sok bűncselekmény, brutális gyilkosság történt. Csak a gond az, hogy a többségi társadalom szemében minden cigány bűnös, mi több gyilkos! Ezt kikérjük magunknak, mert él az országban nagyon sok cigány, akiknek semmi közük ehhez a bűnözői csoportokhoz. Mi a többségi társadalom törvényei és normái szerint élünk.
Nekünk, akik a magyar társadalom tisztességes és többé-kevésbé hasznos tagjai vagyunk, el kell tűrnünk, el kell szenvednünk a köztörvényes bűnözők miatt a lenézés, a megaláztatás és megkülönböztetés minden formáját. Az olaszliszkai eset minket is mélyen felháborított. Ugyanígy nincs semmi közünk a Mezőfalván vagy a Drávapiskin történt bűncselekményekhez, ahogy nincs a legutóbbi, taranyi késeléses nagy botrányhoz sem, ahol a község ünnepségét tették tönkre az ottani cigányok.
Egyszer és mindenkorra tegyenek már különbséget az emberek cigány és cigány között! Nem akarok, és nem akarunk félelemben élni egy olyan országban, ahol a roma, ha úgy tetszik a cigány bűnözés elszaporodása miatt, baja esne családunknak, asszonyainknak, gyermekeinknek. Villás Lajos erről így ír: Jogsértett, megalázott ember a bőr színétől függetlenül, mindenki lehet. Ez ugyanígy igaz arra is, hogy aki mást megaláz, másnak a jogait sérti, bármilyen embertípushoz tartozik is, az én szememben nem más, mint egy megvetni való gazember! Én ugyanezt vallom, nekem nem barátom a bűnöző roma!
Gyermekként nagyon sok rosszat és csúnyát láttam az akkori felnőttektől. A cigánytelepen, ahol éltem, egész nap ittak és keféltek. Undorodtam az egész világtól. Mindig arra gondoltam, ha az a generáció, köztük a saját szüleimet is beleértve, majd meghalnak, talán majd más lesz az életünk. Többet tudunk majd nyújtani gyermekeinknek, önmagunknak, családunknak Nem így lett! Újból termeltük a rosszat, a szegénységet, a nyomort, az alkoholt és a bőnözést. Pártunk és kormányunk ehhez még pluszként hozzáadta a közönyösségét, kirekesztését, amit a mai napig ”élvezünk”. Amitől úgy érezzük magunkat, hogy nem vagyunk teljes értékű állampolgárai Magyarországnak.
A média tele van a cigányok által elkövetett jogsértésekről, bűnelkövetésekről szóló hírekkel. Az állítólag már betiltott kuruc.infon gyilkos orkoknak, kiirtásra éretteknek minősítenek mindenkit, kivétel nélkül. Tehetik ezt büntetlenül, és ahogy a Magyar Gárdát nem tudják betiltani, úgy ez a véresszájú internetes oldal sem fog végleg megszűnni. Létünk, biztonságunk állandó veszélyben van attól, hogy az országban egyre-másra alakulnak olyan csoportok, akiknek terhet és nem kívánatos személyt jelentenek a romák.
Csak megemlíteni szeretném Szabó Albert villongásait, vagy a kopaszok menyasszonyának is becézett Király B.Izabella, volt országgyűlési képviselő asszony cinikus viselkedését a cigányok irányában. S a MIÉP vezetőjének gondolkodását, eszmeiségét. Pártunk és kormányunk felől mindenkit biztosíthatok, hogy nem fog bennünket megvédeni, sem most, sem a jövőben. Becsaptak bennünket, ahogy saját roma politikusaink is ezt tették velünk. Négyévenként számítunk csak embernek, a továbbiakban már senki sem az. Kihasználják gyengeségünket, elesettségünket és azt, hogy látják a széthúzást, a meg nem értést, a faji háborút köreinkben.
Azt szeretném kérni Kolompár Orbántól, az ÖCO elnökétől és Farkas Flóriántól, a Lungo Drom elnökétől, hogy ne a Magyar Gárda ellen szervezzenek tüntetést, hanem azok megregulázására kezdeményezzenek egy országos megmozdulást, akik lejáratnak bennünket, hitelünket rontják szerte Európában és a világon mindenütt. Azokat szólítsák meg, meg akiktől mi is szenvedünk. A cigányság tegyen meg mindent egymásért. Ha kell, keltsünk félelmet azokban, akik nem a békés egymás mellett élés politikáját követik. Zárkózzunk el mindenkitől, aki a rossz úton jár, mert csak így tudunk érvényt szerezni annak, hogy a többségi társadalom különbséget tudjon tenni cigány és cigány között.
”Ellenségeinknek” úgy tudunk a legtöbbet ártani, őket úgy tudjuk a legjobban meggyengíteni, ha mi magunk megbonthatatlan szövetséget alkotunk, a közös gondolkodás és együvétartozás alapján. Ítéljünk el mindenféle bűncselekményt, tegyünk rendet sorainkban. Tegyük meg ezt akkor is, ha ezt a saját fajtánkkal szemben kell alkalmazni. Biztonságunk, létünk, családunk, egész Magyarország érdekében. Azonnal."
Meglennék a jóhírkeltésük nélkül. Valahogy nyugodtabb lenne az ország. Persze ha Alamabában meg Alaszkában, Francia-és Olaszországban maradnak, hát istenkém...majdcsak kibirjuk valahogy.
A romákra szükségünk van mert nélkülük sokkal unalmasabb lenne az életünk.Különben is mindenhol jó hírét keltik hazánknak ahova mennek Strasbourgtól Kanadáig, Svédországtól Angliáig. Főleg az alaszkai fakitermelésben és az alabamai gyapotszedésben jeleskedhetnek majd ha eltörlik az USA vízumot.
Ja, mégegy: Ami miatt ez a probléma boritékolhatóan nem fog megoldódni hamar, az a következő, már más is leírta:
A kifejezetten elszegényedő rétegek (nem csak romák) kiváló szavazóbázis, szimpátiájuk nagyon olcsón megvásárolható..Polgársággal csak gond van, állandóan tudálékoskodnak, ráadásul önnálló nézeteik vannak. 5ösével osztódó nincstelenek viszont pár adag sörvirsli kombóval működnek.
Sajna ott látom én a problémát, hogy maga a romaság is több nációt rejt, mint kategória. Ez persze hierarchiát is jelent, mint például "legfelül" a muzsikus cigányok, földműves letelepült cigányság, általában kis(ős)termelők, és a temérdek betelepített, sátoros putri-cigányok, az oláh-cigányok. Ők a "legalja". Édesanyám pedagógus volt, és neki rengeteg aktív kapcsolata volt a cigánysággal. Ő tőle tudom ezt a hierarchiát, amit a dolgos cigányság is elismer: tehát ők is kivetik magukból, lenézik az oláhokat..Érdekes nem? Csak hát hivatalosan nekik sincs hangjuk, csak a botcsinálta díszromák, Kolompár Mindigjajgat Orbán pl..
Rugdosd az államot, hogy ne fordítson hátat a cigány putrinak, ne szolgáltassa ki ezt a kisebbséget a saját bűnözőinek, "intézzék el egymás közt" jelige alatt. Majd ha látják a tisztességes cigányok, hogy védelmet kapnak az államtól, tesznek majd ők is saját védelmük érdekében.
nos, nem hibáztatom őket, a konszolidált életmód valszeg puhapöcsűvé teszi az embert
az egresszív viselkedésre bezárkózás a válasz
gondolom én se inteném csendre a fradi balközepet, hacsak nem játszanék a betegség és balesetbiztosításom által kínált előnyök maradéktalan kiaknázására :)
"Üdv Urak! Segítséget szeretnék kérni, hogy segíthessek! Lassan 70 felé járó zenész barátomnak, aki cca 50e nyugdíjból tartja el magát, és ezt kigészítendő kocsmákban vállal zenélést, szombatról vasárnapra virradó éjszaka 3 óra körül, a ceglédi "kék fehér csíkos" áruház parkolójában, ahová munka után bement vásárolni feltörték a trabantját, és elvitték a hangszerét. Teljesen kétségbe van esve, mert nincsen megtakarított pénze, hitelt nem kap a kora végett, családja nincsen, és a zenélésből származó jövedelme szükséges a létfenntartásához. Szükség lenne tehát valami normál méretű billentyűkkel ellátott min öt oktávos, kisérőautómatikás billentyűs motyóra. Én amit ebben a dologban be tudok áldozni, hogy egy ilyen hangszerért cserébe felajánlom Squier Telecaster Affinity gitáromat (alnico sq puk,, adok hozzá egy tokot, a gyári pukat, és egy tweed Fender hevedert). A gitár makulátlan állapotú, fix 35000ért árultam. Kontakt a nevem alatt. "
"A történet vége......... Nos akadt pár jelentkező, aki ajánlott fel hangszert. Nagyon korrektül, értékben ezt a kategóriát. Kezdődött a vacila, melyiket szeressük, mikor bejelentkezett Rudi. (kérésére a teljes nevét nem publikálom) aki győri illetőségű ötvenes vendéglátós zenész. Írta, hogy személyesen szeretne találkozni barátommal, mert neki van két hangszere, és szeretné, ha az öreg tudna választani. Megbeszéltük, hogy hétvégén lemegyünk, kisvártatva csörgött a telefon, hívott Rudi, hogy a tegnapi estéje szabad, eljönne, és elhozná a hangszereket. És jött. Győrből Ceglédre! Hozott két régebbi, de makulátlan állapotú hangszert. Egy Rolandot, és egy Yamahát (a típusokhoz nem értek, de böszme nagy cucc volt mindkettő. Némi próbálgatás után megszületett a döntés, hogy a Yamaha a befutó. No, mondom, akkor cserebere, itt a gitár. Mire Rudi mosolyogva megjegyezte, hogy ezzel meg mit kezd, tartsam csak meg, ő ajándéknak szánta a hangszert. Öreg barátom szabadkozott, hogy ezt Ő így nem.....majd született egyezség, miszerint cserébe Rudi kapott egy liter házi barack páleszt, és harminc friss tojást. Itt szeretném megköszönni Rudi emberségét, sok sikert kívánva neki az életben.
És szeretnék még egy mailt is beszúrni, mert ide illik:
Az üzenet szövege: hello!olvastam ezt a hirdetést,sajnos velem is megtörtént ilyesmi.nekem a gitárom vitték el...sajnos billentyüt nem tudok,de ha elfogadtok tőlem 5000.-forintot,akkor szívesen adok.üdv Cyberpeti "
És még egy apróság, mert ugye vannak előitéletek, és sok negatív felhang. Szóval Rudi roma származású. "
Egyszer utaztam a 70-es trolin, rajtam kívül mindenki roma volt, de a konszolidáltabb fajtából főleg, felszállt két hangos, részeg roma és az utasok pontosan úgy viselkedtek, mint a többségi utasok: arrébb húzodtak, csúnyán néztek, sietve leszálltak.
Pedig ha ők szólnak, akkor nem menne az "ázér' mer' cigány vágyok", meg a "rásszistá" szöveg.