Keresés

Részletes keresés

vizinikk Creative Commons License 2008.09.06 0 0 181

a liba megmarad. a mája megmarad, mindez eladható tömés nélkül is.

mondj egy érvet arra, miért csak a tömött liba hasznosítható a piacon.

Előzmény: orpheline (179)
vizinikk Creative Commons License 2008.09.06 0 0 180

mondtam én olyat, hogy ellenemre van libamájat enni, vagy, hogy még nem ettem ilyet? 

amúgy pedig miért megvetendő dolog, ha valaki nem szereti a májat, vagy, ha uram bocsá' nem akar a méregtelenítéssel megbirkózni képtelen elzsírosodott libamájjal táplálkozni?

talán a libatömés helyett lehetne humánusabb módon is elérni a valamivel nagyobb

májat.

úgy gondolom, tényeket közöltem, amiket lehet cáfolni fikázás helyett, már ha képes vagy erre.

Előzmény: hgw308 (170)
orpheline Creative Commons License 2008.09.06 0 0 179
Talán mert abból élnek......
Előzmény: vizinikk (178)
vizinikk Creative Commons License 2008.09.06 0 0 178

nyilván nem akarom lekicsinyelni a problémát, amivel egy munkahely elvesztése jár, pláne, hogy nekem mindig volt. de azt nem látom be, miért kell felszámolni egy munkahelyet, csak mert nem tömik a libákat?

Előzmény: sagnerkpt (169)
vizinikk Creative Commons License 2008.09.06 0 0 177
az szintén eus irányelv, de miért van ellenedre, hogy a disznó az ólban játszódjon kicsinyt?
Előzmény: Törölt nick (168)
őszkaján Creative Commons License 2008.09.06 0 0 176
 Az árisztokratáknál egy idő után megfigyelhetők bizonyos jelenségek. A libáknál is, pláne ha nem tömik őket.
Előzmény: vizinikk (150)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.09.06 0 0 175
Lehet. :D
Előzmény: Törölt nick (167)
sagnerkpt Creative Commons License 2008.09.06 0 0 174
O.K. Azt hiszem, volt egy kis félreolvasás. Fátylat rá. Senkivel sem kívánnék személyeskedni. Üdvözlet.
Előzmény: Eleon Nóra (173)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.09.06 0 0 173
Szerintem mellesleg egyetértünk, ha a libák érdekeit nem helyezed te sem a cég megszűnésével állástalanná vált dolgozók érdekei elé.

Én nem rád gondoltam.
Előzmény: sagnerkpt (169)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.09.06 0 0 172
Ki szólt hozzád????
Előzmény: sagnerkpt (166)
naiv Creative Commons License 2008.09.06 0 0 171
Jól dekódoltad.
De ha "valódi" (eszement) állatvédő lenne csak (nem az), akkor is a következőket üzenem a marhájának:
- Az emberek (6 milliárd) vegyes tüzeléssel működnek sok tízezer éve.
- megeszik a vadon élő és tenyésztett állatokat is. Ez így van jól.
Tehenet, libát, tyúkot, teknőst, kígyót, pajort stb. van ahol a kutyát is
Különben nem jut nekik elég táplálék és elpusztulnak (pl. Szomália)
- nincs elég vadon élő, ezért tenyésztenek, pontyot és libát is (nagyon helyesen)
- ezeket az állatokat felhizlalják és utána leölik (nincs más út)
Nézzen meg karácsonyi pontyokat egy hentes medencéjében... (a pontyoknak ez nem tetszik, de no different way)
- a tenyész csirkéknek és libáknak, sertéseknek stb. sem jobb. De szomorú helyzetükkel nincsenek tisztában, mert nem tudnak szomorkodni. Egy háztájiban jobb, de 6 milliárd embert nem lehet ebből....
- a libát tömik is, évszázadok óta - m o s t a legkíméletesebben, csövön, péppel, úgy, minta gém a gém fiókákat (és sok más madár), csőrön át, torokba, nekik ez nem idegen - a májáét, nagyon helyesen, és remélem, még sok száz évig!

Ezért a 4 mancs eme idióta, karrierista, idegenmonopolbérenc gyermeke húzzon a jó retekbe..., és ne tegye tönkre más e m b e r e k megélhetését!

Első az ember.
Előzmény: vizinikk (151)
hgw308 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 170
a nem tömött libának is van mája
ezt tanultad vagy hallottad?
mindenesetre ez tény dolog
mondanám, hogy kóstold meg a kettőt és rájönnél, hogy zongorázni lehet a különbséget, de Isten őrizz, hogy megkóstold, hiszen ez ellenedre való
szerencsére:))))
Előzmény: vizinikk (160)
sagnerkpt Creative Commons License 2008.09.06 0 0 169
Nem ez a legnagyobb kín, ami említést érdemelne.
Nem hiszem, hogy öröm, amikor néhány feltűnési viszketegségben leledző, nem tömött liba miatt megszűnik a munkahelyed.
Előzmény: vizinikk (161)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.06 0 0 168

nem a libák megevése ellen tiltakoznak a zöldek, hanem a töméssel járó kínok ellen.

A zöldek azt is elérték, hogy a disznók az ólban játékot kapjanak, mert attól szebb az életük.

Sok hülye ráérős milliomoscsemete, meg néhány általuk behülyített csóró.

Az egyik profitál a dologból, mármint a zöldségéből, a másik megvezetett pedig kiharcolja neki az eredményt.

sagnerkpt Creative Commons License 2008.09.06 0 0 166
Üzleti érdekem nincs. A csökött kis agyamat meg nem cserélném fel a te túlfejlett velőddel. Ha nem tudsz jobbat minek irkálsz. Felforrt az epéd a töméstől, mármint, hogy a libákat bezzeg tömik.
Előzmény: Eleon Nóra (159)
vizinikk Creative Commons License 2008.09.06 0 0 165

nem piszkálni akarlak.

az M0 elleni betartás szerintem is durva.

Előzmény: Eleon Nóra (163)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.09.06 0 0 164
Vazze, tudod, hogy az M0 meg nem épülése hány embernek okoz károkat?
Mondom ezt úgy, hogy alapvető céljaikkal egyetértek a zöldeknek. Viszont vannak felfújt lufik, amelyek csak egy szűk réteg érdekeit védik.
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.09.06 0 0 163
A nem tömött libának is van mája, de nem olyan ízű. Velem feleslegesen töltöd az idődet, mert valójában nem értek egyet a töméssel, de jelen állapotában ha Franciaországnak lehet, nekünk miért ne, és ha van rá kereslet, miért ne, hisz ez nem egy mostani találmány, hanem elég rég óta műveljük. Nem szenvednek tőle jobban az állatok, mint mondjuk a ketrecben összezsúfolt csirkék.Nem öncélú, mint a kutyakínzás. Nézd meg a másik topicot is, ahova szakember is írogat, a libák leli jólétét is vizsgálják, ill. keresik a hizlalás más alternatív módjait is, amire elvileg 2012-ig kaptak haladékot.

Előzmény: vizinikk (160)
lektor Creative Commons License 2008.09.06 0 0 162
Á, már ki sem veszik a ketrecéböl.
Előzmény: én12 (157)
vizinikk Creative Commons License 2008.09.06 0 0 161
te kevered a szezont a fa.... nem a libák megevése ellen tiltakoznak a zöldek, hanem a töméssel járó kínok ellen. és a zöldek által okozott kár köszönő viszonyban sincs a környezetrombolók által okozott károkkal. (nitrátos víz által okozott "kék csecsemő" szindróma, talajszennyezés, élővizek mérgezése, soha el nem bomló poliészter hulladék szétszórása: hülyeségeket beszélsz)
Előzmény: sagnerkpt (158)
vizinikk Creative Commons License 2008.09.06 0 0 160

a nem tömött libáknak talán nincsen mája? nem elég nagy.... mindig ez a mohóság.

miért kell feleslegesen szenvedést okozni akár egy vágóállatnak is? 

az állatvédelem pedig fontos dolog. a kutyák-macskák esetében egyetértünk.

a hospice-mozgalom pedig pont a szenvedés minimalizálása érdekében jött létre. de hát ember esetében az euthanázia nincs engedélyezve.haldoklóknak

Előzmény: Eleon Nóra (156)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.09.06 0 0 159
Bírom az ilyeneket, akik a csökött kis agyukkal csak a valóság egy, és nem is lényeges szeletét tudják felfogni, vagy üzleti érdekből bármilyen hányadék cél mögé képesek beállni. Nem tudom eldönteni, jelen esetben melyikről van szó.
Előzmény: sagnerkpt (158)
sagnerkpt Creative Commons License 2008.09.06 0 0 158
A különböző széplelkű "zöldek", már eddig is sok kárt okoztak az országnak. Egyébként felléphetnének az oroszlánok ellen is, mert azok meg barbár módon megölik és felzabálják a zebrákat, meg egyéb jámbor növényevőket.
Le az oroszlánokkal, tigrisekkel, párducokkal, sakálokkal, farkasokkal, rókákkal, cápákkal, csukákkal, sasokkal (több madarat nem említek, mert félreérthető lenne) stb.
Ha már olyan szép zöldek sziveskedjenek már megérteni a természet (vagy az Isten által elrendeltetett) szabályokat. A zöldségnek ugyanis ez a lényege.
Előzmény: Eleon Nóra (156)
én12 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 157
Mielőtt kitelepítették volna, főleg a II. vh előtt az akkori elit se vetette meg az olyan és hasonló finomságokat, mint a libamáj. Max. finnyásan nem foglalkoztak avval, hogyan is "készül".
Az meg téves a naplóban, hogy a kézzel való tömés közben a libára ülnek. A libát a földön ülő tömő a behajlított lába alá teszi.
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.09.06 0 0 156
Hát nem tudom. Nekünk gyerekkorunkban volt tömött libánk. Nem volt lécek közé kerítve, hanem szabadon mászkált a tyúkudvarban. Annyira nem szenvedett a töméskor, ahogyan itt leírták. És ha igen?

A négy mancs talán karolja fel a megúnt és kitett kutyákat, a napokig étlen-szomjan, levegőtlen kamionban utaztatott vágóállatokat, vagy egyszerűen menjen el, és fogja a Hospice keretében egy haldokó kezét, hogy az értékrendje helyre kerüljön. Ezek ugyanis, amelyeket felsoroltam,felesleges szenvedések.
Megértem én, hogy a liba szenved, de ha Franciaoszágban szenvedhet egy kicsit, nálunk miért nem? Itt akkor inkább kopjon fel 200 ember álla, mint hogy egy vágóállat egy kicsit tömve legyen?( A liba-kacsatömés mellesleg nem újkori találmány) A libát amúgy étkezési céllal tartjuk, előbb-utóbb ugyis meghal, hogy mi élhessünk. Ellentétben a megunt kutyával- macskával pl.
vizinikk Creative Commons License 2008.09.06 0 0 155
marha.... :-)
Előzmény: arnys (152)
vizinikk Creative Commons License 2008.09.06 0 0 154
mea maxima culpa: eltévesztettem a keresztnevet: Andrássy Borbála a helyes.
meret99 Creative Commons License 2008.09.06 0 0 153

Van 1 régi régi osztrák kuplé, amelyben két fiatal nő énekel:) Az 1ik úrinő, a másik dirndli! Az úrinőnek minen pfujjjjj, ami parasztéknál történik, a dirndli meg megkérdezi, hogy azért sonkát zabálni jó dolog?:D

Mocskos, aljas provokáció:( A májat meg kóserként el kellene adni Izraelnek! Tudom már ma is ezt teszik:) Meg kék prószálni a terroristákat is:D

arnys Creative Commons License 2008.09.06 0 0 152
hát persze, nyilván nem ok nélkül telepítették ki
Előzmény: vizinikk (151)
vizinikk Creative Commons License 2008.09.06 0 0 151

szóval a te logikád szerint Andrássy Ilona ( a k-anyját nekije) szaros ál-állatvédő karrierista külföldi monopóliumbérenc csajszi volt.

Előzmény: naiv (146)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!