A libák tömése sérti az állatok jogait. Eközben egtyes cégek honiak és külföldiek gátlástalanul árulják a romlott, mérgező élelmiszert. Büntetést nem fizetnek, a tevékenységet folytatják következmények nélkül. Miért nem lehet velük legalább olyan szigort tanusítani, mint a libatömőkkel?
mondtam én olyat, hogy ellenemre van libamájat enni, vagy, hogy még nem ettem ilyet?
amúgy pedig miért megvetendő dolog, ha valaki nem szereti a májat, vagy, ha uram bocsá' nem akar a méregtelenítéssel megbirkózni képtelen elzsírosodott libamájjal táplálkozni?
talán a libatömés helyett lehetne humánusabb módon is elérni a valamivel nagyobb
májat.
úgy gondolom, tényeket közöltem, amiket lehet cáfolni fikázás helyett, már ha képes vagy erre.
nyilván nem akarom lekicsinyelni a problémát, amivel egy munkahely elvesztése jár, pláne, hogy nekem mindig volt. de azt nem látom be, miért kell felszámolni egy munkahelyet, csak mert nem tömik a libákat?
Jól dekódoltad. De ha "valódi" (eszement) állatvédő lenne csak (nem az), akkor is a következőket üzenem a marhájának: - Az emberek (6 milliárd) vegyes tüzeléssel működnek sok tízezer éve. - megeszik a vadon élő és tenyésztett állatokat is. Ez így van jól. Tehenet, libát, tyúkot, teknőst, kígyót, pajort stb. van ahol a kutyát is Különben nem jut nekik elég táplálék és elpusztulnak (pl. Szomália) - nincs elég vadon élő, ezért tenyésztenek, pontyot és libát is (nagyon helyesen) - ezeket az állatokat felhizlalják és utána leölik (nincs más út) Nézzen meg karácsonyi pontyokat egy hentes medencéjében... (a pontyoknak ez nem tetszik, de no different way) - a tenyész csirkéknek és libáknak, sertéseknek stb. sem jobb. De szomorú helyzetükkel nincsenek tisztában, mert nem tudnak szomorkodni. Egy háztájiban jobb, de 6 milliárd embert nem lehet ebből.... - a libát tömik is, évszázadok óta - m o s t a legkíméletesebben, csövön, péppel, úgy, minta gém a gém fiókákat (és sok más madár), csőrön át, torokba, nekik ez nem idegen - a májáét, nagyon helyesen, és remélem, még sok száz évig!
Ezért a 4 mancs eme idióta, karrierista, idegenmonopolbérenc gyermeke húzzon a jó retekbe..., és ne tegye tönkre más e m b e r e k megélhetését!
a nem tömött libának is van mája ezt tanultad vagy hallottad? mindenesetre ez tény dolog mondanám, hogy kóstold meg a kettőt és rájönnél, hogy zongorázni lehet a különbséget, de Isten őrizz, hogy megkóstold, hiszen ez ellenedre való szerencsére:))))
Nem ez a legnagyobb kín, ami említést érdemelne. Nem hiszem, hogy öröm, amikor néhány feltűnési viszketegségben leledző, nem tömött liba miatt megszűnik a munkahelyed.
Üzleti érdekem nincs. A csökött kis agyamat meg nem cserélném fel a te túlfejlett velőddel. Ha nem tudsz jobbat minek irkálsz. Felforrt az epéd a töméstől, mármint, hogy a libákat bezzeg tömik.
Vazze, tudod, hogy az M0 meg nem épülése hány embernek okoz károkat? Mondom ezt úgy, hogy alapvető céljaikkal egyetértek a zöldeknek. Viszont vannak felfújt lufik, amelyek csak egy szűk réteg érdekeit védik.
A nem tömött libának is van mája, de nem olyan ízű. Velem feleslegesen töltöd az idődet, mert valójában nem értek egyet a töméssel, de jelen állapotában ha Franciaországnak lehet, nekünk miért ne, és ha van rá kereslet, miért ne, hisz ez nem egy mostani találmány, hanem elég rég óta műveljük. Nem szenvednek tőle jobban az állatok, mint mondjuk a ketrecben összezsúfolt csirkék.Nem öncélú, mint a kutyakínzás. Nézd meg a másik topicot is, ahova szakember is írogat, a libák leli jólétét is vizsgálják, ill. keresik a hizlalás más alternatív módjait is, amire elvileg 2012-ig kaptak haladékot.
te kevered a szezont a fa.... nem a libák megevése ellen tiltakoznak a zöldek, hanem a töméssel járó kínok ellen. és a zöldek által okozott kár köszönő viszonyban sincs a környezetrombolók által okozott károkkal. (nitrátos víz által okozott "kék csecsemő" szindróma, talajszennyezés, élővizek mérgezése, soha el nem bomló poliészter hulladék szétszórása: hülyeségeket beszélsz)
Bírom az ilyeneket, akik a csökött kis agyukkal csak a valóság egy, és nem is lényeges szeletét tudják felfogni, vagy üzleti érdekből bármilyen hányadék cél mögé képesek beállni. Nem tudom eldönteni, jelen esetben melyikről van szó.
A különböző széplelkű "zöldek", már eddig is sok kárt okoztak az országnak. Egyébként felléphetnének az oroszlánok ellen is, mert azok meg barbár módon megölik és felzabálják a zebrákat, meg egyéb jámbor növényevőket. Le az oroszlánokkal, tigrisekkel, párducokkal, sakálokkal, farkasokkal, rókákkal, cápákkal, csukákkal, sasokkal (több madarat nem említek, mert félreérthető lenne) stb. Ha már olyan szép zöldek sziveskedjenek már megérteni a természet (vagy az Isten által elrendeltetett) szabályokat. A zöldségnek ugyanis ez a lényege.
Mielőtt kitelepítették volna, főleg a II. vh előtt az akkori elit se vetette meg az olyan és hasonló finomságokat, mint a libamáj. Max. finnyásan nem foglalkoztak avval, hogyan is "készül". Az meg téves a naplóban, hogy a kézzel való tömés közben a libára ülnek. A libát a földön ülő tömő a behajlított lába alá teszi.
Hát nem tudom. Nekünk gyerekkorunkban volt tömött libánk. Nem volt lécek közé kerítve, hanem szabadon mászkált a tyúkudvarban. Annyira nem szenvedett a töméskor, ahogyan itt leírták. És ha igen?
A négy mancs talán karolja fel a megúnt és kitett kutyákat, a napokig étlen-szomjan, levegőtlen kamionban utaztatott vágóállatokat, vagy egyszerűen menjen el, és fogja a Hospice keretében egy haldokó kezét, hogy az értékrendje helyre kerüljön. Ezek ugyanis, amelyeket felsoroltam,felesleges szenvedések. Megértem én, hogy a liba szenved, de ha Franciaoszágban szenvedhet egy kicsit, nálunk miért nem? Itt akkor inkább kopjon fel 200 ember álla, mint hogy egy vágóállat egy kicsit tömve legyen?( A liba-kacsatömés mellesleg nem újkori találmány) A libát amúgy étkezési céllal tartjuk, előbb-utóbb ugyis meghal, hogy mi élhessünk. Ellentétben a megunt kutyával- macskával pl.
Van 1 régi régi osztrák kuplé, amelyben két fiatal nő énekel:) Az 1ik úrinő, a másik dirndli! Az úrinőnek minen pfujjjjj, ami parasztéknál történik, a dirndli meg megkérdezi, hogy azért sonkát zabálni jó dolog?:D
Mocskos, aljas provokáció:( A májat meg kóserként el kellene adni Izraelnek! Tudom már ma is ezt teszik:) Meg kék prószálni a terroristákat is:D