Sok topik van itt,de a haszonállatokkal kapcsolatosan nem nagyon találni semmit.
Itt lehet beszélgetni sertésről,nyúlról,juhról,stb,de szerintem díszállatokról is,akik nem csak saját örömükre tartják őket,hanem eladási célból is.
Én is közéjük tartozom,mert a nyúlon,fürjön kívül vannak díszállatok is.
Tehát,ha valaki a szarvasmarhával kapcsolatosan szeretne segítséget kérni,vagy adni,itt megteheti.
Üdv! Gépi keltetésről szeretnék informálódni egy kicsit, és van egy konkrét problémám is. Igazából nem nekem hanem keresztanyámnak, aki vett egy keltetőgépet és nagyon sok tojást tudna kikeltetni vele mert van sok baromfija otthon, de az eddigi próbálkozásai nem jártak nagy sikerrel. 100 tojás fér a gépébe, és eddig 30-40 kikelt csibe volt az átlag, amivel nincs megelégedve. Nemrég szereztem neki egy páratartalom mérőt, mert az nem volt a gépéhez, de a gép leírása a páratartalmat is írta, amit a keltetés alatt tartani kell. Miután megjött a kütyü, újból megpróbálta de siralmas eredménnyel végződött, 20 kikelt csibe, aminek fele el is pusztult... Kérlek titeket, hogy aki tud valami jó tanácsot adni, vagy tud egy jó leírást a gépi keltetésről, az segítsen! Mindenkinek előre is nagyon köszönöm! További szép napot és jó fórumozást!
Idén 2500 ft volt a 20-as kiszerelés,tavaly még 2000.Az itteni dokival szoktam hozatni a vakcinát. Nem tudom máshol mennyi,de az idén nem volt mixis nyulam,bár tavaly sem. Törpéből van oroszlánfejű és kosorrú.
Én tüdővérzés ellen már nem oltok,régen oltottam. Mixi ellen márciustól-augusztusig szoktam őket oltani,a növendéket és tenyészt is. Veszek 20-as adagot és leoltom őket,de szoktam még másnál is oltani.
Látom, nyulas témában konzultáltok. Szeretnélek meghívni benneteket a nyulas fórumra, ahol ezt is elég jól ki veséztük és még sok minden mást. http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9086919&la=95231421
Szia! Nálunk havonta 1x még van átvétel,de nem szokta vinni ,mert elviszik itthonról,piacról,esetleg börzéről. A tél az húzósabb,ilyenkor inkább a vágni valót veszik,tavasztól őszig pedig a választásit,növendéket és a törpét. Leadásra nem igazán éri meg,mert 310 ft kilója ,ez nálam a végső eset,amire 4 év alatt 1x került sor. Van akinek minden hónapban nevelek vágásra.
Házinyulak kaphatók,növendékek és választásiak,több színben (öves,lepke tarka,vadas,szürke,stb.)Kérésre hizlalok. Ár:600 ft-tól. Tel:hétköznap:20/945-2047,hétvégén:20/511-9930. Heves megye. Ja,törpék is vannak eladók.
nekem van eladó tenyésztojás kendermagos és sárga tolyók illetve gyöngytyúk tojás is tel:06203406873 email:gaszlerrichard@vipmail.hu győr mellett bezi gimi6210
Én általába febr.elején indítok,a saját tojásokból.Akkor már jól tojnak,mivel csak természetes megvilágítás van,bár van náluk izzó,de ezt csak akkor használom,ha rám sötétedik.Legalább pihennek. Attól függ mit szeretnél keltetni.Fürjtojást olyantól vegyél,aki most is hirdet fürjet,mert lehet,hogy neki van.Baromfit,ha fajtatisztát akarsz,kapsz pl. Gödöllőn.Először szerintem próbáld meg rendes tyúktojással.Bizt. van ott is ahol laksz,csak figyelj a jó ivararányra.
Na megvan a keltetőgép ilyenkor lehet vele keltetni kb mikortól szokták elkezdeni beindítani a keltetőt ? Melyik hónaptól? ÉS ilyenkor honnan tudnék szerezni tenyésztojásokat?
Szia! Postán nem adok fel tojást,mert könnyen törik,egyébként ritkán adok el tojást,inkább állatot szoktam. Ha kb.15 fokot és 14 órás minimális megvilágítást tudod neki biztosítani,akkor 5 hetesen már vetegetnek,6-7 hetesen már rendesen tojnak. Már csak holnap tudok írni,mert korán indulok dolgozni. Jó éjszakát Mindenkinek!!!
Szia! Jelenleg nincs eladó,mint írtam is ,kb 2 hónap múlva lesznek csak kicsik.Jelenleg pihennek a nagyok.Egyébként függ a korától is az ára.Én 100 és 500 ft között szoktam adni(napos-felnőtt).
Egyenlőre még nincs is mit keltetnem, mert nem tartok még szárnyas jószágot, bár egyre jobban szimpatizálok, érdeklődök a Szirti fogoly, Kaliforniai copfos fürj és egyéb fürjek iránt. Mivel egyenlőre lakó-pihenő övezetben lakunk és elég kicsi az udvar, szerintem mást nem is tudnék tartani. Nagyon idegenkedtem a gépi keltetéstől, de mostanában nagyon sokat olvasgatok róla és érdekesnek találom. Szerintem egyszer kipróbálom.