Keresés

Részletes keresés

Mblazius Creative Commons License 2008.08.19 0 0 164
mint a már éppen nyereségessé váló Malév eladása

Speciel a Malev allami kezben a halvany jelet sem mutatta a nyereseghez valo kozelitesnek....
Előzmény: Törölt nick (161)
6k Creative Commons License 2008.08.19 0 0 163
A SzZrt-t már tegnap el kellett volna adni.
Előzmény: Törölt nick (161)
6k Creative Commons License 2008.08.19 0 0 162
> Idén viszonylag keveset voltam itthon, így csak kétszer ugrottam ki hajnali három-fél négy tájban az ágyból valami jó kis dübörgésre.

Ezt beírhattad volna a topiknyitóba is. :)

Némileg másképp hangzana a dolog, ha minden este felriadtál volna a panelház 8. emeletén, ahol ha az ablakot csukod be éjszakára, akkor klíma híján meg levegőt nem kapsz, és ilyen körülmények között kell menned dolgozni a hét minden napján reggel fél hétkor, hogy aztán 12 óra múlva kezdődjön az egész elölről. Ez esetben nem hiszem, hogy tahó és kultúraellenes dolog lenne együttérzést nyilvánítani a kiállt szenvedéseid mellett. Két éjszaka azonban nem olyan nagy ügy.

A dögöljön meg a szomszéd tehene mentalitást, ha már mást nem, jól lehet alkalmazni a Sziget általi zajártalmaktól szenvedőknek: vigasztalja őket valamennyire az a tudat, hogy a szigetlakók nagy százaléka nagyságrendekkel keményebb egészségkárosodást szenved ezalatt az egy hét alatt. ;)
Előzmény: az én titkos nikkem (150)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 161

Ez ugyanaz a hozzáállás, mint a már éppen nyereségessé váló Malév eladása, a mindig hasznot termelő MÁV Cargo eladása, és az aranytojó tyúk (Szerencsejáték Zrt.) eladási szándéka, ha valami jó azt gyorsan eladni vagy tönkretenni!

Arra kíváncsi lennék hogy ez tudatos, vagy mérhetetlen balf*szság, félek az előbbi!

Előzmény: Geyza (160)
Geyza Creative Commons License 2008.08.19 0 0 160

A Sziget Európa egyik legnagyobb (ha nem A legnagyobb) ifjúsági rendezvénye.

Végre van valami, ami jól működik Magyarországon.

Jönnek ide szórakozni a fiatalok mindenhonnan, még nyereséges is.

Politika NUKU.

Na, ez ÍGY nem mehet tovább!

Tiltsuk be!!

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 159

Neked jogod van pihenni, nekik meg bulizni, gondolom ez patt helyzet!

Tudod ezzel az a gáz, hogy ahol a fák "leárnyékolják" ezt a tomboló zajszennyezést, ott alig hallasz belőle valamit. Aztán elmész pár km-t és máris dübörög a fejedben a sziget - természetesen szinte kizárólag a mélyhangokkal, hogy nagyobb legyen az "élvezet".

Az általad említett gitárszólókat nem "mélyhangokon " játsszák, akkor most hogy is van ez?

Idén viszonylag keveset voltam itthon, így csak kétszer ugrottam ki hajnali három-fél négy tájban az ágyból valami jó kis dübörgésre. Ebből egy alkalommal azonosítható volt a sziget, mint forrás. Nomeg tizenegy-fél tizenkettő volt, mire elcsendesedtek... persze még mindig jobb, mint a tavalyi hajnali kettő...

Ennek próbálj örülni, ez javuló tendencia!

Tavaly volt rá példa, hogy Újpesten, a Görgey utca melletti lakótelepen, a házak közt tisztán hallottam az egyik előadást...

Hát idén nagyon lefogták a hangzást, az Iron Maiden csapnivalóan szólt, sokkal hangosabb kellett volna (rockzene szerető ember tapasztalati véleménye).

De jövőre beszerzek valami hifi hangrögzítőt és felveszem nektek, hogy mit hallok a csukott ablakon át...

Kidobott pénz, neked aki nem szereted a zenét, inkább cseréltesd ki a nyilászárókat tripla üvegezésű, gázzal töltött, extra hangszigetelésűekre, ha gondolod adok néhány tippet aki legyártja és beépíti!

Hwang Creative Commons License 2008.08.19 0 0 158
én meg ajándékoznék nekik egy pár hetijegyet...nézzenek ki mi is van ott...
:))

amúgy ez az egész "vita" nem a hangzavarról vagy szemetelésről, hanem a pénzről szól...van 2 kerület, ahol a vezetőség szeretne lenyúlni a százmilliós nyereségből párat...
ennyi az egész...
abban a pillanatban, amikor óbuda és újpest vezetése megkapja a maga "kis" milliócskáit, akkor egyből el lesznek hallgattatva a nyugdíjasok is...
Előzmény: Törölt nick (156)
Hwang Creative Commons License 2008.08.19 0 0 157
ja persze...kivéve ha kormányellenes árpádcsíkos tüntetés van...akkor ez nem számít...
Előzmény: pankhurst1 (108)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 156
Jah.. kiköltöztetném őket a Hungária körútra mondjuk kegyelmes leszek és csak 3 napra :)
Előzmény: Hwang (155)
Hwang Creative Commons License 2008.08.19 0 0 155
köztudott, hogy a sziget környékén laknak a világ legjobb fülű nyugdíjasai...

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 154
És miért ne költözhetne 1 ilyen zajos rendezvény olyan helyre ahol senkit sem zavar?
Miért az eredetileg ott élőknek kell alkalmazkodniuk?

Mellesleg irígylem őket. Nálunk hajnal 4-ig szólt a zene , 3 éjjel. És még altatót sem mertem bevenni, mert 5-kor kelek.
Előzmény: KrEdEnC (132)
GenYo Creative Commons License 2008.08.19 0 0 153
Tarlós :DDD
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.19 0 0 152
Tegnap kötsög Pitbull Er-rész miatt nem tudott aludni a párom.

Mellesleg az utasszállítók egész évben dübörögnek nemcsak egy hétig, de úgy hogy a tele-víziót se hallom. a Bogdáni úton III.ker.

F***é kell ezeknek a burzsujoknak röpködni.. ehh.
Gósztrájder Creative Commons License 2008.08.19 0 0 151

"jövőre beszerzek valami hifi hangrögzítőt"

Talán értelmesebb lenne jövőre inkább elmenned nyaralni ebben az időpontban,nem?

:)

az én titkos nikkem Creative Commons License 2008.08.19 0 0 150
Tudod ezzel az a gáz, hogy ahol a fák "leárnyékolják" ezt a tomboló zajszennyezést, ott alig hallasz belőle valamit. Aztán elmész pár km-t és máris dübörög a fejedben a sziget - természetesen szinte kizárólag a mélyhangokkal, hogy nagyobb legyen az "élvezet".
Idén viszonylag keveset voltam itthon, így csak kétszer ugrottam ki hajnali három-fél négy tájban az ágyból valami jó kis dübörgésre. Ebből egy alkalommal azonosítható volt a sziget, mint forrás. Nomeg tizenegy-fél tizenkettő volt, mire elcsendesedtek... persze még mindig jobb, mint a tavalyi hajnali kettő...
Tavaly volt rá példa, hogy Újpesten, a Görgey utca melletti lakótelepen, a házak közt tisztán hallottam az egyik előadást...

De jövőre beszerzek valami hifi hangrögzítőt és felveszem nektek, hogy mit hallok a csukott ablakon át...
Előzmény: ejropalepke (148)
ninive_8 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 149
látod, sok "birka" meg fizet is ezért...:)
Előzmény: az én titkos nikkem (10)
ejropalepke Creative Commons License 2008.08.17 0 0 148

Sajnos, sajnos, egyet kell értenem, már ami a környezeti károkat illeti.

Különböző években voltam egy-egy napot a Szigeten, mindig igen jól éreztem magam, majd' megvesztem, hogy kimehessek, mert a magamfajta kiskosztümre* beérett nenéknek is mindenféle gazdag programból lehet válogatni, meg lenyűgöző az a sokszínűség, példás egymás mellett élés, amelyet ott tapasztaltam.

Az is igaz, hogy a honi csóringerek lassacskán mind jobban kiszorulnak erről a rendezvényről, mert a napijegy is már 8000 pénz, és úgy van kitalálva az egész, hogy majdnem kikerülhetetlen az ottani fogyasztás.

Na, és itt jön a képbe az általad is említett károkozás.

Például nem lehet bevinni a Szigetre még vizet sem, a palackokat elszedik a bejáratnál, hogy kénytelen legyél ott vásárolni valamit, ha inni akarsz, mert még a csapnál sem tudod megtölteni a nem létező palackodat.

Ha csupán azt a töméntelen sok palackot veszem, amit a szigetlakók ott hagynak, már az is rettentő.

Jó, ott van a szelektív hulladékgyűjtő, mint gyógyír a  lelkiismeret-furdalásra, csakhogy ha nincs hulladék, akkor nem kell szelektíven gyűjteni sem, ugye.

Aztán az állatvilág is hanyatt-homlok menekül mind a zaj, mind a sokadalom elől.

A zajjal kapcsolatban azonban nem adok igazat a háborgóknak, mert egyrészt 10 után nem játszhatnak a zajosabb színpadok, másrészt jártam a pesti és budai oldalon is, és nem is hallatszott át a zene.

Sajnos, minden ilyesfajta fesztivál, sőt minden nagyobb rendezvény szörnyen környezetszennyező, ha csak az odaáramló autókból kipuffogó szennyet nézem, már az sem kevés.

Ilyen okokból ma már megfontolnám, hogy akár ingyen jeggyel is kimenjek a szigetre, s ezzel magam is hozzájáruljak a károkozáshoz.

Másrészt azonban kulturálisan óriási a rendezvény, ez tagadhatatlan.

*Amely kikosztümöt csak kényszer hatására lennék hajlandó magamra ölteni, de utána tüstént az emberi jogok biztosánál panaszt tennék, és kárpótlásul egy Hair-féle retro-gúnyát kérnék.

Előzmény: OSH (133)
Gósztrájder Creative Commons License 2008.08.17 0 0 147

Ennyire nem érted?

Aki kimegy a Szigetre az mind Európa legalja?

Előzmény: Törölt nick (146)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.16 0 0 146
európa legalja,az miért mindenki?
Előzmény: Gósztrájder (145)
Gósztrájder Creative Commons License 2008.08.16 0 0 145

"Nincs egyedül a véleményével"

Hogy mindenkit egy kalap alá vesz? Gratulálok hozzá.

Előzmény: Törölt nick (144)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.16 0 0 144

Nincs egyedül a véleményével,sőt....

Előzmény: Gósztrájder (141)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.16 0 0 143

Szegény Várnegyedben lakók...,hogy mennyire tudom őket sajnálni .

Az ott lakók vannak legkevésbé kitéve politikai rendezvényeknek.

Előzmény: ági anyu (138)
Z757 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 142
"Még van xanaxom, de ha az nincsen van helyette egy másik is Frontain vagy valami hasonló a neve, garantáltan átalussza az ember tőle az éjszakát és kész. "

Inkább igyál egy üveg whiskyt, meg 10 korsó sört,
mert a nyugtatóknál egészségesebb.
Előzmény: AliceCsodaországban (20)
Gósztrájder Creative Commons License 2008.08.16 0 0 141

Általánosítónak tetszik lenni? (Nem kicsit, nagyon).

Le merem fogadni, egyszer sem volt kinn a Szigeten. :)

Előzmény: az én titkos nikkem (140)
az én titkos nikkem Creative Commons License 2008.08.16 0 0 140
No íme a szigeti kulturha! És még merjétek azt mondani, hogy ez egy kulturális rendezvény és nem európa legaljának az összejövetele!
(hogy finoman fogalmazzak...)
az én titkos nikkem Creative Commons License 2008.08.16 0 0 139
ági anyu! Hidd el, az egy totál másfajta zaj. Az is rengeteg kellemetlenséget okoz, de...
A sziget csak egy szórakozási lehetőség, nem kényszer. Nem lenne kötelező a város közepén megrendezni.
Az utca zaja lényegesen magasabb frekvenciájú, mint az, ami a szigetről kiszűrődik (kérdezz meg egy hozzáértőt, hogy milyen hatással vannak az emberi szervezetre a nagyon mély, az infrahang tartományt közelítő zajok... mindez napokon át, szinte megállás nélkül, hajnalig)
Előzmény: ági anyu (138)
ági anyu Creative Commons License 2008.08.16 0 0 138
Kollégák, próbáljunk meg már egymás mellett élni! A Sziget 1 hétig tart évente egy alkalommal. A nagykörút mellett lakók évi 365 napban, napi 24 órában kénytelenek elviselni a forgalom zaját. A Várnegyedben lakók bármikor ki vannak téve annak, hogy ilyen-olyan politikai erők, egyesületek foglalják el közterületeiket, úgy, hogy pl. anyósom hajlott korú barátnéja a Gárda tisztavatásán pl. nem tudott kijönni sem a házból, mert az egyetlen kapaszkodós lépcsősor alján állt a mélynyomó
pankhurst1 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 137

Forrás?

Előzmény: toloba (134)
pankhurst1 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 136

"nyilvan az EN ertelmi szinvonalammal van baj,"

igen, azzal:)

"amikor TE es a magafajtak a sziget mellett laknak, "

közel 200 km-re lakok.

"nem erzed vesztesnek magad?"

nem, mert nem tudtál semmi érdemit írni. Buta ember szűkölését olvasom. Mulattad, és győzelemmámorban úszom.

"megtanithatott volna az evolucio "

az evolúció nem tanít, az evolúció során tanulnak.

Kardos Ica Creative Commons License 2008.08.16 0 0 135
A topicnyitónak nem ez a gondja-baja.
Ő azon kesereg, hogy egy sikeres üzleti vállalkozás arra alapozza a tevékenységét, hogy semmibe veszi mások jogait.
Előzmény: OSH (133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!