Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2008.08.08 0 0 4

A Mariehilfer Strassen csoportosan üldögélnek az alkoholizált hajléktalanok. A fal mellett a földön pedig a koldusok. Számomra nagyon kiábrándító volt. Ha elkóvályogsz a belvárosban a mult századfordulón épült utcákban, sok öreg bérház van. Nem romosak, de hatalmas udvaraikban nyilván sötét lakások vannak. Bontogatják ugyan helyenként őket, pl. pont a Mariahilfen sokat átalakítottak már, de azért nem szeretnék egy olyan régi utcában lakni.

A belváros, Kärtner Str. és Graben sokat vesztett régi fényéből. A még 10 éve létezett elegáns üzleteket sorra ócska ruhaboltok H.M. és társai vették át, ami nem használt a szinvonalnak. A hires Demel cukrászdában pedig, ritkarossz süteményt adnak nagyon drágán.

Ettől függetlenűl Bécs egy nagyon klassz város, persze soha nem szabad elfelejtenei, hogy őket már 1959-ben elhagyták a felszabadítók, igy volt alkalmuk és idejük fejlődni. 30 éve előnyük van velünk szemben.:-(

az én titkos nikkem Creative Commons License 2008.08.08 0 0 3
Cukrászdát egyet sem. Nem csak magyart.
Mondjuk az kicsit lehangoló volt valóban, hogy a... ('sszameg, nem jut eszembe a boltok neve :( valami D betűs ) szóval, hogy az aluljárókban és hasonló helyeken péksütemény jellegű ennivalót árusító boltokban kapható cukrászsüteménynek látszó tárgyak ugyanolyan műanyagnak hatottak már a pulton is, mint amit itthon látni... (pl. mignon és társai :( )

Előzmény: Törölt nick (2)
az én titkos nikkem Creative Commons License 2008.08.08 0 0 1
Ő egy lusta disznó, aki még nullázni sem volt képes! :)

Viszont úgy fest, nem lesz túl sok mondanivalója a népeknek... lehet, hogy ez mégsem a felszín, hanem a szomorú valóság? Tényleg ekkora a különbség? :(
Előzmény: Fuckingham Palace (0)
Fuckingham Palace Creative Commons License 2008.08.08 0 0 0

H0l van pávek úr?

az én titkos nikkem Creative Commons License 2008.08.08 0 0 topiknyitó

Kíváncsi lennék, mi az, ami rosszabb ott, mint itt.

Mivel főként a túrista célpontok közelében kószáltam, vélhetőleg nem sokat láttam a valódi Bécsből.

Nagyon megtetszett például a tisztaság. Nem mondom, ott is volt kutyaszar, eldobált szemét, stb. az utcán, de ennek ellenére tisztábbnak hatott minden.

Grafitti viszonylag ritka a falakon. Ahogy elnéztem, a rombolás sem divat arrafelé (vagy csak azonnal javítják a sérült tárgyakat?)

Ellenőrnek álcázott ork hordáknak nyoma sincs a tömegközlekedésben.

A boltokban az eladók jól öltözöttek, tiszták, kulturáltak, türelmesek - legalábbis abban a néhány boltban, ahová betévedtünk enni-, innivalóért. Az élelmiszerek normálisan csomagolva, amit megvettünk, az ugyan drága volt, de legalább valóban az volt, aminek eladták (nem úgy, mint itthon a téliszalámi, amibe már nem tudhatod, mit csomagolnak :( )

Hogy a kerékpározást mennyire támogatják... attól kis híján elsírtam magam. Nyugodtan (???) ott lehet hagyni bárhol a bringát. Tömegesen parkoltak a biciklik szerte a belvárosban a nyitott utcán épp csak jelképesen lezárva.

Rengeteg a kölcsönözhető bicikli. Mindenfelé kerékpárutak. Jajj...

Az autósok, motorosok közt persze találkoztam idiótával, de viszonylag kevéssel.

A mentő, tűzoltó csak villog, nem szirénázik, ha nem muszáj.

Az a néhány hajléktalan, akiket látni, legalább nem bűzlik messzire, mint a hazaiak egy része.

Kérdezem a recepcióst, hol van olyan hely a városban, amit jobb, ha elkerülünk. Szerintem csak udvariasságból nem nevetett hangosan: szerinte nyugodtan mehet az ember bárhová a városban, akár éjszaka is...

Hogy az emberek nem zavarnak el, ha fényképezőgépet fogok rájuk... azon szinte meg sem lepődtem.

Ami negatívum: rengeteg a narkósnak látszó alak az utcákon... (kezdett meginogni a bizalmam a recepciós srácban)

nomeg, hogy nem nagyon gondolnak a sok hülye külföldire: szinte kizárólag német feliratok vannak mindenütt.

Tényleg ennyire szép lenne ott minden? Ezt azért nehezen hiszem... tartok tőle, hogy csak a túristáknak szánt külsőségeket láttam. Szeretnék viszonylag hamar visszamenni, de kifejezetten azért, hogy a hétköznapi Bécsből is lássak valamit. Van rá esélyem? Vagy az egész város olyan, amilyennek a Práter és a Westbanhhof közti terület alapján látszik?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!