Keresés

Részletes keresés

55judit Creative Commons License 2023.05.30 0 0 4599

2020 tavaszán küldött Gyula Bajor kiwi vesszőt, akkor gyökereztettem. Szépen fejlődtek 20-ban, 21-ben is, a fiú 22-ben és idén is hozott egy kevés virágot. 2 lány van, azokon még nem volt.

Nagy tám rendszerük van, már idén is hatalmasat nőttek.

Ilyen fiatal korban nem kell metszegetni, csak ha sok a főhajtás, abból kell kivágni. Én nem hagyok 4-nél többet. De van aki ezzel se foglalkozik, felfuttatják bárhova ahova tud, megy és terem. Nézd meg Gyula régi fotóit a fórumban, a tám rendszerén dzsungel van. Nincs az metszve, csak az elöregedett hajtásokat vágja ki.

Előzmény: Anna vagyok (4598)
Anna vagyok Creative Commons License 2023.05.30 0 0 4598

Nekem pont forditva volt, a lany viragzott idoben es minden evben, a fiu lapitott, porzo port kellett rendelnem eveken at, tavaly  lattam eloszor  a fiu novenyen nehany viragot, iden tobb van de mivel rengeteg a lanyvirag, a maradek porzoport is el akarom hasznalni.

Mivel nem igazan ertettem  hogy hogy is kell metszeni en arra saccolok hogy mindig azt az agat agakat vaghattam le amelyik viragot hozott volna bar azert nehez elkepzelni hogy ennyire ketbalkezes lettem volna de elkepzelheto.

Ezek utan engem is erdekelne hogy miert nincs lanyviragod, talan tul fiatal meg a noveny?

Nekem a fiu noveny volt vagy 6 eves mire az elso viragat hozta holott akkor ultettem el es akkora volt mint a lanynoveny.

A lany 3 eves kora korul hozta az elso viragokat, rogton jo sokat.

Iden tomve van viraggal, muszaj lesz majd  ritkitani a termest amikor meg kicsi.

Előzmény: 55judit (4597)
55judit Creative Commons License 2023.05.29 0 0 4597

Szia Gyula!

Rég jártál erre, remélem olvasod amit írok.

A tőled kapott Bajor kiviből a fiú tavaly és idén is hozott kevés virágot, de a lányokon még mindig semmi. Van valami tipped miért nem virágoznak? Nagyra nőttek, egészségesek és rengeteg vizet hordok rájuk. Csapról! Ha nem teremnek, hamarosan fel kell adjam a harcot.

Anna vagyok Creative Commons License 2023.05.01 0 0 4596

Ez volt a baj hogy neha ontottel ra vizet. A kiwinek sok vizre van szuksege es gyakran mert a gyokerei a fold felszinre alatt vannak foleg, szetkuszik, elagazik, a keves fold felette kiszarad gyorsan, szoval itatni kell, / nem elaztatni/ nagy rendszeresseggel.

A banan csoportom is nyeli a vizet, istenem, de mennyit!

Anelkul szerintem az sem elne tul.

Előzmény: Belohin (4595)
Belohin Creative Commons License 2023.04.29 0 0 4595

A jég hátán lehet, hogy megél, de a sivatagban nem. Tavaly az aszályban egyik tő teljesen elpusztult, a másikon egyetlen ág hajtott ki. Pedig néha öntöttem rájuk túlélési céllal. Nem volt elég.

Előzmény: Anna vagyok (4594)
Anna vagyok Creative Commons License 2023.04.28 0 0 4594

Szerintem nemigazan mert a kiwi gyokerek szeretnek szetmaszni bar a mini kiwit nem tudom.

Nekem van de foldben. Nem tudom cserepben hogy viselkedne.

A normal  Hayward kiwim egy olyan helyen van hogy alul koves, a termofold nem vastagabb mint fel meter mert mindenutt ko van, ez a fold viszont nagyon jo mert amikor levagom osszel a telallo banancsoportomat, felapritva korberakom a ket meterszer alig 3 meteres vajuszeru valamiben amiben a 3 kiwi lakik  vagyis etetem oket a banannal is ami ugy nagyjabol el is porlad 2 ev alatt es noveli a termofoldet meg eteti is.

Az is igaz hogy az oldalso kiwi gyokerei valahogy megtalaltak a zoldseges kertemet, atmasztak oda szep alattomosan, ott nincs elvalasztva kovel es  onnan is szivjak az erot ami meglepoen hatalmas kiwiket eredmenyez.

Szerintem a kiwi olyan hogy a jeg hatan is megel, a helyedben megprobalnam cserepbe rakni, mit veszthetsz vele?

Jokora cserepet ha lehet.

Előzmény: dyliget (4593)
dyliget Creative Commons License 2023.04.20 0 0 4593

Érdeklődöm, hogy az Issai mini kivi tarható-e edényben, és ha igen, mekkorában?

Anna vagyok Creative Commons License 2023.04.15 0 0 4592

Nekem csak Hayward-Tomuri paros van de oszinten szolva nem cserelnem el a goldenert ami nekem kicsit izetlennek tunik, hianyzik belole az a kis savanykas iz.

Persze, nagy elonye a sima bore de akkor se kellene.

Előzmény: laca5 (4589)
Anna vagyok Creative Commons License 2023.04.15 0 0 4591

Szerintem mar keso bar ki tudja hiszen a kiwi ultetvenyeken meg nyaron is vagdosnak vissza agakat.

En nem mernek mar hozzanyulni de ki tudja, talan lehet....

Iden hatalmas termesem lesz, csupa bimbo az egesz de a felet le fogom szedni mert nagyokat szeretnek.

Tavaly oriasi szemek voltak de keves.

Ugy latom hogy minden masodik evben van az igazi termes.

Előzmény: Paloc32 (4590)
Paloc32 Creative Commons License 2023.04.01 0 0 4590

Üdv nektek. Lehet még metszeni a szoros kiviket vagy már inkább ne? 

laca5 Creative Commons License 2023.03.17 0 0 4589

Sziasztok!

Hayward-Tomuri páros mellé elgondolkodtam egy harmadikon (Golden) attól függően, hogy mennyire jók róla a tapasztalatok. A lenti kérdéseket mind a Hayward-hoz viszonyítva kérdezem:

Íze vagy mérete vagy egyenletessége vagy bármi miatt van esetleg előnye? Csak a színe miatt talán nem mennék rá...

Érzékenysége hidegre-melegre-árnyékra-tűző napra milyen? 

Hajlama klorózisra?

A Hayward-ot kisebb-nagyobb zökkenőkkel és eltérésekkel már évek óta tudom termeszteni. Minden évben jelen van egy nem kevés klorózis, minden évben van egy nem elhanyagolható arányú apróság a termésben. De a nagy többsége finom, fogyasztható. Ehhez képest szeretném tudni, mekkora szívás elé nézek :-)

laca5 Creative Commons License 2023.01.07 0 0 4588

Kivit keresőknek (a videó végén, nem próbáltam!!)

https://youtu.be/nsHmvsL4nZA

Előzmény: meszi67 (4587)
meszi67 Creative Commons License 2022.12.09 0 0 4587

Persze, tudom, értettem. Csak a kisördög gonoszkodott bennem :))

Előzmény: Gyula20 (4586)
Gyula20 Creative Commons License 2022.12.09 0 0 4586

Jogos az észrevétel!

Úgy szerettem volna elmondani, leírni, hogy csak a saját napelemeimmel termelt

árammal szeretnék darálni. A daráló egy 4 kW-os motorral megy.

De ilyen esős időben igen minimális a saját  napelemes áram, csak külsővel menne.

Előzmény: meszi67 (4585)
meszi67 Creative Commons License 2022.12.09 0 0 4585

"de esik az eső , nincs napfény

ilyenkor csak saját áramot tudnék használni"  

Ezek szerint Te vagy az MVM --ha a vezetékes áram a saját :))

Előzmény: Gyula20 (4583)
Gyula20 Creative Commons License 2022.12.09 0 0 4584

A   Treemail-tól, nagyon jól csomagoltan , sérülés mentesen érkezett. Erős gyökérzete van   és

ügy néz ki , hogy be van fásodva , ezért mertem kiültetni.

Hayward  4950 Ft.

Giant       4450 Ft.

Gold        5850 Ft.

Előzmény: atifoci69 (4582)
Gyula20 Creative Commons License 2022.12.09 0 0 4583

Egyszerűen a helyükre ültettem és kicsit felkupacoztam a földet, hogy ne tudjon megállni a víz

a tövénél.

Elégé trágyáztam , érett ló trágyával ,mert ilyet tudtam szerezni.

Húztam rájuk sorba két alul-felül levágót PET palackot- ez a nyúlvédelem miatt kell.

Ma szerettem volna még fenyő ágat, tobozt darálni , de esik az eső , nincs napfény

ilyenkor csak saját áramot tudnék használni , de az ugye drága.

Nem locsoltam be , be nagyon nedvesnek találtam a földet , félek , hogy egy erősebb

locsolás elrohasztja a gyökereket.

Előzmény: Ali-bá (4581)
atifoci69 Creative Commons License 2022.12.09 0 0 4582

Honnan rendelted, ha nem indiszkrét a kérdés ?

Előzmény: Gyula20 (4580)
Ali-bá Creative Commons License 2022.12.08 0 0 4581

Hogy telelteted?

Előzmény: Gyula20 (4580)
Gyula20 Creative Commons License 2022.12.08 0 0 4580

Ma megérkeztek a kivik, ültettem.

2 db. sárga

6.db. Giant

6 db. Hayward

2 db. saját porzó

Ali-bá Creative Commons License 2022.12.04 0 0 4579

Jócskán megnőtt a kivisor hossza. Az 'ajtó-oszlopok' alja meg sose fog elkorhadni a földben. Ügyes!

Előzmény: Gyula20 (4577)
CBNora Creative Commons License 2022.12.04 0 0 4578

Zseniális!

Előzmény: Gyula20 (4577)
Gyula20 Creative Commons License 2022.12.03 0 0 4577

Elkészült a kivi támszerkezet. Szinte minden anyag "újrahasznosított ".

Vásároltam pár darab bontott műanyag ajtót , kicsit átrendeztem és lett

belőlük tartóoszlop.

Nem nagyon kell festeni. Csak a kezdő és sorzáró oszlop 80-as vascső- de ez is hulladékból.

Gyula20 Creative Commons License 2022.11.30 0 0 4576

Van egy külső pincém , abban van egy ásott kút . Gondolom így elég nagy a páratartalom .

Van egy kb.150mm-es cső  , ami kiáll a födémen keresztöl  , abban van két ventilátor.

Ha elég hideg van kint akkor bekapcsolom a ventilátorokat és olyan 5-6 fokra

hűtőm le a pincét .

De inkább a kákik miatt , bár az a véleményem , hogy kb, csak január közepéig -végéig tartható el a káki.

Aztán elkezd tömegesen érni.

Már rendeltem 16 db kivit  , 2 db. sárga 7 db. Hayward és 7 db. Giant .

Giant kivim még nincs.

Előzmény: Ali-bá (4575)
Ali-bá Creative Commons License 2022.11.30 0 0 4575

Helyeslem az előre tervezést! Ez a kivi nagyon jó gyümölcs, még az almánál is jobban eláll. Szinte hihetetlen, hogy a következő termést is beérheti. Gondolom pincében tárolod, ahol megfelelő a páratartalom.

Idén az én kivijeim nagyon leromlottak. A nyári tartós nagy hőség szinte megégette, hiába öntöztem rendszeresen. Lehet árnyékolni kellett volna.  Én is ültettem most ősszel két új tövet - konténerest kaptam ismerős kertbaráttól. Így már 7 tő van a miniket nem számítva.

Előzmény: Gyula20 (4574)
Gyula20 Creative Commons License 2022.11.29 0 0 4574

Szia Ali-bá !

Hát az idén olyan 1300 db. termett ,ez még kevés.

Napi 4 db kell ez a minimum , a feleségemnek és nekem.

Ha egy kicsit besegítenek az unokák ,hát majd kétezer darab kell.

De ha termőre fordulnak  talán még nyugdíj kiegészítésnek is jó.

Elégé bizonytalan jövőnek nézünk elébe.

Előzmény: Ali-bá (4573)
Ali-bá Creative Commons License 2022.11.29 0 0 4573

Minek neked annyi kivi? Ki eszi majd meg?

Előzmény: Gyula20 (4572)
Gyula20 Creative Commons License 2022.11.29 0 0 4572

Üdv. Mindenkinek !

Úgy hozta a sors , hogy az idei évi terven felül kiépítettem egy kivilugast .

Még az idén  szeretnék ültetni 12 db. Hayward vagy más attól nagyobb termésű  /méretre gondoltam /

kivit.

Porzom van.

Ha valaki esetleg tud ajánlani - kivit vagy árusító  helyet örömmel venném.

Paloc32 Creative Commons License 2022.11.05 0 0 4571

Köszönöm a segítséget... De sajnos a problémára nem találtam megoldást. 

Előzmény: Anna vagyok (4568)
lala1961 Creative Commons License 2022.10.29 0 0 4570

Üdv ! Én sem tudom teljesen biztosan (most nevelem ki a töveket),de szerintem majd csak február-március  környékén ,és csak a letermett vesszőket lehet/szabad  ,és kell hagyni az új "vízhajtásokat"felfeküdni a kialakított lugas tetejére ott hozza a végeken a termést !Amúgy javasolnám Harcz Endre YouTube kivivel kapcsolatos felvételeit! 

Előzmény: DönciP (4569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!