Keresés

Részletes keresés

exiefo Creative Commons License 2008.07.15 0 0 50
- rózsaszin kockásat tegnap láttam a Passziónál Szsz.Miklóson.
Előzmény: ejjkukk (48)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.15 0 0 49
...úgyértem, a kiszabott alkatrészeket.
Előzmény: ejjkukk (48)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.15 0 0 48

Lehet, hogy egy kicsit az agyára megyek mindenkinek (bár nem is baj, ha mindig elöl van a topikcím, hogy mindenki benézzen egy pillanatra!)..... de nem tudjátok merre lehet kapni rózsszín kockás, illetve csíkos anyagot kapni? Vagyis ilyen tildas szerű anyagokat keresek és nem túl drágán.....

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy tudna e valaki vállalni olyat, hogy hímzőgéppel hímez egyszerűbb virágot, kicsit. Én szívesen viszem a cérnát és a mintát amire kelle. 

exiefo Creative Commons License 2008.07.14 0 0 47
Szerintem nyugodtan tedd bele, aztán majd aki szét osztja eldönti, hogy adja ,
kinek adja. Ami ott van az már nem került rossz helyre.
Nálam is van már kész munka, de majd egybe teszem fel.
Előzmény: ejjkukk (46)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.14 0 0 46

Csináltam egy új blogot, oda is feltettem a felhívást, meg egy ismerősöm ír az Extremeart-ra, ős is kiteszi majd.

Mindemellett készen lett egy ceruzatartó is, csak az lenne a kérdésem, hgy szerintetek erős lenne venni bele cerkákat? Mert én szívem szerint tennék bele, de nem tudom, hogy ti hogy álltok ehhez.... Nehogy igazságtalanok legyünk!

Kutyi121212 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 45
Nekem tetszik az ötlet :)
Benne vagyok minden ilyen jótékonysági dologban.
Előzmény: ejjkukk (42)
exiefo Creative Commons License 2008.07.14 0 0 43
-- én már hozzáfogtam a dolgaimhoz, és csinálom.
Aki elfelejti amit igért önmagát minősiti.

Természetesen, bármikor jó ügy érdekében , szivesen segitek.
Jolimama Creative Commons License 2008.07.14 0 0 44

A link, amiről szó volt.

Itt lehet a felajánlásokat is megtenni. Remélem, hogy Zsuzsának hamarosan sikerül belépni ide az indexre is.
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.14 0 0 42

Lehet, hogy valahol lemaradtam, de volt szó egy olyan blogról, ahová gyűjtjük a műveket. Van már ilyen?

Na most nekem az lenne a kérdésem, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy olyat, mint a babáson a havi babák. Lenne minden hónapban mondjuk kategóriánként 1-2 minta, amit elkészítenek azok, akik benne vannak  ebben, és mindig más helyre küldenénk őket a végén. Vagy mondjuk évente a nagy alkalmakkor (karácsony, húsvét) elküldenénk az éppen kiszemelt helyre. Ezek egyszerű 2-3 óra alatt elkészített dolgok lennének, és az lenne a lényeg, hogy minnél több egyforma, vagy legalábbis hasonló, nehogy vita legyen a végén. Így egy kicsit rendszeresebb lenne ez  a jótékonykodás dolog (én attól félek a legjobban, hogy szeptemberben mindenki elfelejti ezt a kezdeményezést).

Mi a véleményetek?

Előzmény: A maranta (41)
A maranta Creative Commons License 2008.07.14 0 0 41
Nyugodtan kívánhatod, de sajnos a világ nem ilyen. Még jó néhány év eltelik, hogy ez a kívánságod teljesüljön, hacsak csoda nem történik persze, azok pedig vannak ám!
Előzmény: pjulcsy (40)
pjulcsy Creative Commons License 2008.07.14 0 0 40

Én is jövök, én is jövök:-)

Nagy munkát idő hiányában nem tudok bevállalni, de néhány táska, kis falikép és egyéb apróság az én kezem alól is biztosan ki fog kerülni.

A maranta! Köszönjük, hogy összefogtad a dolgot! Nem tudom, le merjem-e írni, de én titokban azt kívántam, hogy ne pörögjön a topik! Nem magunk miatt, hanem mert az azt jelentené, hogy nagyon sok a rászoruló:-(

Anitazsuzsa Creative Commons License 2008.07.13 0 0 39

Szervusztok!

Azért jöttem, mert beszéltem másoknak is a vállalásunkról, és édesanyám, szomszédasszonyaim is szeretnének rajtam keresztül csatlakozni, ha megengeditek.

Így bővíteném a felajánlásomat kis lábtörlőkkel, horgolt játékokkal, esetleg horgolt olvasóval, kis terítőkkel. Még nem tisztáztuk le rendesen, de valamivel ők is szeretnének hozzájárulni a felajánláshoz.

azsúr Creative Commons License 2008.07.13 0 0 38

Szervusztok!

Szeretnék a felajánlásommal én is csatlakozni a csapathoz. Még nem tudom pontosan,  de horgolva-kötve szívesen készítek pár apróbb holmit: sál, sapka, párna stb.

Kutyi121212 Creative Commons License 2008.07.13 0 0 37
Sziasztok!
Én is csatlakoznék a felajánlókhoz a következő dolgokkal:
játékok: csigák, hernyók, egerek
Neszeszerek, zsepitartók, táskák, edényalátétek, poháralátétek, hajgumik, gobelinek.
Lehetne csinálni sok-sok levendula párnácskát is nekik, de sajnos nem nincs levendulám. :(
horgIca Creative Commons License 2008.07.13 0 0 36
Sziasztok, a Kötős, horgolós topikról jöttem, és én is szeretnék egy-két dolgot csinálni. Ami eszembe jutott: fali dísz, terítők, játék, de a sálat is jó ötletnek tartom. Ha jól olvastam szeptember vége a határidő. Számíthattok rám. Ica
Jolimama Creative Commons License 2008.07.12 0 0 35
+l
Előzmény: Jolimama (34)
Jolimama Creative Commons License 2008.07.12 0 0 34
Zszuzsa levlben írta, hogy egyenlőre nem tud belépni az indexre, bár regisztrál.t
Ma találkozik Böjte Csabával, a találkozóról beszámol az alábbi linken.
Zsuzsátó link
exiefo Creative Commons License 2008.07.12 0 0 33
-- megerősitem, én is kaptam választ, itt fognak jelentkezni.
Előzmény: Jolimama (28)
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.11 0 0 32

Nálam az szokott a baj lenni, ha egyszer elkezdek ilyesmit csinálni, nem tudom abbahagyni, úgyhogy rendszeresen eltilt a jótékonykodástól a férjem és anyukám.

Én nagyon örülnék, ha csinálnánk ilyen semmiségeket. Amióta Gréta megszületett különösen átérzem, azt, hogy milyen, amikor egy gyerek örül valaminek.

Amaranta: jó a topik, remélem, hogy pörgős lesz.

Ja és én is kaptam válaszlevelet Zsuzsától, még fog jelentkezni!

Előzmény: kdatta (31)
kdatta Creative Commons License 2008.07.11 0 0 31

Sziasztok!

Természetesen én is küldök pár dolgot. Reméljük hamarosan lesz több infónk is.

Azt szerettem volna elmesélni, hogy tavaly Karácsony előtt az nlc-n a foltos topikon fogtunk össze páran és varrtunk kispárnákat egy gyermekotthon kis lakóinak.

Pár hét múlva vittem játékokat meg ruhákat és akkor az igazgatónő bevitt a gyerekek szobájába. Minden kis ágyon ott voltak a kispárnák. Olyan szépen, szeretettel elrendezgetve, hogy majdnem elsírtam magam. 

Azt hiszem a kispárnákban az a jó, hogy csak a gyerekeké, ha akarnak hozzábújnak, ha akarják megölelik. Azok a kispárnák pl ikeás 180.-Ft-os párnabelsővel készültek. Nekünk nem nagy érték, viszont rengeteg szeretetet és segíteni akarást tudunk belevarrni az elékszült párnahuzatokba.

Tényleg, még az nlc-s "pályafutásom" alatt elkeztünk egy közösvarrást, ami sajnos érdeklődés híján befejezetlen maradt. Minden hónapban varrtunk egy egy papírravarrásos blokkot. Akkor úgy terveztem, hogy falikép lesz belőle és egy gyermek kórháznak adom, de mivel eléggé különbözőek a blokkok, inkább kispárnák lesznek belőlük. :o)

Jolimama Creative Commons License 2008.07.11 0 0 30
Ha a sálakhoz szükséged lenne fonalra, azt tudnak Neked küldeni a Tűvarázstól.
Előzmény: Ilonamamzi (29)
Ilonamamzi Creative Commons License 2008.07.11 0 0 29
Jolimama!

Én sálakat biztosan tudok majd kötni vagy horgolni.
Előzmény: Andi171 (18)
Jolimama Creative Commons License 2008.07.11 0 0 28
A Tűvarázstól kaptam választ, hamarosan elkészül az a blog, ahol a felajánlott dolgokat is meg lehet mutatni. Jelentkezni fog. Jolimama
ejjkukk Creative Commons License 2008.07.11 0 0 27

Most ez egy kicsit függtelen az erdeti felhívástól, de van egy barátnőm, aki szokott arra járni (ott lakik a családja, de ő Pesten dolgozik) és néha összegyűjt használt ruhákat, könyveket, játékokat....stb, amiket elvisz. Mindig nagy az öröm!

Ja! És ezúton írom, hogy én is csinálok sok dolgot szívesen (mondjuk szép pw takarót tuti nem, mert azt nem tudok... :(  ). Van is tervbe véve 5 baba.

Off, vagy annyira nem is: Tegnap láttam a tv-ben, hogy nagy divatházak divatbemutatót csináltak, úgy, hogy babákat varrtak és azokon voltak a ruhák.  A bemutató összes bevételét és magukat a babákat is a Unicef kapta!

exiefo Creative Commons License 2008.07.11 0 0 26
Jolimama még nekem sem válaszoltak !?
De legalább tényleg itt......
Előzmény: Jolimama (25)
Jolimama Creative Commons License 2008.07.11 0 0 25
Kedves A maranta. Még mindig várom a tűvarázstól a választ. Jó lenne, ha Ők is megszólalnának, akár itt a topikon is.
Jolimama
Előzmény: A maranta (24)
A maranta Creative Commons License 2008.07.11 0 0 24

Megelőztél :-)

Nem tudok kiszakadni az Alapítványos munkámból, azért vagyok ilyen szőrszálhasogató, elnézést érte!

Előzmény: Kaoka (22)
A maranta Creative Commons License 2008.07.11 0 0 23

Gyerekek! Ide bármi jöhet. Megnéztem a honlapot, anyotthontól kezdeve sok mindenük van.

http://www.devaigyerekek.hu/main/main.html

Előzmény: A maranta (21)
Kaoka Creative Commons License 2008.07.11 0 0 22
Biztos van több otthon, ahol elhelyezték a gyerekeket. Semmi sem marad gazda nélkül. Legfeljebb csinálnak egy vásárt és a befolyó összeget fel tudják használni olyan dolgokra, amire nincs keret.
Előzmény: A maranta (21)
A maranta Creative Commons License 2008.07.11 0 0 21
Azt se felejtsük el, hogy szerintem egy-egy gyereknek nem sok hely jut. 10-12-en vannak egy családban. Mekkora területen? Lehet, hogy felhívom (ha nem is ma) ezt az otthont és megkérdezem.
Előzmény: Kaoka (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!