Timsó adagolással kapcsolatban tud esetleg valaki gyakorlati tapasztalatot? Hosszúhatású hortenziatáp meg kis trágya van adagolva, de próbaképp egy tőnél megpróbálkoznék kékítéssel.
Eddig a 0,1-5% közötti tartományban mindent olvastam már, ami az öntözővízben literenként 1-50g közötti érték, nekem az utóbbi érzésre hirtelen halálnak tűnik...
A sokaig tarto forrosag utan jott a huvos/hideg esos ido. Keson... amit meg lehetett volna elvezni - oda lett a forro levego miatt. Locsoltam naponta ketszer - eletben vannak a hortenziak, de a latvanyuk siralmas...
Júniusban kaptam egy gyönyörű cserepes hortenziát, és az elmúlt hetekben a levele elkezdett fakulni, bebarnulni és mintha a pók beszőtte volna. Meg tudná nekem mondani valaki, hogy vajon ez mitől lehet? Megtámadhatta valami?
Valamint - ha szegény túléli-érdemesebb lenne kiültetni a kertbe?
Nagyon bízom benne, hogy a következő hajtások egészségesek lesznek! A Neem olajat kipróbálom, korábban is jókat olvastam róla, körbenézek hol tudnám beszerezni. A kertje pedig valóban gyönyörű, de valami azt súgja, nem Magyarországon található. Vagy tévedek? :)
Jajj de remelem, hogy jovore egeszseges hajtasok lesznek helyette. Ami nem art, esetleg egy lemoso permetezes - en Neem olajat szoktam hasznalni, mikor nem vagyok biztos abban, mi okozta a kart.
Orulok, hogy tetszett a kertem... az erdo adott volt mikor vettuk a hazat, mi csak kicsit viragositottunk a szelen...
Kedves ZsuR, hirtelen felindulásból így tettem. Köszönöm a tippet! Minden egyes új hajtás ilyen volt. :( Meglátjuk mi lesz. Visszaolvastam a posztokat pár oldalon keresztül, és le vagyok nyűgözve. Mesés hortenziákat láttam, ráadásul az ön kertje az álomkertem, annak természetközeli szemléletével és gyönyörű fáival. Elismerésem!
Kedves hortenzia kedvelők! Nagyon örülök, hogy rábukkantam erre a fórumra, bár sajnos problémámra megoldást keresve. Évek óta nagyon szeretem a hortenziákat, de csak kerti hortenziákat nevelgettem, majd nyár elején"szembejött velem" egy multiban két kis bugás hortenzia csemete visszautasíthatatlan áron, nem tudtam ott hagyni őket. Az egyik Phantom, a másik Silver Dollar. Mindketten gyorsan fejlődésnek indultak, az egyik néhány hét után virágozni kezdett, meseszép. A másik is növekszik, de virágokat nem hozott (ezt teljesen meg tudom bocsátani neki, majd jövőre), viszont az utóbbi 2-3 három hétben az új hajtások furcsán viselkednek, nem tudom mi lehet a gond, talán tudtok segíteni. A levelek oldalról összepöndörödve növekednek, tapintásra kemények, szárazok, nem olyanok, mint korábban. Tapasztaltatok már ilyet? Semmilyen kártevőt nem látok sem a hátoldalon, sem a felső oldalon. :( Mellette a másik, amelyik virágzik, tökéletes hajtásokat hoz. Ugyanannyi napot és vizet kapnak. Megköszönném, ha tanácsot tudnátok adni.
2 éve Bali-ról kaptunk egy pici hortenziát. Ápolgattuk, babusgattuk. Most már kint van. 50 cm.-es. Cserépben. Még nem virágzik. Kérdésem: Télire maradhat a teraszon?
Hogy szoktam, az tulzas - de tavaly visszavagtam mert az also agai teljesen a foldon voltak, lehajoltak. A masik oldalan a bokornak fu van es nem tudtam fuvet vagni tole.
Az az oldal kicsit "nyitottabb" alul - nefelejcs van alatta. Ezt az oldalt viragzas utan szinten vissza fogom vagni, mert a hortenzia nem kap fenyt alatta.
En is meglepodtem a mereten... nem tudtam, hogy van ilyen fajta is ami ekkorara no! Nem panaszkodom :)) miatta, csak meglepodtem.
ZsuR, gyönyörűek a virágaid, a kék különlegesen szép színű. 😊 Ilyen színt hiába próbálok, sehogy nem tudok előidézni. Az én kék hortenziám lila, lilás rózsaszín most.