én is így tudom, bár a Habselyem mögötti területet is emlegették Cora ügyben - raktárbázis
bár nem vagyok teljesen tisztában a szerződéssel, de mintha valami olyasmi rémlene, hogy 10 éven belül kell elkezdeniük a beruházást. ami lassan időszerű.
A Mercedes átvilágította a várost...A Kórház utca felé nem világítottak!:D Amúgy a praktikerrel szemben nem Cora épül már vagy 10 éve?Tudomásom szerint az övéké a terület!
- Zombor Gábor nyilatkozatában szerepel az, hogy kiemelt fontosságúként kezelik az oktatást, felkészítést (szakmunkások). ezen ügyben már a héten kezdeményezi az érintett iskolák, szakképző intézetek kerekasztal beszélgetését. - Még ugyan nem tudni hol lesz a pontos helyszín (2 terület jöhet szóba), de már folynak a spekulációk :)
Mért ne lenne komoly, ha már a németek is bejelentették?
"In terms of all business aspects, the future plant in Kecskemét clearly offers the best perspectives. The site meets all the high quantitative and qualitative requirements for the successful establishment of a Mercedes-Benz production," added Mr Schmückle. "Of course," he continued, "both sites have to contribute to the cost-effectiveness of our involvement in this vehicle segment which is the subject of very intense competition."
Kecskemétis located approximately 80 km from the outskirts of Budapest. In order to build the additional facility, Mercedes-Benz is planning to invest some EUR 800 million locally in Kecskemét and to create up to 2,500 new jobs for people in the region. Representatives of Daimler AG and the country of Hungary as well as the city of Kecskemét intend to sign a memorandum of understanding concerning this project in the coming weeks.
Jo, de az a Polidiliben van, ahol a különböző poártkötődések nélkül nem lehet beszélni, s másra gondolni. Ez pedig regionálisban, gondolom a térséggel kapcsolato dolgok alakulása itt a lényeg. :)
Reméljük igen. Szlovákiában is Pozsony környékén jópár gyártó letelepedett. Azokat az egykulcsos adó miatt buktuk be (nálluk az van), így most ez a Merci gyár nagyon jól jön. Autópálya ott adott, vasúti (villamosított, rendesen járható) kapcsolat adott. Pénzügyi kérdés? Hmm ennek még utána kéne olvasnom.