Keresés

Részletes keresés

lilaköd mámor Creative Commons License 2008.06.18 0 0 7
...legyél is rá böszme

wazze
Előzmény: méregkeverő (6)
méregkeverő Creative Commons License 2008.06.18 0 0 6
Én ki is mondom, soha sem mondtam mást!
Előzmény: Wic (4)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.18 0 0 5
Hogy örüljél......!
Hogy hulljon a fejetekre naponta minden tettetek!

A szarnáziaknak és a tapsikolóknak is!
Előzmény: méregkeverő (0)
Wic Creative Commons License 2008.06.18 0 0 4

jaja, 56-ban is fasiszták voltak a forradalmárok a PÁRT szerint....

kimondhatod te is nyugodtan...

Előzmény: méregkeverő (3)
méregkeverő Creative Commons License 2008.06.18 0 0 3

Legfeljebb huggggy0sj0zsik!

:-((

Előzmény: matej nyikolajevics (1)
Wic Creative Commons License 2008.06.18 0 0 2

szeretné azt a ballib indexes hagyományt kiterjeszteni , hogy a Zorbánsátán minden egyes mozzanatáról lehet soksok topikot nyitni. Miért ne lehetne a csonttörő rendőrökről is? egyébként hol van ilyen topik?

Előzmény: méregkeverő (0)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1
f0rradalmár0k
méregkeverő Creative Commons License 2008.06.18 0 0 0
Mijafrancnak 101. t0pic?
Előzmény: bercy24 (-)
bercy24 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 topiknyitó

Saját felettesét vádolta meg a bűncselekmény elkövetésével az a 2006. október 23-i tömegoszlatásokban részt vevő rendőr, akit súlyos testi sértésért első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek. Az egykori Rebisz törzsőrmestere a Fővárosi Ítélőtábla tanácsa előtt kedden azt állította: alosztályvezetője törte el az általa megbilincselt sértett ujját.

A századosból azóta őrnaggyá előléptetett parancsnokot tanúként idézte a bíróság.

"Vágó László őrnagy, az egykori Rendészeti Biztonsági Szolgálat alosztályvezetője okozott maradandó kézsérülést Fábián Gábornak. Miután társammal megbilincseltem a sértettet, láttam, amint a hátam mögül érkező parancsnokom lehajol, és szándékosan eltöri a férfi ujját. A hangjáról, a kiemelkedő magasságáról és a több nála lévő rádióról ismertem meg." Ezzel a meglepő fordulattal egészítette ki vádlotti vallomását a 2006. október 23-i Fidesz-nagygyűlést követő tömegoszlatásokban részt vevő Gajai Csaba. A Rebisz törzsőrmestere ellen azzal a váddal indult eljárás, hogy miután a sértettet kiemelték a tömegből, ő törte el Fábián Gábor ujját, aki a megbilincselést követő percekben szárkapocscsonttörést is szenvedett, mert két másik rendőr ráállt a lábaira. Az ellenzéki párt rendezvényéről hazafelé tartó Fábián egyedül állt a fővárosi Károly körút és Dob utca sarkánál, amikor – mint kiderült, Vágó utasítására – az oszlató rendőrök közül kilépő Gajai a sorfal mögé húzta. A bántalmazásban legalább öt rendőr vett részt – állapította meg a nyomozó ügyészség eljárást megszüntető határozata, de a bizonyítékok alapján csak a rendőri jelentést aláíró és bilincselést végző Gajait vádolták meg.

A törzsőrmestert hivatalos eljárásban történt bántalmazásért és védekezésre képtelen személynek okozott súlyos testi sértésért a Fővárosi Bíróság első fokon egy év nyolc hónapos, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és lefokozásra ítélte. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla Tóth Éva vezette tanácsának kérdésére Gajai tegnap azt mondta: a nyomozás és az elsőfokú eljárás alatt is tagadta, hogy ő volt a tettes, de azt egyik hatóság sem kérdezte meg, hogyha nem ő, akkor ki. Állítása szerint később megkérdezte felettesétől, miképp törte el a sértett ujját, mire Vágó úgy felelt: nem emlékszik rá, hogy feszítette vagy csavarta-e. Gajai megnevezte kollégáit, akik szintén tudják, hogy mi történt valójában, de hozzá hasonlóan tartanak a "bosszúállónak" ismert őrnagytól, aki "keresztbe tud tenni nekik". Arra a kérdésre, hogy miért nem számolt be erről korábban, úgy felelt: nem gondolta, hogy eljárás lesz a dologból, és ilyen súlyos büntetés fenyegeti. Tanúként meghallgatott járőrpárja, N. László nem zárta ki, hogy nem társa, hanem más okozta a sérülést, azonban az egymás között elkövetőnek tartott Vágót csak az után nevezte meg, hogy Gajai közölte vele, terhelő vallomást tett az őrnagyra.

H. István, aki Fábián megbilincselése idején a bántalmazás helyszínéhez közel álló rendőrautóban ült, tanúvallomásában azt mondta: felismerte Gajait, és látta a társát is, majd az tűnt fel neki, hogy rögtön ezután egy magas rendőr a későbbi sértett "fölé lép, lehajol, és rövid ideig a hason fekvő férfi kezénél matat". A tanács elnöke azzal napolta el a pert, hogy szeptember 28-ra – elöljáróján keresztül – tanúként idézte be Vágó László őrnagyot. Gulyás Gergely, Fábián jogi képviselője lapunknak azt mondta: nincs kizárva, hogy a tanúvallomások alapján az ügyészség az elkövetéssel vádolja meg a parancsnokot.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!