Az ügyészség nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport tagja elleni erőszak bűntette miatt és súlyos testi sértés kísérletéért (a rugdosás miatt az orvosszakértő szerint súlyosabb sérülések is kialakulhattak volna) emelt vádat a fiatalokkal szemben, akik először július 8-án állnak bíróság elé. A vád a tanúk és a tárgyi bizonyítékok (faboxer, lánc) mellett jórészt a beismerő vallomásokon alapul. Arra ugyanis, hogy célzatosan egy kisebbség volt a tervezett agresszió célpontja, nincs más bizonyíték, mint a rendőrségen tett beismerő, vagy részlegesen beismerő vallomások. A fiatalok, ha tettük bebizonyosodik, kettőtől nyolc évig terjedő letöltendő szabadságvesztésre számíthatnak.
Van egy megfelelő jogi formula: előre megfontolt szándékkal, szerintem ez éppen megfelelő indok az arányos büntetésre. Éppen hogy nem az a kérdés, hogy miért ver valaki egy másik embert, hanem az, hogy ver.
Ha valaki megtervez egy ilyen akciót és meg is csinálja, tök mindegy hogy bőrszín vagy bármi más indokból teszi, ugyan olyan büntit kell hogy kapjon....
Nyugodt lehetsz,hog ha a söfőr falubeli cigány lett volna biztos negy lincselték volna meg.Úgyhogy az indíték a felháborodás mellett itt is rasszizmus(öljük meg mert magyar).
"állítólag azért szálltak vonatra Barcson, hogy Pécsre menjenek cigányokat verni. Jegyük viszont nem volt, tehát a kalauz Szigetváron letessékelte őket a vonatról."
Pedig ha jól körülnéztek volna, találtak volna Barcson is etnikumot.
Amúgy bátor kaller lehetett, le a kalapom előtte, öt (vélhetően) részeg, agresszív fiatalt, lezavart a vonatról. Felénk nem járnak ilyen bátor kallerok, az előtérben bagózó cigányokat többnyire észre sem veszik, nemhogy jegyet kérjenek.
Amúgy ha úgy történt minden, ahogy a vádiratban szerepel (érdekes módon a vádiratokat ritkán lehet ilyen részletesen megismerni a médiából!), akkor ítéljék el őket rasszizmusért, rohadjon rájuk a műanyaglakat is, DE akkor ugyanígy lépjenek fel, ha egy cigány ver meg magyart!
amúgy ha sértegetni akarsz , akkor csak szólok, hogy vicces vagy ... majd leestem a székről, mert ehhez hasonlót még nem mondtak rám :DDDDDDD Na csak 130 kg vagyok ...
Épp tegnap került elő egy másik topikban... Ott írtam.
Magyar gyerekek pofont adnak cigánynak - előzetesben vannak több hónapja
Cigánygyerek magyart öl - szabadlábon védekezik.
Mert persze a rendezett körülmények között élő magyar srácoknál fennáll a rejtőzés veszélye... No persze... Főleg, hogy a szülei cigány gyerekekt is nevelnek.
És nem láttam egyetlen jogvédő tiltakozását sem!!!
Az eset után pár nappal a helyszínen készített riportban az idősebb elég felszabadultan óbégatott,míg a fiatalabb a háttérben pózolt a kamerának és vigyorgott,mint a rohadt tök. Hát ezért gondolom így.
Az is furcsa, hogy az egri bokszolót megverték kamera előtt és nem történt semmi sem, ráadásul a bokszoló gyerek hagyta ott az iskolát, kettős mérce egy ideje nagyon befigyel.