Rögtön a készbe? Forró pi.a meleg málé. És még finanszírozzam is aza dómból a huszonéves szőke pi.ak kívánalmait, amíg válogatnak a faszik között. Tesék áldozatot hozni.
A szocpolt gyakorlatilag nem adják. Mire elvégzed a tanulmányaidat és felvennéd, már kényszerörökölted az egyik szülőd után a tulajdonrészt amiből semmi hasznod és nem jár a szocpol. Röhej nem?
Hat azert mert ughye az kor kovetelmenyte hogy egy felnott ember ne lakjon a szuleivel,En 18 eves koromban elkoltoztem hazulrol es azota sem laktam anyamekkal egyutt. Igaz ebben benne van katonasag egyetem meg alberlet is de sosem mentenm volna vissza.
Ja en se tudom hova tunt az a regeteg tanar, mernok , egyetemi oktato, vagy szakmunkas akik a hetvenes evektol nyugdijba mentek minden evjaratbol ,bizonyara nyugdijassa valva lefokozodtak 8 elemis segedmunkasokka.
Valóban, szegény Dugovics Titusz talán elhamarkodta azt a leugrást a várfalról a támadó zászlós törökkel együtt! Meg az a "magyarkodó/esküdöző" Dobó István is mit kekeckedett a túlerőben lévő török hadakkal Eger várának (egyébként világra szóló sikerként értékelt) megvédése miatt? Aztán később, osztrák "védelem" alatt mégis elfoglalták a törökök! Hát érdemes volt kitartani?
És mind a többi szabadságharcos magyar történelmi személyiségként eddig számontartott hősünk! Kit érdekel ma már pl. az "Egri csillagok" Gárdonyitól (most megtudtam, unalmas, magam anno nevetségesen sokszor elolvastam), vagy a "Sasnak körme között" (by Passuth László), vagy Jókai könyvei a '48-as szabadságharcról, és még sorolhatnám napestig.
Ezek a könyvek mind több, mint 10-oldalasak, hát valóban rettenetesen fárasztóak lehetnek egy olvasáshoz nem, csak tv-hez (azaz könnyen befogadható képekhez) szocializálódott lény számára.
Az előző rendszerben egy egyedülálló, egy "szingli" aligha jutott lakáshoz. A családalapítás tulképp egyfajta gazdasági kényszer volt.
Ma sem véletlen adják azt a szocpolt. Ha nincs erős anyagi kényszere, akkor egy sikeres fiatal, vagy fiatal középkorú (30-as, kora 40-es) miért vállaljon gyereket? Nőknél van a biológiai óra, na az az egy talán ami hajtja.
Sok családnak viszont a családi pótlék a nagybetűs jövedelemforrás. Vagyis a gazdasági kényszer.
A mai nyugdíjasok között nagyon sok az alacsony iskola végzettségű, a régi mszmp-n szocializálódott egyszerű ember, hiszen régen nem volt divat tanulni. Ezek az emberek csak a pillanatnak élnek. Az egyszeri 19 ezer forinnak.
Na nem mintha téged sok ésszel áldott volna meg a teremtö, hogy ekkora baromságokat hordassz itt össze.
A gyermekek tisztessége felnevelése, taníttanása, szocializációja, kultúrálódása az bizony anyagi kérdés. Látom mit nyomorognak a fehérember nagycsaládosok. Margarin nem jut a zsemlére nemhogy kultúra a házba. Úgy látszik neked nincs gyereked.
Ez is a liberalizáció átka. Nem lehet egy tisztességes egyetemi szóbeli megfingatós, izzasztós vizsgát tenni, az érettségit leamortizálták, nehogy lelkiekben megtörjön a kurva kölke és megsérüljenek emberi jogai, mert liberális emberi jog egyetemre járni. Szart.