Igen. Ha egy kicsit kutatok keresek, utánnanézek kattintok olvasok akkor valóban kiderül az is hogy hol laksz. De miért kell valakinek kutatómunkát végeznie, ha tudni szeretné, hogy hol van a felkínált áru. Ha a végére beszúrod hogy castorrexek.5mp.eu akkor én sem írok semmit. Egyébként gratulálok én is valóban szép nyulak. Akit érdekel az majd telefonon megkérdezi az árát!
Nekem ment ez, de vannak más oldalak, ahol erre nincs lehetőség és vannak felhasználók akiknek nincs web lapja. Na ezektől a hirdetésektől kapok, kaptam sokkot! nem értem, hogy miért nem adnak fel az emberek olyan hirdetést, ami részletes információval szolgál. Nem akartalak megbántani!! Különben gratulálok, nagyon szépek az állataid és komolyan csinálod!
Kedves Texas Chris, gondoltam,hogy az emberek vannak olyan kreatívak, hogy rákattintanak majd a nevemre és ott megtalálnak minden fontos információt, de ha mégsem akkor megtalálják az email címem is...............
helo, vagohidat nem tudok a nyusziknak de a neten talltam a jurasko kft akik nyultartassal foglalkoznak és van vágohidjuk is, és integrációban termeltetnek, nem tudom hogy müködik e még......
A kistermelők lapja régebbi száma foglalkozott ezzel. A hazai nyúl vágóhidakkal. Legtöbb nem üzemel. Talán 2 db-ot írt hogy megy. De nem emlékszem. A termék termelőtől vásárlóig követhetősége (EU) vetett véget a háztáji nyulászkodásnak. Sajnos. Meg az hogy a magyarok nem eszik. Mondjuk boltban sok ezer forintér én sem venném meg. De így magamnak kitűnő! Többet vágok egyszerre és van belőle minden: rántani való hús, darálthús, pörköltnek való de tegnap brassói volt nyúlhúsból (comb és gerincről lefejtett hús). De egy nyúlból ezt nem lehetne az is igaz.
Szia rendben megkeresem és megkérdezem tőle hogy áll a castor rex nyúlal én is igy gondolom nem nagyon éri meg ennyiért nagyon hely és ketrec igényes.Felétek most mennyiért lehet leadni a nyúlat itt az átvevök 340-350ft adnak érte volt egy felvásárló aki értejött a nyúlért és 380-ft adott érte de mostmár nem érem el megváltozott a száma vagy abbahagyta. van egy Olasz üzletember most csontival foglalkozik itt él a csalágya de ritkán van ithon ha sokk nyúl lenne vele szeretnék beszélni hátha tudna valami komolyabb üzletet addig is azt a felvásárlot keresem akki a legtöbbet adna kilójáért. Még a szálitást is meg tudnám oldani,de itt a neten nemtalálok semilyen nyúl vágohidat vagy nagykereskedöt ha valaki tudna ebben segiteni megkösszöném.
Az enyém barna. Az eredeti castor rex szín. Néztrm én is más színeket a legjobban a kék rex tetszett, de az annyira ritka hogy nem lenne hozzá vérfrissítés. Amiből még sok volt az a dalmát rex. Legalábbis a monori börzén.
Azt pedig megkérdezhetnéd az ismerősödtől, hogy ad e el egy fiatal bakot nekem. Tavaszig nem akarok fedeztetni, tehát egy éppen választott is megteszi.
Az üzlet pedig nem tűnt nekem sem túl jónak. Írtam is róla egy hozzászólást a nyúltenyésztésben régebben valakinek. Azért választás után 4-5 hónapig egyedileg mélyalmon tartani a nyulakat.... Az rengeteg munka. Az napi több óra meló. És akkor 200-250 ft-al ad többet kilónként érte mint a felvásárló egy sima nyúlér. Aminek jó a takarmányhasznosítása, csoportosan tartható, és 13-15 hetesen vágásérett stb.
Szia mikloson ismerek egy castor rex tenyésztőt ha kell meg tudom kérdezni van e neki bak a tied fekete vagy barna?Én is szeretem volna tenyészteni a Szlovákok megveték volna de gyanus volt az üzlet és sokat kellet volna belefektetni ugyhogy megvárom az ismerösömtöl megveszik e ojan áron mint amit beigértek.
Szia akkora területen a bakok el tudnak szaladni egymás elől és csak adig kergetik egymást mig meg nem szokják egymást amugy a verekedés az anyákra is jelemző föleg akkor ha a már megszokott hejükre újonan érkrzőket raksz hozzájuk de nem vészes nem véremenő a küzdelem és nem okoz semiféle problémát. A takarmányozásal kapcsolatban pedig kukoricát csak télen kis mennyiségben szabad adni mert megkövesedik a májukban nagy menyiségben.Én nyáron ősszekavarva árpát,buzát,zabot,napraforgot előzőnap vágott lucernát almát körtét kapnak minden nap télen ugyanez csak lucerna széna és cukor vagy takarmány répa és néha száraz kenyér ez nyáron is nagyon jó.
Nekem nincs sok nyulam. Mindössze 2+1 anya. Meg egy bak. A 2 anya az közepes tetű (kb 5 kg) keverék a +1 pedig egy castor rex. Ahhoz nincs is bak. Csak anyira tetszik ez a fajta (is) hogy mkor monoron voltam tavasszal nem bírtam ellenállni neki. Ez még most fialt először. A másik kettő már több mint egy éve fial. Ők keverékek. Német lepke és belga óriás keverékek. A bakomat pedig szintén csak úgy vettem, hogy megtetszett a formája. Kitűnő húsnyúlnak látszott már fiatalon is. És bevált. Az is kb 5-5,5 kiló.
Eladásra nem termelek. csak magamnak. Akkor adok el 1-1 nyulat, ha nagyon kérik. Csak ismerősnek. Nekünk meg bőven elég 2 anya. Évente 4x fialtatom őket és így kb 60 nyulat leválasztok és fölnevelek.
Egyébként annyira nem ismerem mezőtúrt, csak gondoltam hátha pont ott járok el a tanya előtt.
Nagyon szépen köszönöm a tanácsaidat, eléggé megfontolandóak, most már kezd körvonalazódni, hogy is szeretném ezt kialakítani! Egy kérdés még, a két bak egy helyen nem fogják tépni egymást?
Szia az elgondolásod nagyon jó én is igy tartom a nyúlaimat 10-15 anyával kezd keverékek a legjobbak 2db bakal amik lehetőleg valamejik óriás fajta legyen igy szép nagyok lesznek a kisnyúlak.de én úgy csinálom az anyák 20napig vannak a bakokal utána fiaztato ketrecbe teszem őket és kb 1-2hét mulva meg is fialnak fialás után 35 napal kiveszem az anyát és kiteszem a kifutoba a bakokhoz megint 20napig azért teszem ketrecbe mert a nyúlnak hogy jól fialjon nyugalom kell de ha kintvan zavarja a többi nyúl és szétszorja megeszi nem szoptatja stb én már kiprobáltam.Nekem két turnus van az anya álomány fele fial a másikfele párzik és csere a lényeg északára egy lebetonozot helyre zárd mert jukat ás de ha van fü akkor napal legekészik.Jó ótlet ha ketéválasztod a helyet mert igy mindig lessz fű,a sűldöket minnél kissebb hejre ted ha le akarod adni az ára változó 300-390ft-ig de ezt a lakhejed közelében kell kideritened.Ja és nekem a nyúlak együtt vannak kacsákal tyúkokal birkákal napal szép látvány mijen jól megvannak.
Egy-két kérdésem lenne, remélem tudtok segíteni, szóval vannak megüresedett területeim , és nyúltartásba szeretnék fogni. Láttam ilyen szabad tartásos megoldásokat is , de nagyon kevés infót találtam róluk, tehát úgy képzelném hogy 100-200 m2-es gyepet bekerítenék és kisebb nagyobb fedett részek, szélfogók, dobozok , széna-szalma bálák lennének betéve, valamivel több doboz mint ahány anyát szeretnék betenni ide (+egy bakot). A választott nyulaknak lenne egy külön ehhez hasonló karámjuk. Etetés a legminimálisabb lenne , ami terem amúgy is pl. széna , lucerna, takarmányrépa , zab, kukorica stb. és fű mindig lenne a területükön, legfeljebb csinálok még egyet és néha helyet cserélnek. Kérdések: Működő képes lenne e szerintetek? Hány anyával kezdjek (10-20 közöttire gondoltam + 1 bak) Milyen fajtát javasolnátok (pannonra vagy keverékekre gondoltam, de úgyis szelekció lesz a vége amelyik bírja ezt a környezetet az marad), a növekedési erély annyira nem fontos olcsó takarmányon lennének kevés gonddal szinte mindegy, hogy 10 vagy 12 hetes korban lesznek megfelelő méretűek, inkább a szaporaság lenne a fontosabb. Milyen értékesítési lehetőségek vannak a szaporulatra? (leadási lehetőség , árak , őstermelői igazolvány kell e stb.)
Szia megnésztem weboldaladat én 73-mas születésü vagyok de szalajtotam ugyhogy egyidősek vagyunk. Küldök fényképeket amint lesz rá idöm a tanyát épen épitem mert lebontotam a régi nagyibbik részét és egy padlásszobbás erkéjes okó házikót szeretnék egy dombon van és rá lehet majd látni a városra az emeleti ablakbol majd az erkéj előtt egy hatalmas diofa van és csiripelnek a madarak a házban furott kudbol jön a viz napkolektorok melegitik majd és azt szeretném hogy szélkerék is besegitene az áramszolgáltatásba önelátásra törekszem.ha a tetö rajta lesz azt is lefényképezem.
Sajnos nekem nincs tanyám, városban élek kertvárosi részben, elég kicsi az udvar. Szeretnék én is egy tanyát a városhoz közel egy kis faluban, ahol majd tarthatok egyéb jószágokat. Én is vágva adogatok el nyulakat 1500 Ft-ért, családban, barátoknak. Van egy elég nagy hegyünk, kaszálóval, ahol a szénát megtermelem, bár idén a rengeteg eső miatt az öreg széna nem sikerült. Az asszony nagybátyja termel gabonát tőle szoktam szerezni.
Én a nyúlat levágva házhozszálitva adom általába 2,5-3kg között 1500ft/db ha nagyon sokk van és nem tudom igy értékesiteni van egy kereskedő 380ft ad általábba érte eggyik tenyésztő társam neki adja el és hozzácsapjuk az övéihez.Hozzáteszem nekem van egy kis tanyám a város szélén van lucernaföldem is kb negyed hektár és sok gyümölcsfák vegyesen a takarmányt mindig aratáskor veszem meg negyed áron mint a takarmányboltban kivéve a nyúltápot de azt csak leválasztás után két hétig adom nekik.Nyúlakal komolyabban két éve keztem el foglalkozni de van még ezen kivül birka,galamb,tyúk,kacsa,de ez csak saját fogyasztásra és még méhek 20kaptáral szeretem az állatokat jövöre szeretnék venni egy csikot is. én eddig 9-10 hetes korukban oltotam és nem betegetek meg de mostantol 6hetes korukban le fogom oltani
Szép állományod van. Megéri felfejleszteni? Hova adod el, felvásárlónak, mennyiért?
Nagykanizsán élek, Zala megyében. Itt egyre kevesebben nyulaznak és a felvásárló is nagyon keveset ad érte, 320 Ft/kg. Ennyiért nem nagyon éri meg leadni, szerintem.
Mezőtúron lakom most kb 60db nyúlam van összesen azért kb mert gyakran adok el belöle ha elérik a vágosujt most jelenleg 5anya amelyet fiasztatok és 10 anyának való ök még nem ivarérettek tavaszra 25anyát szeretnék beállitani. Az anyák fiasztatoval elátot ketrecben vannak leválasztás után kerülnek a bakhoz egy kifutoval elátot olba ott vannak 25napig egy bakom van jelenleg belga óriás de hamarosan venni akarok egy magyar óriást is most 4anya van a bakal elég nagy a kifutó kb 30nm tele füvel.A süldök olakba vannak ömlesztve majd szétválasztva nem szerint 4 disznóol nagyságú olam van ugyhogy elférnek majd az anyák keverék nyúlak de jol fialnak 8-10db átlagba.Én árpát-buzát-zabot-napraforgot+a leválasztot kisnyulaknak egy pár hétig gyógyszeres nyúltápot adok nekik meg herét rétiszénát álmát körtét .