Az Europai El Camino, 3600 km gyalogosan végig járása után szeretnék munkát keresni/találni Franciaország teruletén, leginkább kis faluba. Jelenleg Doeuil-sur-le-Mignonban tartózkodunk a kis magyar vizslámmal, Caminos barátoknál. Franciául kezdtem el tanulni a segítségükkel, szóval jelenleg csak pár szót ismerek.
Nyelvtudás hiányában nem vállalhatok el mindent ezt jól tudom de arra gondoltam, háztakarítást, kertrendezést vagy gyermekfelügyeletet eltudnék kezdeni nyelv nélkül is. Vagy farmon segíteni.
Szükséges lenne egy saját szoba is ahol a kutyusommal ellehetünk.
Tiffany lámpákat készítettem otthon, templomok renoválására is gondoltam, tudnék benne segíteni.
Vagy Gite -ben segíteni a Camino vonalain.
Túravezető, masszőr állás is érdekel.
Nyitott vagyok.
S természetesen keresek magyar barátokat is, mert egyedül vagyok itt. :)
Facebook oldalam : Kutyával a Caminon, melyről könyvet szeretnék írni.
4 ev finnorszagi elet utan visszakoltozunk Franciaorszagba immar lassan 7 eves lanyunkkal. Anno meg kicsi volt, igy nem tudom, hogy mukodott, de emlekszem, hogy voltak ismerosok, akiknek a gyerkoce hetvegi magyar suliba jartak. Parizs melle fogunk augusztusba koltozni, esetleg tud valaki valamit ezzel kapcsolatban? koszonom 😀 Evi
Hat ez nem lesz egyszeru... Parizstol eszakra volt/van egy iskola ahol volt/van magyaroktatas alsosoknak, de mar jo regen hallottam/olvastam roluk igy pontos infot nem tudok adni...
Probalkozz esetleg a parizsi Magyar intezetnel, hatha nekik van valami tippjuk
Bankszámlára biztos szükséged lesz, hacsak nem csekkel fizetnek ki. A legjobb, ha a munkáltatódat kérdezed meg, melyik bankhoz menj. Én is a munkáltatóm bankjához mentem, így könnyebb volt.
Carte vitale. Ez az itteni TAJ kártya, de ha csak pár hónapra jöttél, lehet, hogy fölösleges megkérni, mert legalább 3 hónap az elintézési ideje (az Assurance Maladie -hoz kell menni).
Sziasztok! Par hete kerultem franciaorszagba es nemreg el is kezdtem munkat keresni a nyari szezonra. Azt szeretnem kerdezni, hogy valaki tud e nekem segiteni abban, hogy mire van szuksegem az alapveto magyar okomanyaimon kivul a munkavallalashoz. Valamint, hoogy hogyan tudom ezeket beszerezni. A valaszaitokat elore is koszonom.
Lyon elég biztonságos hely, ahol lakni szeretnél, vagyis Sainte Foy-Lès-Lyon messze van az igazi lyoni arab negyedektől (3. és 8. kerület). De az itteni arabok egyáltalán nem veszélyesek.
Bár én az általad említett elővárosban sosem jártam, de a wikipédiát olvasva elég jónak tűnik.
Sziasztok! Franciaországban lakunk, itt dolgozunk. Nem vagyok tisztában az itteni szabályozással, segítsetek! Vettünk magánszemélytől egy rozoga öreg kangoo-t. Nem üzemképes, teljes felújítás után lehet az. Április 10-én kötöttük a szerződést, most jár le az egy hónap. Ha nem helyezem forgalomba (fél éve nincs rajta carte griese) akkor is át kell iratnom? Nem akarok belefutni szabálytalanságba, és nem tudom, mit kell tennem. Körülbelül ez év végére tudjuk úgy felújítani, hogy használni lehessen, addig itt áll az udvarban. Kösz a segítséget!
Van egy munka ajánlatom Párizsba, kb 1-1.5 évre. A cég nem rendezi az adót, se az albérletet, se a szállítást, se kajapénzt, gyakorlatilag kipengetik a szerződött összeget és részükről ennyi. Szóval ezekről érdeklődnék, pontosabban:
A https://salaryaftertax.com/fr oldalon megnéztem mennyit kellene adóznom, de a közvetítő cég alkalmazottja azt állítja, hogy ha magam rendezem az adót, akkor csak 10%-ot kell fizetni. Én ezt elég hihetetlennek tartom, és ezért is jöttem ide hozzátok, kérdezni: magyar állampolgár hogyan önadózik Franciaországban, illetve idehaza kell-e adóznom? TB-t egyéb járulékokat kell fizetni? Adókártyát, TAJ kártyát kell csináltatni? Ha esetleg van egy blog vagy weboldal, ahol ez részletesen leírják, akkor elég a link.
Aztán szállást a http://www.paris-housing.com/ oldalon kerestem (kicsi stúdió lakást, hosszú távú bérlettel (1 évre)), úgy találtam, hogy 650-1250 Euró / hónap körül kell számítanom, plusz 2 hónap foglaló + 1 hónap ügynöki díj + bútordíj 90 Euró. Ezek nagyjából stimmelnek?
Közlekedés: a http://www.ratp.fr/ oldalon találtam, hogy havi bérlet (Navigo Annuel?) 63,30 Eurótól.
Étkezés: a http://www.francetravelplanner.com/go/paris/shop/costs.html oldalon néztem az árakat, ehhez még kellenének olyanok, hogy pl. zöldséget, gyümölcsöt, és egyéb alapvető élelmiszereket a magyar árakhoz képest mennyiért lehet beszerezni. Blog vagy weboldal szintén jól jönne.
Köszi szépen előre is, ha leírjátok a tapasztalataitokat és/vagy elirányítotok jó blogokra, stb!
munka ugyben majus 7-19 ig Franciaorszagban leszek, Annemasse-ban. A hetkoznapok valoszinuleg zsufoltak lesznek es munkaval telnek, viszont hetvegen szeretnek kikapcsolodni, korulnezni. Annemasse kornyeken, arra is gondoltam, hogy hetvegere Annecy-be kerem a hotelt, illetve a Mont Blanc kornyeke is erdekel, esetleg svajc, bar Genfben mar voltam. Szoval ha valaki arrafele el, vagy epp a kornyeken tartozkodik, epp raer es van kirandulos otlete, az lecci szoljon :) Tehat a majus 12-14-i hetvegerol lenne szo. (Beszelek franciaul, eltem kint, csak a tuloldalan :)