Viszont ha egyszer is átmennél Ausztriában, egyrészt leszámolhatnál azzal a sztereotípiával, hogy a magyarok oda lopni járnak, másrészt azzal is, hogy utálják a magyarokat.
Nézd az, hogy azoknak a magyaroknak, akik kissé tisztában vannak a történelmi eseményekkel, a románok, szlovákok, ukránok, szerbek, stb., esetleg ellenszenvesek, érthető. Ezek az országok ugyanis időnként olyan soviniszta politikát folytattak és folytatnak - legyen bármilyen is a rendszerük -, amely az uralmuk alá került magyarság megsemmisítését tűzte ki célul. Persze ezt nem fegyveresen, netán gázkamrákkal próbálják elérni, hanem adminisztratív eszközökkel. Ezek az eszközök hol erőteljesebben, hol gyengébben, de mindig jelen voltak az említett népek politikájában, tehát ennek egy öntudatos, a hazája és nemzete sorsával tisztában lévő magyar ember sohasem örülhet...
Ami a törököket illeti, szerintem ott sincs nagy barátság - gondoljunk csak a szigetvári Szulejmán szobor körüli megismétlődő eseményekre -, csak nekik az az előnyük a szomszédainkkal szemben, hogy tetteiket meglehetősen régen követték el, és mint tudjuk, az idő a legnagyobb gyógyító...
4. Zsidók. A zsidók utálata egyáltalán nem általános. A zsidó, vagy azok hatása alatt álló érdekszervezetek arroganciája azonban egyre jobban irrítálja az embereket. E szervezeteknek épp az a célja, (hiszen ez a létalapjuk), hogy a nem zsidók egyben antiszemiták is legyenek.
Ennel egyszerubb oka van. A zsidok intelligenciaja magasabb, mint az atlag. A zsidogyulolet oka egyszeru irigyseg.
Őket is, de még náluk is jobban a Habsburgokat, mert azok tiltották meg, hogy pl. a délvidékre magyarok települjenek vissza, mert direkt gyengíteni akarták Magyarországot.
Nekem Német birodalmam lett volna, én is azt tettem volna. Ezen miért akadsz ki? Nekik az volt az érdekük. Genyó dolog volt, de soha nem tudhatták, a törökök után nem e ők jönnek a mi étlapunkon. Különben mi meg a szlávságot vágtuk ketté akkor mi is genyók vagyunk?
Lehet, hogy nem vagyok elég trendi, de azt gondolom, hogy más népekkel (népcsoportokkal) szembeni ellenszenv, vélt, vagy valós fenyegetés hatására következik be, ezáltal védelmi szerepe van. Még akkor is, ha mindig általánosítás történik.
1. Oroszok. Mióta kivonultak, megszünt az oroszutálat.
2. Szlovákok. A szlovákok utálata nem általános, lényegében Slota és az ottani politikusok magyarellenességével arényosan nő.
3. Cigányok. A cigánybűnözés ,általában a beilleszkedés nehézségei okozzák. Tény, hogy a közösség komfortérzetét nagyon erősen csökkentik.
4. Zsidók. A zsidók utálata egyáltalán nem általános. A zsidó, vagy azok hatása alatt álló érdekszervezetek arroganciája azonban egyre jobban irrítálja az embereket. E szervezeteknek épp az a célja, (hiszen ez a létalapjuk), hogy a nem zsidók egyben antiszemiták is legyenek.
5. Habsburgok. Kb, mint az oroszok. Állítom, többen utálják a németeket (na ez sem általános) mint az osztrákokat.
Ha megfigyeled, amint megszűnik a vélt, vagy valós veszélyhelyzet, az utálat is megszűnik és az utálat általános mértéke is ehhez igazodik. (Cigányok nagyfokú, osztrákok, lényegében nulla)
Annak csak örülök, hogy a törököket nem utáljuk (pedig ok/ürügy/indok lehetne rá), ezért bizakodó vagyok, a többi néppel való megbékélés lehetőségében. :-)
Azé kell, mert a világot nem mindenki tudja elfogadni olyannak, amilyen éppen az adott pillanatban. Ilyenkor kell keresni 1 személyt, akire rá lehet fogni, hogy "miatta érzem szarul magam, ő tehet róla".